hirdetés
olasz-apolok-kuzdenek-koronavirus.jpg

Olasz ápolók: „A hosszú műszak végén már sírni sincs időnk, állandó veszélyben vagyunk”

Nem azt kérik, hogy hősként tiszteljék őket, hanem azt, hogy a munkájukat tiszteljék, amit éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapon is végeznek, és mindenki maradjon otthon, aki megteheti.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 23.


hirdetés

Egymás után jelennek meg a megrázó üzeneteket az olasz ápolóktól a közösségi oldalakon. Fotókkal illusztrálják, hogyan néznek ki a műszak végén, leírják, hogyan harcolnak a koronavírussal szemben minden áldott nap.

Nemrég egy videót is megosztottak Youtube-on, amelyben őszintén beszélnek a nehézségeikről, és arról, hogy az embereknek miért kell betartaniuk azt az egyszerű szabályt, hogy maradjanak otthon, és ne adják tovább akaratlanul is a fertőzést másoknak.

"Kifutunk az időből. Nincs már ágy, ahova fektethetnénk az embereket, újra fel kell használnunk a védőfelszereléseket, mert nincs belőlük elég.

Állandó veszélyben vagyunk, tudjuk, hogy bármikor megfertőződhetünk, és a fertőzést hazavihetjük otthonainkba. A hosszú műszakok végén már sírni sincs időnk. Látjuk, milyen méltatlan módon halnak meg az emberek. Fáradtak vagyunk, kevesen vagyunk, a kórházban, a környéken is. Magunkra maradtunk" - hangzik el a videóban.

hirdetés

Azt kérik az emberektől, zárkózzanak be, maradjanak otthon, nincs más lehetőség, nincs idő.

Az ápolók megfeszített és áldozatos munkájáról Twitteren is született bejegyzés.

"Nem vagyok hős, sem modell, egyik sem .. ápoló vagyok, anya vagyok, egy nő, mint sok más kollégám is" - írja az alábbi posztban az egyik ápolónő. Azt írja, hogy szeretné, ha megértenék az emberek, hogy az áldozatok, amelyeket tőlük kértek, azért vannak, hogy ne akadályozzák az egészségügyben dolgozók erőfeszítéseit, és azoknak orvosoknak erőfeszítéseit, akik nap mint nap küzdenek a koronavírussal szemben.

Nem azt kéri, hogy bálványozzák őket, csupán azt, hogy tartsák tiszteletben a munkájukat, amit éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapon is végeznek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Non ci sono filtri che tengano: questa sono io, così come mi vedete.. Oggi per la prima volta dopo giorni mi sono messa il fondotinta, detesto il colore della mia pelle, dovuto sicuramente anche alla stanchezza, alle poche ore di sonno.. Niente trucco, capelli sempre legati, DPI (fortunati noi che li abbiamo grazie al buon cuore della gente) occhiali, scafandri.. L’unica cosa che mi fa sentire donna è quando finalmente mi sciolgo i capelli.. Non sono un’eroina, ne un modello, niente di tutto questo.. sono un’infermiera, una mamma, una donna.. e come me molte altre colleghe e colleghi.. Vorrei solo che capiste che i sacrifici che vi vengono richiesti, sono per non vanificare i nostri sforzi e quelli dei medici che ogni giorno sono in prima linea nella lotta contro il COVID-19 oggi, ma gli stessi sono in prima linea 365 giorni l’anno, quando avete bisogno, sempre lì al nostro posto.. Non ci idolatrate, imparate a rispettare il nostro lavoro oggi e sempre.. Noi siamo qui per voi, notte, weekend e festivi inclusi.. #andràtuttobene #insiemesiamopiùforti #insiemecelafaremo #aiutateciadaiutare #nurselife #infermieritalia #infermieri #byyourside #always #nofilter #iononpossorestareacasa

Erika Bertoncini (@running_nurse_87) által megosztott bejegyzés,

Via: 444.hu


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
marika-neni100_2.jpg

Megható karanténköszöntést kapott a 100 éves Marika néni Dorogon

A születésnapi köszöntő nem maradt el, csak átalakult a koronavírus miatti veszélyhelyzetnek megfelelően.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 08.


hirdetés

Rendhagyó időkben rendhagyó módon ünnepelték Dorogon a 100. életévét betöltött Marika néni születésnapját családja tagjai.

A koronavírus miatt a körülbelül 80 fősre tervezett ünnepséget kénytelen volt elhalasztani a család - mondta el lapunknak Krisztina, az ünnepelt egyik dédunokája.

Így fia és menye szervezésével az unokák és dédunokák Marika néni háza előtt állítottak fel egy kisebb ünnepi asztalt, ami mellett közösen énekelték el Halász Judit Boldog születésnapot című számát.

A család szeretett Dédije láthatóan nagyon meghatódva és boldogan fogadta népes családja köszöntését. A közös éneklés végén az asszonyt még a szomszédok is megtapsolták.

Marika néninek egyébként 8 gyermeke, rengeteg unokája, dédunokája, sőt már ükunokája is van. 100 évesen is kiváló egészségnek örvend, dédunokája elmondása szerint semmilyen gyógyszert nem szed.

hirdetés

A Szeretlek Magyarország is boldog születésnapot és további jó egészséget kíván!

