hirdetés
1-42.jpg

„Nincs ízlésed!” – 10 dolog, amit az ingatlanosok sosem árulnak el az ügyfeleiknek

Ennek a szakmának is vannak íratlan szabályai...
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. május 13.


hirdetés

A Business Insider készített egy összeállítást arról, milyen fontos dolgokat vegyünk figyelembe lakásvásárláskor. A lap azt írja: van néhány titok, amit ha az ingatlanközvetítők elmondanának nekünk, talán lemondanánk a tervünkről, vagy csak másképp gondolkodnánk. Minderről pedig maguk az érintett értékesítők vallottak a lapnak.

Íme a lista:

"Ez sokkal kevésbé jövedelmező munka, mint gondolnád."

Brian Suico, a Vancouver-i ingatlanügynök azt mondta, hogy szeretné elmondani az ügyfeleknek, hogy a sok bevétel sok költséggel is jár, aminek csak egy része a reklámra fordított pénz.

"Mindenki azt hiszi, hogy gazdagok vagyunk - mondta Suico. "Néhányan közülünk azok is, de sok vállalkozáshoz hasonlóan mi is sokat költünk azért, hogy üzlethez jussunk és néha kockáztatnunk is kell" - mondta a szakember.

hirdetés

2. "Soha nem szeretném elmondani egy ügyfélnek, ha érzéketlenek, de néha azt érzem, hogy azok."

Sok ügynök azt mondta, hogy az ügyfelek nem akarják megérteni, hogy ők mennyi munkát végeznek a színfalak mögött.

"Nem csak az ajtókat nyitogatjuk egész nap, sajnos nem érünk rá mindig"

- mondta Spencer Cutler, a New York-i Corcoran ingatlanügynök. "Igen, munkánk egy része a drága ingatlanok bemutatása, de emellett mindegyikünk egy kicsit tranzakciós koordinátor, marketingszakértő, terapeuta, értékesítő, telemarketer, CFO, vezérigazgató, könyvelő és elemző is."

Claire Groome, a Warburg Realty ügynöke azt mondja: szeretné, ha látnák az ügyfelek is, hogy kemény munka folyik a háttérben.

A New York-i Scot Dalbery, hasonlóan fogalmaz:

"Különösen abban a korban, ahol most élünk, amikor az emberek úgy gondolják, hogy mindent azonnal és ingyen lehet megoldani, sokan nem veszik észre, hogy hány órát töltünk a listázással, az ügynökösködéssel, a találkozókkal, az információk ellenőrzésével, vagy az ügyfelek vagy e-mailjének megválaszolásával ”- mondta a Business Insidernek.

3. "Nincs ízlésed."

Mary Hall Mayer, a New York-i Warburg Realty ügynöke azt mondta, azt kívánja, hogy néha megmondhassa az ügyfeleinek a kemény igazságot: "Nincs ízlésed, ezért nem tudsz megfelelő árat kapni a lakásodért."

4. "Ha azon gondolkodsz, hogy egy barát, vagy egy rokon lesz az ingatlanosod, csak azért, mert van rá engedélye, mondj nemet"

Butch Haze, aki a San Francisco környéki 3 millió dolláros és 10 millió dolláros lakóhelyére specializálódott, kiemelte, hogy nagy különbség van a legjobb ingatlanügynökök és a részmunkaidős ügynökök között.

"Ha a nővéredet, vagy barátodat szeretnéd felvenni, csak mert rendelkeznek engedéllyel, ne tedd meg," mondta Haze a Business Insidernek.

"Ha fizetni akarsz a barátságukért, fizess nekik 10.000 dollárt, mert szereted őket, így legalább nem kockáztatod az ingatlanod árát."

5. "A legtöbb ügyfelem 50% -kal vagy annál nagyobb mértékben növeli költségvetését."

Adam Feinberg, az Anchor NYC ügynöke, aki 725 000 dolláros átlagáron ad el lakásokat, azt mondta, hogy sok jó lehetőséget elszalaszt, aki nem hajlandó egy kicsit többet rászánni havonta egy lakásra.

