hirdetés
Mit tegyen egy nő, ha "nem csinos" - kérdezte egy nő a neten, és a TÖKÉLETES választ egy férfi írta meg
Úgy érezzük, rátaláltunk a világ egyik legszebb névtelen szerelmes levelére...
Independent. Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. január 29.


hirdetés

A Reddit nevű közösségi oldalon - ahol névtelenül kérdezhetik egymást a felhasználók akár legbelsőbb titkaikról is - egy nő megkérdezte a többi női felhasználót: hogyan képesek elfogadni magukat azok a nők, akik nem születtek csinosnak?

"Én soha nem voltam csinos, csinálhatok akármit a hajammal, a sminkemmel, egyszerűen nem vagyok. És gyűlölöm magam ezért. Úgy érzem, ha bármi kudarc ér az életben, az a külsőm miatt van. Ti, akik hasonló cipőben jártok, mondjátok el: hogyan küzdötök meg ezzel?" - tette fel a kérdést.

Sok-sok válasz érkezett, de a legütősebbet épp egy férfi felhasználó írta meg. A levél gyönyörű, és nagyon tanulságos. Idézünk belőle néhány részletet.

"Hidd el, pontosan tudom, milyen érzés utálni a testedet. Szolgáltam Irakban, vannak sebhelyeim, tudom, hogy soha nem fogok úgy kinézni, mint azelőtt. Igen, ez szívás. De most hadd magyarázzam el neked a folyamatot, hogy egy férfi hogyan szeret bele egy nőbe. Ez egy furcsa, nektek, nőknek talán idegen folyamat, nem is tudja elképzelni, aki nem élte át. De hidd el, épp olyan valós, mint a halál vagy az adók.

Szóval a férfi találkozik a nővel. Először talán fel sem figyel rá. Csak bekategorizálja. Nő, ismerős, kolléga. Semmi nem történik. Aztán múlik az idő, jobban megismerik egymást. És a férfi hirtelen elkezd a nőn ÉSZREVENNI dolgokat. Olyanokat, amik tetszenek neki. Talán épp az orra íve. Vagy az a hely, ahol a haja töve találkozik az arcával. Bármi tetszhet neki. Csak úgy.

Aztán még jobban megismeri a nőt. És egyre többször figyeli rajta azokat a dolgokat, amik tetszenek neki. Aztán mást is észrevesz. Talán a nő szívből jövő nevetését. Talán azt, ahogy gondterhelten a homlokát ráncolja. Egyre többször nézi meg rajta ezeket a kis részleteket. Hogy miért? Mert a férfi ezektől jól érzi magát.

Aztán egy nap, talán búcsúzáskor röviden megölelik egymást. És a férfiban "bekattan" valami. Már nem tud másra gondolni. Újra és újra visszajátssza a fejében a jelenetet. A nő lélegzetét, ahogy a melle finoman hozzáért, az illatát. Álmodozni kezd a nőről. És aztán rájön, hogy ez a nő - egyszerűen tetszik neki. A párnácskái, a gödröcskéi, a hajlatai, a gesztusai.

Olyan ez, mint amikor egy fekete-fehér fotó hirtelen egy színes, 3 D-s mozivá alakul. A férfi már nem tud másra koncentrálni, csak hogy minél gyakrabban legyen a nő közelében. Hogy megint érezze azt a nagyon jó érzést, ha a nőt látja. És szeretné ő is boldognak látni a nőt. Neki már az a nő tökéletes és gyönyörű.

Egy szerelmes férfi nem objektíven néz egy nőre. Hanem egy szűrőn keresztül, nevezzük "érzékelési illúziónak". Ő nem azt látja, amit a nő lát a tükörben. Ő valami különlegeset és varázslatosat lát, valamit, amely hatalmasabb és fontosabb szinte minden másnál, ami a világon van.

Nézzetek meg egy idős házaspárt. Ahogy a bácsi néz a nénire. Persze, hogy egy bácsinak is tetszenek a fiatal, szép popsik jóganadrágban. De ha a párjára néz, akkor szinte látni, ahogy ez a szűrő a szeme elé zuhan. Ha jól figyelsz, látod, ahogy megcsillan a szeme. Ő nem egy öregasszonyt lát - ő akkor egy csodát lát.

