hirdetés
gyerek-vezsely.png

„Ők az egyik legveszélyeztetettebb csoport” – daganatos gyerekeknek gyűjt járvány idején a CsodaCsoport

Maradj otthon, és nyújts támogatást kreatívan! Mutatunk egy biztonságos közösségi módot a segítségnyújtás és társadalmi felelősségvállalás gyakorlására járvány idején.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 26.


hirdetés

A rendkívüli járványhelyzet a legyengült immunrendszerű daganatos gyerekeket is súlyosan érinti. Ezért most a CsodaCsoport - Civil Jótékonysági Licit aukciós közössége beteg gyerekek számára indított gyűjtést a Facebookon.

A több, mint 90 ezer fős CsodaCsoport a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány kezdeményezéséhez csatlakozva most 50 daganatos és leukémiás gyerek otthoni ellátásához kíván gyors segítséget nyújtani alapvető fertőtlenítőszerek és higiénés eszközök biztosításával. Céljuk 1,5 millió forint összegyűjtése.

Olyan családok számára tudnak ezzel krízistámogatást nyújtani, akik gyermekét a miskolci vagy debreceni onkológián kezelik, és akik a kezelések közötti időt otthon töltik. A megfelelő higiénés körülmények biztosítása életbevágóan fontos ezeknek a gyermekeknek, hiszen ők a legveszélyeztetettebb csoportba tartoznak.

Immunvédelmük gyenge, sokan csontvelő-transzplantáltak, tömegközlekedéssel nem szállíthatók, közösségbe nem mehetnek. Otthon úgynevezett „steril szobában” élnek, amit naponta kell fertőtleníteni, az ágyneműt, törölközőket, ruházatot naponta mosni és vasalni. A játékokat fertőtlenítő törléssel megtisztítani, a fürdőkádat, wc-t használat előtt és után is fertőtleníteni, és még rengeteg előírásnak kell megfelelni.

Tasi Nikolett, a csoport egyik alapítója mesél:

hirdetés

„Sok család számára a mindennapi megélhetés is gondot okoz, ebben a helyzetben óriási terhet jelent a szigorú higiénés körülmények biztosítása. Ha mi nem állunk melléjük, a gyermekeik élete kerülhet veszélybe. A segítségünkkel ezek a családok 30 ezer forint rendkívüli támogatást kaphatnak, így be tudják szerezni a szükséges eszközöket: szájmaszkokat (áruk többszörösére drágult a járvány miatt), gumikesztyűket, fertőtlenítő és higiénés törlőkendőket, antibakteriális felülettisztítókat és kézmosó szereket. Bízunk a CsodaCsoport tagjaiban, akik már sokszor megmutatták, hogy a bajban számíthatnak rájuk a rászorulók!”

A csoport rendkívül hatékonyan működik, hiszen a fennállásuk óta eltelt fél évben már 250 millió forinttal tudták segíteni gyermekek gyógyulását. A tagok által a csoportban felajánlott szolgáltatásokra licitálni lehet, a befolyt összeg pedig közvetlenül a támogatott bankszámlájára érkezik.

Így tudsz segíteni

Aki az otthon maradáson túlmenően is szeretne segíteni a nehéz helyzetbe került daganatos és leukémiás gyermekeknek, az alábbi számlaszámra küldhet adományt, vagy csatlakozhat a CsodaCsoport itthoni vagy egyik külföldi aukciós közösségéhez!

Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány

11734138-20017125 (OTP Bank)

IBAN: HU12 1173 4138 2001 7125 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény : CIVIL LICIT

https://www.facebook.com/groups/licitcsodacsoport/

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
rohrig-geza-mentos-new-york-koronavirus.jpg

Röhrig Géza mentősként dolgozik a járvány egyik gócpontjának számító New Yorkban

A színész, író egy hosszú interjúban mesélt Nyáry Krisztiánnak az amerikai helyzetről és a családi életéről is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 07.


hirdetés

A New Yorkban élő Röhrig Géza a Líra Facebook-oldalán élőben adott interjút Nyáry Krisztiánnak. A Saul fia főszereplője beszélt az amerikai helyzetről és arról is, hogy jelenleg mentőssegédként dolgozik.

Röhrig Géza nem először mentőzik, hét évvel ezelőtt körülbelül fél évig már csinálta ugyanezt. De, mint mondta, hamar kiábrándult a szakmából, hiszen akkor elég romantikus elképzelései voltak arról, hogy majd csúcsforgalomban újraéleszt valakit. Ehhez képest úgy érezte magát, mint egy áruszállító az IKEA-ból.

Most a volt főnöke kereste meg, hogy ismét szükség lenne rá.

"Az, hogy felhívott a volt főnököm, rám is szükség van, jelzi, hogy mekkora a baj"

- mondta a színész, író, akinek el kellett végeznie egy hatórás tanfolyamot is, ugyanis lejárt a vizsgája, ami ehhez a munkához kell. A tanfolyam elvégzése után viszont újra munkába állhatott. Igaz, komoly orvosi beavatkozást egyedül nem végezhet.

hirdetés

"Összesen százezer ilyen ember van, mint én, ami azt jelenti, hogy majdnem minden eddig regisztrált fertőzöttre jut egy önkéntes, ami azért elég jó"

- mondta Röhrig Géza, aki éjszaka dolgozik a tűzoltóság kötelékein belül. Elmondása szerint jól felszerelt kocsikkal végzik a munkát.