„Az én ügyfeleim 50% -kal vagy annál nagyobb mértékben növelik költségvetésüket” - mondta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
blue-tit-246269_1280.jpg

Téli madáretetés: mivel, hogyan és mikor?

Ha a tollas vendégek odaszoktak az etetődre, akkor tavaszig tarts ki, mert számítani fognak rád. De ne csak ennivalóról, hanem vízről is gondoskodj!
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

A téli időszakban nemcsak őshonos madarainknak jelent pótolhatatlan táplálékforrást a számukra kihelyezett eleség, hanem a tőlünk északra fekvő országokból hozzánk érkező és hazánkban telelő madárfajoknak is.

Az etetésnek leginkább a nagy fagyok idején van jelentősége, amikor a madarak nagyon nehezen találnak maguknak táplálékot. Manapság a telekre inkább a túlzott enyhe idő, mint a tartós fagy a jellemző, így ez ma már inkább rólunk, emberekről szól, hogy kicsit becsempésszük a természetet a mindennapjainkba. Következzen egy madáretetési kisokos a Magyar Madártani Egyesület útmutatója alapján! Ha ezen kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

Milyen madarakkal találkozhatok az etetőn?

A lakókörnyezetettől függ, mert ha erdő mellett laksz, akkor vélhetően gazdagabb madárvilággal találkozhatsz, mint egy belvárosi panelban. A verebek, kék cinkék és széncinegék a leggyakoribb látogatók, de számíthatsz balkáni gerlére, parlagi galambra, fekete rigóra, jöhet zöldike, meggyvágó, tengelic, harkály és sok-sok más egyéb faj is.

Télen nemcsak azokat a madarakat etetjük, amelyek nem költöztek el melegebb tájakra a hideg elől, de azokat is, amelyek északról érkeznek hozzánk telelni. Ilyen például a csapatokban érkező csonttollú, keresztcsőrű, fenyőrigó és süvöltő.

hirdetés

Mire figyeljek az etető kihelyezésekor?

Az etetőt célszerű mellmagasságban rögzítened, így a madaraknak van idejük észrevenni a lopakodó macskákat. A természetes ragadozóikkal szemben nem tudjuk és nem is szükséges megvédeni őket, az az élet része, hogy a karvaly időnként felbukkan, és egyet-egyet elragad. Amire esetleg még érdemes odafigyelni, hogy ha sok a galamb a környéken, akkor könnyen kiszorítják a kisebb madarakat, ezért érdemes olyan etetőt kihelyezni, ahova ők nem férnek be, vagy amin nem tudnak megkapaszkodni.

Fontos! Ha már odaszoktattad a madarakat az etetőre, akkor egész télen gondoskodj táplálékról, mert a madarak számítani fognak rá!

Milyen eleséget rakjak ki nekik?

Könnyen összeállíthatsz olyan keveréket, mely minden madár igényeit kielégíteni. A legfontosabb összetevő a sima, nem sózott, fekete napraforgómag, ehhez érdemes kölest keverni, és még rakhatsz mellé natúr diót, mogyorót vagy más olajos magvat. Lényeges még az állati zsiradék, ez lehet akár sertés zsírszalonna, vajtömb vagy készen vásárolt cinkegolyó. Ezek mellett pedig ne feledkezz meg a gyümölcsökről se, a legegyszerűbb, ha almát szúrsz a bokrok ágaira.

Amiket soha ne adj: kenyeret, péksüteményt, sós szalonnát, kolbászt és töpörtyűt!

Lényeges, hogy ne csak ennivalót, de innivalót is tegyél ki a madaraknak! Különösen fontos ez a tartós fagyok idején, amikor természetes forrásból nagyon nehezen jutnak vízhez. A legegyszerűbb, ha egy nagyobb méretű virágalátétbe öntesz naponta egyszer friss, langyos vizet, ebbe pedig tegyél egy ülőágat. A macskákra itt is figyelj, és a biztonság kedvéért nehezékként egy nagyobb követ is tegyél az itatóba.

Meddig etessek?

