hirdetés
szinhaztiltakozas.jpg

Nézőikkel közös csoportképpel tiltakoznak a színházak az új kulturális törvény ellen

A pénteki előadások után mindenkit a színpadra hívtak a nézőtérről, hogy elkészülhessen a támogató fotó.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 07.


hirdetés

A Független Előadó-Művészeti Szövetség kampányt indított az új kulturális salátatörvény tervezet ellen, ehhez várják minden színházért és kultúráért aggódó állampolgár csatlakozását.

Az első lépésként elindított online petíciót az aHang felületén már több mint 20 ezren írták alá.

Emellett közös kiállásra kérték fel a színházak igazgatóit és a társulatok vezetőit a készülő kulturális törvény ellen, amely alapjaiban írná át a magyar kulturális életet, és ellehetetlenítené számos szervezet és művész tevékenységét.

Péntek este több színház és társulat is felkérte előadásaik után a nézőket egy közös szolidaritási akcióra. Az előadás után a színház vagy a társulat vezetője, vagy egyik színésze kiállt a színpadra, és felolvasta a petíció szövegét, vagy elmondta a színház saját üzenetét a tervezett változással kapcsolatban.

hirdetés

Ezután a nézőket a színpadra invitálták, és készült egy közös fotó a társulattal, amit a színház a saját felületein közzétett.

Íme az eddig közzétett csoportképek:

Trafó House

a Trafóban Ma este. Elő-jubileumi dreampop buli, a Neverending Sorry című lemezének számaival, tinédzserkori szenvedések és szakítások helyett „pre-öregkori kiégésről". Itt lesz a Mayberian S... anskülotts METEO is, akik a pszichedelikus rock mellé psych-popot, synthwavet és szirénázós szintipunkot is szolgáltatnak. Gyertek-gyertek, jegyeket még a helyszínen is vehettek.

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

"Tök jó és más érzés most bemenni a színházba. Imádok próbálni, a sz... ínházat soha nem hagynám ott, de azért jó ez a kis kitérő." Mészáros Béla // Nullahategy interjú Mészáros Bélát a Jurányi színpadán is több produkcióban láthatjátok: Megyek utánad, 40! avagy véges élet, Alkalmáté Trupp: Jordán Adél

Scallabouche Theatre

Scallabouche Mikulás! Ha ma vásárolsz Ketten előadásunkra jegyet, ak... kor 50% kedvezményt biztosítunk december 15-i Frank Stein előadásunkra! Ketten jegyek: https://www.jegy.hu/.../ketten-100.../605053

MU Színház

Folytonosan bővül a színházi élmény. A december 17.-i Hodworks: DÉLI... BÁB előadás előtt most minden érdeklődőnek lehetősége nyílik saját testét bemelegíteni, érzékszerveivel tapasztalni, játszani, kísérletezni, kérdezni, válaszolni és legfőképp: megérkezni. Az esmeény ingyenes, csak regisztrációhoz kötött.

MU Színház

Folytonosan bővül a színházi élmény. A december 17.-i Hodworks: DÉLI... BÁB előadás előtt most minden érdeklődőnek lehetősége nyílik saját testét bemelegíteni, érzékszerveivel tapasztalni, játszani, kísérletezni, kérdezni, válaszolni és legfőképp: megérkezni. Az esmeény ingyenes, csak regisztrációhoz kötött.

A kezdeményezéshez várhatóan több másik színház is csatlakozik a következő napokban, hétfőre pedig egy tüntetést is meghirdettek.hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szel-riasztas.jpg

Viharos széllel és esővel jön a hidegfront, de vasárnap már ismét jó idő lesz

Több megyére figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt. Északon havas eső, hó is hullhat pénteken.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Hidegfronttal indul a hétvége, de már szombaton melegszik az idő, a hét végére pedig ismét enyhe időnk lesz - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Pénteken hidegfront érkezik, mely főleg az ország középső és keleti harmadában okozhat többfelé csapadékot:

kezdetben eső, északon havas eső, kevés hó hullhat, délután főleg záporokra készülhetünk. A Dunántúlon túlnyomóan napos, de szeles idő várható. Az északnyugati szelet több helyen erős, viharos lökések kísérhetik.

Délután 2, 11 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz hidegebb.

Erős szél miatt több megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

hirdetés

Szombaton gyengén felhős, derült lesz a reggel, később nyugat felől egyre jobban megnövekszik a felhőzet. Délután már erősen felhős, borult lesz ég, de csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél élénk, északon, helyenként erős lökésekkel járhat. Hajnalban -5, 0, délután 6, 12 fok várható.

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, napközben az ország északi felén készülhetünk esőre, záporokra. A délnyugati szelet északkeleten erős, néhol viharos lökések kísérhetik.

Az enyhe hajnal után délután 10-16 fokig melegszik a levegő.

