hirdetés
koronavirus-olaszorszag-orvosok-betegellatas.jpg

Olaszországban sokkal többen gyógyultak meg, mint ahány új fertőzöttet azonosítottak egy nap alatt

Az aktív fertőzöttek száma csökkent, de így is több mint 100 ezer emberben van még jelen a vírus.
MTI - szmo.hu
2020. április 23.


hirdetés

Jelentősen csökkent az új koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma Olaszországban egy nap alatt, a halottaké 464-gyel nőtt, és 25 549-re emelkedett - közölte csütörtök este az olasz polgári védelmi hatóság, kiemelve, hogy az aktív fertőzöttek száma egy nap alatt 851 fővel mérséklődött.

A halottak száma emelkedett az egy nappal korábbi 437-hez képest. A járványgörbe lefelé ívelése ellenére az elhunytak napi száma továbbra is ingadozó, és hetek óta nem süllyed négyszáz alá.

Az elmúlt 24 órában 2646 új fertőzöttet azonosítottak, ami sokkal kevesebb az előző napi 3370-hez képest.

Az aktív fertőzöttek számának 851 fős csökkenése az eddigi legkedvezőbb adat. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 106 848.

A betegekből több mint 81 ezren otthoni karanténban tartózkodnak, intenzív osztályon jelenleg valamivel több mint kétezer embert kezelnek, ami fele a húsz nappal ezelőttinek.

hirdetés

A gyógyultak száma egy nap alatt 3033, ami az eddigi legnagyobb szám. Ezzel a gyógyultak száma meghaladta az 57 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 189 973-t. Egész Olaszországban több mint 1,5 millió vírustesztet végeztek.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a kínai turista házaspár, amelynek tagjait elsőként, január 28-án egy római szállodából szállítottak kórházba, most fejezte be a kezelés utáni házi rehabilitációt. Teljesen meggyógyultak - jelentette ki Franco Locatelli, a Közegészségügyi Hivatal (Iss) igazgatója.

A járvány egyik olaszországi terjedési pontján, Lombardiában 1073-mal emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 1161 fős emeledéshez képest. A tízmilió lakosú tartományban a szűrt fertőzöttek száma február 20. óta túllépte a 70 ezret: több mint kilencezer beteget kezelnek kórházban, kevesebb mint 800 személyt intenzíven. A halottak száma egy nap alatt 200-zal emelkedett a korábbi 161-hez képest. Lombardiában eddig több mint 12 ezren veszítették életüket a járványban.

A lombardiai halottak majdnem felét Bergamo térségében regisztrálták, ahol 5500-an hunytak el. A 120 ezres város polgármestere, Giorgio Gori úgy nyilatkozott, hogy a halottszám alapján "valótlannak tartja" a Bergamo területén diagnosztizált 11 ezer fertőzöttet. Gori számításai szerint a térségben a nem szűrt fertőzöttek száma elérheti a félmilliót.

A polgármester ezért óvatosságra intett az óvintézkedések májustól tervezett fokozatos feloldásával kapcsolatban. Giorgio Gori kijelentette, a kormány eddig semmilyen útmutatást nem adott a polgármestereknek arról, miként készüljenek a következő időszakban. A korlátozások enyhítése ütemezésének bejelentését Giuseppe Conte miniszterelnök a hétvégére ígérte.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
covid19_koronavirus.jpg

Nemsokára kiderülhet az igazság a koronavírusról? Több kínai tudós is nyugatra menekült

Donald Trump volt főtanácsadója szerint mégis lehet köze a vuhani szuperlabornak a világjárvány kitöréséhez.
A címkép illusztráció: Unsplash/kian zhang - szmo.hu
2020. július 12.


hirdetés

Több olyan kínai tudós is nyugatra disszidált, akik a koronavírus-járvány kitörése idején a vuhani víruskutató laboratóriumban dolgoztak - írja az Express Steve Bannonra hivatkozva.

Donald Trump egykori főtanácsadója azt állítja, hogy a disszidens kutatók ugyan még nem szólaltak meg a médiában, de már csak idő kérdése, és elmesélik a világjárvány elterjedésével kapcsolatban az igazságot. Bannon szerint a kínai tudósokat jelenleg a nyugati hírszerzők hallgatják ki, bár állítását semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani.

