hirdetés
meret-a-lenyeg.jpg

Női kontra férfi vélemény: tényleg a méret a lényeg?

Egy férfi és egy nő véleménye arról, hogy mennyit számít néhány centi. Nem csak a szexben...
Laskai Nelli írása aNegyven múltam ...és élvezem blogon - szmo.hu
2018. november 13.


hirdetés

Azon embereket várjuk ide és az Instagramra, akik közelednek a negyven felé, vagy épp már elhagyták azt. Ahogy a Szex és New York-ban hallottuk: A negyven az új harminc. Bármit is jelentsen ez. Mármint a kor csak egy szám, a napunk meg olyan, amilyenné tesszük.

Az eltérő nemek különbözőségéből fakadó véleményeinket tesszük egymás mellé hétről hétre. A férfi oldalt Szávics Attila, a nőit pedig én képviselem. A kérdés mindkettőnknek ugyanaz, a válasz azonban nem mindig egyezik, sőt...

Napjainkban a boldogságkeresés egyik szempontja lett, hogy nem szépet keres az ember, hanem szebbet, nem nagyot, hanem nagyobbat. Sokszor nem boldogtalan az ember, hanem csak boldogabb akar lenni mindazzal, ami körülveszi, és azzal, ami megadatott neki. Viszont a bölcs filozófusok szerint semmi nem fog bennünket boldoggá tenni kint, ha nincs meg a béke bent.

Azonban a boldogság témaköre helyett Attilával most azon elmélkedtünk, hogy vajon mikor van jelentősége a méretnek, és mikor nincs. Noha, a kérdéskört én vetettem fel, még sincs könnyű dolgom, mert nem szeretném, hogy csak szexuális vonalon mozogjunk...

Melyek azok a tárgyak, eszközök, ahol a méret számít a választásodkor?

Laskai Nelli: Például a telefonom kiválasztásakor számított a méret. Kifejezetten olyan mobilt kerestem, aminek kicsi a kijelzője, de hogy elejét vegyük a minden relatív kijelentésnek, szűkítem a jelzőt. Olyat kerestem, amelyik elfér a farzsebemben, és egy kézzel is kiválóan tudok üzenetet írni rajta. Autót már biztosan úgy választanék, hogy jó tágas legyen, kényelmesen elférjek benne, és azért a tévénél sem gond, ha nem kell nagyítóval keresni benne az embereket.

hirdetés

Szávics Attila: Az ég kék, a zöld fű. Az emberek túlnyomó része két adott dolog közül bizonyosan a nagyobbat fogja választani. A zöldségesnél két paradicsom közül a kerekebbet, és méretesebbet, a tejpultnál a trappista sajtból a félbevágott darabka helyett az egész gurigát választanánk. Mobiltelefonból is a nagyobbra mondjuk azt “na, az de jó lenne”, és a tv-ről is ugyanígy vélekedünk. Ezeket az érzéseket csakis akkor hagyjuk figyelmen kívül, amikor nyomós okunk van rá. Nekem például azért nincs féltégla méretű mobiltelefonom, mert a kisebbet könnyedén zsebre tudom vágni, és hála Istennek a szemem is metszően éles. A nagy telefonok számomra kifejezetten kényelmetlenek, de ha nem kellene magammal hordanom, biztosan nagyot vennék. Lehet hogy egy picit mindannyiunkban ott a megalomán lélek?

Társválasztásnál mennyire számít a leendő partner magassága, súlya?

LN: Számomra fontos, hogy magasabb legyen nálam a férfi, akit társamul gondolok magam mellé. Mondjuk, mivel nem vagyok túl magas, így ez nem egy nehezen tartható kritérium. A férfi súlya annyira nem lényeges, persze a szélsőségekkel most nem számolok. Megjegyzem, a társválasztáshoz ennél több minden együttállása szükséges. A kinézetnél, az első benyomás után, sokkal fontosabb, hogy olyan értékrenddel, szemlélettel rendelkezzen a kiszemelt férfi, amely számomra is elfogadható.

SZA: Ahány ember, annyi szokás, szoktuk mondani. Van aki szereti a magas nőket – ismerek olyat, aki azt mondja: “minél magasabb, annál jobb” – és van aki a kicsinyke és törékeny lányokat kedveli. Én személy szerint nehezen tudom elképzelni, hogy a párom magasabb legyen nálam. Furán érezném magam, ha “fel” kellene rá néznem. Persze ez csak a külső, ami egy komolyabb kapcsolódásnál már csak másodlagos szempont.

