hirdetés
„Ő jelenti nekem a biztonságérzetet” – gazdik mondják el, miért a segítőkutyájuk a leghűségesebb társuk
Megvigasztal, figyelmeztet, segítséget hív – tényleg szinte bármilyen helyzetben számíthatnak rá.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 27.


hirdetés

A segítőkutyák világát megismertető kampányt indított a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület.

Kampányvideókkal hívják fel a figyelmet arra, hogy milyen segítőkutyák dolgoznak Magyarországon, milyen sokrétű segítséget nyújtanak, és mi mindent jelent egy ilyen társ gazdájának és a társadalomnak.

A segítőkutyákat képző és alkalmazó érdekvédelmi szervezet munkatársai nagy része érintett, négylábú segítőtárssal rendelkező szakember (például habilitációs kutyakiképző, gyógypedagógus-szociológus, pszichológus), így saját hétköznapi tapasztalataikra alapozva állították össze az információs kampány üzenetét.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
14 éve jár egyedül sétálni a városban egy fehér ló – imádják az emberek
Egy németországi településen, Frankfurt mellett él a Jenny nevű kanca, aki mára megszokott ismerőssé vált a helyiek körében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 24.Egy Jenny nevű arab kanca sétál minden áldott nap teljesen egyedül Frankfurt egyik külterületén, Fechenheimban.

Ráadásul mindezt 14 éve csinálja, a helyiek persze imádják, és a városkép részévé vált a fehér ló. Olyannyira megszokott a jelenléte, hogy a járókelők ráköszönnek, és az állat is mindenkivel barátságos, senkitől nem ijed meg, főleg a gyerekeket kedveli - írta a Bored Panda.

Természetesen nem egy kóborló állatról van szó, van neki gazdája, a 79 éves Werner Weischedel, aki minden reggel kiengedi a lovat az istállóból, hogy sétáljon. A kancának megvan a megszokott útvonala, kiporoszkál a mezőre legelészni, majd visszamegy a gazdájához.

Jenny napi rutinja olyan 20 kilométer, úgy látszik, igényli a mozgást, sosem történt vele semmi baj eddig.

A gazdája szerint pont azon az útvonalon jár, amikor még együtt sétáltak, csak ő már a kora miatt nem tud vele menni, viszont megtanította, hogy merre menjen, és hogy térjen haza.

A videóért és a többiért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Magányosan ünnepelte 60. házassági évfordulóját az idős néni, de egy csapat fiatal nem hagyta szomorkodni
Az asszony nemrég veszítette el férjét, ezúttal egyedül érkezett a törzshelyére. A három huszonéves srác, átérezve a helyzetet, meghívta őt az asztalához, hogy együtt vacsorázhassanak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 26.A 23 éves Jamario Howard és két barátja egy alabamai étteremben vacsoráztak éppen, amikor észrevették, hogy egy másik asztalnál magányosan ül egy idős hölgy. A srác rögtön átérezte a néni helyzetét, és mivel állítása szerint utál egyedül enni, meginvitálta őt a társaságukba - írta meg a BBC.

A beszélgetésük során kiderült, hogy a néni minden héten ebbe az étterembe jár, és ezúttal a 60. házassági évfordulóját ünnepli egyedül, ugyanis a férje nemrég elhunyt.

Jamario részvétet nyilvánított, és beszélgetésbe elegyedett a nénivel.

A közös vacsora során szó esett a gyerekeiről, az unokákról és a kutyusáról is, a néni felvidult, és még telefonszámot is cseréltek Jamairóval.

"A lényeg az, hogy mindig légy kedves másokhoz. Nem tudhatod, hogy épp mit élnek át. Ez a néni megváltoztatta azt, ahogy a világról és az emberekről gondolkodom. Mindenkinek más a története, úgyhogy ne ítélkezz. És emberek, nem tudom eléggé kiemelni: LÁTOGASSÁTOK MEG A SZÜLEITEKET ÉS NAGYSZÜLEITEKET. Hiányoztok nekik!”

- írta Facebook-posztjában a srác.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Az ötéves Lettit gyomorszondán keresztül táplálják szülei – most orvost keresnek a kicsinek
Letti 2014 júniusában született, azóta többször is kórházba került. A kislány mindennapjai is fájdalmakkal telnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 27.Végső elkeseredésében fordult a nyilvánossághoz egy édesanya kislánya történetével, ugyanis a picinek orvosra lenne szüksége. A család kálváriáját az anya egy Facebook-posztban osztotta meg.

Letti 2014 júniusában született, egészséges babaként - kezdi az édesanya, aki a kislány négy hónapos koráig anyatejjel táplálta. Ezt követően a kicsinek egy ismeretlen eredetű rosszulléte lett, amelyet az asszony leírása szerint gége görcsnek valószínűsítettek. Ettől kezdve Letti tápszert kapott, amitől pedig szinte folyamatos hasfájása volt. A szülők jelezték is ezt, de a válasz az volt, hogy a kislánynak meg kell szoknia a tápszert, valamint lactase csepp adását javasolták. Ettől enyhült ugyan Letti a hasfájása, de meg nem szűnt. Később aztán a hozzátáplálás sem ment zökkenőmentesen, de a kislány szívesen megette az ételeket, anyukája szerint a fejlődése elfogadható volt.

2015 júniusába viszont Letti rotavírussal kórházba került, amely során bélösszecsúszás gyanúja merült fel. A kislánynak egy bélátmosást csináltak, de az ultrahangos eredményen azt írták le, az ultrahangi kép megfelelt egy bélgyulladásnak is.

2015 decemberében Letti egy súlyos bárányhimlőn esett át, aminek a szövődménye tüdőgyulladás lett.

"Ezt antibiotikummal kezelték, amire allergiás volt. Utána haza jöttünk a kórházból, de éjszaka erős hasmenés miatt vissza kerültünk. Így összesen 11 napot töltöttünk kórházban. Letti innentől egy falat ételt sem fogadott el. Napi 20 ml vizet tudtunk vele megitatni, folyamatosan romlott az állapota, hullott a haja, fej- és hasfájást jelzett. Ekkor kerültünk a jelenlegi kezelőorvosunkhoz, aki orrszonda berakása mellett döntött"

- írja posztjában az édesanya.

Innentől már a szondán át tudták táplálni a kislányt tápszerrel. Az anya szerint Letti ekkor kezdett megerősödni, de a hasi panaszai nem múltak el. Majd Letti kilenc hét orrszonda után megkapta az első gyomorszondáját, a PEG-et, amit egy év után kicseréltek gastrotubusra. Ezt három hónap után ismét leváltották, a kislány megkapta a jelenleg is használt Button szondát. Ezt háromhavonta kell cserélni kell.

"Jelenleg aminosav alapú emésztett tápszert, valamint kalória port kap. Napi hatszor három óránként, amitől szépen fejlődik. Más minden egyéb ételtől, amit ehetne ugyanúgy fájdalma van, emésztetlenül látjuk vissza"

- fogalmaz az édesanya.

A kislánynak gasztroenterológusra lenne szüksége. A szülők most szeretnének találni egy olyan orvost, aki nem azt nézi, hogy ki a kislány jelenlegi kezelő orvosa, hanem az a fontos neki, hogy a gyerek meggyógyuljon. Az anya szerint eddig több orvosnál is jártak, de amint azok megtudták, hogy ki a kezelő orvosuk, onnantól nem foglalkoztak velük.

Letti számára egy oldalt is indítottak Letti élni szeretne címmel. A Tégy Jót jótékonysági oldalon pedig adományokat is gyűjtenek a kicsi számára.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x