Olyan zenei térkép készült Londonról, amelyen napokig kutathatsz a kedvenceid után
A térképek zöme azért készül, hogy megtaláld rajtuk az utad; ez a példány viszont azért, hogy elveszhess benne!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 22.Az egyszerre letisztult és kaotikus, sűrű tipográfiai arzenállal megáldott képen valósággal megelevenedik London gazdag zenei örökségének "hangzavara".

A Beatlestől kezdve David Bowie-n, a The Rolling Stoneson, vagy a The Clashen át, egészen King Krule-ig zenészek és ikonikus zenekarok generációi kezdték pályafutásukat, építették ki rajongóbázisukat, vagy éppen otthonukat az Egyesült Királyság fővárosában. Ez az elképesztően részletes térkép pedig azért született, hogy e nívós zenei történelemnek emléket állítson.

Az alkotás a Dex művésznéven tevékenykedő londoni grafikus munkája.

Az illusztráció elkészítése kilenc hónapba telt, és létrejöttét hosszas kutatómunka, irodalmi és filmográfiai kutatás előzte meg annak érdekében, hogy a tömérdek előadókkal, bandákkal, dalokkal, helyszínekkel, dalszövegekkel, fesztiválokkal és zenei videókkal kapcsolatos utalás és szövegrészlet a pontos helyére kerüljön. Ennek eredményeként Kentish Towntól Clapham Commonig a város valamennyi negyedét feltérképezték.

Merülj bele, és valószínűleg órákat is álldogálhatsz majd előtte. Helyszínek, melyeket egy dal tett híressé, dalok, amelyek a városról szólnak és végtelen hivatkozás arra vonatkozóan, hogy egyes zenészek hol születtek, nőttek fel, mulattak, koncerteztek, majd égtek ki. De kikémkedheted a legendás stúdiók elhelyezkedését és a klasszikusnak számító albumborítók születési helyeit is. Karácsony ajándék-illatot érzünk!

A térkép ezen az oldalon beszerezhető.

Forrás: dexterspandex.com


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x