Elég gyakori kérdés a magazinok hasábjain, hogy vajon tényleg a méret-e a lényeg. Feltételezhető, hogy az érdekli az olvasókat, hogy jobban működtetett párkapcsolatra számíthatnak-e azok az emberek, akik nemi szerve átlag feletti, vagy nagyobb mellmérettel rendelkeznek.

LN: Egyszer egy férfitől azt hallottam, hogy neki a szőke, nagymellű nők a gyengéi, mégis egy vékony, magas, barna hajú nőt vett feleségül. Ő lett a gyermekei anyja, és együtt élnek már vagy húsz éve. A szexuális kapcsolódás tekintetében az a lényeg, hogy a befogadó és az érkező méret passzoljon egymáshoz. Sokkal több ellaposodott kapcsolat van annál, minthogy ezeken a méreteken múljon a törés. A szexuális elakadások többek között azon párokat érintik, akiknél fellép a figyelemhiány, a technikai hiba, vagy kommunikációs problémáik vannak. Épp a napokban olvastam egy tanulmányt, miszerint a kisebb nemi szervvel rendelkező férfiak sokkal kreatívabbak, és odaadóbbak az együttlét során, mert ismerve adottságaikat, többet tesznek meg a párjukért.

SZA: Mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás? Most akkor tényleg nem számít a méret? Vagy mégis? Valószínűleg sosem fogjuk tudni ezt végérvényesen eldönteni. Szerintem semelyik irányba nem jó “kilógni”. A dús keblű hölgyek ugyanúgy szenvednek, mint a piciny mérettel megáldott nőtársaik, csak ők megszabadulni szeretnének tőle. A kis mérettel élő férfiak nagy része frusztrált, mert azt gondolják, hogy ez egy nagy probléma. Pedig szerintem csak meg kell találniuk a hozzájuk passzoló hölgyet. Ennyi az egész. Véleményem szerint itt is, és ott is a középút a jó út. Egy kapcsolatban nagyon sok múlik a szexualitáson, de ha minden más területen működik a rendszer, akkor nem valószínű, hogy bekövetkezik a kenyértörés. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg egyéb megoldással is “rendben tarthatjuk” a párunk szexualitását.

Azt szokták mondani, hogy a nagyobb mellel rendelkező nők előnyt élvezhetnek a mindennapokban. Vajon ez tényleg így van, vagy csak egy tévhit? És ha ez igaz, akkor vajon a férfiak esetében mi az, ami miatt előnyt tudnak szerezni más férfiakkal szemben?

LN: A filmek, a reklámok szeretik tárgyiasítani a nőket, és ahogy észrevehetjük, a szex adja el a zenét is már egy jó ideje, de azért vannak esetek, amikor épp, hogy hátrányban vannak a nagymellű, vagy túl dekoratív nők, álláskereséskor például. Sok helyen nők az eladók, kiszolgálók, ügyintézők, így azokon a helyeken tuti, hogy nem a nagy mell hoz előnyt a vevőnek. Egy autószerelő műhelyben jobban el tudom képzelni, hogy előnyt élvezhetnek a nők. Vannak férfiak, akik kifejezetten a kisebb mellmérettel rendelkező nőket kedvelik, és nőtársaim, valljuk be, például a kisebb mellű nőkön sokkal jobban mutatnak egyes fazonú ruhák, mint a dús keblűeken. Ha előbbre kellene sorolnom valamiben is a férfiak közül valakit, akkor én úgy képzelem, hogy az alapján részesíteném előnyben, hogy miként viselkedik velem: mennyire tiszteletteljes, milyen kommunikációt alkalmaz, mennyire „tiszta” a kisugárzása, és mosolygós-e.

SZA: Nálam biztosan előnyt élveznének. Komolyra fordítva a szót, a női mellméret olyan, mint férfiaknál a James Bond viselet. Nincs ember, aki ne venné észre. Emlékszem – még a villamossal utazgatós időkből – hogy egy-egy nagy mellű hölgyet a nőtársai jobban megbámulták, mint mi férfiak. Pedig ez a mi kiváltságunk kellene, hogy legyen :). Vagy nem?

Férfiak esetében számomra ez az ing és a zakó párosítása. A hölgyek mindig elolvadnak, ha öltönyt látnak. No meg ha egyenruhát. Abba most nem is mennék bele, hogy ez mit jelent. Legyen egy későbbi cikkünk témája.

A 40 múltam ...és élvezem blogon olyan interjúkat olvashatsz, amikből kiderül, hogy 40 év fölött sem áll meg az élet. SŐT! Akkor kezdődik igazán. Ha pedig szeretnéd te is megosztani a 40 feletti tapasztalataidat, kattints ide és jelentkezz!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
betegseg.jpg

Koronavírus: hogyan kezeljük magunkat, ha nincsenek súlyos tüneteink?