Ahogy enyhül az idő, a rovarevő madarak szépen elszoknak az etetőről, míg a magevők száma pont ellenkezőleg változhat, növekedhet. Április első felében aztán abbahagyhatod az etetést, mert ekkor már biztos, hogy minden madár talál magának megfelelő táplálékot. Nyáron semmi esetre se etess, mert az elkényelmesítheti a madarakat, és hatással lehet a fiókanevelési szokásaikra is.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szajer-memek5.jpg

Ellepték a netet a mémek Szájer József orgiázós botránya után

Leginkább az ereszcsatornás menekülés ihlette meg a mémgyárosokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 01.


hirdetés

Egy hete még George Clooney és a magyar kormány harcáról szóló mémek lepték el az internetet, most azonban egy magyar politikus, Szájer József botránya indította be a mémgyárat, miután kiderült, hogy múlt pénteken részt vett egy házibuliban, amit a rendőrség oszlatott fel.

A hírt belga lapok írták meg először. A Brussels Times szerint a rendőrség pénteken éjszaka csapott le egy szexpartira Brüsszelben. Az orgián 25-en vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata, és egy európai parlamenti képviselő is, aki ezután lemondott. A helyszínen drogokat is találtak.

Szájer József magyar EP-képviselő kedd délután egy közleményben tudatta, hogy ő is ott volt a bulin, és elismerte, hogy megsértette a gyülekezésre vonatkozó szabályokat.

hirdetés

A történtek után elkezdtek terjedni a sztorival kapcsolatos mémek a közösségi médiában. Ezek közül mutatunk most néhányat:

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szajer-memek-cimkep.jpg

Dübörög a mémgyár: futótűzként terjednek a Szájer-mémek a neten a botrány kirobbanása óta

A brüsszeli szexpartin részt vevő volt EP-képviselővel van tele a közösségi média, sorra születnek az újabb mémek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 01.


hirdetés

Szájer József botránya volt a magyar sajtó középpontjában kedden, miután kiderült, hogy a vasárnap lemondott EP-képviselő is ott volt egy brüsszeli szexpartin, amin többségében férfiak vettek részt. A magyar politikus a belga sajtóbeszámolók szerint egy ereszcsatornán leereszkedve próbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök őt is elfogták, sőt kábítószert is találtak nála, amiről Szájer azt állítja, hogy nem az övé volt. A brüsszeli ügyészség azt is közölte, hogy a volt EP-képviselő véres kézzel próbált lelépni a helyszínről.

A történtek után (ahogy az lenni szokott), beindult a mémgyár, mintha futószalagon készítenék, úgy özönlenek a Szájer-üggyel kapcsolatos mémek a közösségi oldalakon.

Délután már csináltunk egy válogatást, ezt itt tudod megnézni:

hirdetés

De úgy tűnik, a mémgyár nem áll le, sorra születnek az újabb és újabb mémek, ezért most összegyűjtöttünk még egy párat a Facebookon terjedők közül:

Lapozz a többi mémhez!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ryanair_Boeing_737-800_EI-EBX.jpg

Reagált a Ryanair a brüsszeli orgiára: „menekülnél Brüsszelből? Velünk 15 eurótól megteheted!”

Meglepő marketinghúzással állt elő egyből a botrány kirobbanása után a légitársaság.
Fotó: Michael Oldfield/Wikimedia Commons - szmo.hu
2020. december 01.


hirdetés

Ma írt arról két belga lap is, hogy az Európai Parlament egyik képviselője is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség oszlatott fel.

A Brussels Times szerint a rendőrség pénteken éjszaka csapott le egy szexpartira Brüsszelben. Az orgián 25-en vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata, és egy európai parlamenti képviselő is, aki ezután lemondott. A helyszínen drogokat is találtak.

A képviselő a beszámolók szerint az ereszcsatornán próbált elmenekülni, de a rendőrök elkapták.

A Kreatív vette észre, hogy a Ryanair légitársaság kapva kapott az alkalmon, és gyorsan ki is írta Twitterre: "Gyorsan menekülnél Brüsszelből? Velünk 14,99 eurótól megteheted (ebben az esetben nem ajánljuk az ablak melletti ülést)".

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!