hirdetés
Niki-Lauda-F1-videouzenet.jpg

Niki Laudát versenyzői overallban temetik el

A Forma-1-es legendát szerdán helyezik végső nyugalomra, a rajongók is elbúcsúzhatnak tőle.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 24.


hirdetés

Szűk családi körben temetik el Niki Lauda háromszoros Forma-1-es világbajnokot, aki hétfőn 70 éves korában hunyt el.

A szertartást vezető lelkész arról tájékoztatta az osztrák hírügynökséget, hogy a legendás pilótát versenyruhában helyezik örök nyugalomra, a koporsóba pedig bukósisakját is elhelyezik. Toni Faber hozzátette, május 29-én a bécsi Stephansdomban nyilvános megemlékezést, majd zártabb körű gyászmisét is tartanak.

Május 29-án, szerdán reggeltől délig a rajongók és szurkolók vehetnek végső búcsút az egykori versenyzőtől a babérral díszített zárt koporsónál, amelynek tetején Lauda bukósisakja lesz látható. A lelkész közlése szerint a gyászmise 13 órakor kezdődik, erre több mint 300 díszvendéget várnak. Televíziós közvetítés nem lesz, ahogyan a fotó- és videofelvételek készítése is tilos.

Faber szerint

Lauda kedvenc dalai is felcsendülnek majd a ceremónián, és két-három rövid beszédre is sor kerül, de a díszvendégek névsora egyelőre nem ismert.

A gyászmisét követően, röviddel 14 óra után kísérik utolsó útjára Laudát, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a legendás versenyzőt hol helyezik örök nyugalomra.

Niki Laudán tavaly hajtottak végre életmentő tüdőátültetést, felépülése elhúzódott, s januárban rövid ideig influenzás megbetegedéssel néhány napot ismét kórházban töltött. A 70 éves sportembert családja körében érte a halál.

Lauda 1975-ben, 1977-ben és 1984-ben nyert Forma-1-es vb-címet, visszavonulása után 1992-től 1997-ig a Ferrari istállónál, majd 2002 óta az elmúlt öt idényben konstruktőri világbajnok Mercedes csapatnál volt tanácsadó.

A Forma-1-es legenda karrierjéről, sikereiről és pályafutása meghatározó pillanatairól ebben a cikkünkben emlékeztünk meg.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
nyuszis-hajlektalan-janos-bacsi-meghalt-gyasz.jpg

Meghalt a nyuszis János bácsi, aki hajléktalanként ajándékozta meg a gyerekeket

Mindenki csupa szív, önzetlen embernek ismerte. Megható Facebook-posztban emlékeznek rá.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 31.János bácsiról, a Budapesten ismert hajléktalanról, akit sokan láttak a Stadionok metrómegállónál a nyuszijával, mi is többször írtunk.

Például akkor, amikor 100 nehéz sorsú, otthonban élő gyereket ajándékozott meg: takarosan összeállított édességcsomagokat adott nekik.

Vagy amikor egy régi álma teljesült, és a Boróka óvodában Mikulásnak öltözve ő adta az ajándékot a gyerekeknek.

János bácsit mindenki csupa szív, önzetlen embernek ismerte. Fő mozgatórugója mindig az volt, hogy örömet okozzon a gyerekeknek, és a kis összegyűlt pénzéből Mikulás napján és húsvétkor is ajándékcsomagokat csinált. És ezeket el is osztogatta. Két éve tojásvadászatot is rendezett a kicsiknek.

Mindig előre eltervezte a következő akcióját, és arra azonnal el is kezdett spórolni az adományokból.

Most szomorú hírt tett közzé az őt már jó ideje segítő és tiszteletbeli tagjuknak tekintő Punishers LEMC Hungary motoros klub a Facebook-oldalán.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
margit-hid-kozos-enekles-elo-video-1000x563.jpg

Több százan énekelték Korea nemzeti dalát a Margit hídon a hajókatasztrófa áldozataiért

A tömeg beterítette a híd déli járdáját, este 7-kor pedig egyszerre csendült fel az Arirang.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.Rengetegen gyűltek össze hétfőn kora este Margit hídon, hogy közös énekléssel emlékezzenek a múlt hét szerdán történt dunai hajótragédia áldozataira.

A több száz fős tömeg beterítette a híd déli járdáját, este 7-kor pedig egyszerre csendült fel az Arirang, a koreaiak nemzeti jelképének számító dalt. Először közösen énekelték el, egymás felé, a a Duna felé fordulva, majd mindenki a saját tempójában. A résztvevők így akarták kinyilvánítani részvétüket a hajóbaleset dél-koreai és magyar áldozatainak, illetve a hozzátartozóiknak.

