nutella
Nutella házilag
A házi csokis mogyorókrém garantált siker. Sokkal egészségesebb mint a bolti változata és olcsóbb is.
Nagy Zita receptje a Zizi kalandjai blogon - szmo.hu
2012. december 14.


Az otthon gyártott Nutellát készíthetitek saját örömötökre, de kézműves karácsonyi ajándéknak is kiváló.

Hozzávalók 5 dl mogyorókrémhez:

25 dkg törökmogyoró

40 dkg jó minőségű tejcsokoládé

10 dkg jó minőségű étcsokoládé

3 evőkanál mogyoró- vagy kókuszolaj

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1/2 teáskanál só

A mogyorót tepsire tesszük és 170-180 fokra előmelegített sütőben addig pirítjuk (kb. 8-10 perc), amíg a héj jól megbarnul, a mogyorószemek pedig megpörkölődnek. Az így elkészült mogyorót konyharuhába öntjük és ledörzsöljük vele a mogyorószemek héját, nem baj, ha marad egy kevés rajtuk.

Ezután a mogyorót robotgépben krém állagúra őröljük, ez 10-12 percet vesz igénybe. Hozzáadjuk a mogyoróolajat, a kakaóport és a sót, majd tovább járatjuk a robotgépet, hogy a massza teljesen összeálljon.

Vízgőz felett egy tálban megolvasztjuk a tej- és étcsokoládét, majd ezt a mogyorós keverékhez öntjük. Még néhány percre bekapcsoljuk a robotgépet, hogy a krém jól összekeveredjen. Kis üvegekbe töltjük és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

További vega, vegán ételekért katt: Zizi kalandjai blogra!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot! :)


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x