hirdetés
orban-gazdasag-beszed.jpg

Orbán bejelentette a gazdaságvédelmi akciótervet: visszatér a 13. havi nyugdíj is

Öt programot indítanak el, átvállalják a bérköltségek egy részét is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 06.


hirdetés

Orbán Viktor az M1-en jelentette be hétfőn délben a koronavírus-járvány miatt kidolgozott gazdaságvédelmi akciótervet, a videó ugyanekkor a Facebook-oldalára is felkerült.

Beszédében elmondta, hogy tíz év megfeszített, szívós munkáját sodorta veszélybe a koronavírus-járvány. Komoly kihívással kell szembenéznünk, nem törődhetünk bele, nem fogadhatjuk el, meg kell vele küzdenünk. Szerinte a nehéz szakaszon átsegít bennünket az intézkedéscsomag.

A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, mi annyi újat hozzunk létre – fogalmazott. A költségvetéstől ezért el kell térniük, az erről szóló rendelet a mai napon meg fog jelenni. 1%-ról 2,7%-ra emelik a költségvetési hiányt.

Az akciótervet három ütemben hajtják végre, összesen a GDP 18-20 százalékát csoportosítják át ezáltal.

Az első ütemen már túl vagyunk, ide tartoztak a tb-járulékcsökkentések, a katásoknak nyújtott segítség, valamint a hiteltörlesztési moratórium – mondta Orbán.

hirdetés

A második szakaszt a mai napon indítják meg, ebbe öt program elindítása tartozik, mindegyiknek alprogramok is részei.

1. Munkahelymegőrzés: itt készen állnak arra, hogy rövidített munkavégzés esetén átvállalják a bérköltségek egy részét.

2. Munkahelyteremtés: beruházásokat fognak támogatni összesen 450 milliárd forint értékben

3. Kiemelt nemzetgazdasági ágazatok újraindítása: a turizmus, építőipar, logisztika, közlekedés, film- és kreatívipar tartozik ide például.

4. Vállalatok finanszírozása: kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak a magyar vállalkozásoknak, több mint 2000 milliárd forint értékben

5. Család- és nyugdíjasvédelem: a legfontosabb, hogy visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, négy részletben. 2021 februárjában a január havi nyugdíj mellett +1 heti pénzt kapnak majd, a rákövetkező 3 év januárjában ugyanígy.

Orbán Viktor elmondta, hogy Palkovics László koordinálja majd a programot, Bártfai-Mager Andrea az állami vállalatok lendületbe hozásáért felel, Varga Mihály feladata pedig az lesz, hogy biztosítsa a szükséges forrásokat.

"Nehéz időket élünk, de láthatják, egyetlen magyar sincs egyedül. Sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra" – mondta Orbán Viktor beszéde végén.

A beszédet itt nézheted meg:

Security Check Required

nullhirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
maszk.jpg

A WHO módosította a szájmaszkviselésre vonatkozó ajánlását: van, ahol javasolják, de nem mindegy, milyet

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a maszk nem véd meg a koronavírus-fertőzéstől, és továbbra is fontos a távolságtartás és a kézmosás.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 06.


hirdetés

Módosította az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a szájmaszkviselésre vonatkozó ajánlását. Pénteken kiadott közleményük szerint a védőeszközt főleg ott tanácsos hordani, ahol sok a koronavírus-fertőzött, vagy nem lehet megoldani a távolságtartást.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója szerint ilyen hely például a tömegközlekedés, a boltok, és a beltéri forgalmas helyek.

A hatvan évesnél idősebb, vagy alapbetegségekben szenvedők számára is fontos az orvosi szájmaszk viselése nyilvános helyen, ahol fennállhat a fertőzés veszélye.

Az egészségügyi szervezet szerint a varrt maszkokat legalább három - különböző anyagból álló - rétegből kell készíteni.

Arra is figyelmeztetnek, hogy a maszk nem véd meg a fertőzéstől, nem helyettesíti a távolságtartást és a rendszeres kézmosást - írja az ATV.

hirdetés

A főigazgató kitért arra, hogy továbbra is el kell különíteni a fertőzötteket. A kapcsolataikat fel kell tárni, és azokat tesztelni szükséges. "Minden ország számára ez a legjobb védekezés a Covid-19 ellen" - mondta.

Világszerte eddig 6.734.591 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 394.887, a gyógyultaké pedig 2.746.332 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli összesítése szerint. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek. A fertőzés 188 országban van jelen - írja az MTI.

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
vihar.jpg

Vasárnap heves esőzések várhatók: sárga és narancs figyelmeztetést adtak ki

Több helyen felhőszakadás is várható akár 50 milliméternél is több esővel, de 2 centiméter körüli jég és viharos (60-80 kilométer/órás) széllökés is előfordulhat.
MTI - szmo.hu
2020. június 06.


hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Felhőszakadás miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Baranya, Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: vasárnap többfelé kell zivatarok kialakulására számítani a késő délelőtti óráktól, legnagyobb számban és eséllyel az ország középső felén. Több helyen felhőszakadás is várható akár 50 milliméternél is több esővel, de 2 centiméter körüli jég és viharos (60-80 kilométer/órás) széllökés is előfordulhat.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 12-17 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 23-29 fok között alakul.

hirdetés

Fotó: Rostásy Szabó Mihály

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
rendor-Copy.jpg

„Azért vagy itt, hogy lelőj minket?” - videón, ahogy egy rendőr vigasztalja a kétségbeesett kislányt

Az ötéves Simone az édesapjával vett részt egy felvonuláson. Mikor meglátta a rendőröket, sírni kezdett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 06.


hirdetés

Amerika-szerte számos városban tartottak felvonulásokat George Floyd tragikus halála után.

A texasi Houston belvárosában az áldozat családja is részt vett egy megmozduláson. Ezen ott volt Simeon Bartee is az ötéves Simone-val.

A kislány a rendőrök láttán sírni kezdett. Azt hitte, hogy ellenük fordulnak, és megint tragédia lesz a vége. A zokogó gyereket egy rendőr is észrevette, és odament hozzá - írta meg a Daily Star.

Az esetet a kicsi édesapja videóra vette. Ezen látszik, hogy a rendőr térdre ereszkedik a kislány mellett, és vigasztalni kezdi őt. Ekkor a kicsi megkérdezi tőle:

hirdetés

"azért vagy itt, hogy lelőj minket?"

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
lotto.jpg

Ezekkel a számokkal lehetett nagyot nyerni az ötös lottón és a Jokeren

Valaki ma 36.976.635 forinttal lett gazdagabb.
MTI - szmo.hu
2020. június 06.


hirdetés

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 23. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:

18 (tizennyolc)

31 (harmincegy)

56 (ötvenhat)

hirdetés

68 (hatvannyolc)

83 (nyolcvanhárom)

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;

4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint;

3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint;

2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint.

Joker: 288117

Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!