hirdetés
nicole-kidman-northfoto.jpg

Tom Cruise miatt majdnem összeomlott, de Oscart hozott ki belőle – Nicole Kidman-portré

Szajki-Vörös Adél, fotó: Northfoto - ZUMA Press, Inc. - szmo.hu
2020. február 19.


hirdetés

1995-ben jött a nagy áttörés: Gus Van Sant Majd' megdöglik érte című filmjében ő játszotta a karrierje érdekében bármire képes műsorvezetőnő szerepét. Őrületesen jó átalakulás volt, annyira, hogy nézőként konkrétan gyűlöltük a karakterét. Golden Globe-bal jutalmazták az alakításáért.

Ezután jöttek a főszerepek és szépen belépkedett az A-kategóriás sztárok sorába: Egy hölgy arcképe 1996-ban, a Peacemaker 1997-ben - itt már akciósztár is volt - majd megérkezett élete sorsdöntő filmje, Stanley Kubrick utolsó mozija, a Tágra zárt szemek 1999-ben. A thriller-dráma partner-főszerepét férje, Tom Cruise alakította, s egyben ez volt közös életük lezárása is.

Állítólag Cruise és Kidman nem tudtak megegyezni sok életvezetési területen, de leginkább Cruise vallása, a szcientológia állt közéjük. A pletykák szerint a színésznő elvetélt, Cruise pedig kíméletlenül beadta a válási papírokat, a hivatalos verzió szerint karrierkonfliktusok miatt. Innen könnyen jöhetett volna az összeomlás, ha nem Nicole Kidmanről lenne szó.

Még ebben az évben eljátszotta a Moulin Rouge! főszerepét, és bár lelkileg kivolt, bordája tört a forgatáson, kiénekelte-táncolta magából az elmúlt éveket.

Ráadásul a musical műfajában is bebizonyította, hogy figyelemreméltó a teljesítménye.

Ezek után egyre-másra forgatta a jobbnál jobb filmeket (pl. Más-világ, Dogville, Hideghegy, Szégyenfolt), de azért arról ne feledkezzünk meg, hog 2002-ben, egy évvel a válása után főszerepet játszott Az órákban, ami kiemelkedik a karrierjéből.

Állítása szerint minden fájdalmát belevitte az alakításába az öngyilkos Virginia Wolf írónő szerepében, és a szenvedést igazi színművészeti remeklésbe szublimálta, amit az Akadémia Oscar-díjjal is jutalmazott.

Ezek után már kikerülhetetlen tényezővé vált. Volt ugyan egy ámokfutása a plasztikai sebészettel, de állhatatosan tovább dolgozott. Időközben újra férjhez ment Keith Urban country zenészhez, s még az Ausztrália forgatása előtt teherbe esett. Azért megcsinálta a lovas jeleneteit is, s bár a film nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Kidman élete egy időre úgyis inkább a családról szólt.

Persze ez nem azt jelentette, hogy nem forgatott minden évben. Volt, hogy kisebb függetlenfilmekben csillogtatta tehetségét (Az újságos fiú), 2014-ben pedig eljátszotta Grace Kelly-t is. Közben végigcsinált egy alkohol-elvonót a férjével, akivel már két gyermeket nevelnek.

Tavalyelőtt a Pusztítóban csodálkozhattunk rá lehengerlő erejére a filmvásznon - gyakorlatilag miatta jó a film -, tavaly pedig a nagy sikerű első évad után elkészítették Reese Witherspoonnal a Hatalmas kis hazugságok második évadát. Jelenleg a The Undoing című tévésorozat utómunkálatai folynak, tehát Kidman részben marad a tévézésnél, érzi a jövőt.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kutya-alarcos-enekes.jpg

Álarcos énekes: a Kutya lepleződött le

Csobot Adél már régóta sejtette, hogy kit rejt a maszk. Végül csatlakozott a tippjéhez Sebestyén Balázs és Gáspár Laci is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

Már csak négyen voltak versenyben vasárnap este az RTL Klub Álarcos énekes című műsorában. A döntőbejutás volt a cél, a Kutya viszont már biztosan nem lehet ott.

A Kutya ezúttal a Backstreet Boys „Everybody” című számával készült, ami nagy sikert aratott, viszont párbajellenfelét, a Krokodilt nem sikerült vele legyőznie.

A nyomozóknak végül a Kutya és a Robot között kellet eldönteniük, hogy ki vegye le a maszkot. A Robot pedig az utolsó pillanatban megmenekült, így bekerült az Álarcos énekes döntősei közé.

A döntőbe így tehát a Krokodil, a Nyuszi és a Robot került.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-2.jpg

Kétszer vált el a kétszeres Oscar-jelölt Fekete Özvegy - Scarlett Johansson-portré

Mindkét jelölése idei, egyik exférje pedig Ryan Reynolds, vele két évig bírták egymást.
Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2020. április 07.


hirdetés

Scarlett Johansson 1984-ben született New York Cityben. Édesanyja bronxi családból érkezett, apja pedig dán születésű mérnök. Johanssonnak három testvére van: egy szintén színész lánytesó, Vanessa Johansson, és egy ikertestvére, Adrian, na meg egy féltestvére, Christian. A nagyapja az író Ejner Johansson volt.

