hirdetés
„Nincs ízlésed!” – 10 dolog, amit az ingatlanosok sosem árulnak el az ügyfeleiknek
Ennek a szakmának is vannak íratlan szabályai...
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. május 13.


hirdetés

A Business Insider készített egy összeállítást arról, milyen fontos dolgokat vegyünk figyelembe lakásvásárláskor. A lap azt írja: van néhány titok, amit ha az ingatlanközvetítők elmondanának nekünk, talán lemondanánk a tervünkről, vagy csak másképp gondolkodnánk. Minderről pedig maguk az érintett értékesítők vallottak a lapnak.

Íme a lista:

"Ez sokkal kevésbé jövedelmező munka, mint gondolnád."

Brian Suico, a Vancouver-i ingatlanügynök azt mondta, hogy szeretné elmondani az ügyfeleknek, hogy a sok bevétel sok költséggel is jár, aminek csak egy része a reklámra fordított pénz.

"Mindenki azt hiszi, hogy gazdagok vagyunk - mondta Suico. "Néhányan közülünk azok is, de sok vállalkozáshoz hasonlóan mi is sokat költünk azért, hogy üzlethez jussunk és néha kockáztatnunk is kell" - mondta a szakember.

2. "Soha nem szeretném elmondani egy ügyfélnek, ha érzéketlenek, de néha azt érzem, hogy azok."

Sok ügynök azt mondta, hogy az ügyfelek nem akarják megérteni, hogy ők mennyi munkát végeznek a színfalak mögött.

"Nem csak az ajtókat nyitogatjuk egész nap, sajnos nem érünk rá mindig"

- mondta Spencer Cutler, a New York-i Corcoran ingatlanügynök. "Igen, munkánk egy része a drága ingatlanok bemutatása, de emellett mindegyikünk egy kicsit tranzakciós koordinátor, marketingszakértő, terapeuta, értékesítő, telemarketer, CFO, vezérigazgató, könyvelő és elemző is."

Claire Groome, a Warburg Realty ügynöke azt mondja: szeretné, ha látnák az ügyfelek is, hogy kemény munka folyik a háttérben.

A New York-i Scot Dalbery, hasonlóan fogalmaz:

"Különösen abban a korban, ahol most élünk, amikor az emberek úgy gondolják, hogy mindent azonnal és ingyen lehet megoldani, sokan nem veszik észre, hogy hány órát töltünk a listázással, az ügynökösködéssel, a találkozókkal, az információk ellenőrzésével, vagy az ügyfelek vagy e-mailjének megválaszolásával ”- mondta a Business Insidernek.

3. "Nincs ízlésed."

Mary Hall Mayer, a New York-i Warburg Realty ügynöke azt mondta, azt kívánja, hogy néha megmondhassa az ügyfeleinek a kemény igazságot: "Nincs ízlésed, ezért nem tudsz megfelelő árat kapni a lakásodért."

4. "Ha azon gondolkodsz, hogy egy barát, vagy egy rokon lesz az ingatlanosod, csak azért, mert van rá engedélye, mondj nemet"

Butch Haze, aki a San Francisco környéki 3 millió dolláros és 10 millió dolláros lakóhelyére specializálódott, kiemelte, hogy nagy különbség van a legjobb ingatlanügynökök és a részmunkaidős ügynökök között.

"Ha a nővéredet, vagy barátodat szeretnéd felvenni, csak mert rendelkeznek engedéllyel, ne tedd meg," mondta Haze a Business Insidernek.

"Ha fizetni akarsz a barátságukért, fizess nekik 10.000 dollárt, mert szereted őket, így legalább nem kockáztatod az ingatlanod árát."

5. "A legtöbb ügyfelem 50% -kal vagy annál nagyobb mértékben növeli költségvetését."

Adam Feinberg, az Anchor NYC ügynöke, aki 725 000 dolláros átlagáron ad el lakásokat, azt mondta, hogy sok jó lehetőséget elszalaszt, aki nem hajlandó egy kicsit többet rászánni havonta egy lakásra.

„Az én ügyfeleim 50% -kal vagy annál nagyobb mértékben növelik költségvetésüket” - mondta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Jogi diplomája dacára nem talált munkát, mert 'túl csinos' – állítja egy londoni nő
Irina Kova úgy gondolja, hogy szépsége állt karrierje útjába.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 18.Az orosz származású nő Londonban szeretett volna karriert építeni. Jogi diplomával és tartalmas önéletrajzzal rendelkezik, illetve munkatapasztalata is van, mégsem járt sikerrel.

A 33 éves Irina szerint a férfi főnökök a munka világában nem veszik a vonzó nőket kellően komolyan, a női munkatársak pedig furkálódó természetűek a náluk csinosabb dolgozókkal szemben.

Elmondása szerint volt már olyan jól fizető munkahelye az üzletfejlesztés szférájában, amit a megjelenésére kapott kommentek miatt hagyott ott.