"Eddig Brooklyn és Queens volt a leginkább érintett övezet, most pedig Long Island lesz"

- mondta a színész.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
marika-neni100_2.jpg

Megható karanténköszöntést kapott a 100 éves Marika néni Dorogon

A születésnapi köszöntő nem maradt el, csak átalakult a koronavírus miatti veszélyhelyzetnek megfelelően.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 08.


hirdetés

Rendhagyó időkben rendhagyó módon ünnepelték Dorogon a 100. életévét betöltött Marika néni születésnapját családja tagjai.

A koronavírus miatt a körülbelül 80 fősre tervezett ünnepséget kénytelen volt elhalasztani a család - mondta el lapunknak Krisztina, az ünnepelt egyik dédunokája.

Így fia és menye szervezésével az unokák és dédunokák Marika néni háza előtt állítottak fel egy kisebb ünnepi asztalt, ami mellett közösen énekelték el Halász Judit Boldog születésnapot című számát.

A család szeretett Dédije láthatóan nagyon meghatódva és boldogan fogadta népes családja köszöntését. A közös éneklés végén az asszonyt még a szomszédok is megtapsolták.

Marika néninek egyébként 8 gyermeke, rengeteg unokája, dédunokája, sőt már ükunokája is van. 100 évesen is kiváló egészségnek örvend, dédunokája elmondása szerint semmilyen gyógyszert nem szed.

hirdetés

A Szeretlek Magyarország is boldog születésnapot és további jó egészséget kíván!

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
sevilla.png

Tapsvihar fogadta az 54 éves koronavírus-túlélőt hazatérésekor Sevillában

Az egész lakóközösség kiállt az erkélyre, hogy köszöntsék a szerencsés asszonyt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 08.


hirdetés

Megható jelenetet tett közzé Twitter-oldalán Elisa Lasse, akinek nagynénje kigyógyult a koronavírus okozta megbetegedésből - írja a Daily Mail. Az 54 éves Maricarmen Contreast a mentősök hozták haza Sevilla egyik városrészében, Trianában található otthonához, miután gyógyultnak nyilvánították. Ahogy kilépett a járműből taps fogadta, valakik - valószínűsíthetően a rokonai - még zenét is játszottak a visszatérés tiszteletére, méghozzá azt, amelyet Spanyolországban hagyományosan húsvétkor szoktak.

Ahogy halad be a társasház udvarára, egyre hangosabb lesz a tapsvihar, végül szinte az egész lakóközösség tapsol az erkélyekről a betegség túlélőjének.

Spanyolország a második helyen áll a vírus által leginkább sújtott területek közt: ezidáig több mint 140 ezer fertőzöttről és 13 798 halottról számoltak be.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
plexi_arcvedo_pajzs.jpg

Ingyen gyártják az arcvédőket a kórházaknak 3D-nyomtatóval rendelkező civilek

150 ezer plexi arcvédőre lenne szüksége a magyar egészségügynek.
Fotó: Facebook/3D nyomtatás a koronavírus ellen!/Hadnagy Rita - szmo.hu
2020. április 07.


hirdetés

A 444 szúrta ki a 3D nyomtatás a koronavírus ellen! nevű Facebook-csoportot, ahol még a járvány kezdetén gyűltek össze ezzel a technológiával rendelkező civilek. Azon gondolkoztak, hogy mivel tudnának a legjobban segíteni a kialakulófélben lévő helyzeten, és végül egészségügyi dolgozókkal egyeztetve arra jutottak, hogy egy plexi arcvédő pajzs gyártásába kezdenek.

Az első terveket Kőrösi Gábor, a Színművek nevű filmes díszleteket gyártó-nyomtató cég tulajdonosa, készítette, de már ennél egyszerűbb sablont használnak.

Az egész arcot és a füleket is eltakaró, egyetlen darab átlátszó műanyagból készült pajzs gyártáshoz már nyomtató sem kell, csupán vastag fólia és egy vágógép. Azonban a piacról éppen eltűnt az összes ilyen 0,5 milliméter vastag átlátszó, merev fólia, pedig akár napi 11 ezer darabot is le tudnának gyártani.

Ez persze nincs ingyen: egy ilyen napi mennyiség legyártása körülbelül 5 millió forintba kerül, ami egy civil alapon szerveződött, önköltségi alapon működő csoportnál is tetemes összegnek számít.

Számításaik szerint pedig a magyar egészségügynek kezdetben 150 ezer ilyen arcvédőre lenne szüksége, ami a közvetlen cseppfertőzéstől óvja meg a viselőjét. Az eddig elkészült pajzsokért nagyon hálásak az orvosok, ápolók és a mentősök, de akadt már olyan rendőr is, aki kért az elkészült plexi arcvédőből.

hirdetés
A 3D-s arcvédők gyártására itt várnak támogatást:

Magnet Bank, Bátyi Zoltán

Számlaszám: 16200254-10097731

IBAN: HU36 1620 0254 1009 7731 0000 0000

Közlemény: COVID-19 - ADOMÁNY

Facebook csoportjukat pedig ITT TALÁLJÁTOK


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!