hirdetés
TudhattadVolna_2.jpg

Nicole Kidman, Timothée Chalamet gyönyörű szemei és Attenborough vészjósló mozija is berántanak – októberi streaming-ajánló

Októberben David Attenborough borús látomása, egy filmkészítő felkészülése apja halálára, illetve Tom Hanks legújabb, csupa szeretet filmje is látható lesz.
Szajki-Vörös Adél, fotó: HBO GO - szmo.hu
2020. október 06.


hirdetés

Kisasszonyok - HBO GO, premier: október 11.

Greta Gerwig, a nagyszerű Lady Bird - ez volt az első filmje - rendezőnője igazi klasszikus női regényhez nyúlt, ami annak ellenére, hogy kosztümös, egyetemes női problémákat és alaphelyzeteket dolgoz fel egy család, pontosabban négy nővér történetén keresztül: szóba kerül a személyiség és nőiség szuverenitása, a szabadság, a függetlenség, a jövőkép, a szerelem és a női összetartás kérdése, s mindezt szereplői iránti jókora empátiával feldolgozva. Már csak a két főszereplő, Timothée Chalamet és Saoirse Ronan miatt is érdemes megnézni a filmet. 

 

Egy kivételes barát - HBO GO, premier: már elérhető

Tom Hanksszel kapcsolatban már kevés meglepetés érhet minket, hiszen aki veszélyeztetettként túlélte a koronavírust, egy hajótörést - ezt mondjuk filmen, A számkivetettben - végigcsinálta a normandiai partraszállást és megmentett egy életet - ezt meg a Ryan közlegény megmentésében csinálta - , meg egy csomó másikat két másik filmben is - Sully, A Greyhound csatahajó -, valamint nyert két Oscart, az szinte bármire képes színész-producerként. Egyvalamire azonban biztosan nem: még egy Forrest Gumpot csinálni. A filmtörténet egyik legszerethetőbb figurája és kultfilmje megismételhetetlen, de azért szerencsére Hanks időről időre előveszi - pl. a Larry Crownban, amit ő maga rendezett - a pozitív, életigenlő hangulatú történeteket. Akárhányszor beszél filmen a szeretet erejéről, olyan átütő a játéka, hogy mindig elhisszük neki. Ez a film is ilyen, szeretettel ajánljuk.

hirdetés

Tudhattad volna - HBO GO, premier: október 26.

Már tűkön ülünk, valójában milyen sztorit rejtenek maguk mögött a sejtelmes előzetesei ennek az ígéretes drámasorozatnak, melynek két óriási színész és nagy kedvencünk játsszák a főszerepeit: Hugh Grant és Nicole Kidman. Érdekes, hogy jelenleg mindkét színész karrierje nagy reneszánszát éli, különösen Granté, aki korábban saját bevallása szerint is csak önismétlő romantikus vígjátéki szerepeket vállalt. Hát ez minden, csak nem komédia: Susanne Bier rendező és David E. Kelley forgatókönyvíró (Hatalmas kis hazugságok) összefogásában készült a hatrészes minisorozat, melynek középpontjában egy sikeres terapeuta (Kidman) és a családja áll. Egy éjszaka azonban minden megváltozik az életükben, mert egy erőszakos haláleset mindent felforgat. Sokkal többet nem tudunk a sztoriról, de az alkotógárda elég jó garanciát jelent a minőségre.

Dick Johnson halálai - Netflix, már nézhető

Ezt a fantasztikus dokumentumfilmet egy olyan rendezőnő készítette, aki a kamera túloldaláról maga is főszereplője a filmnek. Kirsten Johnson saját bevallása szerint nem bírja elviselni a tudatot, hogy valaha elveszítse az édesapját, ezért aztán elkezd róla forgatni egy olyan kísérleti jellegű filmet, melynek témája: apja halála. A jó humorú apa lelkesen bevállalja, hogy a legbizarrabb helyzetekben "meghal", például elesik az utcán, lezuhan a lépcsőn, stb., az élet azonban maga alakítja a dokumentumfilmet, ahogy szokta: a rendező kénytelen szembesülni azzal, hogy édesapja halála valós közelségbe került. Mindezt humorral és nagyon sok szeretettel tálalja a Dick Johnson halálai, mely újszerű fogalmazásáért a Sundance filmfesztiválon is díjazásban részesült.

Emily Párizsban - Netflix, premier: már megy

Lily Collins színésznő végre talált egy igazán hozzá illő, méltó szerepet, mert meggyőződésünk, hogy eddigi pályája során nem tudta eléggé megmutatni színes egyéniségét és tehetségét. Az Emily Párizsban egy fiatal lány története, aki Amerikából költözik Párizsba azért, mert a munkája idepottyantja, de ő gyorsan feltalálja magát. Szexista beszólások, idejétmúlt nézetek? Emilynek minderre van válasza, amit a francia kollégák leesett állal figyelnek. A bájos és vicces sorozat a kulturális különbségekre való rámutatás mellett azt is boncolgatja, mennyit változott a mai fiatal szingli nők élete és élethez való viszonyulása a Szex és New York óta.

