hirdetés
tatrai.jpg

Open Road Fest: itt az első 15 fellépő, rocklegendákkal fűszerezve

Június 10-14. között olyan legendás zenekarok lépnek fel, mint a Tátrai Band, a P mobil, Deák Bill Gyula, a Lord, a Bikini, Ganxsta Zolee és a Kartel, az Anna and the Barbies, Péterfy Bori és a Love Band, és a Vad Fruttik is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 25.


hirdetés

A hazai rockzenei élet színe-java képviselteti magát a 21. Harley-Davidson Open Road Festen, köztük olyan legendás zenekarok, mint a Tátrai Band, a P mobil, Deák Bill Gyula, a Lord, a Bikini, de érkezik a Ganxsta Zolee és a Kartel, az Anna and the Barbies, Péterfy Bori és a Love Band, és a Vad Fruttik is. Első körben mindjárt 15 fellépőt jelentettek be a szervezők. A 4 nap alatt 3 helyszínen

közel 30 koncerten bulizhatnak azok, akik június 10. és 14. között ellátogatnak Alsóörsre.

A rockzenekedvelők legnagyobb örömére idén is lesz miből csemegézni hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválján, az Open Road Festen. Egymásnak adják a kilincset olyan ikonikus zenekarok, mint a Tátrai Band, a P mobil, vagy a Lord, mindegyikük a magyar zenei élet meghatározó formációi már fél évszázada.

A Liszt Ferenc-díjas magyar gitáros, zeneszerző, érdemes művész Tárai Tibor, vagy ahogy a legtöbben becézik Tátrai Tibusz egy igazi legenda, több mint 50 éve van a színpadon. A fesztiválra zenekarával, a Horváth Charlie - ének, Pálvölgyi Géza - billentyűs hangszerek, Solti János - dob, Horváth Kornél - ütőhangszerek, Glaser Péter - basszusgitár, Csiszár Péter - szaxofon, Czerovszky Heni és Vincze-Fekete Vera – vokál alkotta Tátrai Banddel és a legnagyobb slágerekkel (New York, New York, A küszöbön túl, Titkos szerelem) érkeznek, hogy egy különleges zenei utazásra hívják a közönséget.

Ugyancsak 50 éve tartó szerelem fűzi a P mobil tagjait is a rockzenéhez, akik a hard rock műfaj hazai megteremtői. Fél évszázad után is töretlenül mennek előre, csinálják, amihez legjobban értenek, őszinte szövegeikkel az alsóörsi publikumot is megigézik. A műfajnál maradva nem mehetünk el a Lord mellett sem, akiknek ugyan „még csak 2 év múlva lesz az aranylakodalma” a rock and rollal, a zenekar himnuszának számító Vándor című dal biztosan felcsendül majd Alsóörsön.

hirdetés

A nagyöregek sorát folytatva fellép a „legfeketébb hangú fehér énekes”, a blues magyar királya, Deák Bill Gyula, a Rudán Joe band és a Bikini zenekar is. Óriási energiákat hoz az Open Road Fest színpadára a Zorall, a heavy metal rajongók legnagyobb örömére 30 éves jubileumi koncertet ad az Omen, a legnagyobb ACDC slágereket az AB/CD, a Guns N’ Roses örökzöldeket a Dust N’ Bones, míg a kedvenc KISS dalokat a Kiss Forever Band szállítja.

A magyar pop-rock színtér legjobbjai is fellépnek, mint a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Péterfy Bori és a Love Band és az Anna and the Barbies. Pásztor Anna ezúttal is sámánmágusként varázsolja el a hallgatóságot, kendőzetlenül őszinte és felemelően pozitív dalszövegeikkel, lüktető és magával ragadó rockos ütemeikkel parádés show-t hoznak.

Végül, de nem utolsó sorban az alternatív rock világába kalauzol Likó Marcell, Kerekes Gergely, Hock Zoltán, Hock Attila és Győrffy Gyula ötösfogata, a Vad Fruttik. Azt nem tudni, hogy sárga Zsigulival vagy esetleg motorral érkeznek a fesztiválra, de az biztosra vehető, hogy a tőlük megszokott egyedi látványvilággal teszik teljessé a műsort.

21. Harley-Davidson Open Road Fest, 2020. június 10-14. Alsóörs

Bővebben ITT


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
58376870_2344327995587979_7322869710117142528_o-1.jpg

2020-ban is ingyenes koncertek várnak az Akvárium Klub teraszán

Járai Márk, a Barabás Lőrinc Live Act, Henri Gonzo és számos külföldi előadó is koncertet ad majd az Akvárium Klub és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös programsorozatán.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 28.


hirdetés

Idén is érkezik a város egyik legnépszerűbb tavaszi, szabadtéri programsorozata, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és az Akvárium Klub közös programja, a Tavasz Terasz. Április 3-19. között László Panna, a Platon Karataev, Szabó Benedek és Henri Gonzo kedvenc külföldi előadói is koncertet adnak majd az Akvárium teraszán.