Hétfőre virradó éjszaka országszerte viharossá fokozódhat az északnyugati szél, és napközben is többfelé lehetnek erős lökések. Emellett változóan felhős-napos idő ígérkezik, futó záporok elvétve alakulhatnak ki. Délután 6-13 fok valószínű.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
hadhazy.jpg

Egy nap alatt összegyűlt a pénz Hadházy Ákos 2 milliós bírságára

Kövér László azért büntette meg a képviselőt, mert egy Stop propaganda feliratú táblát lógatott le a házelnök mögé.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a parlament hétfői ülésén Hadházy Ákos független képviselő "Stop propaganda" feliratú táblát lógatott le Kövér László házelnök mögé az elnöki pulpituson a karzatról. A házelnök felszólította a képviselőt, hogy hagyja abba, majd kitiltotta az ülésnapról. Az Országgyűlés elnöke kétmillió forintra büntette Hadházy Ákost a hétfői molinós akciója miatt.

Hadházy nem élt a fellebbezési lehetőségével, hanem

az emberekhez fordult, hogy segítsenek összegyűjteni a pénzt. Úgy vélte, ezzel üzenni tudnak a házelnöknek, hogy nem szabhatja meg, hogy mit szabad mondani a Parlamentben.

A kétmillió forintot egy nap alatt adták össze, sőt egy picivel több is lett a vége. (A pluszpénz egy alapítványhoz kerül majd.) Az utalások mellé üzeneteket is kapott, ami sok erőt adott neki - mondta Hadházy az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

hirdetés

VIDEÓ: Hadházy Ákos az ATV-ben beszélt a büntetésről

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
gyurcsany-youtube.jpg

Vagyonnyilatkozat-tételi eljárás indulhat Gyurcsány Ferenc ellen

Hollik István azt mondta, hiába kérték a DK elnökét, hogy tisztázza „zavaros” anyagi helyzetét, ezért kezdeményezte az eljárást.
MTI - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Még a héten kezdeményezi a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnökkel, a DK elnökével szemben Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az Országgyűlés mentelmi bizottságánál - értesült a Magyar Nemzet.

A pénteki lapszámban felidézték: miután Gyurcsány Ferenc leadta a vagyonnyilatkozatát, annak elemzése alapján a Világgazdaság azt írta, hogy 1,1 milliárd forint útja homályban marad az egykori kormányfő vagyonában.

"Hacsak azt nem feltételezzük, hogy a pártelnök havi átlagban valamivel több mint 23 millió forintot költött az elmúlt négy évben" - fogalmazott a Világgazdaság.

Hollik István múlt héten azt mondta, hiába kérték Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza "zavaros" anyagi helyzetét.

Gyurcsány Ferencet egyébként kedden választották meg újra a DK elnökének.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
persanyi-miklos.jpg

Persányi Miklós 26 év után távozik az Állatkert éléről

Hamarosan 70 éves lesz, egészségügyi okokkal magyarázza döntését.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója egészségi okokból március 1-jével lemondott magasabb vezetői megbízásáról. Megbízott főigazgatóként a jelenlegi operatív igazgató válthatja - közölte az állatkert pénteken az MTI-vel.

„Életem hetvenedik évébe léptem, és az utóbbi hónapokban munkámban jelentkező rendkívüli terhelés egészségemet is próbára tette. A következő időszakban még tovább növekvő feladatokat felmérve, és tapasztalva a szervezetemet érő negatív hatásokat, magasabb vezetői feladatomtól visszavonulok”

- írta az egykor környezetvédelmi miniszterként is dolgozó szakember Karácsony Gergely főpolgármesternek címzett levelében.

A leköszönő főigazgató hozzátette, hogy továbbra is elkötelezett az állatkert iránt, szívesen támogatja kollégáit a továbbiakban is, utódját bármely igényelt módon segíti, erejéhez mérten kész közreműködni az állatkert fejlesztéseinek sikeres befejezésében, működtetésének előkészítésében.

Az állatkert közleménye szerint Karácsony Gergely elfogadta a lemondást, és azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói teendőivel március 1-jével Szabó Roland agrármérnököt, az intézmény operatív igazgatóját, a főigazgató általános helyettesét bízza meg. Persányi Miklós utódját nyílt pályázaton választják majd ki.

hirdetés
A biodóm látványterve

Az 1994. március 1-jén a Fővárosi Állat- és Növénykert élére kinevezett Persányi sikeres pályafutásának egyetlen komolyabb kudarca a volt Vidámpark területére tervezett Pannon Park főépülete, a biodóm építése körüli probléma.

A gigaberuházást a Liget Projekt elleni tiltakozók hevesen bírálták, ugyanakkor jelentős kormányzati támogatást kapott. Az elmúlt év végén azonban kiderült, hogy elfogyott a pénz a félkész projektre.

Az eredetileg 15,7 milliárd forintra tervezett program jelenleg 62,8 milliárd forintnál tart, és kiderült, a fenntartási költségei is óriási terhet rónak a fővárosi költségvetésre.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!