Az eseményt a Csikszerda nevű kórus és a Kórusok Éjszakája szervezte meg a Facebookon. A résztvevők a helyszínen kottát és dalszöveget is kaptak az énekléshez.

A megemlékezést élőben közvetítettük Facebook-oldalunkon:

Flashmob a Margit-hídon: Korea nemzeti... - Szeretlek Magyarország

Flashmob a Margit-hídon: Korea nemzeti dalát éneklik a hajókatasztrófa áldozataiért

Múlt héten már több alkalommal is beszámoltunk arról, hogyan emlékeznek a budapestiek, a turisták és a dél-koraiak a Hableány balesetének áldozataira. Folyamatosan dobálnak virágokat a Dunába, de a csokrok már a Margit hidat és a Carl Lutz rakpartot is ellepték. Már a tragédia másnapján is sokan helyeztek el mécseseket ugyanezeken a helyeken, szombaton pedig közös gyertyagyújtást is szerveztek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
papa2.jpg

Ferenc pápa hatalmas mosollyal fogadta az RTL Klub ajándékát

Az újságírók együtt utazhattak a pápával, aki híres a közvetlenségéről, így szelfizni is lehetett vele.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 31.Pénteken kora reggel indult el az RTL stábja, hogy felszállhasson a pápai repülőjáratra és együtt utazzanak az apostoli látogatás első állomására: Bukarestbe. A bukaresti járat 8 óra 10 perckor szállt fel és az újságírók a nagy találkozás előtt ugyanazt a reggelit kapták, mint a pápa.

Ferenc pápa hatalmas mosollyal fogadta az RTL Klub ajándékát, ami egy magyar válogatott focimez volt Papa Francesco felirattal és egy rajz, amelyet roma gyerekek készítettek neki.

Bukarestbe Bosznia-Hercegovinán és Szerbián keresztül, helyi idő szerint 11 óra után kicsivel érkeztek meg. Ferenc pápa olaszul tartotta meg beszédét több száz ember előtt.

Hogy hogyan folytatódik a különleges utazás, kiderül a holnapi Fókusz Pluszból.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
apa-fia-is-rakos-hirado-1000x639.jpg

Apa és kisfia is rákkal küzd - a betegség szétszakította a háromgyerekes családot

A 10 éves fiúnál januárban diagnosztizálták a gyilkos kórt. Egy hónappal később kiderült, hogy az édesapjánál is kiújult a korábbi betegsége. A család így most lelkileg és anyagilag is nehéz időszakon megy keresztül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.Nagyon nehéz időket él egy mezőcsáti család, amelyben az édesapa és az egyik gyerek is rákkal küzd - számolt be a a hírről az RTL Híradó.

A férfinél már korábban is jelentkezett a betegség, februárban viszont ismét kiújult.

A hírt egy hónappal azután kapta a család, hogy januárban kiderült: a 10 éves Tominál is rákot diagnosztizáltak. Emiatt most három részre szakadt a háromgyermekes család.

Az apát egy budapesti kórházban kezelik, a beteg kisfiút pedig a miskolci kórházban, ahol édesanyja támogatja. A másik két fiúra pedig a mezőcsáti nagymama vigyáz.

A kis Tomi kemoterápiás kezelése júliusig tart, tehát a nyári szünetet biztosan kórházban tölti majd. De ahhoz, hogy teljesen meggyógyuljon, még másfél éven át gyógyszereket kell szednie.

"Nagyon nagy nehézség lelkileg és anyagilag is megterhelő ez számunkra. Nagyon nehéz feldolgozni"

- mondta könnyeivel küszködve az édesanya, Sipos Diana az RTL Híradónak.

A családban jelenleg nincs kereső ember, emiatt havonta körülbelül négyszázezer forinttól esnek el. A helyi Zsófi-Reményvár Egyesület gyűjt nekik, rajtuk keresztül már eddig is sokan segítették a nehéz helyzetben lévő családot pénzadományokkal. Volt, aki pár ezer forinttal támogatta őket, de 50-100 ezer forintos utalások is érkeztek már.

Így segíthetsz te is:

Az alábbi bankszámlaszámra lehet utalni a háromgyermekes családnak.

Zsófi-ReményVár Egyesület

Bankszámlaszám:10402764-50526755-84751000;

PayPal: zsofiremenyvar@gmail.com,

IBAN szám:HU98;

SWIFT kód: OKHBHUHB.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x