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
sevilla.png

Tapsvihar fogadta az 54 éves koronavírus-túlélőt hazatérésekor Sevillában

Az egész lakóközösség kiállt az erkélyre, hogy köszöntsék a szerencsés asszonyt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 08.


hirdetés

Megható jelenetet tett közzé Twitter-oldalán Elisa Lasse, akinek nagynénje kigyógyult a koronavírus okozta megbetegedésből - írja a Daily Mail. Az 54 éves Maricarmen Contreast a mentősök hozták haza Sevilla egyik városrészében, Trianában található otthonához, miután gyógyultnak nyilvánították. Ahogy kilépett a járműből taps fogadta, valakik - valószínűsíthetően a rokonai - még zenét is játszottak a visszatérés tiszteletére, méghozzá azt, amelyet Spanyolországban hagyományosan húsvétkor szoktak.

Ahogy halad be a társasház udvarára, egyre hangosabb lesz a tapsvihar, végül szinte az egész lakóközösség tapsol az erkélyekről a betegség túlélőjének.

Spanyolország a második helyen áll a vírus által leginkább sújtott területek közt: ezidáig több mint 140 ezer fertőzöttről és 13 798 halottról számoltak be.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
plexi_arcvedo_pajzs.jpg

Ingyen gyártják az arcvédőket a kórházaknak 3D-nyomtatóval rendelkező civilek

150 ezer plexi arcvédőre lenne szüksége a magyar egészségügynek.
Fotó: Facebook/3D nyomtatás a koronavírus ellen!/Hadnagy Rita - szmo.hu
2020. április 07.


hirdetés

A 444 szúrta ki a 3D nyomtatás a koronavírus ellen! nevű Facebook-csoportot, ahol még a járvány kezdetén gyűltek össze ezzel a technológiával rendelkező civilek. Azon gondolkoztak, hogy mivel tudnának a legjobban segíteni a kialakulófélben lévő helyzeten, és végül egészségügyi dolgozókkal egyeztetve arra jutottak, hogy egy plexi arcvédő pajzs gyártásába kezdenek.

Az első terveket Kőrösi Gábor, a Színművek nevű filmes díszleteket gyártó-nyomtató cég tulajdonosa, készítette, de már ennél egyszerűbb sablont használnak.

Az egész arcot és a füleket is eltakaró, egyetlen darab átlátszó műanyagból készült pajzs gyártáshoz már nyomtató sem kell, csupán vastag fólia és egy vágógép. Azonban a piacról éppen eltűnt az összes ilyen 0,5 milliméter vastag átlátszó, merev fólia, pedig akár napi 11 ezer darabot is le tudnának gyártani.

Ez persze nincs ingyen: egy ilyen napi mennyiség legyártása körülbelül 5 millió forintba kerül, ami egy civil alapon szerveződött, önköltségi alapon működő csoportnál is tetemes összegnek számít.

Számításaik szerint pedig a magyar egészségügynek kezdetben 150 ezer ilyen arcvédőre lenne szüksége, ami a közvetlen cseppfertőzéstől óvja meg a viselőjét. Az eddig elkészült pajzsokért nagyon hálásak az orvosok, ápolók és a mentősök, de akadt már olyan rendőr is, aki kért az elkészült plexi arcvédőből.

hirdetés
A 3D-s arcvédők gyártására itt várnak támogatást:

Magnet Bank, Bátyi Zoltán

Számlaszám: 16200254-10097731

IBAN: HU36 1620 0254 1009 7731 0000 0000

Közlemény: COVID-19 - ADOMÁNY

Facebook csoportjukat pedig ITT TALÁLJÁTOK


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
sugarland_rakkorhaz.jpg

„Nem tudok veled lenni, de itt vagyok” – üzente kemoterápiát kapó feleségének a kórház bejáratánál

Albert Conner a látogatási tilalom miatt egy hatalmas táblával állt ki a kórterem ablaka alá.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

A 40 esztendős Kelly Connernél idén januárban diagnosztizáltak mellrákot, jelenleg is kemoterápiás kezelést kap a texasi Sugar Land kórházában - írja Daily Mail.

Férje, a 44 éves Albert Conner megígérte neki, hogy a kezdetektől az utolsó kezelésig vele lesz, ám az új járványügyi korlátozások megakadályozzák benne, hogy ígéretét maradéktalanul betartsa. Albert azonban kreatívan megoldotta a nehéz helyzetet:

a kórház bejárata előtt, Kelly ablakából is jól látható helyen egy hatalmas táblával várakozik, amelyen az áll: „Nem lehetek veled, de itt vagyok. Szeretlek!”

„Ha az orvosokra, ápolókra, betegekre gondolok, nagyon is elfogadom a korlátozást. Mindent meg kell tenni, hogy betartsuk a korlátozást“ - nyilatkozta a Good Morning America műsornak Conner. Azonban hozzátette: semmiképp nem akarta megszegni feleségének tett ígéretét.

„Nem éreztem helyesnek, hogy nem tartom be, amit ígértem neki, hogy mindenképpen ott leszek. Úgy éreztem, megszegem a szavam.”

hirdetés

A férj tábláját gyerekeik segítettek kidíszíteni. Kellyre ráfér a biztatás, mert májusig tartó kemoterápiája után még egy műtét és sugárkezelések is várnak rá.

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!