hirdetés
concert.jpg

Majdnem minden második nőt zaklatják a fesztiválokon

Megdöbbentő a statisztika: az ügyek nagy része sosem kerül a rendőrség elé.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2018. június 19.


hirdetés

A BBC számolt be a a YouGov által készített kutatásról, melyben egy online kérdőív formájában kérdeztek meg 1188 fesztiválra járó brit nőt a szexuális zaklatásokkal kapcsolatban.

Az eredményekből kiderült, hogy a megkérdezettek 43 százaléka élt már át nem kívánatos szexuális közeledést.

Ez jórészt verbális formában történik, de ide sorolható a másik leggyakoribb zaklatási típus is: a nők erőszakos táncra kényszerítése.

A válaszadók 22 százalékát pedig konkrét szexuális zaklatás érte a fesztivál ideje alatt.

A felmérésből az is kiderült, hogy a zaklatók 70 százaléka a nők számára ismeretlen, 30 százaléka pedig az ismerősök közül kerül ki. Ugyanakkor minimális mértékben, körülbelül egy százalékban a fesztivál dolgozói is követnek el zaklatást. És az esetek többsége általában ki sem derül, mindössze 2 százalékát jelezték a rendőrség felé.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
gyilkossag-nagykoros-18-eves.jpg

Baltával ölt meg két embert egy 18 éves fiú Nagykőrösön

Másnap az áldozatok egyik családtagja tett bejelentést a rendőrségen egy leégett házról és két ott talált holttestről.
MTI, Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

Baltával megölt két embert egy 18 éves román állampolgár Nagykőrösön, hogy megszerezze vagyonukat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel a rendőrség honlapján. A tettest őrizetbe vették.

A közlemény szerint az állástalan, alkalmi munkából élő férfi múlt kedden bement az áldozatok udvarára, cigarettát kért tőlük, majd felajánlotta, hogy segít fát vágni.

Munka közben a mellette álló 17 éves fiú azt mondta neki, hogy apjával együtt tele vannak pénzzel.

Ezért a gyanúsított baltával fejbe vágta, elvette tőle mobiltelefonját, majd a házba ment, ahol a fiú 51 éves apját is fejbe vágta.

Mivel az elkövető nem talált pénz, a telefonnal elhagyta a helyszínt.

hirdetés

Másnap az áldozatok egyik családtagja tett bejelentést a rendőrségen egy leégett házról és két ott talált holttestről.

A nyomozás eredményeként a rendőrök kedden gyanúsítottként hallgatták ki a 18 éves román állampolgárt, aki beismerte a kettős gyilkosságot, de a - valószínűleg a nyomok eltüntetésére gyújtott tűzről - nem beszélt.

A rendőrség őrizetbe vette a férfit, és több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat ellene, valamint kezdeményezte letartóztatását - olvasható a közleményben.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
csirke.jpg

300 ezres bírságot kapott a csirkéjét aranyáron kínáló hentes

A fogyasztóvédelmi hatóság más ügyekben is intézkedett, több szabálytalansággal találkoztak.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

Megszületett a hatósági döntés a Lehel téri piacon a csirkehúst túlzott árakon áruló kereskedő ügyében, a vállalkozásra 300 ezer forintos bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatala - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal azt írja, az ITM kezdeményezésére a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai helyszíni ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és Fővám téri piacokon március 18-án.

A vizsgálat tapasztalatai szerint, a helyszínen készült fényképeken látható csirkehús árak kirívóak voltak. Más üzletekben hasonló mértékű árakra nem akadt példa. A vállalkozóval szemben fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indult.

