hirdetés
Öngyilkos lett egy 16 éves lány, miután megszavazták a halálát az Instagramon
Borzasztó tragédia: a kamaszlány teljesítette a többség akaratát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 15.


hirdetés

Végzett magával egy 16 éves lány Malajziában, miután az Instagramon a többség megszavazta az öngyilkosságot - írja a The Guardian.

A rendőrség közlése szerint

a kamaszlány egy fotót osztott meg Insta-sztoriban, amihez ezt írta: "nagyon fontos, segítsetek választani: élet vagy halál". Ehhez egy szavazást is indított, a válaszadók 69 százaléka pedig arra voksolt, hogy vessen véget az életének.

A lány teljesítette is a többség akaratát: miután lezárult a szavazás, öngyilkos lett. Egy ügyvéd szerint azok, akik a halálára szavaztak, öngyilkosságra való felbujtást követtek el.

"Vajon életben lenne még a lány, ha a válaszadók többsége lebeszélte volna őt arról, hogy megölje magát? Tényleg befolyásolták a szavazók a döntésében? Megfogadta volna a tanácsukat, ha azt mondják, hogy segítségre van szüksége? Mivel Malajziában bűncselekmény az öngyilkossági kísérlet, az erre való felbujtás is az lehet"

- elmélkedett Ramkarpal Singh jogász.

Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, Malajzia fiatalokért és sportügyekért felelős minisztere a szomorú tragédia kapcsán hangsúlyozta, hogy országos szinten beszélni kell a mentális egészségről.

"Nagyon aggódom a fiatalok mentális egészsége miatt. Ez egy nemzeti probléma, amit nagyon komolyan kell venni"

- mondta.

Az Instagram februárban jelentette be, hogy blokkolni fogják a az önkárosító képeket, miután egy brit kamaszlány a szülei szerint ilyen posztok nézegetése után vetett véget az életének alig 14 évesen két évvel ezelőtt.

Ching Yee Wong, az Instagram kommunikációs igazgatója elismerte, hogy nagy felelősségük van abban, hogy a képmegosztó egy biztonságos közösségi oldal legyen a felhasználók számára.

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
„Ez háború a nők ellen” - világméretű botrányt váltott ki az alabamai abortusztörvény
A Washington Post publicistája szerint Amerikában csúnya világ jön, ha egy abortuszt végrehajtó orvos 99 év börtönt is kaphat - többet, mint egy erőszaktevő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 16.Teljes zavarodottság, döbbenet, elbizonytalanodás. A Washington Post szerint az Alabama államban működő három hivatalos abortuszklinika munkatársai azt nyilatkozták, hogy a hozzájuk forduló, betelefonáló nők körében ezek az érzések uralkodtak el a tegnap aláírt abortusztörvény hatására.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az amerikai államban az eddigi legkeményebb abortusztörvényt szavazta meg a szenátus, majd a republikánus kormányzó, Kay Ivey alá is írta azt.

A Twitterre is kiposztolta az aláírást, és ezt fűzte hozzá: "Ez a törvény az alabamaiak mély meggyőződéséből gyökerezik, miszerint minden élet értékes és Isten szent ajándékának tekintendő."

Azt az orvost, aki magzatelhajtást hajt végre - a terhesség bármely szakaszában - 99 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják, és azokat is 10 évig terjedő börtönre ítélhetik, akik csak megkísérelnek terhesség-megszakítást végrehajtani. Az abortuszon áteső nők nem vonhatók büntetőjogi felelősségre. A törvény egyetlen esetben tesz kivételt: csakis akkor lehet a terhességet megszakítani, ha ezzel az anya életét mentik meg.