Higgyétek el, nem süketelek. Ha nem éltem volna át ezt az egészet magam is, én sem hinném el. De attól még igaz."

Card


KÖVESS MINKET:
hirdetés
'Kirohantam a vécére hányni' - 16 év házasság után felfedeztem a Tinderen a férjemet
A kétgyermekes édesanya döbbenetes nyíltsággal mondta el, mi is történt a nagy leleplezés után.
Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. április 22.A történetet a Telegraph-nak mesélte el egy asszony, aki elmondása szerint azt hitte, jó házasságban él.

"Mike S, 45". Csak ennyi állt a képernyőfotón, amit a barátnőm, Emma küldött át nekem. "Bocsi" - írta Emma - "nem akarlak sokkolni, de ez nem a te férjed?" De igen, az én férjem volt. Büszkén feszített a kedvenc Jaguár-szalonja előtt. Néztem a telefonomat, a munkanap kellős közepén jártunk, aztán kirohantam a vécébe, botladozva, és jól kihánytam magam.

Mike-ot akkor már húsz éve ismertem, és 16 éve voltunk házasok. Amikor megismerkedtünk, még nem volt Tinder meg netrandik. Meghívott egy kiskocsmába, néhány sör mellett eldumáltunk, és két év múlva eljegyeztük egymást.

Jó házasság volt, legalábbis én azt hittem. Nem lángolt a szenvedély, de nagyobb konfliktusaink sem voltak, és Mike mindig meg tudott nevettetni. Néztem, ahogy a barátnőimet egymás után szénné csalták a férjeik meg a pasijaik, és úgy éreztem, szerencsés vagyok. Mike tisztességes volt.

Persze amikor megszületett a két gyerekünk - most kilenc és tizenkét évesek -, a mi életünk is bedarálódott a logisztikába. Suliba vinni-hozni őket, uzsonnát csomagolni, rohanni értük edzésre. Mike kapott egy jó állást fejvadászként, esténként, amikor letettük a gyerekeket, hullafáradtan még nekiállt a laptopját vagy a telefonját böngészni, hogy elolvassa az e-mailjeit. Igen, két gyerek sok kiadással is jár. Már nem volt pénzünk évente egzotikus nyaralásokra járni, és egymásra se volt sok időnk. A szexuális életünk tulajdonképpen megszűnt. De még mindig azt hittem, hogy azért jól megvagyunk.

A borzalmas Tinder-felfedezésről napokig nem szóltam neki. Egyszerűen képtelen voltam szembenézni a dologgal. Közben belül gyötrődtem: mi van, ha már lefeküdt valakivel? Talán szeretője is van? Mi van, ha őt választja, és elhagy minket? Mike látta, hogy valami nem stimmel, szótlan vagyok, kérdezte is, mi bajom, de én csak annyit mormoltam: "Semmi."

A folytatásért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
'Rendszeresen szeretkezem a volt férjemmel, pedig barátnője van, de engem sem enged el'
'Vissza szeretném kapni, de nem merek ultimátumot adni neki, mit csináljak?' - kérdezi a kétségbeesett exfeleség. Íme a párterapeuta válasza.
Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. április 22.A 43 éves, brit nő a The Sun párkapcsolati szakértőjéhez, Deidre Sandershez fordult tanácsért.

"A férjem 41 éves, én 43 vagyok. Húsz évig voltunk együtt, ebből 16 évig házasságban. Tudtam, hogy többször is megcsalt, de nem voltam képes elhagyni. Aztán három évvel ezelőtt betelt a pohár. Akkor már annyit veszekedtünk, hogy döntöttem: váljunk el.

Egy évvel ezelőtt újra összefutottunk a városban. Örültem, hogy látom, meghívott egy kávéra, és végül a lakásomon kötöttünk ki. Szex lett a vége, ami isteni volt, mindig is az volt. Csak az a bökkenő, hogy neki a válásunk óta új barátnője van, akivel együtt is él, és azt mondja, szereti.