A fogyasztóvédelem már február végétől kiemelten vizsgálja, hogy a kereskedők nem használják-e ki a magasabb kereslet adta lehetőséget, nem élnek-e vissza a vásárlók járvány-okozta aggodalmaival. A szakemberek figyelik a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot és a megtévesztő tájékoztatást is. Ahol szükséges, fellépnek a jogsértő vállalkozói magatartással szemben. A hatóság április elejéig több mint 700 üzletet vizsgált, 70 bolt esetében indít eljárást árfeltüntetési jogsértések miatt - közölte az ITM.

hirdetés

Az ITM élelmiszer és vegyipari laboratóriuma 69 féle kézfertőtlenítőt, antibakteriális szappant, folyékony szappant és tusfürdőt, valamint felületfertőtlenítőt ellenőrzött. A vizsgálat szerint két, elsősorban webshopban kínált kézfertőtlenítő teljesen hatástalannak bizonyult. Az egyik termékkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy illegális gyártás folyik, így a rendőrség a tárcától is kért tájékoztatást az ellenőrzött szerről és a laborvizsgálati eredményekről.

A hatósági fellépés egy több mint 22 millió forintos kárt okozó fővárosi hamisító banda leleplezéséhez vezetett, amelynek tagjait üzletszerűen, bűnszövetségben és közveszély helyszínén elkövetett csalás gyanúja miatt vonták eljárás alá.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
azonositottak-robert-kennedy-dedunokajanak-holttestet.jpg

Azonosították Robert Kennedy unokájának és 8 éves dédunokájának holttestét

Mindketten a marylandi Chesapeake-öbölben indultak útnak múlt csütörtökön, de a kenu a magas hullámokban felfordult.
MTI, Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

Marylandben azonosították a néhai Robert Kennedy igazságügyi miniszter eltűnt unokájának és dédunokájának holttestét.

A negyvenéves Maeve Kennedy Townsend McKean és nyolcéves fia, Gideon a néhai igazságügyi miniszter lánya, Kathleen Kennedy Townsend gyermeke és unokája volt. Kathleen Kennedy Townsend korábban - a családi kapcsolatain kívül - Maryland alkormányzójaként vált ismertté.

Az anya és gyermeke a marylandi Chesapeake-öbölben indult útnak a múlt csütörtökön, de a kenu a magas hullámokban felfordult. Holttestüket napokkal később találták meg.

Az asszony özvegye, David McKean az egyik közösségi portálon azt írta: a felesége és a kisfia egy, az öbölnek a házukhoz közeli egyik torkolati szorosába röppent labda után indult, de az erős széllökések és a nagy hullámok kisodorták őket a Chesapeake-öböl nyílt vizeire.

Alig félórával ezt követően valaki észrevette őket, értesítette a rendőrséget, de már késő volt, a kenu eltűnt a hullámokban.

hirdetés

Larry Hogan, Maryland kormányzója részvétét fejezte ki a családnak.

Az amerikai sajtóban a szomorú eset kapcsán felidézik, hogy Robert Kennedy unokahúga, Courtney nevű testvérének lánya, Saoirse Kennedy Hill 2019 nyarán hunyt el, kábítószer-túladagolásban.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
gyori-keselo-nem-emlekszik.jpg

A győri késelő diák azt állítja, nem emlékszik, a tettét nem tudja megmagyarázni

Meghallgatták az összes diákot, egyikük szerint mintha a fiú nem önmaga lett volna a támadás idején – mondta az ügyvédje.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, tavaly decemberben a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában egy 17 éves diák óra közben a tanárára támadt és késsel többször megszúrta.

A tanárnő a hátán és a karján sérült meg, súlyos állapotban szállították kórházba.

A fiú iskolatársai akkor azt mondták, szerintük azért támadta meg a fiú az osztályfőnökét, mert az hármast adott neki, de a pedagógus tanítási módszereivel is elégedetlen volt.

Később az is kiderült, hogy a 17 éves diák szorongva járt iskolába, jelezte is a szüleinek, hogy valami nincs rendben, akik kértek időpontot szakemberhez, de oda már nem jutottak el a történtek előtt.

hirdetés

A 17 éves fiú a nyomozási bíró előtt elismerte a tettét, ugyanakkor azt állítja, a bűncselekmény elkövetésére nem emlékszik. A diák jelenleg őrizetben van.

A fiú 2020 januárjában bocsánatkérő levelet írt az osztálytársainak és az osztályfőnökének.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!