hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Mit tegyen egy nő, ha "nem csinos" - kérdezte egy nő a neten, és a TÖKÉLETES választ egy férfi írta meg
Úgy érezzük, rátaláltunk a világ egyik legszebb névtelen szerelmes levelére...
Independent. Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. január 29.


hirdetés

A Reddit nevű közösségi oldalon - ahol névtelenül kérdezhetik egymást a felhasználók akár legbelsőbb titkaikról is - egy nő megkérdezte a többi női felhasználót: hogyan képesek elfogadni magukat azok a nők, akik nem születtek csinosnak?

"Én soha nem voltam csinos, csinálhatok akármit a hajammal, a sminkemmel, egyszerűen nem vagyok. És gyűlölöm magam ezért. Úgy érzem, ha bármi kudarc ér az életben, az a külsőm miatt van. Ti, akik hasonló cipőben jártok, mondjátok el: hogyan küzdötök meg ezzel?" - tette fel a kérdést.

Sok-sok válasz érkezett, de a legütősebbet épp egy férfi felhasználó írta meg. A levél gyönyörű, és nagyon tanulságos. Idézünk belőle néhány részletet.

"Hidd el, pontosan tudom, milyen érzés utálni a testedet. Szolgáltam Irakban, vannak sebhelyeim, tudom, hogy soha nem fogok úgy kinézni, mint azelőtt. Igen, ez szívás. De most hadd magyarázzam el neked a folyamatot, hogy egy férfi hogyan szeret bele egy nőbe. Ez egy furcsa, nektek, nőknek talán idegen folyamat, nem is tudja elképzelni, aki nem élte át. De hidd el, épp olyan valós, mint a halál vagy az adók.

Szóval a férfi találkozik a nővel. Először talán fel sem figyel rá. Csak bekategorizálja. Nő, ismerős, kolléga. Semmi nem történik. Aztán múlik az idő, jobban megismerik egymást. És a férfi hirtelen elkezd a nőn ÉSZREVENNI dolgokat. Olyanokat, amik tetszenek neki. Talán épp az orra íve. Vagy az a hely, ahol a haja töve találkozik az arcával. Bármi tetszhet neki. Csak úgy.

Aztán még jobban megismeri a nőt. És egyre többször figyeli rajta azokat a dolgokat, amik tetszenek neki. Aztán mást is észrevesz. Talán a nő szívből jövő nevetését. Talán azt, ahogy gondterhelten a homlokát ráncolja. Egyre többször nézi meg rajta ezeket a kis részleteket. Hogy miért? Mert a férfi ezektől jól érzi magát.

Aztán egy nap, talán búcsúzáskor röviden megölelik egymást. És a férfiban "bekattan" valami. Már nem tud másra gondolni. Újra és újra visszajátssza a fejében a jelenetet. A nő lélegzetét, ahogy a melle finoman hozzáért, az illatát. Álmodozni kezd a nőről. És aztán rájön, hogy ez a nő - egyszerűen tetszik neki. A párnácskái, a gödröcskéi, a hajlatai, a gesztusai.

Olyan ez, mint amikor egy fekete-fehér fotó hirtelen egy színes, 3 D-s mozivá alakul. A férfi már nem tud másra koncentrálni, csak hogy minél gyakrabban legyen a nő közelében. Hogy megint érezze azt a nagyon jó érzést, ha a nőt látja. És szeretné ő is boldognak látni a nőt. Neki már az a nő tökéletes és gyönyörű.

Egy szerelmes férfi nem objektíven néz egy nőre. Hanem egy szűrőn keresztül, nevezzük "érzékelési illúziónak". Ő nem azt látja, amit a nő lát a tükörben. Ő valami különlegeset és varázslatosat lát, valamit, amely hatalmasabb és fontosabb szinte minden másnál, ami a világon van.

Nézzetek meg egy idős házaspárt. Ahogy a bácsi néz a nénire. Persze, hogy egy bácsinak is tetszenek a fiatal, szép popsik jóganadrágban. De ha a párjára néz, akkor szinte látni, ahogy ez a szűrő a szeme elé zuhan. Ha jól figyelsz, látod, ahogy megcsillan a szeme. Ő nem egy öregasszonyt lát - ő akkor egy csodát lát.

Higgyétek el, nem süketelek. Ha nem éltem volna át ezt az egészet magam is, én sem hinném el. De attól még igaz."

