hirdetés
1-4.jpeg

New York elindíthatja Földünk egyik legambiciózusabb klímaprogramját

Az állam vállalná, hogy 2050-ig megszünteti az üvegházhatást okozó gázok nettó kibocsátását.
The New York Times, fotók: Pexels - szmo.hu
2019. június 19.


hirdetés

New York-i törvényhozók megállapodtak - írja a The New York Times -, hogy átfogó éghajlati tervet készítenek, amely előírja, hogy az állam 2050-ig megszünteti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. A tervek szerint a jövőben a benzines-dízeles autókat, az olajégető fűtőberendezéseket és a kemencéket kivonják a forgalomból. Az állam villamos energiája szénmentes forrásokból származna.

What is the best thing about the Times Square?? credits: @newyork.welcome * Ad - no compensation! #timessquare #timessquarenyc #timesquare #timesquarenewyork #tsq #timessquarenewyork #newyorkliebe #newyorkcab #newyorktaxi #taxinewyork #disneynewyork #newyorkgram #newyorklike #newyork_world #newyorktrip #newyorktravel #newyorkstyle #newyorkigers #newyorklovers #newyorkbound #newyork_originals #newyorklights

1,071 Likes, 34 Comments - ✖️NEW YORK✖️| TRAVEL (@newyorkliebe) on Instagram: "What is the best thing about the Times Square?? credits: @newyork.welcome * Ad - no compensation!..."

A törvényhozói vezetők és Andrew M. Cuomo kormányzó között e héten megkötött megállapodás szerint az éghajlatváltozásról és a közösségi védelemről szóló törvény

előírja az állam számára, hogy 2050-re az 1990-es szinthez képest 85% -kal csökkentsék a bolygót fűtő szennyezést, és ellensúlyozzák a fennmaradó 15% -ot,

feltehetően a szén-dioxid légkörből történő eltávolítására irányuló intézkedések révén.

Ha az államnak sikerül megvalósítani ezeket a célokat, akkor létrehozhatna egy úgynevezett nettó zéró, azaz nulla kibocsátású gazdaságot, amely a környezetvédők végső célja is - és a globális felmelegedés ütemét lassíthatja.

A New York-i törvényjavaslat akkor született meg, amikor épp számos demokrata elnökjelölt áll elő hasonló tervekkel a nyilvánosság előtt. Ezzel New York állam a világ egyik leghatékonyabb klíma-célkitűzését prezentálná.

" Light " oil on canvas 90x120 #galleryart#empirestatebuilding#figurativeart#newyorkart#oilpainting#fifties#oiloncanvas#contemporaryartist#peinturealhuile#oldnewyork#sunsetlight#paintingoftheday#artistepeintre#morninglight#artlovers#arcollectors#italianartist#newyorktraffic#vintagecars#vintagenewyork

1,679 Likes, 63 Comments - Paolo Paradiso (@paoloparadiso_artist) on Instagram: "" Light " oil on canvas 90x120..."

„Ez New Yorkot kétségtelenül globális vezető pozícióba helyezi" - mondta Jesse Jenkins, a Harvard Egyetem energiaügyi szakértője és posztdoktori munkatársa. Ugyanakkor a terv hatalmas kihívás is, hiszen a legutóbbi kimutatások szerint New York 1990-től 2015-ig csak 8% -kal csökkentette kibocsátásait.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
richard-catabay-1352980-unsplash-1000x667.jpg

Agy nélküli gyermeket volt kénytelen megszülni egy anya a drákói abortusztörvény miatt

Egy amerikai nőgyógyász megrendítő nyílt levelet írt az eset kapcsán.
Independent. Illusztráció: Unsplash - szmo.hu
2019. június 18.Mi is beszámoltunk róla, hogy Amerikában, Alabama államban ez év májusában az Egyesült Államok legszigorúbb abortusztörvényét szavazták meg. Azt az orvost, aki magzatelhajtást hajt végre - a terhesség bármely szakaszában - 99 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják, és azokat is 10 évig terjedő börtönre ítélhetik, akik csak megkísérelnek terhesség-megszakítást végrehajtani.

Az abortuszon áteső nők nem vonhatók büntetőjogi felelősségre, de az abortuszhoz akkor sincs joguk, ha a gyermek nemi erőszak vagy vérfertőzés útján fogant meg.

A példát sok más állam is követte - volt, amelyik meg is előzte -, igaz, egy enyhébb változatot. Georgiában, Kentuckyban, Ohióban, Missouriban és Mississippiben a terhesség hatodik hetétől tilos az abortusz. Lényegében onnantól, hogy a gyermek szívhangja már hallható.

Egy amerikai nőgyógyász az Annals of Internal Medicine című szaklapban tette közzé név nélkül döbbenetes levelét, A választás mítosza címmel. A levél olyan anyáról szól, aki az ultrahangos vizsgálaton tudta meg: gyermeke agy és koponya nélkül fog születni.

