100121-N-6410J-483
Olyan pici volt a baba, amikor megszületett, mint az apja tenyere, mégis túlélte
Az orvosok fél százalék esélyt adtak annak, hogy a kicsi agykárosodás nélkül fog fejlődni. Most mégis makkegészséges.
A címkép illusztráció - szmo.hu
2018. január 13.


A Manushi névre keresztelt kislány az indiai Jivanta Gyermekkórházban született a terhesség 28. hetében 2017. június 15-én, tizenkettő héttel korábban, mint az normális lenne. A kisbaba nem volt nagyobb édesapja tenyerénél. A kislány alig 22 centiméteres testhosszal, és 400 grammal jött világra. A pici édesanyján sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani, mert hirtelen vérnyomás problémák miatt rosszul lett, és veszélyben forgott az élete.

Amikor világra segítették, nem lélegzett, még kifejletlen volt a tüdeje, az agya, a veséi és papírvékony volt a bőre. Ő mégis túlélte a megpróbáltatásokat. Manushi élete első hat hónapját a kórház koraszülött osztályán töltötte. A Daily Mail szerint az indiai újszülött Manushi a maga alig huszonkét centijével a legkisebb ázsiai baba, aki élve született.

A kislánynak születésekor kevesebb mint fél százalék esélyt adtak az orvosok arra, hogy agykárosodás nélkül túlélje, ám most azt mondják, hogy szellemi fejlettsége teljesen normálisnak tűnik. A kisbaba az elmúlt hat hónapot a kórház koraszülött osztályán töltötte jelenleg már 2360 gramm, remek állapotban van, olyannyira, hogy jövő héten szülei hazavihetik.

"Ő csak küzdött, küzdött és küzdött és minden számítással ellentétben túlélte!"

- nyilatkozták a kis Manushi szülei.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x