Bár a törvény csak hat hónap múlva lép életbe, a Washington Post már most kongatja a vészharangokat: az a tény, hogy a törvény az abortuszt abban az esetben is tiltja, ha a nőt megerőszakolták, vagy a magzat vérfertőző kapcsolatban fogant meg, a lap szerint elképesztő jövőképet fest az új amerikai "normalitásról" a kérdésben.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Kövér: egy normális homoszexuális nem tartja magát egyenrangúnak
A házelnök párhuzamot vont a pedofilok és a homoszexuálisok házassága és örökbe fogadása között.
Címkép: MTI/Bodnár Boglárka - szmo.hu
2019. május 16.Kövér László házelnök Zuglóban, a Metropolitan Egyetemen tartott szerda este fórumot, amin szóba került többek között a bevándorlás, a klímaváltozás és a homoszexuálisok egyenjogúsága is. Az eseményről az Index számolt be.

A gender-kérdéssel kapcsolatban Kövér így fogalmazott: némelyik országban megszüntetik a nemeket a nyelvben, és "három WC-t írnak elő a közintézményekben: a nőknek, a férfiaknak, meg a harmadiknak." Szerinte ez diszkrimináció, mert a szexuális kisebbségek ennél többen vannak.

"Vannak a férfiak, nők, meg az LMBTQ."

Említette, hogy Lengyelországban a liberálisok "kampánytémává" tették a pedofil papok eseteit, amit ő személy szerint mélyen elítél és a legundorítóbb bűnök közé sorolja. Emellett

a pedofíliához hasonlította azt a követelést, hogy a homoszexuálisok is házasodhassanak és fogadhassanak örökbe gyereket, szerinte erkölcsi értelemben ez egy és ugyanaz.

"Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá, hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni."

"Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda"

- fűzte tovább a gondolatmenetet. "Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak."

Korábban mi is írtunk arról, hogy a klímaváltozással kapcsolatban egy keddi rendezvényen azt mondta: mindez csupán a média agymosása. Kövér most tisztázta magát azzal, hogy helyesbített: félreértették a szavait. Kiderült az is, hogy kifejezetten aggódik az unokái jövője miatt.

A fórumon szó esett ezek mellett még arról is, hogy Kövér szerint a bevándorlás támogatását eszköznek tartja, és az is, hogy reálisnak gondolja, hogy a fideszes többség 80 százalékosra duzzad az előttünk álló választáson.

Gulyás Gergelyt a csütörtöki Kormányinfón arról kérdezte az RTL Klub, mi a véleménye a Kövér által szerdán elmondottakról, ami a homoszexuálisokat illeti. Gulyás igazat adott a házelnöknek. "A magyar jog teljesen világosan szabályozza, hogy azonos nemű pároknál örökbefogadásra és házasságkötésre nincs lehetőség. Az egyik nem lehet, a másik büntetőjogilag szankcionált", fogalmazott.

Szerinte minden gyermeknek joga van egy apához és egy anyához, azt pedig nem tartják helyesnek, ha egy gyereknek két apával kell felnőnie.

A Magyar LMBT Szövetség, a Magyarországon működő leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szervezeteket összefogó ernyőszervezet is reagált Kövér mondataira.

Lapozz a reakcióért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A fél máját cserélte el egy másik ember veséjéért – véghezvitték a történelem első nem azonos szervcseréjét
Egyik veséjét akarta odaadni anyjának egy kaliforniai asszony, de az orvosok nem engedték. Így aztán szervet cserélt - valaki mással.
G. N. L. Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. május 16.A Santa Cruz-i Aliana Deveza anyja egyre jobban szenvedett a vesebaja miatti dialízistől, de egyelőre csak várólistás volt a veseátültetéshez. A lánya szeretett volna minél előbb segíteni rajta, de felajánlását elutasították, mert az orvosok szerint később neki is ugyanolyan betegsége alakulhat ki, tehát nem kockáztathatja, hogy csak egy veséje maradjon. Aliana azonban nem adta fel.

A fél máját elcserélte egy másik ember egyik veséjéért, ezért ő lett a világon az első, aki véghez vitte különböző szervek cseréjét élő donorok között.

