hirdetés
kolesz.jpg

„Órákon belül vesztettük el a lakhatásunk” – kilakoltatott kollégisták mesélnek

Sokaknak azzal is meg kellett barátkozniuk, hogy a hátrahagyott személyes tárgyaikat talán sosem látják majd többé.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 24.


hirdetés

A Partizán Youtube-csatorna készített videót arról, mivel is szembesült most több tízezer kollégista, amikor bezárták a felsőoktatási intézményeket, és záros határidőn belül ki kell költözniük a kollégiumukból, azokat ugyanis karanténná alakíthatják.

A videóban több kollégista az egész ország területéről megszólalt azzal kapcsolatban, hogyan is élték meg mindezt.

A hatóságok döntése szerint a kollégistáknak néhány napon belül kellett elhagyniuk a kollégiumot, ilyen rövid idő alatt sokan azt sem tudták megszervezni, hogy a dolgaikat hazafuvaroztathassák.

Bár nyugtatták őket, hogy mindent bedobozolnak, sokan biztosak benne, hogy soha többé nem láthatják a dolgaikat.

Hellenbarth Virág és Villás Bertold, a Hallgatói Szakszervezet képviseletében is megszólalnak a videóban, ők indították a #fogadjbeegykolist-kezdeményezést, amely a lakhatás nélkül maradt kollégistáknak kíván segíteni. A videóban elmondják, hogy jelenleg 50-60 a szállásigénylések száma, míg a felajánlásoké bőven 150 fölött van, tehát nagy sikere van a kezdeményezésnek.

hirdetés

Többek közt rámutattak arra is, hogy sok kollégistának nincs hova hazamennie, az egyetem mellett pedig nem engedhetik meg maguknak, hogy lakást béreljenek.

Egy másik kollégista szintén azt emelte, ki, mennyi negatív komment érkezett a kezdeményezésre, a legtöbbjük arra utalt, hogy miért nem mennek haza a családjukhoz a diákok. Mivel a kollégiumi jelentkezéseket sok szűrőn át vizsgálják, valóban az kap csak szobát, akinek tényleg a legnagyobb szüksége van rá.

"Az ő szükségüket megkérdőjelezni annyi, mint az állami szűrőrendszert megkérdőjelezni."

A legfontosabb indokok közt, amiért maradniuk kell az adott városban a kollégistáknak ott van az, hogy a munkahelyük helyhez köti őket, vannak, akik határon túliak, és van az a csoport, akik egészségügyi okok miatt nem akarják veszélyeztetni a családjukat, esetleg saját megukat nem akarják kitenni az utazás veszélyeinek.

Azt sem tartotják elegendőnek, hogy méltányossági kérelemmel próbált a kormány mentőövet dobni a hirtelen nagyon nehéz helyzetbe kerülőknek:

"Az, hogy felajánlottak egy méltányossági kérelmet a kollégistáknak, miközben végig azt kommunikálták felénk, hogy ne éljetek vele légyszi, az nem hiszem, hogy elfogadható."


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
top10-mesterlovesz.jpg

A világ 10 leghalálosabb mesterlövésze, akiktől minden ellenség retteghetett

Amerikai, sri lankai, kínai és orosz lövész is szerepel a listán. Mindegyikük fontos szerepet töltött be, ijesztően pontos célzási képességekkel voltak megáldva.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 30.


hirdetés

Nevük nem mindig ismerős, a történelemkönyvekben jellemzően nem ők szerepelnek, de nélkülük sokszor máshogy alakultak volna nagy háborúk végkimenetelei is.

A mesterlövészek speciális feladatot látnak el. Különleges kiképzésükkel és fegyvereikkel, halálos pontossággal, nagy távolságokból képesek végezni az ellenséggel.

Egy háborúban feladataik közé tartozik a felderítés, fontos célpontok likvidálása vagy épp végeznek mindenkivel, amikor csak adott a lehetőség. Puszta jelenlétük is félelmet kelthet az ellenség soraiban, főleg ha olyan legendás alakokról van szó, mint a listán szereplő emberek.

A Tízes lista YouTube-csatorna legújabb videójában a világtörténelem 10 legpontosabb és leghalálosabb mesterlövészét szedte össze.

A történelem 10 leghalálosabb mesterlövésze

A mesterlövészek speciális feladatot látnak el. Különleges kiképzésükkel és fegyvereikkel, halálos pontosággal, nagy távolságokból képesek végezni az ellensé...

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
maffiavezerek.jpg

A 10 leghatalmasabb maffiavezér, akik közül néhányan máig szabadlábon vannak

Mindegyikük története megér egy misét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 25.


hirdetés

Al Capone, Pablo Escobar, El Chapo - csak néhány jól ismert név a maffiavilágból. Ők is a leghatalmasabb vezérek közé tartoznak, akik bűnszervezetek élén építettek ki hatalmat és szereztek hírnevet.

A Tízes lista YouTube-csatorna most a 10 leghatalmasabb maffiavezért mutatja be új videójában.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
micimacko-Copy.jpg

10 rajzfilm, amit betiltottak más országokban

Mi volt a baj Micimackóval? Mi volt a bűne Peppa Malacnak? Néha furcsa politikai ok, néha a gyerekeknek szóló mesében felbukkanó véres jelenetek miatt űzték őket el a képernyőkről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

Ezen a listán olyan sorozatokról lesz szó, amik Észak-Amerikán kívül kevés helyen mennek már a TV-ben. A tiltás nem mindig jelenti ugyanazt. Van, amit teljesen kitiltottak, de párat ezek közül egyszerűen csak nem sugároznak már egyes országokban.

Mi volt a bűne Peppa Malacnak? Mi volt a baj a Tündi Bündi barátokkal? Miért nem volt megfelelő Micimackó? Hogy került le a képernyőről a Lármás család?

VIDEÓ: Top 10 rajzfilm, amit betiltottak más országokban

Milyen trükköt vetettek be a Trónok harca vagy a Harry Potter forgatásán? Kiderül a videóból!

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
hide-the-pain-harold-pamkutya-interju.jpg

Hide The Pain Harold: „Megláttam az első mémeket, és az egy borzasztó, ijesztő élmény volt”

Arató András, a magyar mémhős Pamkutyáéknak mesélt arról, hogyan lett egy csapásra népszerű az egész világban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 30.


hirdetés

A PamKutya YouTube-csatorna új videójában Hide The Pain Harold, azaz Arató András volt a vendégszereplő.

Pista és Béla, vagy igazi nevükön Norbi és Márk a magyar mémhőssel forgattak több karanténos reklámvideót is, amit most a nézőknek is bemutattak.

Ezekben a fiúk különböző módokon segítik a férfit a koronavírus-járvány idején, például bevásárolnak, gyógyszert visznek neki, vagy csak videóhíváson keresztül beszélgetnek vele, hogy ne érezze magát egyedül.

Majd egy hosszabb, a koronavírus miatt csak videóhívásos interjút készítettek Arató Andrással, aki a róla készült stockfotókkal vált világhírű mémmé.

A vloggerek arról faggatták őt, hogyan indult be "netes" karrierje, hogyan fogadta a hirtelen jött ismertséget, és milyen más lehetőségeket kapott ennek köszönhetően.

hirdetés

Találkoztunk Hide the Pain Harolddal ! Pamkutya

Ez a videó a Coca-Cola támogatásával jött létre. Találkoztunk Hide the Pain Harolddal, aki a világ egyik legnépszerűbb mémje! INSTAGRAM: http://www.instagram...


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!