Majdnem minden nap lesznek ingyenes akusztikus koncertek, ráadásul ismert, fiatal tehetségek kurátori ajánlásával több nemzetközi fellépő is érkezik az Akvárium teraszára.

László Panna, a FOMO-ból is ismert színésznő ajánlásával érkezik április 4-én a kanadai énekes-dalszerző Tess Parks, amiről így mesélt Panna: Nagyon izgatott lettem, amikor megtudtam, hogy Tess Parks koncertjének a kurátora lehetek, mert nála stílusosabb és lazább előadót nehéz találni. Bár néhányan hasonlították már őt Patti Smith-hez vagy Mazzy Star-hoz, mégis azt gondolom, hogy egy nagyon egyedi és nagyon megjegyezhető, karakteres előadó, aki olyan természetességgel és mindenféle megerőltetés nélkül tudja hozni az igazi 90-es évek, füsttel teli kocsmáinak hangulatát - és itt beszélhetünk a dalairól, de muszáj kiemelni a videóklipjei is, ami nekem külön szívügyem - hogy egy pillanatra mindenki a rendszerváltás utáni szabadságban és eufóriában érezheti magát.

Április 9-én a karcos-garázsrockos hangzásokkal operáló Willie J Healey ad ingyenes koncertet, aki a Platon Karataev ajánlásával érkezik. “Willie J. Healey zenéjébe egy szokásos új zene után való szaglászás során futottam bele 2017-ben. Amikor meghallottam a ’Subterraneans’ című dalát, eldobtam az agyamat.” - meséli Czakó-Kuraly Sebestyén, a Platon Karataev énekese. - “Tisztán emlékszem, ahogy mosolyogva ráztam a fejemet az Oktogonon leszállva a négyes-hatosról. Amit nagyon szeretek ebben az előadóban, az az iszonyat brit coolság, amit ma már egyre kevesebb indie előadóban fedezek föl, talán ez átvándorolt más stílusokba. Szerencsére egy nagyon aktív és termékeny előadóról van szó, aki folyamatosan dobja ki az új dalokat. Fűszertárában megtalálható a garázs, 70-es évek amerikája, a pszichedélia és a folkos altrock is. Mindezt szerencsére stabilan összefogja az előadó karaktere, lazasága és átható művészi szabadsága. Nekem az egyik kedvenc és leghallgatottabb előadóm az elmúlt három évet nézve.”

Április 15-én a melankólikus dalait egy szál gitárral játszó Jaye Bartell, 16-án pedig a The Clientele énekese, Alasdair MacLean adnak koncertet. A kurátoruk Szabó Benedek, énekes-dalszerző, akinek rengeteget jelentett a két előadó: “Hosszú nyári éjszakák elektromosságtól izzó levegőjében, tavaszi séták virágillatában, őszi délutánok esős sötétzöldjében, térdig érő hóban buszok felé kaptatva, részegen és józanon, Baján, Szegeden, Budapesten, szűk albérletekben és napfényes lugasok lombjai alatt, fiatalon és nem olyan fiatalon, buszok, vonatok, autók, repülők ablakán kinézve, szomorúan és vidáman, elégedetten és nyugtalanul, hátsó zsebemben huszasokat keresgélve és feleslegesen pénzt szórva, hosszú és rövid hajjal, egyedül és másokkal, éveken, kormányokon, szerelmeken, világzűrzavarokon át hallgattam a Clientele és Jaye Bartell zenéjét. Azt szokták mondani, ilyenből egy életben egy van - nekem kettőhöz volt szerencsém, és életem legszebb két napja lesz, amikor Alasdair MacLean és Jaye Bartell Budapestre jönnek, hogy eljátsszák azt, amiről egyébként az életem szólt.”

hirdetés

Április 17-én Henri Gonzo, a Fran Palermo énekes-dalszerzőjének ajánlásával lép majd fel a francia Zambumba. “Tavaly Párizsban ismerkedtem meg Thomassal a banda perkásával egy szóló fellépés során.” - emlékszik vissza Henri. - “Beszállt mellém triangulumozni, meg csörgőzni. Kiderült hogy húsz éve itt élt Pesten, ahogy ő mondta a “tilos az á időszakban”. Kint elvitt néhány őrült Samba és Bossa Nova estére, ahol egy asztal körül játszottak, körülöttük pedig óriási tömeg táncolt körben. Később felmerült bennem, hogy mennyire klassz lenne őket itthon is hallatni. Aki szereti a kávéföldek népzenéjét, annak garantáltan tetszeni fog a banda.”

Emellett április 3. és 19. között ingyenes akusztikus koncertet ad majd még a teraszon: a Barabás Lőrinc Live Act, Barkóczi Noémi, Henri Gonzo, Járai Márk, Kama, a Kaláka, a Lázár Tesók, Mark & Jason a Mörkből, a Mayberian OldSchool,a Meteo Electric Circuit Jazz Duo, Molnár Tamás, Nóvé Soma, Ohnody, a Platon Karataev duó, Szabó Benedek és a The O'Sullivan Three. A Tavasz Terasz programját két kanadai előadó, a Picastro és a Great Lake Swimmers akusztikus fellépése zárja.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
aranxa-esteve-S5DEUg2yUVU-unsplash.jpg

Fesztiválok 2020

Legyen szó zenei, gasztro vagy kulturális fesztiválról, mi összeszedtük a legjobbakat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 24.


hirdetés

Mentes Feszt

február 29. - március 1.

