hirdetés
59c3e43f1900003a00564f9f-horz.jpg

Ölelésgombot adott kisfiának az első iskolai napon

A kis 'gomb' lénye az volt, hogy a kisfiú ne sírjon az iskolában. A szülők imádták az ötletét!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. szeptember 22.


hirdetés

Louise Mallter kisfia most kezdi meg az iskolát, és egy nagyon kedves ötlet jutott eszébe, hogy segítsen neki az első nap szorongásaival megküzdeni. Az angol anyuka a The Motherload nevű Facebook csoportban osztotta meg történetüket, ahol a szülőknek nagyon tetszett a kreatív ötlet.

"

Szóval ma volt az első teljes napja a suliban a legkisebbemnek, miután egy pár reggelt már ott töltött. Láttam rajta, hogy elérzékenyült, ezért beszélgettünk és kitaláltuk, hogy mindkettőnk kap egy szívet, ami, ha megnyomunk akkor egy ölelést küldünk azzal egymásnak (mondta, hogy sírt is az első nap előző héten). Az ötlet bevált! Rajzoltam egy-egy szívet a tenyerünkre, és neki még egyet a karjára is, hogyha ez elmosódna. 'Feltöltöttük' a szíveket az iskolába menet azzal, hogy kézen fogva sétáltunk. Mikor elmentem érte kérdeztem, hogy megkapta-e az öleléseimet és mondta, hogy igen! És azt is elmesélte, hogy: 'Sokáig nyomtam mami, de nem sírtam'. Mondtam neki, hogy: 'Biztosan az volt az a nagy ölelés, amit én kaptam, te is megkaptad az enyém?' És mondta, hogy igen. Áldja az ég, és legyen még sok ilyen napunk, amikor jól érzi magát a suliban és meg otthon ülök a kutyával és sírok, hogy mindegyik kicsim suliba jár már...

Louise a HuffPost-nak is mesélt az ötletéről, amellyel végre jó szívvel eltudja küldeni fiát az iskolába.

"

Az első félnapos tanítás után mesélte, hogy sírt, mert hiányoztam neki, ezért elmeséltem, hogy az anyukájaként varázserőm van, amit megtudok osztani vele.

Louise elmondása szerint, fia, Max kérdően, de gyönyörködve hallgatta, ahogy elmesélte neki milyen szupererővel ruházza fel a szívvel a kezén.

hirdetés

Az anyuka két szívet is rajzolt fiának, ha a tenyerén lévő a nap alatt lekopna, és elmagyarázta, hogyha megnyomja akkor egy ölelést küld azzal neki. Az ötlet hasonlít Audrey Penn egy gyerekkönyvében olvashatókra, de mindenesetre Max honvágya varázsütésre eltűnt a "gomb" segítségével.

A The Motherload szerkesztője Alison McGarragh-Murphy elmesélte, hogy Louise bejegyzése óta sok szülő számolt be arról, hogy kipróbálták az "ölelés gombot".

"Sok anya, aki tagja a támogató csoportunknak kipróbálta az ötletet és úgy találták, hogy sokat segített a gyerekeknek abban, hogy megküzdjenek az első iskolai nap okozta félelmekkel."

"

Semmi más nem kell hozzá, csak egy toll, két kéz és sok szeretet.

Louise a nagyobb gyerekeinek is felajánlott egy-egy „ölelés gombot”, de ők azokat kedvesen visszautasították, míg Max mindennap ezzel megy iskolába. Sőt volt olyan nap is, amikor minden eshetőséggel számolva Max 4 darab gombot kapott édesanyjától.

A három gyerekes anyuka meglepődött milyen sok szülőnek tetszett és bevált ötlete, pedig csak azt szerette volna megmutatni az internetes közösségnek, hogy milyen sok mindent bevállalnak a szülők a gyerekeikért.

