hirdetés
szoptatas-medence-ausztralia.jpg

Kiküldték az uszoda medencéjéből az anyát, mert a vízben szoptatta a gyermekét

Azt mondták neki, hogy ez higiéniai szabályokba ütközik.
Forrás: Mirror, Fotó: Illusztráció/Pixabay.com - szmo.hu
2019. január 30.


hirdetés

Egy anyát a 10 hónapos gyermekével kiküldtek egy medencéből Ausztráliában a Mirror állítása szerint. A lap azt írja, hogy az esetet maga az édesanya posztolta a közösségi oldalon.

Az úszómesterek meglátták, hogy a nő a vízben szoptatja a gyermekét. Azt mondták a nőnek, hogy ez a higiéniai szabályokba ütközik.

Az anya egy Facebook-csoportban megírta, hogy a következőkkel indokolták a döntést az úszómesterek: nem lehet a medencébe vinni sem ételt, sem italt, ha tej kerül a vízbe, az higiéniai kockázatot jelent, és a baba vízbe hányhat.

A nő megkérdezte a csoport tagjait, más is járt-e így.

A nyilvános szoptatás vitákat generáló, gyakran indulatokat keltő téma. Az egyik bloggerünk korábban azt írta, bár két gyermeke van, soha nem szoptatta meg őket nyilvánosan, mert "ez egy intim, meghitt helyzet, amelyben nem az anya, hanem a baba és a baba nyugalma a legfontosabb".. Más teljesen természetesnek tartja, és zokon veszi, ha emiatt szólnak neki. Előfordul az is, hogy a nyilvános szoptató anyákat inzultálják.

hirdetés

Te erről mit gondolsz? Jogosan küldték ki az anyát a medencéből?

Via: Mirror


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
hubi.jpg

Ingyenessé tette a prémium előfizetést a Pornhub mindenkinek a járvány miatt

A felnőtt tartalmakat közzétevő cég jótékonykodik is, és nem csak a szexmunkások javára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 25.


hirdetés

A Pornhub is úgy döntött, hogy a karanténban lévőket segíti kicsit az elkövetkezendő nehéz hetekben. Korábban már bejelentették, hogy az olaszoknál ingyenessé teszik a Pornhub Premium részét, most pedig azt, hogy mindenki számára elérhetők a felnőtt tartalmaik még közel egy hónapig.

Maradj otthon, segíts kiegyenesíteni a görbét! Úgy döntöttünk, hogy a Pornhub Premium ingyenességét április 23-ig meghosszabbítjuk az egész világon. Élvezd, maradj otthon, maradj biztonságban

- írták.

Többféle módon is jótékonykodik a Pornhub, és nem csak a saját területén. A cég 25 000 dollárt adományoz a szexuális munkavállalók tájékoztató projektjére, így járul hozzá a koronavírus-járvány által érintett emberek segélyalapjaihoz.

A Pornhub segít a szexmunka iparágán kívül is. 15 000 sebészeti maszkot adnak menőknek, ápolóknak, 15 000 maszkot a New York-i tűzoltóknak, 20 ezret pedig egy segélyszervezetnek, ezen kívül 50 000 eurót utalnak különféle európai szervezeteknek további maszkok vásárlására.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
designer2.jpg

11 ezerért árul három darab egyedi maszkot a magyar divattervező

Tomcsányi Dórát többen támadták azért, mert szerintük drágán kínálja a terméket, míg voltak akik kiálltak mellette, mert szerintük támogatni kell a magyar alkotókat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 27.


hirdetés

A koronavírus-járvány miatt egyre többen keresik Magyarországon is a szájmaszkokat. Mivel a patikákban, drogériákban csak korlátozottan lehet hozzáférni ezekhez, így egyre többen házilag készítenek maszkot maguknak, ismerőseiknek, vagy varrnak önkéntesként egészségügyi dolgozóknak, vagy olyanoknak, akiknek most dolgozniuk kell.

A szájmaszkok iránt olyan nagy az igény, hogy színházak, varrodák, közösségek is összefogtak és készítenek ilyeneket.

A divattervezők közül is többen úgy döntöttek, hogy a maradék anyagaikból maszkokat állítanak elő.