Ha neked is gondot jelent, hogy a diétádnak megfelelő hozzávalókat beszerezd vagy ötleteket meríts a mindennapokhoz, akkor a Mentes Feszt a neked való hely. A Mentes Fesztivál egy könnyed, két napos fesztivál, ahol minden egészségtudatos ember megtalálhatja a számára legideálisabb étrendet. Lesz kiállítás, szakmai előadások, kispiac és gasztro udvar is. További infóért kattints ide.

Régizene Fesztivál 2020

március 4. - március 7.

Ez az év sem telhet el hazánk historikus zenei fesztiválja nélkül. A koncertsorozatot A Felvilágosodás Korának Zenekara nyitja Bach néhány különleges szépségű darabjával, a brazil származású énekes, Guilherme Roberto pedig Borsányi Márton csembalóművész társaságában európai körképnek is beillő, ritkaságokat és régizenei slágereket egyaránt felvonultató barokk műsorral érkezik. Az izgalmas utazást a néhány éve alakult Ensemble Cantilene és vezetője, a világhírű holland furulyaművésznő, Anneke Boeke kalauzolásával folytathatjuk: sokszínű műsoruk gerincét Monteverdi, Schütz és Bach kompozíciói adják. Rohmann Ditta és Olga Pascsenko estjén a cselló és a fortepiano különleges összhangját élvezhetjük: Bach, Beethoven és Schubert kiemelkedő remekműveivel varázsolják el a közönséget. Elsőként hallhatjuk hazai hangversenyteremben Händel Alexander Balus című oratóriumát, méghozzá a Kodály Kórus Debrecen, a Savaria Barokk Zenekar és kiváló énekes szólisták közreműködésével, a címszerepben Bakos Kornéliával. Természetesen az idei fesztiválról sem hiányozhat Vashegyi György két régizenei műhelye, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, akik ezúttal szintén egy itthon kevésbé ismert művel, Rameau Dardanusával lépnek színpadra olyan művészek társaságában, mint a Dardanust éneklő tenor, Cyrille Dubois vagy Judith van Wanroij szoprán. A Fischer Ádám által 1987-ben alapított Osztrák-Magyar Haydn Zenekar a 2015/16-os évad óta viseli a Haydn Philharmonie nevet: a német-francia csellista, Nicholas Altstaedt vezette nemzetközi együttes Haydn mellett Werner és Pleyel műveivel örvendeztet meg minket.

Budapesti Tavaszi Fesztivál

április 3-19.

hirdetés

A Budapesti Tavaszi Fesztivál az egyik legsokszínűbb eseménysorozata Budapestnek, ahol a komolyzenétől a könnyűig, a képzőművészeten, a kiállításokon és a különféle előadásokon át a művészet szinte összes ága képviselteti magát. A Tavaszi Fesztivál részeként ismét elmerülhetsz a képzőművészetekben a Budapest Art Weeken, a világzene sokszínűségében a PONT Fesztiválon, lesz Liszt-maraton, Lajkó Félix a Győri Balettel készül izgalmas előadásra, az Akvárium a Terasz Tavasszal pedig ezúttal is ingyenes koncertek sorával vár. A kedvedre való programot itt találhatod meg.

27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

2020. április 23-26.

A könyvimádók egyik legnagyobb ünnepe, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idén is a világ legrangosabb íróival és költőivel vár a Millenárison. Az idei év kiemelt vendége Szvetlana Alekszijevics, Nobel-díjas belarusz írónő lesz, aki átveheti Budapest Főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat is. A Könyvfesztivál hagyománya, hogy minden évben díszvendégként mutatják be egy-egy ország, régió kultúráját, irodalmát és könyvkiadását, 2020-ban pedig ez nem lesz más, mint a sokszínű Spanyolország.

10. BUDAPEST100 Fesztivál

május 9-10.

A Budapest100 az egyik legmenőbb budapesti kezdeményezés, mely módszertanát ma már Európa szerte másolják. A Budapest100-nak köszönhetően leshettünk be 100 éves házakba, gyárakba vagy éppen a Nagykörút épületeibe, most pedig a 10. évforduló apropóján a cél, hogy megmozgassák az egész fővárost. A rendhagyó kulturális-építészeti fesztiválra ugyanis ezúttal bármelyik budapesti lakóközösség jelentkezhet ötleteivel.

Zsidó Művészeti Napok 2020

május 21-28.

A Zsidó Művészeti Napok változatos művészeti produkciókkal, a belváros több pontján mutatja be a zsidó kultúra sokszínűségét. Idén az összművészeti zsibongásban olyan programok szerepelnek, mint a Budapest Bár koncertje, Mácsai Pál és Huzella Péter Villon-estje, Dés László és Szinetár Dóra közös estje vagy a Hegedűs a háztetőn a Beer-Sheva Színház vendégjátékaként.

