Női vélemény: 10 dolog, amiért a pasikat csak szeretni lehet
Sokszor szidjuk őket és elmondjuk, hogy nincs is szükség rájuk, pedig vannak olyan tulajdonságaik a férfiaknak, amiknek nemigen lehet ellenállni.
Szilvi írása a Lélekhatár blogon, Képek: Pexels - szmo.hu
2018. december 14.A Lélekhatár blog neve megtévesztő is lehet akár, de a szerző ígéri, hogy nem lesz léleksimogató önámítás. Olykor meglehetősen nyers és szarkasztikus stílusával akár nagyképű ember benyomását is kelthetné, ám ez ne riasszon el benneteket, kedves olvasók!

Ma megint kiverte nálam egy cikk azt a bizonyos biztosítékot. Komolyan mondom, egyszerűen hányingerem van már ettől: a "mi nők mind tökéletesek vagyunk, a férfiak meg egytől-egyig szemét disznók" általános felfogástól. Akad néhány kérdésem a témával kapcsolatban: ha mindegyik egy szíveket összetörő sarlatán, akkor miért van rájuk szükségünk egyáltalán? Ha meg nincs, jól vagyunk egyedül és állításunk szerint élvezzük is a szingli lét minden pillanatát, akkor miért szapuljuk a férfi nemet minden létező fórumon?

Annyira szánalmas már ez a "jaj, úgy elbántak velem, folyton kihasználnak, pedig én egy ritka kincs vagyok" (olyan akit senki nem keres) attitűd. Én is nő vagyok. Tudom, hogy ki vagyok, mennyit érek és kit keresek. Továbbá nem hiszem, hogy tökéletes vagyok. Azt is meg tudom állapítani a másikról, hogy ő kicsoda, mennyit ér (igen, képzeld, nem csak neked vannak értékeid) és van-e helye az életemben.

Éles szemléletmódváltás következik, amiért gondolom nem leszek népszerű a hölgyek körében. Megsúgom: nem is akarok. Nyallerkedek' inkább a férfiaknak -bocsika, Mondok 10 dolgot, amiért imádom őket:

1. Remek beszélgetőpartnerek

Imádom, hogy velük nem kell üres frázisokról fecsegni. Viszont nagyon édesek, ahogy úgy tesznek, mintha figyelnének, mikor "női" témákról mesélünk, hatalmas átéléssel.

2. Nem kell versengeni velük

Egyszerűen kőbe vésett szabály nálunk, nőknél, hogy egymást méregetjük. Kinek, milyen a haja, alakja, körme stb. Hál' égnek, velük nem kell összeveszni rajta, kinek nagyobb a melle.

3. Őszinték

Nyilván nem a nagy-e a fenekem kérdésben, hisz tudják jól, onnantól, hogy kiejtették a szájukon az igen szót, meg lesznek számlálva a napjaik. Úgy értem az őszinteség szót, hogy, ha nem jössz be nekik, akkor ritkán jönnek a közeledbe. Esetükben kevesebb a kétszínűsködés, mint nálunk, nőknél.

4. Rendelkeznek "semmi dobozzal"

Imádom, hogy, ha megkérdezem, mire gondol és azt válaszolja, hogy semmire, akkor az tényleg úgy is van. Velünk ellentétben, nekik van egy ún. semmi dobozuk, amibe bármikor visszavonulhatnak.

5. Érzékenyek

De nyilván ezt soha, semmilyen szinten nem vallanák be. Hát, nehogy már a teremtés koronái gyengének tűnjenek.

6. Férfi hiszti

Esküszöm, olykor jobban művelik, mint mi magunk. Ha hisszük, ha nem, nekik is vannak rossz napjaik. Nyilván nem tudnak felmutatni olyan érzelmi hullámzást, mint mi, de azért nem sokkal maradnak el mögöttünk.

7. Lehet rájuk számítani

Hangsúlyoznom kell ennél a pontnál, hogy a Férfiakról beszélünk. Nem pasikról, hapsikról, meg kisebbségi komplexusos anyámasszony katonáiról. Ha bármi gondunk van, ők igyekeznek segíteni benne.

Nagyon fontos! Csak olyan dolgokról beszéljünk nekik, amikre van megoldás. Nincs annál zavaróbb számukra, ha olyasmiről panaszkodunk, amiben érdemben nem tudnak segíteni. Se eleje - se hátulja végetnemérős beszélgetésekre ott vannak a barátnők - mondják és milyen igazuk van.

8. Nagyon tudnak szeretni

Igen, jól látod. Nem mindegyik Férfi érzelmi 0. Ha igazán szerelembe esnek, akkor bármit képesek megtenni a szeretett Nőért.

9. Nagy gyerekek

Pozitív értelemben véve természetesen. Felesleges nyekeregni rajta, hogy már megint a Ps-en játszik. Én leülök melléjük és együtt nyomatjuk, pont, mint a tinédzserek. Ja és sört is hozok, amiből minden bűntudat nélkül én is fogyasztok.

10. Védelmezők

Annyira jó érzés, hogy mellettük nem kell mindig erősnek látszani. Ha őszintén szeretnek, akkor mindig lesz egy váll, ahol támogatásra találsz. Nyilván nem a semmin való picsogásról beszélek, azzal nem igazán tudnak mit kezdeni, de a valódi gondokban, mindig ott állnak majd melletted. S, bár olykor hülyeségeket csinálnak, tévednek, megbotlanak, képesek belátni a hibáikat és igyekeznek védeni azt, ami együtt alkottatok meg,

Akinek inge, az vegye magára nyugodtan. Akinek meg nem tetszik, amiket írkálok, az lapozzon tovább. Frusztrációkat az edzőteremben tessenek levezetni, ne itt. Köszönöm.

A Lélekhatár blogon véleményező, szókimondó, multipotenciális vegyesbazárra számíthattok, érzékeny lelkülettel megspékelve. Akkor is, ha ma a csorda nélkül járni, egyáltalán nem divat.

KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x