A betegséget úgy hívják angol szakszóval, hogy anencephaly, ami azt jelenti, hogy mindössze az agytörzse fejlődött ki. A túlélési esély gyakorlatilag nulla.

A megrendítő levél részleteiért kattints:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
esofuggony-bp-vihar-idokep-foto.jpg

Látványos esőfüggöny zúdult Budapestre - fantasztikus fotók készültek róla

Az ország több pontján is naplementekor tört ki a vihar, így lenyűgöző látványt nyújtott az égbolt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 19.Kedden is heves esőzés hűtötte le a levegőt az ország több pontján.Az Időkép szerint

főként a Duna-Tisza közén és keleten tomboltak a zivatarok a keddi nap folyamán, de Baranya megyében is zengett az ég a délutáni órákban. A fővárost este kebelezte be egy zivatarcella, özönvízként zúdult az eső Budapest északi kerületeire. A frissítőleg ható viharok nyomán több mint 10 fokot esett vissza a hőmérséklet. A legtöbb csapadék estig Makón és Kecskeméten gyűlt össze, egyaránt 30 milliméter jutott a két városra.

Kecskeméten ilyen sötét volt az ég:

Fotó: Viktoja/Időkép

Budapestet éppen naplemente előtt érte el a vihart, amely félelmetes esőfüggönnyel érkezett, és vöröslő égboltot hagyott maga után.

Az Időkép észlelői fantasztikus fotókon örökítették meg a látványt.

Ha kíváncsi vagy a lenyűgöző képekre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
viharos.png

Leszakad az ég, nagyméretű jég is eshet - kiadták a figyelmeztetést az egész országra

Felhőszakadás, erős szél és jégeső is lehet, a viharokat követően pedig több fokkal lehűlhet a levegő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 19.A hét végéig 30 fok körüli fülledt, meleg időjárásunk lesz, de minden nap számítani kell majd heves esőzésekre is - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Szerdán napos és felhős időszakok váltakoznak majd, a megnövekvő gomolyfelhőkből ugyanakkor többfelé kell készülni futó záporok, zivatarok kialakulására,

néhol hevesebb viharok is lehetnek felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. Helyenként zivataroktól függetlenül is élénk lehet a légmozgás. Délután 27-32 fok között alakul a hőmérséklet, de a viharokat követően több fokkal lehűlhet a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést, illetve riasztást adott ki, előbbit az egész országra.

A hét további részében nem változik lényegesen időjárásunk, a térséget kitöltő meleg, de nedves légtömeg miatt továbbra is lesznek záporok, zivatarok.

Vasárnapig így szinte minden nap ugyanaz lesz a menetrend: a napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Az intenzív villámlások mellett leginkább felhőszakadás kísérheti viharokat, kisebb körzetekben rövid idő alatt 20-40 mm csapadék is lehullhat.

A változó irányú légmozgás mérsékelt marad, de zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetnek, helyenként pedig jég is társulhat hozzájuk.

A hőmérséklet is állandósulni látszik: éjjelente 15-21, míg a délutáni órákban 26-32 fok a legvalószínűbb. 30 fok fölötti értékekre a tartósabban napos tájakon számíthatunk.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
medvebocs-szelfi-lelottek.png

Agyonlőttek egy turistákkal szelfiző medvebocsot, mert „túl barátságos lett az emberekkel”

A kirándulók minden tiltás ellenére agyonetették a bocsot a szelfikért, és épp ezzel ítélték halálra.
Mirror - szmo.hu
2019. június 18.A Washington állambeli Scoggins Valley Park népszerű turistacélpont, rengeteg szabadon élő állatot lehet megcsodálni az óriási természetvédelmi területen.

A turistákat többféle módon is figyelmeztetik arra, hogy ne menjenek túl közel a vadon élő állatokhoz, ám a tiltás sokaknál hatástalan. Ennek esett áldozatul a még kicsi (mindössze 45 kilogrammos) medvebocs, aki többször is bekószált a turisták által sűrűn látogatott területekre.

A Washingtoni Sheriff Hivatala bejelentést kapott arról, hogy a medvebocs a Henry Hagg tónál "barátkozik" a turistákkal, akik szelfiket készítenek vele, és különböző finomságokkal etetik, hogy magukhoz csalogassák.

A Hivatal azonnal ismét felhívta az emberek figyelmét Twitteren, hogy tartsák távol magukat az állattól, egy vadállat nem szelfizésre való.

Le is küldtek két biológust a helyszínre, hogy vizsgálják ki a helyzetet, és szállítsák vissza a medvebocsot a vadonba. Oda érkezve azonban a szakemberek azt látták, hogy a bocs lelkesen eszi az emberek által otthagyott ennivalókat, kukoricát, napraforgómagot.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x