David Attenborough: Egy élet a bolygónkon - Netflix, már megy

Attenborough a legtöbbünknél több helyen járt és többet látott, mert életét arra tette, hogy megmutassa, mi mindent tud a természet és az állatvilág, aztán sokunknál sokkal korábban kapcsolt, mekkora a baj, és elkezdett arról filmezni, mi mindent rontottunk el és változtathatnánk azért, hogy megmentsük a bolygót, amit kizsákmányoltunk. Ugye nem ez az utolsó filmje?  - gondoltam az előzetest látva, mert az Egy élet a bolygónkon kíméletlen tanmesének és missziója lezárásának tűnik. Most megkapjuk az arcunkba, mit műveltünk. A tőle megszokott lenyűgöző látványvilág mellett pedig elgondolkodhatunk, mit tehetünk még.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bika.jpg

Álarcos énekes: A Bika lepleződött le

A nyomozók megint tévúton jártak, egyikük tippje sem volt jó, sőt korábban sem merült fel az álarc mögött megbújó énekes neve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 18.


hirdetés

Nagy Zsolt, Kovács Koko Istán, Növényi Norbert, Mészáros Árpád Zsolt neve is felmerült a Bikával kapcsolatban. Ám a végén

Kozsó bújt ki az álarc alól.

VIDEÓ: A Bika produkciója

VIDEÓ: Leleplezve! Ő volt a Bika álarc alatt


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
tv-adas.png

Megszűnik az RTL Spike, tiniknek szóló csatorna indul helyette

A TeenNick a Viacom negyedik „gyerekcsatornája” lesz.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. október 20.


hirdetés

Megszünteti a Viacom az RTL Spike-ot, tiniknek szóló tévét indítanak helyette - számolt be róla a SorozatWiki.

A közel négy éve, 2016 decemberében debütált RTL Spike-on az utóbbi időben szinte csak amerikai szériák voltak láthatók, nézettsége az elmúlt két évben már nagyon alacsony volt, feltehetőleg ez az oka a döntésnek.

Az RTL Spike helyett TeenNick néven új, tiniknek szóló tévét indítanak, mely a Nickelodeon, a Nick Jr és a Nicktoons után a Viacom negyedik „gyerekcsatornája” lesz

- jelentette be Harsányi Gábor, a ViacomCBS Networks International közép-kelet-európai és izraeli vezérigazgatója.

Az új adón élőszereplős vígjáték-sorozatok lesznek. A nemzetközi vezérigazgató egyelőre arról nem beszélt, hogy mikor cserélik le a Spike-ot a TeenNickre.

hirdetés

A Viacom másik tévécsatornáját, a Paramount Channelt érintő fontos változást is bejelentettek, melyet Paramount Networkre neveznek át.

Harsányi Gábor azt is elmondta, hogy a Paramount+ videótáruk egyre sikeresebb és 2020 első 7 hónapjában kétszer annyi tartalmat fogyasztottak rajta, mint 2019-ben. Bejelentette továbbá, hogy a video-on-demand szolgáltatás az ősz végére az Antenna Hungaria Mindig TV ügyfelei számára is elérhetővé válik.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-2.jpg

A chicagói 7-ek tárgyalása – 7 ok, amiért ne hagyd ki az év egyik legjobb filmjét

A valós sztori alapján készült moziban Sacha Baron Cohen hatalmasat alakít.
Szajki-Vörös Adél, fotó: Netflix - szmo.hu
2020. október 21.


hirdetés

Tárgyalótermi dráma, vígjátéki elemek, vagány dialógusok, katartikus, hatalmas súllyal megnyomott drámai pillanatok? Aaron Sorkin korábban forgatókönyvíróként vívta ki magának Hollywood egyik legelismertebb szkriptírója címét egyedi, csak rá jellemző, pattogós párbeszédeivel. Aki emlékszik az Egy becsületbeli ügyre - ezzel a filmmel kapásból befutott Hollywoodban -, annak biztos megvannak a tárgyalótermi jelenetei Tom Cruise és Jack Nicholson között, ami alatt még mi is visszatartottuk a lélegzetünket. Különösen ez:

Most összegyűjtöttünk pár okot, ami miatt semmiképp ne hagyd ki Sorkin netflixes filmjét, A chicagói 7-ek tárgyalását, ami egyértelműen az év egyik legizgalmasabb mozija. Mind kivitelezésében - Sorkin ezúttal maga rendezte is a mozit - , mind üzenet-jellegében és aktuális áthallásaiban zseniális.

Mert igaz történet

1968-ban Amerikában - eddigre túl voltak John F. Kennedy, Marthin Luther és Bonny Kennedy, a vietnami háború nagy ellenzőinek lemészárlásán - a chicagói demokrata párti gyűlésre elindult az ország különböző pontjairól úgy tízezer ember. Békével mentek, de tüntetni: a háború ellen, a béke mellett. Ez persze volt, akinek nem tetszett. Ami ebből eszkalálódott, rengeteg, rendőrök által megsebesített tüntető, egy nagyon csúnya koncepciós per, ami végül az egyik legszórakoztatóbb és legigazabb találkozóvá alakult azok között, akik az egyik és a másik oldalon álltak.