Card


KÖVESS MINKET:

5 dolog, amit tarts be, ha terepen szeretnél futni
Ha te is kacérkodsz a gondolattal, adunk pár tippet hozzá mielőtt nekikezdenél!
Szponzorált tartalom(x) - szmo.hu
2019. március 07.


hirdetés

Ugyan még szürke az erdő, de már madárcsicsergéstől hangos, sokakat csábítva terepfutásra. Ha te is kacérkodsz a gondolattal, hogy kipróbálod magadat terepen, javaslom, készülj fel előtte, mert határozottan más lesz, mint az aszfalt. Nem csak élményben, de előzetesen átgondolandó feladatban is.

Egy igazi szakértőt kértünk meg, hogy összegezze legfontosabb javaslatait a terepfutáshoz. MacPherson Éva egészség- és táplálkozás terapeuta maga is rendszeresen fut, de évek óta foglalkozik a sportoláshoz helyes étrend kialakításával is. Aki igazán komolyan gondolja az egészséges életmódot, az találkozhat is vele egy-egy szemináriumán.

Na de mik Éva tippjei? Íme 5 dolog, amit mindenképpen tarts be, ha terepre készülsz.

1. Készülj fel az útvonalból!

Vigyél magaddal térképet, vagy töltsd fel a kiválasztott szakaszt a futóórádra. Futottam én már nem tervezett félmaratont a Hármashatárhegyen, csak mert nem találtam vissza a leparkolt autómhoz. Fontos, hogy a felszerelésed része legyen a feltöltött mobiltelefon, személyazonosságot igazoló irat, terepre alkalmas ruházat és futócipő. Női futócipőre itt, férfira pedig itt találsz példát.

2. Soha ne indulj el frissítés nélkül!

Terepen másként viselkedik a testünk, az emelkedőkön észrevétlenül is megugrik a pulzusszám, emiatt az energiafelhasználás megváltozik. Míg egyenletes, alacsony pulzusszám mellett jobban számíthatsz a zsírszövet elégetéséből nyert energiára, addig a magas pulzusszámnak inkább a szénhidrát igénye jelentős, tehát könnyen leeshet a vércukorszinted. Ezt elkerülendő vigyél magaddal 2 kulacsot, az egyikben tiszta vizet, a másikban pedig vízzel hígított friss, vagy 100%-os gyümölcslevet. Ha hosszabb távra indulsz, akkor izotóniás italt.

3. Egyél rendesen!

Tévedés azt hinned, hogy a menet közbeni frissítés ad majd elég energiát a futáshoz, esetleg a banán, amit a kimaradt ebéd helyett indulás előtt eszel meg. A futás közbeni stabil energiaszintnek előfeltétele a napközbeni rendszeres étkezés. Körülbelül másfél – két órával indulás előtt gondoskodj elegendő, de a vércukorszintet csak kíméletesen megemelő szénhidrát beviteléről. Itt már nem tanácsos nehezen emészthető ételeket fogyasztani, mint például a sok fehérje, vagy nehéz zsírok. Remek megoldás viszont a zabkása, vagy egy szelet jó minőségű kenyér kevés feltéttel, egy zöldséges-rizses étel. Nálam a kókusztejben főtt köles, natúr kakaóporral és kevés mézzel ízesítve az abszolút kedvenc délelőtti futás előtt.

4. Tartsd szinten az energiádat!

Ha a fentiek szerint előkészültél, akkor az indulás előtti utolsó 20-30 perceben már jöhet a banán, esetleg egy kis natúr mogyoróvajjal megspékelve, de a gyümölcslé is megteszi. Ezekből lesz gyorsan energiád az indulásnál. Rendkívül fontos, hogy már indulás előtt is igyál elegendő vizet, menet közben pedig folyamatosan pótold a veszteséget.

5. Eddz rá a törzsizmokra!

Tapasztalni fogod, hogy terepfutás közben nagy szükséged lesz a törzsizmok munkájára, és az egyenetlen talajra érkezés is eltérő megterhelést jelent a lábaknak az aszfalthoz képest. Ezeket az izmokat érdemes külön keresztedzésekkel kondicionálni, így jelentősen csökkentheted a sérülések kockázatát.


KÖVESS MINKET:Profi sminkmester mutatja be az esküvői sminkek mögötti megdöbbentő valóságot
A nagy napon minden ara a tökéletességre törekszik: hogy a tengernyi sminkkel vagy anélkül szebbek-e, döntse el mindenki maga.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 06.


hirdetés

Arber Bytyq sminkmester és beauty-influenszer oldala első ránézésre nem tér el a megszokottól. Szinte klónszerű, egyen-szépségek tárháza, akik esküvőjükre valamennyien legszebb, a jelenlegi szépségideálnak megfelelő oldalukat szerették volna kiemelni egy makulátlanul sikerült smink segítségével. Hogy mennyire esnek át a ló túloldalára, fényévekre a természetes kisugárzástól, az már más kérdés.