Louise azon gondolkodik, hogy egy gyerekkönyvben megírja az "ölelő gomb" történetét, hogy még több szülőhöz eljusson ez az egyszerű, de célravezető ötlet, hiszen az első iskolai nap a legtöbb család életében sok félelemmel jár.

"

Annyira csodálatos, hogy ez az ötlet olyan sok anyát összehozott így az iskolakezdés érzelmes napjaiban, és remélhetőleg egy kicsit jobbá is tette ezt az élményt.

via HuffingtonPost


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
rendor-beallt-tuntetok-koze-amerika.jpg

Letette a sisakot és a gumibotot egy rendőr, majd békében vonult a tüntetőkkel Michiganben

Chris Swanson a tüntető tömegnek azt mondta, ők azért vannak, mert segíteni akarnak az embereknek. Az egészről pedig videó is készült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Korábban már több cikkben is beszámoltunk arról, folyamatosak és egyre durvábbak a zavargások Amerikában George Floyd halála miatt. A 46 éves afroamerikai férfi egy rendőri intézkedés után halt meg Minneapolisban, miután az egyik egyenruhás percekig a nyakán térdelt. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki, és hamar az egész Egyesült Államokra kiterjedt a lázadás.

Az indulatok pedig továbbra sem csitulnak, Los Angelesben például gumilövedékkel oszlatták a tüntetőket, de több városban kijárási tilalom lépett életbe.

Egy michigani tüntetésen viszont meglepő jelenet zajlott le: egy rendőr, Chris Swanson letette a gumibotot és a sisakot, majd a tömegnek egy beszédet is mondott - számolt be a VT.

A rendőr azt mondta a tüntetőknek: egy másodpercig se gondolják azt, hogy minden rendőr olyan, mint Derek Chauvin, aki hosszú percekig térdelt George Floyd nyakán, miközben ő az életéért könyörgött.

hirdetés

Chris Swanson azt is elmondta, hogy ők őszintén az emberek pártján akarnak állni, és segíteni nekik. Ő azt akarja, hogy a megmozdulás ünnep legyen, ne tüntetés. Éppen ezért leteszi a sisakját és a gumibotot.

A tüntetők ezután azt kezdték skandálni, hogy „Gyertek velünk!”. A jelenetről videó is készült, amit a Mid-Michigan NOW tett közzé. Ezen Swanson beszéde is hallható, illetve azt is látni lehet, hogy a rendőrök a beszéd után beállnak a tömegbe, majd békésen, ölelkezve és kezet fogva együtt vonulnak tovább.

Swanson később a helyi sajtónak is nyilatkozott a történtekről.

"Ennek erről kellene szólnia – a rendőrség és a közösség együttműködéséről. Ha igazságtalanságot tapasztalunk, meg kell hallanunk a közösség és a rendőrség hangját is. Csak annyit kell tennünk, hogy kommunikálunk, amit most megtettünk, s lám, együtt vonulunk"

- fogalmazott a rendőr.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
cody-black-bL5j2vSSLA8-unsplash-scaled.jpg

Az anyuka kiállt 15 éves lánya mellett, aki egy tetoválással állított emléket elhunyt apjának

Az anya szerint bizonyos esetekben kivételt lehet tenni, ha egy kiskorú tetoválást szeretne.
A címkép illusztráció: Unspash - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Az Egyesült Államokban, Magyarországhoz hasonlóan, 18 éves kor alatt csak szülői beleegyezéssel készíttethetnek tetoválást a kiskorúak. Mégis, ha egy 15 éves lány megkérdezi a szüleit arról, hogy lehet-e tetoválása, akkor a válasz többnyire az, hogy "természetesen nem". Amikor Diana Register lánya, Kaitlyn mégis előállt az ötlettel, akkor az anya örömmel egyezett bele.

A 47 éves Diana szerint a tetoválás a tökéletes módja volt annak, hogy kiskorú lánya tisztelegni tudjon az édesapja előtt, aki 2016-ban, 45 évesen halt meg hasnyálmirigyrákban.