Mert szinte mesei a sztori

hirdetés

Hét ember, mind más háttérből, egy céllal és egy védőügyvéd, aki annyira nagy pofájú, hogy állandóan figyelmeztetni kell. Egy olyan bűntény vádja, ami a történelemben először került bíróság elé - és azóta sem. Egy bíró, aki szűk látókörű, és az "elutasítom" instrukcióját már vele együtt skandálja a per közönsége a huszadik naptól, annyira kiszámítható. Egy ügyész - Joseph Gordon-Levitt formában van, pedig nagyon nehéz a karaktere - , aki csak azért vállalja a vádlottak börtönbe juttatását, mert muszáj neki. És a háttérben egy nemzet, akiknek már rohadtul elegük van a felesleges halottaikból és a tízezerszámra frontra küldött, kisorsolva toborzott, kiszolgáltatott katonasorsokból.

Mert Aaron Sorkin nagyon tud rendezni is

Ez persze nem újdonság, de az Oscar-díjas forgatókönyvíró eredeti profilja az volt, hogy zseniálisan okos szkripteket szállított a legnagyobb rendezőknek - Oscarját például David Fincher filmjéért, a Social Network - A közösségi hálóért kapta. A chicagói hetek tárgyalása ugyanolyan pontos ritmusú, sodró lendületű, mint amilyenek Sorkin forgatókönyvei. Nincs egy üres pillanat, sőt, figyelni kell, mert poén poént, fontos információ fontos információt követ

Mert Sacha Baron Cohen óriási színész

Azt például tudtad róla, hogy a társadalomtudomány antiszemita szegmensével foglalkozott az egyetemen és diplomamunkáját is hasonló témából írta, mint amiről a film szól? Ettől persze még nem lesz valaki jó színész, de évekkel ezelőtt, amikor még Spielberg volt a film rendezője - később kiszállt - maga kérte fel Cohent, mert minden benne van, ami filmbeli karakteréhez kellett: lázadó, óriási az igazságérzete és mindezt humorba csomagolja.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mtv-ema-2019-northfoto.jpg

Budapesten lesz idén a világ egyik legnagyobb könnyűzenei díjátadója

Az MTV European Music Awards-nak eddig még a régió sem adott otthont, nemhogy Magyarország. Igaz, ezúttal csak virtuális műsor lesz, de azt egymilliárdan nézhetik majd.
MTI, fotó: Northfoto - AGENCE/BESTIMAGE - szmo.hu
2020. október 20.


hirdetés

A könnyűzenei világ egyik legfontosabb eseménye, az MTV European Music Awards (MTV EMA) házigazdája lesz Budapest november 8-án.

Egészen mostanáig egyszer sem adott otthont a régió ennek a világhírű eseménynek, Budapest viszont november 8-án magára vonhatja akár egymilliárd ember figyelmét - hangsúlyozta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.

A járványhelyzetre való tekintettel a több mint negyed évszázados rendezvénysorozat 2020-ban rendhagyó programmal szolgál.

Az MTV EMA 2020 Show névre keresztelt díjátadó ezúttal virtuális műsorral jelentkezik majd Budapestről és Londonból. Az adás négy ikonikus magyarországi helyszínt érint majd

- közölte az MTÜ.

hirdetés

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közleményben kiemelte: hatalmas lehetőség Magyarország és Budapest számára, hogy az MTV EMA, a világ egyik legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadójának egyik következő állomása a magyar főváros lesz. Mint hozzátette, a nemzetközi turistákért hamarosan újrainduló versenyben egy ilyen nagyszabású világesemény megszervezése komoly előnyt jelent nemcsak Budapest, hanem Magyarország számára is.

Az 1994 óta minden évben más európai nagyvárosból közvetített zenei rendezvény hatalmas reklámértékkel bír, hiszen hazánk négy különböző helyszínét láthatják majd az MTV Europe és az összes MTV csatornáján, beleértve az online adást is - emlékeztetett Szentkirályi Alexandra.

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója szerint

"történelmi pillanat" ez Magyarország és Budapest számára, ugyanis a könnyűzenei világ legfontosabb eseményének egyik helyszíne lesz Magyarország.

Budapest emblematikus helyszínei központi helyet kapnak majd az eseményhez kapcsolódó összes televíziós, online megjelenésben, amelyek csaknem 200 ország egymilliárd nézőjéhez jutnak el - idézi a közlemény a vezérigazgatót.

"Európa legnézettebb zenei eseménye rendkívüli turisztikai reklámot is jelenti most Budapest, ezen keresztül Magyarország számára. Az egész világ figyelmét fel tudjuk hívni arra, hogy Budapest a régió legjobb úti célja. Ráadásul akkor lesz rajtunk a világ szeme, amikor minden nagyváros küzd a nemzetközi hírnévért"

- tette hozzá Guller Zoltán.

Az MTV EMA 2020 Show megrendezésére 2019-ben nyújtott be pályázatot a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA), az esemény lebonyolítására a magyar kormány a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül nyújt támogatást - közölte az MTÜ.

Képünkön Halsey énekesnő a 2019-es MTVA EMA díjátadón.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!