A 24.hu azonban kiszúrta, hogy Arber Instáját néhány kakukktojás-fotó is fűszerezi, melyeken a felpimpelt állapot mellett a meztelen valóság is szerepel.

Sokszor egészen megdöbbentő átváltozások sejlenek fel, de van olyan eset is, amikor a naturális forma valójában bájosabb is, mint a feljavított "verzió".

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Makeup transformation of the day #MAKEUPbySTUDIOArber

Arber Bytyqi (@arber_bytyqi_mua) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Transformation of the day ❤️ From ‘cute’ to ‘cuteness overload’ Do you agree? Comment YES or NO

Arber Bytyqi (@arber_bytyqi_mua) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Makeup transformation of the day #hair and #makeup by #STUDIOArber Comment YAY or NAY ?

Arber Bytyqi (@arber_bytyqi_mua) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Makeup transformation of the day #MAKEUPbySTUDIOArber Rate this transformation from 1 to 10 Vleresoni transformimin nga 1 ne 10

Arber Bytyqi (@arber_bytyqi_mua) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Makeup transformation of the day #MAKEUPbySTUDIOArber

Arber Bytyqi (@arber_bytyqi_mua) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Makeup transformation of the day ?Comment if you LIKE or DONT LIKE #hair and #makeup by #STUDIOArber

Arber Bytyqi (@arber_bytyqi_mua) által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:

Visszafordítható lehet a 2-es típusú cukorbetegség egy különleges diétával
Zsírtalan leveseken és turmixokon alapuló diétával megszabadulhatunk a felnőtt korban kialakuló cukorbetegségtől – derül ki a legújabb kutatásokból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 07.


hirdetés

Azoknak a pácienseknek több mint egyharmada, aki 3-5 hónapon keresztül mindössze napi 850 kalóriát fogyasztottak, majd ezután áttértek a normál étkezésre, két év után kigyógyultak a diabéteszből. A newcastle-i és a glasgow-i egyetem kutatásának első szakasza azt mutatta, hogy e páciensek 46%-ánál állt be egy év után csökkenés a magas vércukorszintben, egy évvel később azonban kiderült, hogy a kutatásban részt vettek 36%-a szabadult meg a betegségtől – írta a Daily Mail.

A kísérletben 300 fő vett részt. A pácienseknek fele naponta négy turmixból és/vagy levesből álló léböjtöt rendeltek el, amellyel 825-853 kalóriát vettek magukhoz, attól függően, hogy milyen ízeket választottak. Közülük többen voltak, akik korábban rendszeresen közel napi 3000 kalóriát fogyasztottak. (A férfiaknak átlagosan 2500, a nőknek 2000 kalória ajánlott). Azok, akiknek elmúlt a cukorbetegségük, átlagosan 10,4 kg-ot fogytak. Azoknál, akik később visszaestek, a súlycsökkenés csak 3,7 kg volt.

„A 2-es típusú diabétesz nem egy életre szóló ítélet – jelentette ki Roy Taylor, a kutatás egyik vezetője – most már tudjuk, hogyan tudnak az emberek visszajutni normál állapotukhoz és a boldogsághoz e fenyegető betegségből.” A két egyetem dietetikusai a következő fontos lépésnek azt tekintik, hogy segítsék a cukorbetegségből kigyógyultakat súlyuk, egészséges életmódjuk megőrzésére.

A brit nemzeti egészségügyi szolgálat 5000 fővel tervezi megismételni a kísérletet, mielőtt országosan alkalmaznák a módszert, amelynek leírása a Lancet Diabetes & Endocrinology című orvosi szaklapban jelent meg.


KÖVESS MINKET:
"Szeretetet és rajongást váltott ki az emberekből" – a nagymamát tette meg fotómodellnek
Csodáljátok meg a fotókon a nagymamát, aki igazi, kortalan modellként viseli ruhákat és a sminket.
Iványi Orsolya írása a Neverordinary blogon - szmo.hu
2019. március 07.


hirdetés

"A Neverordinary a 40 feletti nők találkozóhelye, blog, női klub és még sok más. A pasim (most már férjem) kezdte el mondogatni, hogy arról írjál, ami történik veled: 42 évesen elköltöztél (megint) egy új országba, egy emberhez, akit alig ismersz, feladtad az eddigi életed, próbálod megvalósítani az álmaidat, és még öregszel is. Valahogy így jött a képbe, hogy arról kellene írni, hogy igenis 40 felett is van élet! Lehet pasit találni, lehet új karriert építeni és lehet életmódot is váltani. Éljenek a 40 feletti nők!"