Örvényeshegy Piknik 2020

május 22-24.

Az Örvényeshegy Piknik lenyűgöző, erdőszéli színpadai 2020-ban is összművészeti hétvégére hívják a színház, az irodalom és a könnyűzene rajongóit. Május 22. és 24. között koncertekkel, előadásokkal és sok-sok gyerekprogrammal készülnek a szervezők a festői Zalacsányban.

BPBW 2020 - Budapest Beer Week

május 18-24.

Ismét a sörrajongók kedvenc fesztiválja vár a Dürer Kertben rengeteg kóstolóval, koccintással, vendéggel és természetesen zene is lesz. A részletes infókért kövesd az esemény Facebook-oldalát.

KisEgér Fesztivál

május 30. - június 01.

EGER pár nap erejéig csodabirodalommá változik. Készülj fel! A KisEgér Fesztiválra nem léphet be csak úgy akárki fia! Át kell esni az Egérigézeten - kisegérré kell változnia minden gyerkőcnek! Ne tétovázz! Kitárja kapuit az EgérLand, hajrá, kapcsold turbóra a mancsocskákat - induljon a KALAND!! "

Kiemelt művészeti ág: TÁNCMŰVÉSZET!

Az egérlyukat kinyitja az Egri Kulturális és Művészeti Központ.

A KisEgér varázslat nyáron is folytatódik! Részletes programok ezen a linken!

21. Open Road Fest 2020

június 10-14.

Dörrentsd be a nyarat a hazai rockélet javával Alsóörsön! Ebben olyan zenekarok lesznek segítségedre, mint a Tátrai Band, a P.Mobil, Deák Bill Gyula, a Lord zenekar, a Bikini, zúz a Zorall zenekar, 30 éves jubileumi koncertet ad az Omen, a legnagyobb ACDC slágereket az AB/CD, a Guns N’ Roses örökzöldeket a Dust N' Bones - Guns N' Roses Tribute Hungary, míg a kedvenc KISS dalokat a Kiss Forever Band szállítja. Rajtuk kívül pedig tombolhatsz a Ganxsta Zolee és a Kartel, az Anna & the Barbies, a Péterfy Bori & Love Band és a Vad Fruttik zenéjére is.

Fishing on Orfű 2020

június 17-20.

A több ízben a zenészek kedvenc fesztiváljának is választott Fishing On Orfű ezúttal is egy igazán izmos névsorral várja az alternatívabb zenék rajongóit. Januárban a teljes névsort is kidobták, a hírek szerint pedig nem sok jegy maradt már, úgyhogy ha szeretnél nappal az orfűi-tóban hűsölni, élvezni a panorámát, szürcsölni a helyi borokat és idén is tombolni a kedvenceidre már nincs sok idő gondolkozni. Kedvcsinálóként azért még itt hagyunk néhány nevet az idei felhozatalból: itt lesz a HS7 egyetlen idei fesztiválfellépése, a 30Y 20 éves szülinapi koncertje, lesz hiperkarma, Kistehén, Elefánt, Krúbi, Tudósok, Kiscsillag és még sokan mások...

Kolorádó Fesztivál 2020

június 17-21.

Ezúttal is izgalmas zenekarok tucatjával vár a Kolorádó fesztivál a budai hegyekben. Nemzetközi fronton olyan előadókat sikerült 2020-ban elcsábítaniuk, mint Nilüfer Yanya, Helena Hauff, HUNEE, Ata Kak, Daniel Avery, TFS Band, The KVB, Bo Ningen, Giant Swan, AnD, The Empire Line, Erika de Casier, SHYGIRL, Roza Terenzi, La BRUJA De Texcoco, Jamie Tiller, code-therapy, Allaby vagy Mark Knekelhuis. A hazai vonalat pedig többek közt az Esti Kornél, a Bohemian Betyars, a VHK, a Csaknekedkislány, a Middlemist Red, a Freakin'Disco, a Ricsárdgír, a Caron Coma és az Analog Balaton képviselik.

Volt Fesztivál 2020

július 1-4.

A VOLT fesztivál idén is kitett magáért! A megújult helyszínen jelentkező fesztiválon olyan előadókra bulizhatunk, mint az újra összeállt My Chemical Romance, Lenny Kravitz, a Bring Me the Horizon, a The Offspring, Passenger, a The Pretty Reckless, Yunglud, Scarlxrd, Nervo, Borgore vagy a Faithless, akik egy dj szettel érkeznek. Természetesen a hazai nagyágyúk sem maradnak ki: Tankcsapda, Halott Pénz, Majka & Curtis, Kowalsky meg a Vega, Bagossy Brother Company és a 15 éves Irie Maffia.

Rockmaraton Fesztivál 2020

július 6-11.

