modern-lovers
Nézd meg, mi volt a legmenőbb nyári dal, amikor születtél
Ezek voltak az elmúlt 100 év legnagyobb nyári slágerei.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. május 29.Minden évben születik néhány friss dal, amit agyonjátszanak a rádiók vagy több millióan néznek meg a videómegosztó oldalakon. Főleg a nyári hónapokra igaz ez.

A Boston Globe összeszedte, melyek voltak az elmúlt 100 év legnépszerűbb nyári slágerei, egészen 1915-ig visszamenőleg. A nóták szövege változatos: van köztük olyan, amelynek maga a nyár a témája (buli, szerelem vagy éppen a nosztalgia), és akad olyan is, amely aktuális történésekre reagál. A számok kiválogatásánál a fő szempont az volt, hogy mikor adták ki őket és mikor érték el népszerűségük csúcsát. Különböző ábrákkal illusztrálták azt is, hogy miért, illetve honyan váltak agyonhallgatott dalokká.

Tippeljetek, születésetek évében mi volt a legnagyobb nyári sláger! Mit gondoltok, mit hallgatott legtöbbet a világ öt éve vagy tíz évvel ezelőtt? Melyik évben és melyik dallal hasított Madonna vagy a U2? Melyik dalt hllgatták a legtöbbet abban az évben, amikor Károly herceg elvette Diana hercegnőt?

A teljes listát itt találjátok. Kattintsatok az ábrák alatt a jobb alsó sarokban a rózsaszín kis ikonokra, és belehallgathattok a számokba!

Íme, az elmúlt évtizedek legkedveltebb nyári slágerei:

dalok1

A 2013-as kedvenc

dalok2

1999 kedvence Ricky Martin volt

dalok3

1988 a Guns n' Rosesé volt

dalok4

1983 pedig Michael Jacksoné és a Billie Jeané

Ha érdekes volt a cikk, nyomj egy lájkot!
KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x