Már nem tudom, hogyan jutottam el Zergi Bori Insta oldalára, talán megtetszett a neve, aztán meg a képei is, és amikor megláttam a szuperNAGYI sorozatot, éreztem, hogy azonnal meg kell tudnom, hogy mi ennek a sztorinak a háttere!

Ezt a választ kaptam Boritól:

"Szigeti Vanda divattervezővel, aki egyben jó barátnőm, éppen azon gondolkoztunk, hogy Vanda akkori kabát kollekcióját milyen modellen fotózzuk be. Nagyon sokat dolgoztunk korábban együtt fiatal modellekkel, de valami érdekeset, emberközelit, IGAZIT szerettünk volna készíteni, így jött képbe az én csodálatos nagymamám!

Az én nagymamám egy igazi, klasszikus nagymama. Hosszú haját befonva, feltűzve hordja. Egy kis parasztházban lakik a nagypapámmal, csengőket gyűjt, híradót néz, és időnként rádob egy hasáb fát a sparheltre, miközben szidja a rendszert. Minden nyáron megesküszik, hogy soha többé nem lesz kiskert. Aztán mégis ültetnek a nagyapámmal egy kis cukorborsót, egy kis uborkát, egy kis hagymát, cukkinit, tököt, meg még sorolhatnám...

Az én nagymamám mindent megért. Megérti, ha a kisunokája füstfelhőben szeretné lefotózni. Megérti, ha a kisunokája néha furcsa képeket készít, melleket fotóz, virágokat dugdos harisnyákba, meg még ki is állítja ezeket. Sőt, el is jön megnézni. Megérti, ha az unokája és a barátnője pompomos pulóvert ad rá, vagy egy menő napszemüveget. Sőt, még élvezi is. Az én nagymamám egy csendes, szerény, törékeny alkat, meg közben egy igazi stílusikon is!"

Ruha: Szigeti Vanda / SPOSA

Haj: Tóth Szandra / Tóth szalon

Fotó: Zergi Bori / borcsaphoto.com

Modell: Zergi Mama (Bözsi)

Nem győzőm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy készüljenek ilyen képek ebben az ifjúságcentrikus társadalomban, amelyben élünk, ahol dugdossuk az öregeket és ahol elvétve látunk öreg embereket úgy például reklámokban, hogy nem a fizikai és szellemi hanyatlásuk van kiemelve. 40 felett eltűnünk a radarról. Miért?

Ezért is öröm látni ilyen fotósorozatot, ahol hús-vér, hétköznapi emberek mutatják meg magukat retus nélkül. És milyen menő!

Mint kiderült, Borinak nem ez volt az első nagymamás fotósorozata, legnagyobb örömömre!

Egy tavalyi fotókiállításra készítettem róla képeket, ami a COOLORS címet viselte. Itt Pantone színekre reflektálva tettük ki az elmúlt évek során készített közös munkáinkat, Szigeti Vandával, Bonyhádi Károllyal és velem. A nagymamám a pompomos pulóvert még a kiállításmegnyitóra is felvette, ezt szintén Szigeti Vanda készítette neki. :) Hatalmas sikere volt, mindenki gratulált neki, nagyon meg is lepődött, hogy ekkora szeretetet és rajongást váltott ki az emberekből. Fantasztikusnak tartom, hogy a lassan 80 éves nagymamámat ilyenekre rá tudom venni! :) Az utóbbi években egy nagyon különleges kapcsolat alakult ki közöttünk, elfogadja és megérti, hogy miért szeretném lefotózni, és mit szeretnék közvetíteni a képekkel. Egyébként a papám is tök laza arc, közös sorozatot is készítettem már róluk még korábban, az talán még nagyobbat robbant az interneten!

Utoljára hagytam a páros képeket, Bori nagymamája és nagypapája együtt kerültek lencsevégre, és ez is milyen szuper sorozat lett!

Még több fotót ITT találsz!

Majdnem 40 éves vagy? Talán már el is múltál? Ha egy olyan társaságra vágysz, ahol korodbeli, okos és jófej nők közösen beszélik meg ügyes-bajos dolgaikat, keresd a Neverordinary csoportot vagy az Instagram oldalt és mindenképp olvasd a blogot is!

KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x