“Neveletlen hercegnő” – Meghan Markle-ba beletörhet a foga a brit monarchiának
‘Amit Meghan akar, azt Meghan meg is kapja’. A hírek szerint ezt Harry herceg ordította végig a palotán az esküvőjük előtt. Márpedig Meghan sokat akar. Nyolc hónapja hercegné, és már most úgy tűnik: vagy megreformálja a királyság imidzsét, vagy akár Diana sorsára is juthat. Vélemény.
Hargitay Judit írása - szmo.hu
2019. január 10.Ahogy a tündérmesék szoktak, ez is szépen kezdődött. Viharos szerelem, és egy vérpezsdítően különleges show-esküvő, amelynek bizonyos részeinél a királyiak ugyan kétségbeesetten próbálták visszafojtani a röhögést, a globális visszhangja mégis óriási pozitív löketet adott a brit monarchia sokak szerint kissé “avas” imidzsének. Mindenki sejtette, hogy egy B-listás amerikai színésznő (itt a B-listával nem bántani szeretném a hercegnét, a Jennifer Lawrence-kategóriájú “nagyok” alatti rétegről van szó, általában jól menő sorozatsztárokról, ők is kevesen vannak, és nagyon nehéz közéjük bejutni) nem fog szerény “angol rózsaként” belesimulni a “a cég”-be (ez a tréfás beceneve a királyi családnak), és eszében sincs észrevétlennek maradni.

Ha valaki végigkövette a brit sajtó (főként a bulvár foglalkozik sokat a Windsorokkal) Meghan-híradásai alatti kommenteket, egyértelműen kiviláglott, hogy a britek zavarba ejtően nagy része tartja Meghant “fake”-nek, azaz mesterkéltnek, aki számára Harry csak egy karrierépítő eszköz, a hercegnésdi pedig egy szerep, amibe hamar bele fog unni, és “a dolog sírással fog végződni".

Nehéz a tényeket szétválasztani a pletykáktól, és lássuk be, a britek nem arról híresek, hogy túlzottan kedvelnék a külföldieket, főleg “egy amerikait”. De vannak azért beszédes mozzanatok. Nekem a hercegi pár első közös tévéinterjújánál tűnt fel (tavaly novemberben, amikor bejelentették az eljegyzésüket), hogy amikor Meghant arról kérdezte a riporternő, tudott-e bármit is Harryvel való találkozása előtt a brit királyiakról, kijelentette, hogy szinte semmit, sőt, a hercegről sem.

Ez nyilvánvalóan sántít, később Meghan barátnője cáfolta is. Állítólag a lány sokat beszélt arról, milyen jó lenne az egyik brit herceget “megcsípni”. Előkerült egy fotó is 15 éves korából, ahogy a Buckingham-palota előtt, turistalányként pózol. Hogy Meghan mégis úgy tett, mintha teljesen tudatlanul csöppent volna bele a világ legáhítottabb agglegényének a karjaiba, tulajdonképpen érthető, hiszen nyilván szerette volna hangsúlyozni, hogy szerelemből jött össze Harryvel, nem érdekből.

Ez a kis füllentés azonban elárulja, hogy Meghannak az első pillanattól megvan a szerepfelfogása a saját hercegnőségéről, amelyet azóta is tudatosan épít, és néha nehéz eldönteni, hogy mi neki a fontosabb: ez a szerep vagy Harry.

Félreértés ne essék: minden közös megjelenésükről ordít, hogy ez szerelmi házasság. A testbeszédük, a finom érintések, ahogy egymásra néznek...tényleg tombol közöttük a kémia, le se tagadhatnák. Ám én úgy látom – ez szigorúan személyes benyomás, vállalom, ha néhányan megköveznek érte – hogy a vonzalom egyértelműen Harry részéről a látványosabb. Mintha a fiatal hercegnek tényleg Meghan lenne élete nagy szerelme, az első nő, akinek sikerült azt a fajta meleg, női energiát és a “tartozom valakihez” érzést megtestesíteni, amelyet imádott édesanyja, Diana halála óta (Harry 12 éves volt akkor) valószínűleg senkinek.

Egyébként is úgy tűnt, hogy Harry kicsit végigkallódta a tinédzser és a huszonéveit, botrányokba is belekeveredett: egyszer meztelen lányokkal kapták le egy vegasi medencés buliban, máskor egy jelmezes partin mutatkozott náci karszalaggal, amely sajnos szintén a címlapokra került. Bátyjának, Vilmosnak talán könnyebb dolga volt. Bár csak két évvel idősebb öccsénél, fegyelmezettebb, “szárazabb” személyiség, és mivel nagyon valószínű, hogy ő egyszer még király lesz (jelenleg Károly után rögtön ő következik a trónutódlási sorban), a neveltetése is valószínűleg sokkal tudatosabb és szigorúbb lehetett a Palotában.