Az anya, aki könyvet írt a gyászáról, most arról beszélt, miért engedte meg a lányának, hogy tetoválást készítsen a korábban rendőrként dolgozó apja szolgálati számával.

"Mindig azt mondtam, ha valakinek problémája van azzal, hogy Kaitlynnek 15 évesen tetoválása van, akkor tartsa meg magának a véleményét"

– Diana azt mesélte, a lánya ott volt, amikor az apja elhunyt, és végig fogta a kezét. Elkerülhetetlen volt, hogy a lány ennek emléket állítson valahogy.

hirdetés

Diana sem támogatja a tinédzserek értelmetlen tetoválási kísérleteit, de egy ilyen érzelmi töltetű tetoválás szerinte igenis érték. Ezekkel a gondolatokkal pedig fel akarta nyitni az emberek szemét, hogy nem minden esetben rossz, ha egy kamasznak van tetoválása. Úgy véli, amíg nem ismerjük az előtörténetét, addig erről sem szabad ítélkezni.

"Nem lehetnék boldogabb a tetoválásommal kapcsolatban, a legjobb döntés volt, amit valaha hoztam, és nem tudom eléggé megköszöni az anyukámnak, Diananak, hogy támogatta a döntésem"

– mondta el a most 17 éves Kaithlyn a Metro.co-nak.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
toth-andi-kristof-emlekere-enekelt-instagramon.jpg

Tóth Andi Instagramon énekelt barátja, Petics Kristóf emlékére

Nagyon megrázta az egykori x-faktoros énekes váratlan halála.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Mi is beszámoltunk arról, hogy meghalt Petics Kristóf, a 2016-os X-Faktor egyik versenyzője.

Múlt vasárnap holtan találták Újfehértón, egy tóban.

Petics Kristóf extravaganciájával tűnt fel az X-Faktorban, ahonnan végül kizárták egy verekedés miatt. Ezután énekesi karrierbe kezdett: egy ideig McHawer egyengette az útját, majd a GIL zenekar énekese, frontembere lett.

Miután megjelent a halálhíre, sok ismerőse, rajongója és pályatársa búcsúzkodott tőle a közösségi oldalakon.

Tóth Andi, az X-Faktor 2014-es szériájának győztese is megemlékezett Petics Kristófról, akivel jó barátságot ápoltak. Az énekesnő akkor Instagramon azt írta, hogy még beszélt Kristóffal a tragédia előtti napon.

hirdetés

Szerinte Kristófnak még tervei voltak.

Most énekelt is a fiú emlékére.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
rendoroknek-kellett-kihozni-ego-haz-motorjaval-foglalkozo-ferfit.jpg

Rendőrök mentettek ki az égő házból egy férfit, aki a motorját próbálta kihozni a tűzből

A 33 éves férfi és a párja sérülések nélkül megúszta a tűzesetet.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. június 01.


hirdetés

Május 31-én a délutáni órákban érkezett a bejelentés, hogy Simontornya egyik utcájában ég egy lakóház. A Simontornyai Rendőrőrs két körzeti megbízottja Wéhman János rendőr őrmester és Orsós István rendőr őrmester azonnal a helyszínre indultak, ahova a bejelentést követően négy percen belül elsőként érkeztek - írja a police.hu.

Az utcán tartózkodó környékbeliek elmondták az egyenruhásoknak, hogy a házban még van valaki.

A két rendőr beszaladt a házba, ahol az égő konyha mögötti teraszon egy férfi kétségbeesetten próbálta kitolni – a kormányzárral lezárt – motorját.

A rendőrök a lakót kivezették az épületből. Ezután nem sokkal megérkeztek a helyi önkéntes tűzoltók is, akik a kétkerekűt biztonságba helyezték.

A házban élő 33 éves férfinak és barátnőjének az ijedtségen kívül nem esett baja.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!