Néhány apróságtól eltekintve ugyanazt kell csinálni, mintha influenzásak lennénk.
képünk illusztráció, fotó: Pexels - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

A fertőzöttek túlnyomó része tünetmentes, vagy enyhe tünetekkel vészeli át a koronavírus-fertőzést. Ők jellemzően otthon gyógyulnak, nem szorulnak kórházi ellátásra. A Business Insider nekik gyűjtötte össze a Harvardi Orvosi Iskola munkatársának segítségével, hogy az házi karantén alatt mivel kezeljék magukat a minél gyorsabb gyógyulás érdekében.

Abraar Karan egyik legfontosabb tanácsa, hogy a pozitív teszt után haladéktalanul értesítsünk mindenkit, akivel a tünetek jelentkezése előtti két hétben kapcsolatba kerültünk. Ezzel akár további fertőzéseket is megelőzhetünk.

Ha már jelentkeztek a betegnél a tünetek, akkor a koronavírus kezelése szinte teljesen megegyezik a hagyományos influenzáéval.

Az egészségügyi szakember szerint fontos a megfelelő hidratálás, vagyis a folyamatos és állandó folyadékpótlás. A fertőzöttek minél jobban izolálják magukat a velük egy háztartásban élőktől, ha lehet, használjanak külön mosdót és aludjanak egyedül. A koronavírusos betegek semmilyen körülmények között ne hagyják el a lakóteret.

A tünetek enyhítésére fájdalomcsillapítót és lázcsillapítót javasol Abraar Karan, aki hozzáteszi, hogy a szimptómák súlyosbodása esetén azonnal fel kell hívni a kijelölt szakembert.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
orvosi-maszk-pixabay.jpg

Miért hiszi azt bárki, hogy ő aztán nem kaphatja el a koronavírust?

Egy konkrét példa mutatja meg, miből alakul ki a sértetlenség érzése.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

Egy egészségügyi tanácsadás csak abban az esetben hatásos -, legyen szó a jelenlegi járványról vagy egy átlagos megbetegedésről -, ha az emberek képesek magukat veszélyeztetettnek tekinteni. Ha ez nem valósul meg, akkor olyan döntéseket hoznak az érintettek, amivel nemcsak magukat veszélyeztetik, hanem mindenkit, akivel kapcsolatba kerülnek.

Az a gondolat, hogy a „vírus engem nem ér utol”, leginkább a fiatal felnőttek körében gyakori, és ez annak köszönhető, hogy a csapból is az folyik, leginkább az idősekre veszélyes a COVID-19. Ennek köszönhetően sok fiatal még most is eljár bulizni – főleg Amerika szerte.

Nem csak a fiatalokat érinti a sérthetetlenség érzése, bár David Elkind pszichológus szerint ez is egy szakasza a „serdülőkori egocentrizmusnak”, amit kinő egy idő után az ember. Ennek jó példája Psychology Today szerint, hogy a 15-24 éves korosztály körében gyakori az ittasvezetés és az abból származó balesetek száma.

A személyes történetekből arra lehet következtetni, hogy a fiatalok a saját világukban hősökként/hősnőkként látják magukat, így őket nem érhetik olyan hétköznapi veszélyek, mint az egyszerű halandókat. Ezért mernek például beülni ittasan a kormány mögé.

Egy francia tanulmányban 368 francia sofőrt (71% nő) kérdeztek meg, akiknek az átlagéletkoruk 23 év volt, hogy fogyasztottak-e alkoholt az elmúlt évben vezetést megelőzően. Csaknem egyharmada a megkérdezetteknek válaszolt igennel a kérdésre.

hirdetés

A sértetlenség mérésére a kutatócsoport kidolgozott egy három részre osztott skálát, ami a „sértetlenség három arca” nevet kapta:

- Veszélytelen sértetlenség: Nem valószínű, hogy egy balesetben megsebesülök.

- Interperszonális sértetlenség: Mások véleményére nem adok.

- Pszichológiai sértetlenség: Az érzéseim nem sérülhetnek.

Ez az elméleti modell, és a vizsgálatban résztvevők előtörténetének ismerete lehetővé tette a kutatók számára, hogy nagy százalékban jól megjósolják, ki fog ittasan vezetni.

A sérthetetlenség gondolatával együtt élők egy egocentrikus dimenzióban élnek. Életkortól függetlenül az ilyen emberek túl egészségesnek tartják magukat ahhoz, hogy ők is elkaphassák a vírust a jelenlegi helyzetben.