Idén ünnepli 30. születésnapját a Rockmaraton Fesztivál, ahol a megszokott hangulat mellett pár szülinapi meglepetéssel is készülnek. Ezen a nyáron már biztosan várhatjuk a fesztiválra az ACCEEPT, a Cradle of Filth, a Sepultura, a Dark Tranquillity, az Ensiferum, a Marky Ramone's Blitzkrieg, a Sodom, az Agnostic Front, a Beast In Black, a Kataklysm, a The Black Dahlia Murder, a Chelsea Grin, a Dark Funeral, a Destruction, a Rise Of The Northstar, az Acidez és a Aephanemer csapatát. A teljes listáért irány a Rockmaraton honlapja.

Bánkitó Fesztivál 2020

július 8-12.

Az idei Bánkitó középpontjában az a kérdéskör lesz, hogy mi teszi a magyart. A beszélgetések és viták mellett lesznek szabadtéri vetítések, színházi előadások is, mindegyik célja a beszélgetés indítás. Persze, nem feledkezhetünk meg a hívogató tóról és környezetről sem, úgyhogy a vízcseppeket lerázhatod magadról az esti koncerteken és a hajnalig nyúló bulikon. Akik már biztosan ott lesznek: Kevon Morby, Thee Oh Sees, Wof Parade, COUCOU CHLOE, Analog Balaton, Mayberian Sanskülotts, Slow Village, Superflake, METEO és Perrin.

11. AlteRába Fesztivál 2020

július 14-18.

Az alter zene rajongói ezen a nyáron is az AlterRába Fesztiválon gyülekezhetnek, ahol ezúttal is a kedvenceik várják őket a nyár legjobb koncertjeivel. A fellépők között szerepel a Quimby, a Kowalsky meg a Vega, a Vad Fruttik, a 30Y, a Bagossy Brothers Company, a Pál Utcai Fiúk, a Ricsárdgír, a Follow The Flow, a Teddy Queen és a Konyha is egy tucatnyi másik, szuper előadó mellett.

Balaton Sound

július 8-12.

fotó: Major Kata - Rockstar Photographers

A Balaton Sound az elektronikus zene rajongóinak paradicsoma. A vízpart a bulihajókkal és stégekkel ilyenkor Ibiza bulihelyeire emlékeztet és míg nappal a strandoláson és a chillen van a fókusz, estétől reggelig a legdurvább nemzetközi előadókra indul a veretés. A Balaton partjára érkezik többek közt Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Kygo, Don Diablo, Robin Schulz, Danny Tenaglia, Deborah De Luca, DJ Snake, Steve Aoki, Lost Frequencies és Paul van Dyk is.

Művészetek Völgye Fesztivál 2020

július 17-26.

Magyarország leghosszabb, legsokszínűbb összművészeti fesztiválja a Művészetek Völgye idén lesz harmincéves. A jubileum kapcsán sok meglepetésre számíthatunk és ezúttal is jelen lesz a zene mellett az irodalom, a színház, az újcirkusz, a kortárs tánc, a népzene és néptánc, lesznek kézműves alkotó pontok, workshopok, beszélgetések és a családosok számára gyerekprogramok is. Ahogy korábban is, a Völgy különösen ügyel a Föld védelmére, úgyhogy idén sem maradnak el a zöld programok sem.

Campus Fesztivál 2020

július 22-26.

Kelet-Magyarország legnagyobb zenei fesztiválja a debreceni Nagyerdő szívében. A Campus a régió legnagyobb egyetemista fesztiválja, ahol több tucat színpad, a legváltozatosabb előadók várnak a buliba. Bár még a névsorra várunk, addig ezzel az aftermovie-val átélheted milyen is a Campus hangulata.

EFOTT

július 15-20.

Az ország legnagyobb egyetemista megmozdulása, ahol a buli és a nyaralás kéz a kézben jár. Az évek óta a Velencei-tó partján sátrat vert fesztivál minden évben igazi programdömpinggel készül. Amellett, hogy napközben mindenki napozhat és pancsolhat a tóban, rengeteg sport program, egyetemista és civil kitelepülők is várnak rád minden nap. Este pedig hajnalig tart a fékezhetetlen buli. Az eddigi fellépők pedig már most jó okot adnak a bérletvásárlásra: Flo Rida, Majka & Curtis, Follow The Flow, Blahalouisiana, Irie Maffia, Manuel, The Biebers.

East Fest 2020

július 28. - augusztus 2.

A mezőtúri fürdőben július végén öt nap minden évben csak a zenéről és a szórakozásról szól! Az East Fest február eleje óta szállítja a friss, hazai neveket, Krúbi, a BSW, Bárány Attila, YAMINA, a Wellhello, a Road, a Brains és a Tankcsapda pedig már biztosan ott lesznek.

13. Ördögkatlan Fesztivál

július 28. - augusztus 1.

Az Ördögkatlan fesztiválon kéz a kézben jár a színház, a zene és a jó borok. A Nagyharsány-Kisharsány-Beremend-Villánykövesd-Vylyan-Mokos helyszínein megrendezett fesztiválon a természet adja a legszebb háttereket, de az emberek, a fellépők és a látogatók hozzák létre a csodákat. Az Ördögkatlan idén lép a 13. évében, de babona helyett ők szerencsével gondolnak erre a számra, ezúttal is az egyik legsokszínűbb fesztivált varázsolva Pécs környékére.