A szervcsere még 2017-ben történt, de az esettanulmányát most tették közzé, és a sebészek, akik részt vettek az "akcióban", több ilyen csere végrehajtására szólítanak fel. „Egy kiterjedt vegyes szervcsere-hálózat hatalmas előrelépés lenne” – idézte a New Scientist John Roberts doktort, a San Franciscói egyetemi klinika sebészét.

A szervátültetések többségének donora halott, de soha nincsen elég annyi szerv, amennyire szükség lenne. Mivel az emberek többsége el tud élni egy vesével, a veseelégtelenségben szenvedők közül egyre többen kapnak vesét családtagoktól vagy barátoktól.

Ha valaki donor akar lenni, de immunrendszere a befogadóval nem kompatibilis, az orvosok találhatnak olyan párokat, akik egy-egy vesét adhatnak egy idegennek. Elég hosszú ideig tarthat azonban megtalálni az erre megfelelő alanyokat.

Amikor Aliana Deveza keresni kezdte a cserepartnert, abból indult ki, hogy a vese mellett a máj az egyetlen olyan szervünk, amelyet élő donortól is kaphatunk.

Az emberek akár a májuk 60%-át is odaadhatják, mert a máj egyike azoknak a szerveknek, amely képes regenerálódni, így aztán a donor is vissza tudja növeszteni teljes nagyságban a máját, ahogyan az is, aki megkapta az övét.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Mészáros Lőrinc lett a legnagyobb magyar földbirtokos
A Talentis-csoportnak 38 ezer hektárja van, ami Budapest területének nagyjából 70 százaléka. Ezzel Csányi Sándort is előzik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 16.Mészáros Lőrinc Magyarország legnagyobb földesura, az ő érdekeltsége gazdálkodik ugyanis a legnagyobb területen, számol be a G7. Mészáros ezzel Csányi Sándort is megelőzte, az OTP-vezér magánérdekeltségébe tartozó vállalkozások ugyanis 35 ezer hektáron gazdálkodnak.

A 38 ezer hektáron belül 30 ezer a szántóföld, ennek java része bérelt terület. Csak nagyságrendileg:

a 38 ezer hektár Budapest területének nagyjából 70 százaléka,

az országban 5,35 millió hektáron folyik mezőgazdasági termelés.

A korábbi állapothoz képest Csányi Sándor esetében nem tudni érdemi változásról, a Bonafarm-csoport valószínűleg ugyanúgy nagyjából 35 ezer hektáron gazdálkodik, mint tavaly. A nagy változást az jelentette, hogy

a Simicska-cégek nem maradtak Nyerges Zsoltnál, hanem Mészáros Lőrincnél landoltak.

Csák Gyula egy tavaly decemberi nyilatkozatából kiderül, hogy a nyári gyűjtésnek megfelelően akkori állapot szerint valóban 13 ezer hektáron termeszt szántóföldi növényeket, gyümölcsöket és szőlőt a Talentis-csoport. A szakember már akkor beszámolt a holdingba szervezésről, amibe belevették az egykori Simicska-cégeket is.

Emellett ráadásul több mint 42 ezer hektáron végez vadgazdálkodási és vadászati tevékenységet a Talentis Agro.

A csoport árbevétele 22 milliárd forint, 2200 állandó és idénymunkást foglalkoztat.

A vállalkozásnak Tokaj, a Balaton, Etyek és Somló térségében vannak szőlői, a termést a Chateau Dereszla Pincészet és a Canter Borház dolgozza föl. A Talentis tejelőszarvasmarha-ágazata az egyik legnagyobb Magyarországon: hét szarvasmarhatelepen összesen 6 ezer tehenet és ugyanennyi nőivarú szaporulatot nevelnek. A három fehérsertés- és egy mangalicatelep 53 ezer állat befogadására alkalmas. A vállalkozás székesfehérvári és békéscsabai telephelyén 240 ezres tojótyúk-állomány található, évente 60 millió tojást állítanak elő.

Mindez Mészáros Lőrinc és feleségének magánérdekeltsége, számos más vállalkozásukkal szemben a Talentist nem vitték tőzsdére.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x