Ezeknek az embereknek külső segítségre van szükségük, akik kidurrantják a lufit, amit maguk köré fújtak. Tehát, ha van olyan ismerősöd, aki nem tarja be az egészségügyi előírásokat, akár fiatal akár nem, próbáld felvilágosítani, hogy a vírus nem kivételez. Erre jó módszer lehet konkrét példákkal való illusztrálás, amiből akad szép számmal a világsajtóban.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
jeromeadams.png

Az amerikai tisztifőorvos bemutatja: arcmaszk 45 másodperc alatt

Amerikában a maszk viselésére bízatatnak mindenkit, illetve arra, hogy saját kezűleg készítsék el, ne vásárolják fel a készletet az egészségügyi dolgozók elől.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

Az Egyesült Államokban nem a maradj otthon az egyetlen tanács, amelyet sujkolnak az állampolgárok fejébe, hanem az is, hogy hordjanak arcmaszkot. Dr. Jerome Adams, amerikai tisztifőorvos egy rövid oktatóvideóban mutatja be, hogyan lehet mindössze 45 másodperc alatt varrás nélkül elkészíteni a maszkot.

Ehhez mindössze egy nagyobb anyagdarab kell, amely lehet kendő, sál vagy bármilyen anyagból kivágott darab. Ezt néhányszor be kell hajtogatni, majd két gumit tenni a sarkára, és kész is a maszk.

Amerikában egyébként azért is próbálnak mindenkit saját maszkgyártásra bíztatni, mivel az N-95-ös, szűrővel ellátott maszkokból óriási a hiány, és még az egészségügyi dolgozóknak sem jut, nekik viszont tényleg létszükséglet a munkájukhoz.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
blog_elokep_varazsloval-2.jpg

Ingyenes szabadulós játékkal segítik a szabadulószobák az otthon maradtakat

A játékot egyénileg, de akár társas formában is játszhatod, hiszen van benne furfangos fejtörő bőven.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 01.


hirdetés

A szabadulószobák nagyon népszerűek Magyarországon, de mostanában még többen szeretnénk kiszabadulni! Mondhatni a lakásunk alakult át saját szabadulószobánkká, ahonnan nehéz kijutni. Ezt a problémát hidalja át egy röpke órára az újdonságnak számító digitális szabadulós játék!

Szabadulószoba, mely kényelmesen a kanapéról élvezhető

Egy csapatépítő játékokra szakosodott szabadulószobás társaság elkészítette úttörőnek számító első digitális szabadulós játékát. Ez egy ingyenes, 60 perces virtuális kihívás Neked is, ha most épp Te is otthon gubbasztasz. A játékot egyénileg, de akár társas formában is játszhatod, hiszen van benne furfangos fejtörő bőven, jól jöhet a barátok „távsegítsége” is.

Egyszerű Google Űrlapok segítségével készített játék

„A digitális oktatás hozzánk is begyűrűzött, és ekkor láttam meg ennek a játékverziónak az elkészítési lehetőségét! Profi látványt nem ígérünk, a játék esztétikája és mechanikája meglehetősen csupasz, de igyekeztük a Google lapok speciális lehetőségeit maximálisan kreatív módon kihasználni. Azért ne becsüljük le!" – mesélt a kezdeti lépésekről Pattantyús Ádám, a Sweet Escape szabadulószoba vezetője.

hirdetés

A szabadulószobák bezártak a karantén alatt?

Amíg mellőznünk kell a valódi szabadulós játékokat, ezzel az ingyenes, virtuális kihívással pótolhatjuk a szabadulószobák hiányát. Résztvevőként még csak online regisztrációra sincs szükséged. Laptopról, mobiltelefonról is játszhatsz, talán egy papírt és egy ceruzát vegyél majd magadhoz!

„A játék remek időtöltés, felnőtteknek és tizenéveseknek is, melyben az Időmágus fogságába esünk, és különböző rejtvények, fejtörők révén szabadulhatunk. Most az élet egy időre átterelődik az online világba, nem tartom kizártnak, hogy több online szabadulós játékot is tervezni fogunk a közeljövőben.” – mondta el véleményét és jövőbeli elképzeléseit az ötletgazda.

Még nem voltál szabadulószobában?

Akik még nem jártak valódi szabadulószobában, azoknak is ez egy remek alkalom, hogy belekóstoljanak a szabadulós játékok világába, hiszen hasonló kihívások elé állítja a virtuális játék is a kalandorokat, mintha egy igazi szobában lennének.

Kiváló unaloműző!

A kalandos történet videókat, linkeket és fényképeket tartalmaz, izgalmas online rejtvényekbe ágyazva. Trükkös tevékenységek sorozata vár mindenkit! Aktiváld a kódokat, találd meg a kulcsokat, oldd meg a fejtörőket, és juss kis a szobából!

A játék itt érhető el: Az időmágus – digitális szabadulószoba.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!