Fezen 2020

július 29. - augusztus 1.

Ismét a keményebb zenék dominálnak a székesfehérvári Fezen Fesztiválon - legalábbis az eddig bejelentett nevekből erre következtethetünk. Érkezik az Anthrax, az idei év egyik legjobb metáldalát produkáló és ezért Grammy-díjra is jelölt Death Angelgel és a viking metal egyik megkerülhetetlen zenekara, az Amon Amarth, de azt ígérik hamarosan újabb nevekkel érkeznek, más műfajokban is.

Sziget Fesztivál 2020

augusztus 5-11.

Bár nagyon sokat vártunk az idei fellépősorra, megérte! A Sziget ezúttal is kitesz magáért és az első körben bejelentett 80 előadó ezúttal is egy izgalmas hetet sejtett számunkra. Itt lesz Calvin Harris, Dua Lipa, Kings Of Leon, Major Lazer, The Strokes, Khalid, Stormzy, A$AP Rocky, Lewis Capaldi, Foals, Mark Ronson, Foster The People, Diplo, FKA twigs, Caribou, Kaytranada, Jon Hopkins live, blackbear, Sigrid, Of Monsters And Men, Keane, Glass Animals, Daughter, Clutch... és még sokan mások, Közép-Európa legnagyobb zenei fesztiválján.

STRAND Fesztivál

augusztus 18-22.

Már teljes a lista, lelkesen böngészhetjük kikkel is találkozhatunk augusztus végén a Balaton partján. A STRAND minden évben széles közönségre nyit, a nemzetközi előadók közül ezúttal Ellie Goulding, Parov Stelar, a Sum 41, Timmy Trumpet, Martin Solveig, a Milky Chance, Wilkinson és DJ Fresh koncertjeire tombolhatunk a csillagok alatt, emellett pedig nem kevesebb, mint 50 hazai sztár koncertezik még Zamárdiban. A magyar vonalat a Tankcsapda, a Halott Pénz, Majka & Curtis, a Bagossy Brothers Company, a Wellhello, az Irie Maffia és Horváth Tamás is erősíti.

Fekete Zaj Fesztivál 2020

augusztus 19-22.

A Fekete Zaj nyári kiadása három napon keresztül vár a Mátrában az underground dallamaival. A Mátra-Sástón szervezett fesztivál a hazai és a nemzetközi színtér legizgalmasabb előadóit hozza el évről-évre. Ízelítőnek álljon itt Atari Teenage Riot, Green Carnation, Oranssi pazuzu, She Past Away, Linea Aspera, Antimatter, Hexvessel, SOVIET SOVIET, JuJu - Gioele Valenti, Vulture Industrie, ZAUM és a Lucidvox neve.

Szegedi Ifjúsági Napok

augusztus 26-29.

A nyár utolsó fesztiválja, a SZIN ezúttal is mediterrán hangulattal, szuper fellépőkkel és diákbarát árakkal vár. Itt lesz Jason Derulo,a lassan a fesztivál "házi zenekarának" számító, verhetetlen bulijairól híres Russkaja, Dub FX, Rudimental, míg a hazai kedvencek közül Ákos, Majka és Curtis, a Halott Pénz, a Kowalsky meg a Vega, a Honeybeast, a Follow The Flow, a Wellhello, Horváth Tamás, a Lóci játszik, ByeAlex és a Slepp, Manuel, a Margaret Island, The Biebers és a BSW zenéjére élvezhetjük a nyár utolsó napjait.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
muzeum.jpg

A világjáró Trabanttól a CsokiJó-ig - Izgalmas programok a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban

Találkozhatsz borásszal, neves étterem vezetőjével és a Beporzók Napján a méhekről is többet megtudhatsz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 05.


hirdetés

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum márciusban is változatos programokkal vár. A kiállítások mellett több érdekes koncerttel, találkozóval, beszélgetéssel, kóstolóval is készülnek, ezek közül válogattunk nektek:

Üljünk le egy szóra! – vendéglátás felsőfokon - Vendég: Semsei Rudolf, Vakvarjú Étterem, Mákvirág Étterem - március 10.

Semsei Rudolf így vall magáról és munkájáról: „Számunkra minden vendég törzsvendég. Az is, aki egy évben csak egyszer jár nálunk, mondjuk itt ünnepli a házassági évfordulóját, s ugyanígy az a turista is, aki budapesti útján újra eljön hozzánk. Nagy hangsúlyt fektetünk az ételeinkre: mindegyiknek van valami különlegessége, ami miatt otthon nem tudják ugyanúgy elkészíteni a vendégeink. Fontos a csapatmunka, amelyet nem a szó elcsépelt értelmében használok: családias céget szerveztem, igaz, immár több mint háromszáz fővel működik. Arra törekszem, hogy a vezetőink a magukénak érezzék a vállalatot, és egy erős gazdaszemlélet érvényesüljön.”

Regisztráció szükséges: [email protected]; 1/375-6249

Különös tájakon - A világjáró Trabant Afrikában - március 11.

hirdetés

Előadó: Vadász Zsolt. „Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik.”