Harry viszont vélhetően soha nem lesz király (ő most a hatodik a korona várományosainak sorában), és amióta a katonaságtól is leszerelt, Vilmos pedig családot alapított, szemmel láthatóan kereste a helyét “a cég”-ben, és úgy általában a világban.

És ekkor jött Meghan, aki egy házassággal és egy keményen kibrusztolt hollywoodi karrierrel a háta mögött nagyon is tisztában volt vele, mekkora fogás Harry, és milyen hatalmas lehetőség a világ egyik legismertebb asszonyává katapultálni. Míg Harrynek Meghan a megnyugvást és a biztos pontot hozta az életébe, Meghannak Harry az új izgalmakat és a kihívást.

Nyolc hónappal a házasságkötésük után ez a szövetség mindennél erősebbnek tűnik, de a kétségek és az egyelőre fel nem robbant aknák egyre többször bukkannak ki a tündérmese díszletei mögül. Meghan szerepfelfogása és ambíciói – elkötelezett feministaként egyértelműen a nőjogok szószólója szeretne lenni, és hamarosan valószínűleg a Brit Nemzeti Színház patrónusa lesz, a brit-amerikai színházi kapcsolatokat erősítve –, valamint erős egyénisége és a hírek szerint meglehetősen követelőző stílusa akár hamarosan kenyértörésre is viheti a dolgot közte és a Windsorok között.

Sűrűsödnek a pletykák, miszerint a Palota minden cáfolata ellenére nem jön ki Katalinnal és a személyzettel sem. A brit sajtó nagy része már csak "Duchess Difficult" néven emlegeti, utalva Meghan nehéz természetére. Ősszel egy hónap leforgása alatt két személyi asszisztense is felmondott – köztük a királyi családnál 17 éve dolgozó, nagy becsben tartott Samantha Cohen, akit elszántsága és problémamegoldó képessége miatt csak “Párducnak” becéztek a Palotában.

Harry viszont szintén párducként védelmezi feleségét – sokak szerint azért, mert félti, nehogy a királyiak őt is úgy bedarálják, mint Dianát. Nem tűri, hogy Meghant egyetlen szó kritikával is illessék. Állítólag összeveszett Vilmossal is, aki még az eljegyzésükkor figyelmeztette öccsét, hogy ez a házasság túl gyors, sőt, a hírek szerint azt is mondta, hogy nem tartja megfelelő társnak Meghant Harrynek. A herceg viszont hajthatatlan, és magától értetődőnek veszi, hogy Meghan minden hajnalban ötkor, a jógaórája után e-mailekkel bombázza a személyzetet, és mindenkinek naponta 7-8 utasítást ad ki, ha pedig valaki ellentmond neki, személyiségének nem éppen a legbűbájosabb oldala jön ki.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Duchess of Sussex yesterday attended a meeting with The Association of Commonwealth Universities (ACU) at King’s College London. Her Royal Highness joined university leaders, academics and international scholarship students as they discussed the role of higher education in addressing issues such as human trafficking, modern slavery, gender equality, peace and reconciliation, and climate change. In a speech during the Royal Visit to Fiji in October, The Duchess announced two ACU Gender Grants for the University of the South Pacific and Fiji National University, to fund new learning initiatives aimed at empowering female university staff and promoting gender equality.

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

Nyilván az sem véletlen, hogy Harryék hamarosan elköltöznek Vilmosék közeléből, Kensingtonból, és Londontól körülbelül negyven kilométerre, Windsorban telepednek le, a teljesen felújított Frogmore udvarházban. Ide érkezik majd tavasszal első kisbabájuk is, és a terveik szerint sokkal személyesebb, visszavonultabb életet szeretnének élni, távol a királyi “aranyhal-akváriumtól”.

Meghan tehát sikeresen leválasztotta saját életüket a Palotáéról, ami egy fiatal házaspár esetében érthető is. Ám látva a hercegné eddigi ténykedését, és főként elképesztő globális népszerűségét, Meghan itt valószínűleg nem fog megállni.

A világ jelenleg talán legnépszerűbb asszonyaként biztos vagyok benne, hogy fog még néhány meglepetést okozni, amelyektől meghűl a kék vér a Windsorokban. Ebből a királyi szkanderből biztosan nem Meghan fog rosszul kijönni, hiszen sokkal keményebb “csaj”, mint a komoly neurózisban szenvedő, burokban nevelt Diana.

Már csak egy kérdés merülhet fel: vajon egy reflektorfényre született, ízig-vérig színésznő tényleg képes lesz-e egy életen át megelégedni a sussexi hercegné meglehetősen behatárolt szerepével, az estélyi ruhás, nagykalapos, rajongóknak integetős kivonulásokkal, vagy idővel talál magának egy újat, inspirálóbbat. Akár Harryvel, akár Harry nélkül.

Forrás:

CNN

Harpers Bazaar

People

The Sun

Daily Mail


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x