Mivel a barátnője műszakokban dolgozik, és olykor nincs otthon éjjel, az exférjem azóta rendszeresen átszökik hozzám, és együtt töltjük az éjszakát. Tulajdonképpen most én lettem a szeretője, annyi szerető után, akikkel feleségként régen még engem csalt meg. Mégsem tudok szabadulni, mert úgy érzem, még mindig szeretem. Ő a lelki társam, és bár tudom, hogy egy nőcsábász hazudozó, akkor is vissza szeretném kapni. De félek: ha ultimátumot adok neki, hogy válasszon köztem és a barátnője között, nem engem választana. Mit tegyek? Képes leszek nélküle élni, ha esetleg ennek vége lesz?"

Deidre Sanders tanácsáért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Tudtad, miért kell iszonyatosan pisilned, amikor hazaérsz?
És hogy a vörös hajúaknak több érzéstelenítőre van szükségük a fogorvosnál? Elmondjuk, miért.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 21.A Popular Science szedett csokorba néhány bizarr tényt a világból. Lássuk a legjobbakat!

A majmok tudják, hogyan kell használni a pénzt

Számos tanulmány kimutatta, hogy a majmok könnyedén felfogják a kereskedelemspecifikus zsetonok fogalmát, és értékelik a dolgokat ezek segítségével. Meg tudják állapítani, mi a jó ajánlat, sőt, reagálnak a kínálatra és a keresletre, és kipróbálják magukat a szerencsejátékban is. A témával kapcsolatos 2005-ös tanulmány szerint még szexuális szolgáltatásokkal is kereskednek.

A vörös hajúaknak több érzéstelenítőre van szükségük a fogorvosnál

A vörös haj az egyik legritkább hajszín, amely a világ népességének mindössze két százalékát idézi. Ahhoz, hogy ezt az árnyalatot "megnyerjük", örökölnünk kell egy specális génmutációt, amely a pigmentációért felelős.

De ugyanez a gén felelős azért is, hogy a szervezet hogyan reagál a fájdalomra.

Egy 2004-es tanulmányban a kutatók azt találták, hogy a vörös hajúak átlagosan körülbelül 20%-kal több általános érzéstelenítést igényeltek, mint a szőke vagy sötét hajszínűek.

Az agyad trükkösen kényszeríthet arra, hogy pisilj

Értél már valaha úgy haza, és észrevetted, hogy nagyon gyorsan a mosdóba kell menned? Épp csak az ajtóba helyezed a kulcsot, és hirtelen jobban kell pisilni, mint amennyire egész életedben? Nos, ez egy létező jelenség, a pavlovi válasz a reakció a fürdőszoba közelségére, ez a felelős az inger felerősödésére. Elvileg az agy és bizonyos izmok edzésével kontrollálható a reflexnek tűnő érzés.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
4 ok, ami miatt egy gyerek sokkal jobban tönkremegy egy rossz házasságban, mint egy válásban
Erről az oldalról ritkábban szoktuk nézni a dolgokat.
Fotók: Pexels - szmo.hu
2019. április 22.Magyarországon a házasságok mintegy fele válással végződik. Még beszédesebb szám, hogy naponta (!) több, mint ötven magyar pár dönt úgy, hogy a kapcsolatuk már nem megmenthető. A válás rossz hatását a közös gyerekekre számtalanszor megvitatták már, pszichológusok és családterapeuták foglalkoznak szinte folyamatosan a nagyon is aktuális témával.

Arról azonban kevesebb szó esik, hogy mi történik akkor, ha a házaspár kifejezetten a gyerek/ek miatt marad együtt, de egyébként már úgy utálják egymást, hogy még egy légtérben is alig képesek megmaradni.

Ez a gyűlölet lehet csendes, ki nem mondott, és lehet hangos, veszekedésektől zajos. Egy dolog biztos: a gyerekre nézve mérgező. A mérgező családi légkört, a kényszer-együttléteket, a kifelé jópofizást a gyerek érzékeny receptoraival bombabiztosan "letapogatja", és nagyon meg is sínyli. Egyes szakértők szerint sokkal jobban, mint egy viszonylag kulturáltan intézett válásban (bár az is nehéz ügy).

A The Power of Silence önismereti oldal szakpszichológusok segítségével összegezte azt a négy fő okot, ami miatt azt feltételezik, hogy egy gyerek lelke sokkal jobban sérül egy rossz házasságban, mint egy válás során.

Az okokért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x