Egyikük, Tomcsányi Dóra is a honlapján azt írta, hogy a járvány miatt a varrodájuk bajba került, és hogy legyen munkájuk, egyedi szájmaszkok készítésébe kezdtek. Ajánlatuk szerint három darabot 11 ezer forintért árulnak.

hirdetés

Dóra azt is leírta, hogy felelősséget érez munkatársaiért, és mindannyiunkért, és arra törekszik, hogy túléljük ezeket az ijesztő időket.

Ezért a maszkokból származó bevételük 10 százalékát egy alapítványnak ajánlotta fel, akik orvosi maszkokat gyártanak, így ezzel segíti közvetve az egészségügyi ellátást.

A designer arra is felhívta a figyelmet, hogy ha kilépsz az otthonodból, akkor védd az arcodat. A műhelyükben készített maszkokkal kapcsolatban leírta, hogy ezek nem orvosi maszkok. Viselésük után fertőtleníteni és vasalni kell, ha pedig átnedvesedik, akkor biztonságosan le kell venni és alaposan kitisztítani.

A divattervező a Facebook-oldalán is megosztotta a termék fotóját. Sokan kifogásolták a maszk árát, míg voltak, akik védelmükbe vették, és arra hívták fel a figyelmet, hogy támogatni kell a hazai alkotókat.

Dóra a kommentelőknek megírta, hogy mivel maradékból dolgoznak, így nem számol fel anyagköltséget, viszont fizeti a gyártást, a dolgozói bérét, a járulékokat. Úgy véli, hogy jobb, ha munkát ad, mintha munkanélkülit csinál a varrónőkből.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
91239826_2938663032823317_6385017099424628736_n.jpg

Bizarr fotó: egy holland fodrász állítólag így vág hajat a koronavírus miatt

Esernyőn vágott lyukakat. Szerinted valódi vagy kamu?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 26.


hirdetés

A közösségi oldalakon és bulvárlapoknál is megjelent egy elég bizarr fotó.

A posztok és cikkek szerint egy holland fodrász így dolgozik a koronavírus-járvány miatt: lyukakat vágott egy esernyőn, és ezzel próbálja valamelyest izolálni magát a vendégektől.

Hogy ez kamu vagy valódi, azt mi nem tudjuk eldönteni, döntsétek el ti. Az feltűnt, hogy az egyik képen visel kesztyűt, a másikon meg nem. (Már ha ugyanaz az állítólagos fodrász szerepel egyáltalán a képen, és ugyanott készült.) Arról sem érdemes megfeledkezni, hogy mivel cseppfertőzéssel terjed a vírus, a szájmaszk viselése és az emberek közti megfelelő távolság - legalább 1 méter - betartása is csökkenti a veszélyt. Nos, itt egyiket sem látjuk.

Elképzelhető, hogy ez csak egy mém?

A DailyMail szerint ez valódi.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kutyasetaltatas-karanten.jpg

Videó: az otthoni karanténban is megoldották a kutyasétáltatást

A felvételen látszik, ahogy az erkélyről sétáltatják a kutyát, majd vissza felhúzzák.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 24.


hirdetés

Az otthoni karanténról első körben talán mindenkinek az jut eszébe, hogy milyen jó is lehet, ha az ember két hétig otthon van és nem csinál semmit. Egyrészt már ez a két hét is megterhelő tud lenni lelkileg, ugyanakkor egyre több helyen vezetnek be lakhely elhagyási tilalmat is, amikor jó darabig csak nyomós okkal mehetnek az utcára az emberek. Például boltba, vagy gyógyszerért.

Ilyenkor a mindennapi rutinfeladatokat is nehezebben oldja meg az ember, a kutyásoknak pedig ott a kérdés, hogy, akinek nincs kertje, az hogyan vigye le kis kedvencét biztonságosan.

Egy Instagramra feltöltött videó szerint viszont van, aki nagyon leleményesen ezt is megoldotta otthonról. A lenti felvételen ugyanis az látszik, hogy két ember az erkélyen állva sétáltatja a kutyáját. Az eb egy hosszú pórázon van, rajta egy hámmal. Míg ő lent az erkély alatt elvégzi a dolgát, gazdái a magasból nézik.

Igen ám, de felmerül a kérdés, hogyan került le a kiskutya az utcára. A válasz nagyon egyszerű, a videón ugyanis bemutatják, hogy miután a kutya végzett, egyszerűen a hámnál fogva a pórázzal felhúzzák.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!