Vadász Zsolt így vall magáról: "Közel, s távol 22 esztendeje vágtam neki a Nagyvilágnak, szegénylegény módjára szerencsét próbálni… Itthon voltam profi ejtőernyős katona, börtönőr, kutyafüle-minden, külföldön is bevállalok mindenféle megélhetési formát, de bizonyosan minden összegurított-félretett pénzemet újabb utazásokba fektetem. Európának majd minden államát becsavarogtam, bebicikliztem, átmotoroztam, átautóztam, vagy behajókáztam. Laktam fővárosok nyomornegyedeiben építési hulladékból tákolt barakkban éppúgy, mint az Eiffel-torony alatt a Szajnán úszó luxus lakóhajón. Eme, kicsit mulattató bemutatkozás után komolyabbra véve a figurát, elsősorban a természet és az állatvilág, a Föld és a környezetünk érdekel."

A Millenium Flacon Team egy mellékágként 2013 végén fogant meg, névadója és apropója pedig egy Trabant lett. Nem egy megalomániás 3000 köbcentis, 250 lóerős,40 ezer eurós új autó. Hanem, egy 25 éves, 1100 köbcentis, 300 euró értékű autó félig fémből, félig fából készítve. Mégis ez az autó 2014. januárban az északi sarkkörön járt Norvégiában, 2015-ben és 2016 pedig Afrikában a Budapest-Bamako rallye keretein belül. A csapatunk mindkét évben megnyerte a verseny „Low budget” különdíját. Célunk ezzel példát mutatni, hogy kevés energia és nyersanyag felhasználással, minimális környezeti ártalommal, kevés befektetéssel is minden földrajzi cél elérhető.

Regisztráció szükséges: [email protected]; 1/375-6249

Borvirág Borklub – Bacchus tölt poharat… - március 24.

Havonta egy alkalommal a bort kedvelő és élményre szomjazó barátakat várják. Az esték során egy-egy pincészet mutatkozik be. Bepillanthatunk a műhelytitkokba, megkóstolhatjuk a borokat, melyeket maga a borász mutat be nekünk. Vendég: Balogh Pince, Pécsely, Balatonfüred-Csopaki Borvidék

Előzetes bejelentkezés szükséges a [email protected] e-mail címen vagy a 30/954-9147-es telefonszámon.

CsokiJó – csoki kóstolóval - március 25.

Beszélgetések a csokoládé szerelmeseivel. Vendég: Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Regisztráció szükséges: [email protected]; 1/375-6249

Tárlatvezetés a Beporzók Napja alkalmából - március 10.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum ebben az évben egy tárlatvezetéssel csatlakozik a Beporzók Napjához. A tárlatvezetést Németh Ádám múzeumpedagógus tartja.

Ezt az új természetvédelmi jeles napot két magánember kezdeményezte 2018 januárjában, amihez több múzeum és intézmény is csatlakozott programokkal, játékokkal, tárlatvezetésekkel.

Néhány évtizede kezdett feltűnni Amerikában, hogy a háziméhek száma csökken és a gyümölcsfák, zöldségfélék beporzódása – amit az északi féltekén elsősorban rovarok végeznek – elmarad a korábbitól. Ebben az évezredben Európában is világossá vált, hogy hasonló jelenségekkel kell szembenéznünk. A méhészeket nyilván közvetlenül érinti ez a probléma.

Az utóbbi években súlyos háziméh-pusztulásokról szóltak a hírek Magyarországon is, és ezek hátrányosan hatnak a méztermelésre és a méhviasz termelésre is. A háziméheknek emellett legalább ennyire fontos munkája az, amit a haszonnövényeken legelve a beporzással végeznek el (gyümölcsösök, repce, napraforgó). A termesztett növényeink 70%-át, az elfogyasztott ételeink legalább egyharmadát beporzás révén állítják elő nekünk a virágos növények. Szorgalmas méhecskék – a háziméhen kívül több ezer méhalkatú faj -, lepkék, legyek, bogarak és más rovarok keresik a virágban a nektárt, és közben a testükre tapadnak a virágporszemek, amiket tovább visznek a következő virágra és ott szerencsés esetben leadják a bibének.

A tárlatvezetés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: [email protected]; 1/375-6249

Bővebb információk ITT

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Vatera_bor2-1-scaled.jpg

Közeleg a „Nyisd ki a palackot!” nap – itt az alkalom egy jó borra

Sokan tartogatunk egy (vagy több) üveg italt valamilyen különleges alkalomra. Ne várjunk tovább, hiszen február 29-én itt a „Nyisd ki azt a bizonyos üveg bort!”-este!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 27.


hirdetés

Féltve őrizzük, óvatosan csomagolva visszük magunkkal minden költözéskor, és a nagyobb események előtt fontolóra vesszük, ez vajon elég különlegesnek számít-e. Ne várjunk tovább, hiszen február 29-én itt a „Nyisd ki azt a bizonyos üveg bort!”-este! Csak arra ügyeljünk, hogy adjuk meg a módját, megfelelően élvezhessük ki minden cseppjét! A Vatera segít néhány tippel, hogyan készüljünk a jeles eseményre.