"A nők nem bíznak meg benned, a férfiak pedig nem tekintenek rád szakemberként."

- nyilatkozta a The Sun hasábjain.

"Engem a férfiak soha nem akarnak alkalmazni. Megértem - mindez azért történik, mert nem akarják, hogy elvonjam a figyelmüket a munkáról. Inkább kevésbé dekoratív nőkkel veszik körbe magukat, akiknél ez a veszély nem fenyeget."

Úgy gondolja, hogy a házas főnökök nem akarják, hogy ha feleségük meglátogatja őket az irodában, akkor épp egy dögös, egyedülálló nő mellett üldögéljenek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Több mint 26 ezret fizettek 2 kávéért és 2 hamburgerért egy római kávézóban, de nem is hagyták szó nélkül
A turisták nagyon megdöbbentek a túlságosan drága számlán, de később bosszút álltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Nagyon kellemetlen helyzetbe került két turista a római Vaticano kávézóban, amely a Vatikán Múzeum bejáratával szemben helyezkedik el, tehát központi helyen, így az árak is elég borsosak. A vendégek két kávét és két hamburgert rendeltek, amikor viszont fizetni akartak, elképedtek, amikor

az orruk elé tolta a pincér a 81 eurós, azaz több mint 26 ezer forintos számlát. E szerint a két hamburger összesen 58 euróba (19 ezer forint) került, a két kávé 16 euróba (5200 forint), a 10 százalékos szervízdij pedig 7,40 euróra (2400 forint) rúgott.

A turisták kénytelenek voltak kifizetni az összeget, pedig úgy érezték, hogy azért annyira nem volt jó a kávé és a hamburger, hogy ennyit kelljen kicsengetniük érte.

Később bosszút is álltak azért, amiért ennyire lehúzták őket. Az egyik internetes értékelő oldalon jól lepontozták a kávézót és azt is odaírták, hogy az ott dolgozók direkt átejtik a turistákat, hogy sok pénzt csaljanak ki belőlük. Ennek bizonyítására a saját számlájukat is feltöltötték az oldalra, ami nagy felháborodást váltott ki.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A pusztító tűzvész közepén is kitartóan őrizte tojásokkal teli fészkét a gólya
Videó rögzítette, hogy látható félelme és idegessége ellenére a hím gólya egy pillanatra sem hagyja el a leendő utódokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Döbbenetes képsorokat rögzített egy gólyafészket figyelő kamera Oroszországban. Az Amuri régióban hatalmas tűz pusztított egy kiszáradt füves területen, ahol egy vasépítmény tetején egy gólyafészek is volt.

A biztonsági kamera által felvett videón látszik, hogy míg a tisztás teljesen felégett, a hím gólya kitartóan őrzi a tojásokkal teli fészket. Bár láthatóan fél, mozdulatai is idegességről árulkodnak, de egy pillanatra sem hagyja el a leendő utódokat.

Mivel a gólyapár szerencsére egy igen magas vasépítményen épített fészket, ők, az élőhelyük és legalább öt tojásuk is sértetlenül megúszta a tüzet.

Anton Sasin ökológus elmondta, hogy ezen a területen minden tavasszal számos gólyapár telepedik le, mivel azonban errefelé gyakoriak a bozóttüzek, sajnos sok példány és még több tojás pusztul el emiatt. Szerinte ennek a gólyacsaládnak is csak az volt a szerencséje, hogy jó magas helyet választottak a fészküknek.

A védelmező apagólyáról készült felvétel még április végén készült, de csak most hozták nyilvánosságra.

Ha kíváncsi vagy a videóra, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
„Inkább megyek börtönbe, mint haza a feleségemhez” - mondta 70 éves férfi, aki letartóztatásáért könyörgött
A floridai férfi a Cadillac-je napfénytetőjén kibújva autózott, és mint kiderült, szándékosan hívta fel magára a rendőrök figyelmét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Őrült dologra vállalkozott egy 70 éves férfi Floridában, csak mert már elege volt a feleségéből.

Leonard O. Olsen a Cadillacjével száguldozott egy floridai főúton, ráadásul úgy, hogy a napfénytetőn kibújva felállt az autóban, kezeit a levegőbe emelte és láthatóan felszabadultan élvezte a szabadságot. A beszámolók szerint a férfi több mint 160 km/h-val vezetett, amikor a kocsiból kihajolt.

Mindezt egy szabadnapos rendőr felvette videóra, ezután pedig jelentette a felelőtlenül autózó sofőrt a kollégáknak. Ezután a Florida Highway Patrol egyik rendőre megállította a férfit az úton - írja az NBC Miami.

Olsen azzal magyarázta a tettét, hogy szeretett volna ily módon tisztelegni Isten előtt. Azt is elmondta, hogy a Cadillac önvezető módban volt, vagyis nem kellett neki kormányoznia és nyomnia a gázt, mert azt a kocsiba beépített számítógépes rendszer vezérelte. A rendőrség szerint ezután a férfi maga kérte a letartóztatását.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x