Johansson már kisgyerekként elkezdett színészkedni, miután édesanyja észrevette tehetségét, és elkezdte meghallgatásokra vinni. Nyolcévesen már egy off-Boradway-darabban állt színpadon Ethan Hawke oldalán. Ezután reklámokhoz kezdett castingokra járni,

de annyira nehezen dolgozta fel a visszautasítást, hogy édesanyja elkezdte visszavenni a filmes próbálkozásait.

1994-ben, 9 évesen debütált a vásznon a Világgá mentem című filmben, majd Sean Connery lányát játszotta az 1995-ös Egy igaz ügyben. 1996-ra már a kritikusok is kiemelték látványos tehetségét és izgalmas, egyben békés auráját.

Az igazi áttörés 1998-ban jött, amikor egy traumatizált tinédzser bőrébe bújt Robert Redford filmjében, A suttogóban. A Chicago Film Critics Association a legígéretesebb színésznő díjával jutalmazta. Ezután gőzerővel folytatta a munkát, voltak tinédzser-szerepei, majd 2001-ben játszott Az ember, aki ott se volt című Coen-testvérek-filmben.

hirdetés

Szerepelt az Amerikai rapszódia, részben Budapesten játszódó, Gárdos Éva-féle filmben. A Gárdos élettörténetéről szóló filmben Johansson a főhős kamaszkori énjét játszotta, kapott is érte egy díjat a Young Artist Awardson.

A 2003-as év óriási sikerrobbanást jelentett a számára, ugyanis kétszeresen is Golden Globe-ra jelölték, egyrészt a Leány gyöngy fülbevalóval című filmben, másrészt az Elveszett jelentésben nyújtott fantasztikusan természetes alakításáért. Tényleg felejthetetlen a film is, valamint a Johansson és filmbeli partnere, Bill Murray közti kémia. 

Játszott volna a Mission: Impossible III-ban, de egyeztetési problémák miatt kilépett, helyette A szigetet választotta, ami viszont nem sült el annyira jól. Viszont Woody Allen ezután választotta időszakos múzsájának: a Match Pointban (2005) és a Vicky Cristina Barcelonában (2008) is szuper volt. Ugyanebben az évben Natalie Portman oldalán láthattuk A másik Boleyn lányban.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
palutcaifiuk-1000x559.png

Különleges dallal adnak reményt a Pál utcai fiúk debreceni színészei

„Védjük meg a nagy, közös Grundunkat!” – üzeni a Csokonai Nemzeti Színház társulata.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

Ahogy az ország több művésze, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház színészei is készítettek egy közösen éneklős videót. A Pál utcai fiúk című darab jelenleg a járványhelyzetre való tekintettel szünetel, ám szereplői összeálltak, és feldolgozták a darab egyik legismertebb dalát, hogy ezzel öntsenek lelket a zenekedvelőkbe.

A dalhoz az alábbiakat mellékelték:

"Veszélyben a Haza! Veszélyben a Grund!

Bizonytalan ideig nem állhatunk színpadra, hogy onnan énekelhessük el együtt ezeket a bátorító sorokat, ezért most ilyen formában szeretnénk reményt, erőt adni ezekben a nehéz időkben, az összefogásra és egymás segítésére buzdítani mindenkit. Eljött a pillanat, amikor a Pál utcai fiúk és a Vörösingesek is vállvetve kell, hogy harcoljanak egy nagy, közös célért! Soha ne feledjük, hogy egyedül gyengék, együtt erősek vagyunk!

Védjük meg a hazánkat! Védjük meg a nagy, közös Grundunkat!

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
noar-1000x671.png

A járványhelyzet hőseinek szól a noÁr legújabb dala

Molnár Áronék az „ország oszlopainak”, vagyis a frontvonalban küzdőknek dedikálták a számot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

Molnár Áron színészi karrierje mellett egy ideje egyengeti rapprojektjét, a noÁrt, amely most újabb dallal jelentkezett: a Ti vagytok a hősök! az ”ország oszlopainak" szól, azoknak, akik megvívják a háborút a koronavírus-járvány ellen.

Az ápolók, orvosok, mentősök, rendőrök és tűzoltók mellett köszönetet mond a BKV-sofőröknek, futároknak boltosoknak is, a videó alatti leírásban pedig tovább szélesíti a hősök listáját.

“Ez a szám azoknak a hősöknek is szól, akik, bár a számban nem hangoznak el, de oszlopai az országnak: nővérek, gyógyszerészek, szakácsok, katonák, újságírók, kutatók, tudósok, szociális munkások, postások, pékek, futárok, élelmiszeripari dolgozók, gyermek és családvédelemben dolgozók, közösségi közlekedést üzemeltetők…”


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!