hirdetés
england-1283439_960_720.jpg

Öngyilkos búcsúlevelet kellett írniuk tizenéveseknek házi feladatként

Az empátia teljes hiánya, vagy a pedagógia mélypontja lehet az a felháborító eset, ami egy angliai középiskolában történt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 12.


hirdetés

A több mint 200 éves múltra visszatekintő oxfordshire-i elit iskolában azt kérték a diákoktól, J.B. Priestley A felügyelő látogatása című darabjának elemzése részeként írjanak egy öngyilkosságra készülő fiatal nő nevében búcsúlevelet. A darab konfliktusa egy Eva Smith lány körül bonyolódik, aki nem is jelenik meg a színen, de búcsúlevele és hátrahagyott naplója borítja fel egy nagypolgári család életét, mert kiderül: senki nem az, aminek mutatja magát. Priestley műve 30 éve kötelező olvasmány a brit kiemelt középiskolákban.

A házi feladat óriási felháborodást váltott ki a szülőkből, amely után az iskola vezetése kénytelen volt bocsánatot kérni „az okozott fájdalom miatt” - írta a Daily Mail

Az ügy azután derült ki, hogy az egyik tanuló édesanyja levélben tiltakozott az iskola vezető irodalomtanáránál, a család érintettsége kapcsán is, mivel az ő egyik rokona önkezével vetett véget az életének.

Az anya főleg azt kifogásolta, hogy a feladathoz semmi útmutatást, vagy figyelmeztetést nem kaptak a diákok, egyszerűen nem vettek tudomást a tanárok arról, hogy milyen egy tizenéves mentális egészsége, és mekkora ebben a korban az öngyilkosságra való hajlam.

Az iskola védekezése szerint a feladat azt a célt szolgálta, hogy a diákoknak „szélesebb rálátása legyen a társadalmi felelősségre” de hajlandók voltak „kiigazítani” a leckét.

Az 1912-ben játszódó, inkább társadalmi-bűnügyi drámából nevezhető történetet többször is megfilmesítették, a 2015-ös változatot nálunk is bemutatták a televízióban.

Nem ez az első ilyen eset az utóbbi években a brit iskolákban. 2015-ben egy kenti iskola igazgatója azután szorult magyarázkodásra, hogy a diákoknak arról kellett házi feladatot írniuk: milyen érzés golyót repíteni a fejükbe. Három évvel korábban egy staffordshire-i iskola hozta magát kellemetlen helyzetbe, miután az egyik anya azt hitte, hogy gyermeke búcsúlevele került a kezébe, holott csupán egy házi feladat volt.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
fly.png

„Ez itt egy pisis pelenka.” „Mozog egyáltalán a gép?” - egy stewardess mondta el a legfurább kéréseket a repülőn

És igen, teljesen komolyan gondolták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Alapszabály a repülőn, hogy a hívógombot nyomogatni tényleges ok nélkül nem illik. Apróságokért nem szép ugrasztani a személyzetet, és főleg nem akkor, amikor nekik is ülve kell maradniuk.

Vannak, akik mégis megteszik, néhányan közülük ráadásul fura okokkal. Ezekről szóló beszámolókból készítette el összeállítását az Insider, akiknek egy légiutas-kísérő mondta el, mik voltak a legérdekesebb okok, amik miatt valaki megnyomta a hívógombot.

Shawn Kathleen volt stewardess videót készített "Hagyd abba a hívógomb nyomkodását"-címmel, amiben kedvenceit szedte össze.

"Bárcsak az egész kitalált lenne, de sajnos nem az" - mondta Kathleen az Insider-nek hozzátéve, hogy a gomb leginkább veszélyhelyzetekre és segítségkérésre van kitalálva.

Lapozz a kérdésekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
0_Naomi-Pacheco-1.jpg

Sértőnek találta a nők testsúlyát firtató kérdést a 10 éves kislány, nem volt hajlandó válaszolni

Tanára megértő volt, és szülei is büszkék rá.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Ha matematikából nem is, de empátiából és érzékenységből mindenképpen jelest érdemel az a kislány, nem válaszolt egy matekpéldában szereplő kérdésre, amiben nők súlyáról volt szó. Szerinte ugyanis ilyen dolgokat nem illik firtatni - írja a Mirror.

A lapban megjelent történet szerint miután a 10 éves Rhythm Pacheco befejezte a házi feladatát, édesanyja átnézte fiatal lánya munkáját, és felfedezett abban egy üzenetet, amelyet a tanárnak írt a nebuló.

A feladat azt kérte, hogy a diák hasonlítsa össze három nő súlyát és határozza meg, hogy „mennyivel nehezebb” Isabelle, mint Sue.

Lapozz, hogy mit írt a kislány:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tanar.png

Saját költségén vásárolt be a tanárnő az éhes diáknak

A fiatal pedagógus kollégáival dobta össze a pénzt az ételre.
Kép: Facebook - szmo.hu
2019. október 13.Egy nagyvonalú tanárnő történetéről ír a Mirror, aki Facebook-bejegyzésben osztotta meg, hogyan segített az egyik tanítványának. Miután kiderült, hogy a gyerek és családja éhezik, a nő maga vásárolt ételeket a nebulónak.

Brooke Goins, aki a tennessee-i Jacksboróban található Jacksboro Általános Iskolában dolgozik, így emlékezett vissza arra a napra:

"Ma sírtam a munkahelyemen. Nem azért, mert utálom a munkámat, vagy hogy ez túl nehéz (valójában tényleg az). Ma egy gyermek miatt sírtam, egy olyan gyerek miatt, aki annyira ártatlanul beszélt az ételről, pontosabban annak hiányáról”

- kezdte a nő a posztját, aki elmondta: a gyerek tanítás közben vallotta be nekik, hogy otthon nincs mit enniük.

A tanár aztán megkérdezte a gyerektől, hogy mit szeret enni, ő pedig felsorolta kedvenceit, mint például a makarónit, a sajtot és a Spagettis nevű készételt, de azt is hozzátette, hogy otthon még sohasem evett olyat.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!