Két borkritikus, író és újságíró, Dorothy J. Gaiter és John Brecher vezették be a köztudatba ezt az eseményt 2000-ben. Azóta világszerte egyre több borrajongó ragadja meg az alkalmat, hogy egy-egy féltve őrzött kincset kiszabadítson a palackból a „Nyisd ki azt a bizonyos üveg bort!”-este alkalmából. Sokan külön eseményt szerveznek barátaikkal, és mindenki hoz egy üveg italt, amelyekből kóstolót rendeznek. Minden palack tulajdonosa elmesélheti a kortyolgatás közben, miért fontos neki az adott bor.

…mert megérdemeljük

Ezen a napon nem csak a borokat ünnepeljük, illetve több, mint egy ürügy az alkoholfogyasztásra. Ennek a napnak az a lényegi üzenete, hogy törődjünk magunkkal és a szeretteinkkel egy kicsit. Nem kell mindig a tökéletes alkalmat keresni, hiszen a tökély nagyon ritka, de minden pillanatból kihozhatjuk a legjobbat, ha igazán akarjuk.

A hagyomány megteremtői február utolsó szombatját jelölték ki a „Nyisd ki azt a bizonyos üveg bort!” estéjének. Idén ez a nap február 29-re esik, ezért ennél különlegesebb már nem is lehetne ez az alkalom. Minden indokunk megvan rá tehát, hogy ne várakoztassuk tovább a saját, extra eseményre tartogatott palackunkat. Már csak arról kell gondoskodnunk, hogy a körülmények is méltók legyenek az ünnepléshez!

hirdetés

Melyiket szeressem?

Ha több palackot is tartogatunk, nem árt előre kiválasztani, melyik lesz a szerencsés darab idén, hogy megtehessük az előkészületeket. Az idősebb borokat célszerű néhány nappal a kinyitás előtt felállítani a fekvő helyzetből, hogy ha kialakult volna benne valamilyen üledék, az leszállhasson az aljára. A megfelelő hőmérsékletről is érdemes gondoskodni: a testesebb vörösborokat 17-18 fokos szobahőmérsékleten ajánlott fogyasztani, ám az édes borokat, pezsgőket és habzóborokat tanácsos jól behűteni, körülbelül 6-8 fokos hőmérsékletre, míg a fehérborok, a könnyű vörösborok és a tokaji édes borok enyhén behűtve, 10-12 fok körül bizonyulnak a leginkább ízletesnek.

Érdemes tartalék nedűvel is készülni arra az esetre, ha a kinyitás után döbbennénk rá, hogy az ital megelégelte a várakozást, és megromlott. Ha nincs otthon még egy üveg bor, vagy akár speciális esetekre tartalékolt italunk sincs, de szeretnénk kivenni a részünket az ünneplésből, még nem késő szétnézni egy borszaküzletben vagy akár a Vaterán, ahol igazi ritkaságokra lelhetünk.

Az oldalon egyszerűen szűrhetünk ár és egyéb paraméterek szerint, beleértve a gyártókat és a borvidékeket, illetve kereshetünk csak a saját régiónkban, személyes átvétellel megvásárolható termékekre. Így könnyen találunk olyat, amely pontosan nekünk való, akár kisebb összeget szánnánk rá, akár hajlandóak vagyunk a plafonig is elmenni – például mert felkeltette az érdeklődésünket az igazi ritkaságnak számító 6 puttonyos Tokaji aszú 1937-ből. (Ez a bor egy idős olyan színészekkel, mint Jane Fonda, Jack Nicholson, Anthony Hopkins és Morgan Freeman!) A Vatera abban az esetben is jól jön, ha azért nem esik nehezünkre sokáig tartogatni az adott bort, mert nem a mi szájízünknek megfelelő. Itt gyorsan és egyszerűen eladhatjuk, és megvásárolhatjuk helyette a kedvencünket.

Tartalomhoz a forma

Ha már a hűtőben csücsül a nagy gonddal kiválasztott bor, azt sem árt végiggondolni, hogy a körülmények és a kellékek is megfelelőek-e a fogyasztáshoz. Minél idősebb egy bor, annál régebbi a dugója is, ezért annál törékenyebb lehet. Ezért érdemes olyan dugóhúzóval nekilátni a feladatnak, amellyel már gyakorlottak vagyunk, és kíméletesen el tudjuk távolítani a dugót. Ha nagyobb összejövetelt szervezünk, a poharakkal is érdemes előre tervezni, hogy mindegyik italt méltó kehelyből tudják fogyasztani a vendégek. Ha különlegesebb darabokkal szeretnénk elkápráztatni a barátainkat, biztosan találunk olyat az online piactéren, ami nem jön szembe minden második boltban vagy lakásban. Ritka gyűjtői kiadások, kristály, csiszolt és aranyozott poharak ugyanúgy megtalálhatók az oldalon, mint vintage, art deco és szecessziós stílusú darabok.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!