"Tudom, hogy bizonyos disszidensek az FBI-jal dolgoznak éppen együtt, hogy közösen megpróbálják felgöngyölíteni az eseményeket"

- fogalmazott az egykori stratéga.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szandekosan-hajtott-a-toba-a-kinai-sofor.jpg

Szándékosan hajtott a tóba a kínai buszsofőr, aki miatt 20 másik ember meghalt

Így akart bosszút állni azért, mert egy városfejlesztési terv miatt lerombolták a házukat.
MTI, Fotó: Northfoto/Long Rui/Xinhua News Agency/eyevine, 2020.07.08. - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Az őt ért sérelmek miatt szándékosan hajtott bele egy tóba a buszsofőr múlt kedden a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban, tettével 21 ember halálát okozva - állapították meg a szerencsétlenség körülményeit vizsgáló kínai hatóságok.

A South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap beszámolója szerint a sofőr amiatt akart bosszút állni, hogy egy városfejlesztési projekt keretében a helyi kormányzat lerombolta az otthonát.

A Csang vezetéknévvel azonosított, 52 éves férfinek tartós bérleti joga volt az ansuni kormányzat tulajdonában álló lakóhelyre, ám azt a viskónegyedek fejlesztését célzó egyik terv alapján lebontásra ítélték. Csang telefonon panaszt tett a helyi kormányzat felé az ügyben, és azt kérte, hogy ne bontsák le az otthonát anélkül, hogy másikat biztosítanának helyette. Az épületet a tragédia reggelén rombolták le - közölte a rendőrség.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
meghalt-elvis-presley-unokaja.jpg

Meghalt 27 évesen Benjamin Keough, Elvis Presley unokája

Halálát lövés okozta - többet egyelőre nem tudni az ügyről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Meghalt 27 évesen Benjamin Keough, Elvis Presley unokája - értesült a The Hollywood Reporter.

Benjamin Keough Lisa Marie Presley és Danny Keough amerikai zenész fia volt.

Presley szóvivője a lapnak elmondta: "Teljesen összetört, de megpróbál erős maradni lánya, Riley és 11 éves ikrei miatt. Imádta a fiát. Ő volt élete szerelme".

A TMZ bulvárportál szerint Keough vasárnap hunyt el a kaliforniai Calabasasban, fegyverlövés okozta sérülésben, melyet önmaga okozott.

Keough testvére Riley Keough színésznő. Zenész apja 1994-ben vált el Lisa Marie Presley-től, Elvis lányától.

hirdetés

Benjamin 11 éves ikertestvérei Lisa Marie Presley exférjétől, Michael Lockwoodtól születtek.

2012-ben Keough és testvérei is szerepeltek abban a videóban, melyben Lisa Marie egy archív felvétel segítségével "duettet" énekelt Elvisszel, az énekes 1954-es I Love You Because című dalát adták elő.

Tavaly Lisa Marie a Twitteren közölt egy képet, melyen gyerekeivel látható, azt írta a kép alá, hogy "anyaoroszlán kölykeivel".

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
andrzej-duda-youtube-lengyel-valasztasok.jpg

Andrzej Duda nyerte a lengyelországi elnökválasztást, rendkívül szoros versenyben

A voksok 51,21 százalékát szerezte meg a vasárnapi második fordulóban.
Forrás: MTI, Index, 444.hu - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

FRISSÍTÉS: Andrzej Duda hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Lengyelországban a szavazatok szinte teljes összesítése szerint.

A választási bizottság hétfő reggel, a szavazatok 99,97 százalékának összeszámlálása után közölte, hogy Andrzej Duda, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt jelöltje a voksok 51,21 százalékát szerezte meg a vasárnapi második fordulóban, míg a fő ellenzéki erő, a Polgári Platform (PO) által vezetett koalíció jelöltje, Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester a szavazatok 48,79 százalékát gyűjtötte össze.

A választási bizottság vezetője szerint a maradék szavazatok érdemben már nem fognak változtatni ezeken az eredményeken.

Az eddigi közzétett, nem hivatalos felmérések is Duda hozzávetőleg kétszázalékos előnyét jelezték.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!