hirdetés
england-1283439_960_720.jpg

Öngyilkos búcsúlevelet kellett írniuk tizenéveseknek házi feladatként

Az empátia teljes hiánya, vagy a pedagógia mélypontja lehet az a felháborító eset, ami egy angliai középiskolában történt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 12.


hirdetés

A több mint 200 éves múltra visszatekintő oxfordshire-i elit iskolában azt kérték a diákoktól, J.B. Priestley A felügyelő látogatása című darabjának elemzése részeként írjanak egy öngyilkosságra készülő fiatal nő nevében búcsúlevelet. A darab konfliktusa egy Eva Smith lány körül bonyolódik, aki nem is jelenik meg a színen, de búcsúlevele és hátrahagyott naplója borítja fel egy nagypolgári család életét, mert kiderül: senki nem az, aminek mutatja magát. Priestley műve 30 éve kötelező olvasmány a brit kiemelt középiskolákban.

A házi feladat óriási felháborodást váltott ki a szülőkből, amely után az iskola vezetése kénytelen volt bocsánatot kérni „az okozott fájdalom miatt” - írta a Daily Mail

Az ügy azután derült ki, hogy az egyik tanuló édesanyja levélben tiltakozott az iskola vezető irodalomtanáránál, a család érintettsége kapcsán is, mivel az ő egyik rokona önkezével vetett véget az életének.

Az anya főleg azt kifogásolta, hogy a feladathoz semmi útmutatást, vagy figyelmeztetést nem kaptak a diákok, egyszerűen nem vettek tudomást a tanárok arról, hogy milyen egy tizenéves mentális egészsége, és mekkora ebben a korban az öngyilkosságra való hajlam.

Az iskola védekezése szerint a feladat azt a célt szolgálta, hogy a diákoknak „szélesebb rálátása legyen a társadalmi felelősségre” de hajlandók voltak „kiigazítani” a leckét.

hirdetés

Az 1912-ben játszódó, inkább társadalmi-bűnügyi drámából nevezhető történetet többször is megfilmesítették, a 2015-ös változatot nálunk is bemutatták a televízióban.

Nem ez az első ilyen eset az utóbbi években a brit iskolákban. 2015-ben egy kenti iskola igazgatója azután szorult magyarázkodásra, hogy a diákoknak arról kellett házi feladatot írniuk: milyen érzés golyót repíteni a fejükbe. Három évvel korábban egy staffordshire-i iskola hozta magát kellemetlen helyzetbe, miután az egyik anya azt hitte, hogy gyermeke búcsúlevele került a kezébe, holott csupán egy házi feladat volt.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
buso-norbi.jpg

Hoppá: beszóltak Schobert Norbinak a mohácsi busójáráson

Több táblán is visszaköszönt a nagy port kavart ügy a felvonuláson.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 23.


hirdetés

Nagy vihart kavart nemrégiben Schobert Norbi, a fitneszceleb korábban azt mondta, szerinte a házasságok azért mennek tönkre, mert a nők nem fogynak le a szülés után, és ezért a férjük nem kívánja már őket. Később bocsánatot kért a stílusa miatt, de azt is mondta, hogy a véleményét továbbra is fenntartja.

A téma a busójárást is elérte,

a Mohács - Szívem csücske Facebook-oldala osztotta meg a képeket, milyen viccesnek szánt versikékkel üzentek Norbinak:

Fotó: MTI/Sóki Tamás

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
siraly.jpg

Műpénisszel játszottak a sirályok, az ok viszont nagyon nem vicces

Egy természetfotós egy védett kaliforniai öbölben akart fókákat fotózni, de felfigyelt a vidáman játszadozó madarakra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 22.


hirdetés

Meglepő jelenségre figyelt fel egy fotós Kaliforniában. Jennifer Warner a tengerpartra ment, hogy fókákat fotózzon, ám észrevette, hogy két fiatal sirály valami fura tárggyal játszadozik. A jelenet felkeltette az érdeklődését és készített pár képet róluk, ám mikor ránagyított a fotókra, megdöbbent.

A madarak ugyanis egy műpénisszel játszottak.

A természetfotós a Gizmodonak elmondta, hogy ő maga nagyon fontosnak tartja a környezet védelmét, ezért is volt fontos, hogy a műanyaggal játszó sirályokat lefényképezze, mert ezzel is dokumentálni akarta, hogy mit tesz az ember a környezetével.

"De amikor rájöttem, mivel játszanak – bár még mindig dühös voltam – azért be kellett látnom, hogy vicces is a dolog"

– mondta a lapnak.

hirdetés

A fotókért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kanari-szigetek.jpg

„Vörös apokalipszis!” – látványos képeken a Kanári-szigeteki homokvihar

A hatalmas vihar az űrből is látszik, és komoly problémákat okoz a térségben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 23.


hirdetés

Narancsosra színezett tájat és óriási közlekedési káoszt okoz a szombat este lecsapott homokvihar a Kanári-szigeteken - írja a Metro című brit lap.

A nagy szél a Szahara felől hozta a vöröses homokot, ami miatt a látótávolság is erősen lecsökkent az Afrika nyugati partjainál elterülő szigetcsoporton.

REDTEAMSPAIN on Twitter

Tenerife south airport #gcts #tfs arrivals in #calima #sandstorm not sure how long it will remain open as Gran Canaria #LPA and Lanzarote #ACE are already closed @breakingavnews https://t.co/CzJXtGK7N6

A regionális kormányzat elrendelte a riasztási fokozatot, és arra kérte a lakosságot, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon, a nyílászárókat pedig tartsák csukva. A spanyol reptéri üzemeltetési igazgatóság leállította az összes Gran Canariából induló és oda tartó járatát. Egy brit turista a közösségi médiában "apokaliptikusnak" írta le a helyzetet.

hirdetés

Lapozz további felvételekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
penisz_merevedes.jpg

Kiderült, mitől volt 12 órás merevedése egy amerikai férfinek

Röviddel utána egy 6 órás erekciója is volt.
képünk illusztrcáió, fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. február 22.


hirdetés

Néhány hét alatt kétszer is egy georgiai kórház sürgősségi osztályán kötött ki egy amerikai férfi, akinek mindkét alkalommal hosszantartó, fájdalmas merevedése volt, írja a New York Post.

Először egy fél napon át tartó erekcióval ment kórházba a pórul járt férfi, akinél az orvosi vizsgálatok szerint a kannabisz túlzott használata okozta a problémát. Miután sikeresen kezelték a 32 éves páciens péniszét, hazaengedték, ám két hét múlva újra a kórházban volt egy 6 órán át tartó merevedéssel.

A diagnózis ebben az esetben is priapizmus volt, ami a hímvessző 4 óránál tovább tartó, szexuális ingerekhez nem kapcsolható izgalmi állapotát jelenti.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!