hirdetés
szinhaz.jpg

#neváltsvisszajegyet - A színházak, művészek, előadók megsegítésére indult civil kezdeményezés

A koronavírus-járvány miatt elmaradó előadások, koncertek nehéz helyzetbe hozzák a színházakat, előadókat is. Ezért arra biztatnak, hogy ha teheted, ne kérd vissza a jegyárat, ezzel is segítheted a művészeket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 12.


hirdetés

Szerda délután Magyarországon is bejelentették, hogy veszélyhelyzet van az országban a koronavírus-járvány miatt. Számos korlátozás lépett életbe csütörtöktől, többek közt a beltéren 100 főnél, kültéren 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani. Ez a színházakat, koncerteket, szórakozóhelyeket, sporteseményeket is érinti.

Emiatt már szerda estétől folyamatosan közölték a szervezők és a kulturális intézmények, hogy a korábban meghirdetett programokat törlik, vagy későbbi időpontra halasztják.

Bár az intézmények biztosították a közönséget arról, hogy a jegyek árát visszatérítik, de többen is arra biztatták a vásárlókat, hogy tartsák meg jegyüket, mert az majd egy másik időpontban felhasználható lesz.

A közösségi médiában pedig ezzel egyidőben megjelent egy

hirdetés

felhívás, amely a társulatok, előadók megsegítésére kéri azokat, akik a döntés miatt nem tudnak elmenni a már megváltott jegyükkel egy-egy programra.

Sokan osztottak meg egy Facebook-bejegyzést, melyben Szántai Péter azt írja: "...mivel a jegybevétel egy elég fontos lába az amúgy sem könnyű helyzetben lévő kultúriparnak,

szeretném azzal támogatni a színházakat, szervezőket, művészeket, hogy nem váltom vissza a belépőimet. Ha lehetőségem adódik, elmegyek majd a későbbi pótelőadásra, vagy ha nem, egyszerűen lemondok az árukról. Ha megteheted, tegyél így te is! #neváltsvisszajegyet"

A felhíváshoz azóta többen is csatlakoztak, ismert emberek, cégek, művészek is.

Veiszler Alinda is kiállt a művészek mellett:

"Én magam úgy gondolom, mi fogyasztók arányaiban jóval kevesebbet bukunk, ha benyeljük a megvásárolt jegy árát. Nyilvánvalóan nem a szánktól vettük el a falatot. A színházaknak a jegyárbevétel a költségvetés harmada. A színészek meghatározott előadásszám után kapnak fizetést, és ha nincsenek nyitva, nincs előadás. Így aztán a híresen jól fizetett magyar színészek adott esetben nem kapnak fizetést, nem is lesz miből. Ugyanez a fellépő zenészeknél, az előadóművészeknél. Ha megtehetitek, támogassátok őket azzal, hogy nem váltotok vissza jegyet. Ha nem, nem. Ez csak egy lehetőség a közös vállalásra. #neváltsvisszajegyet"

Elindult egy mozgalom. #neváltsvisszajegyet . Én magam úgy gondolom, mi fogyasztók arányaiban jóval kevesebbet bukunk, ha benyeljük a megvásárolt jegy árát. Nyilvánvalóan nem a szánktól.vettük el a falatot. A színházaknak a jegyárbevétel a költségvetés harmada. A színészek meghatározott előadásszám után kapnak fizetést, és ha nincsenek nyitva, nincs előadás. Így aztán a híresen jól.fizetett magyar színészek adott esetben nem kapnak fizetést, nem is lesz miből. Ugyanez a fellépő zenészeknél, az előadóművészeknél. Ha megtehetitek, támogassátok őket azzal, hogy nem váltotok vissza jegyet. Ha nem, nem. Ez csak egy lehetőség a közös vállalásra. #neváltsvisszajegyet

360 Likes, 12 Comments - Veiszer Alinda (@veiszeralinda) on Instagram: "Elindult egy mozgalom. #neváltsvisszajegyet . Én magam úgy gondolom, mi fogyasztók arányaiban jóval..."

Ónodi Eszter is csatlakozott:

"Csodálatos, hogy lett egy ilyen kezdeményezés! Nagyon köszönjük! És bár most még nem lehet tudni mikor, de reméljük hamarosan jobbnál jobb előadásokkal, koncertekkel kárpótoljuk a kedves nézőinket! #nevaltsvisszajegyet #hamegtehetedsegíts #segítség #szolidaritás #i❤️theatre #i❤️culture"

Csodálatos, hogy lett egy ilyen kezdeményezés! Nagyon köszönjük! És bár most még nem lehet tudni mikor, de reméljük hamarosan jobbnál jobb előadásokkal, koncertekkel kárpótoljuk a kedves nézőinket! ❤️❤️❤️ ???#nevaltsvisszajegyet #hamegtehetedsegíts #segítség #szolidaritás #i❤️theatre #i❤️culture

836 Likes, 9 Comments - Ónodi Eszter (@eszter_onodi) on Instagram: "Csodálatos, hogy lett egy ilyen kezdeményezés! Nagyon köszönjük! És bár most még nem lehet tudni..."

Puskás Peti is kiállt a támogatási akció mellett:

"A tegnapi előadások, koncertek és fellépések határozatlan ideig mindannyiunk számára az utolsók voltak. Elindult egy mozgalom, #nevaltsvisszajegyet névvel. A kialakult helyzetre való tekintettel nem tudom milyen kompenzációra lehet számítani, ha lesz egyáltalán. Ezért arra kérnék mindenkit, fontolja meg hogy visszaváltja-e a jegyét. A színházak bevételének nagy része a jegyeladásokból származik. Nagy segítség lenne a színházaknak, a színházi dolgozóknak, és az előadóművészeknek. Ha megteheted, támogasd a színészeket, színházakat és az előadóművészeket azzal, hogy a kialakult helyzet ellenére nem váltod vissza a jegyedet! #nevaltsvisszajegyet #theatre #színház #teather #thankful #köszönet #thinkaboutit #gondoldmeg"

A tegnapi előadások, koncertek és fellépések határozatlan ideig mindannyiunk számára az utolsók voltak. Elindult egy mozgalom, #nevaltsvisszajegyet névvel. A kialakult helyzetre való tekintettel nem tudom milyen kompenzációra lehet számítani, ha lesz egyáltalán. Ezért arra kérnék mindenkit, fontolja meg hogy visszaváltja-e a jegyét. A színházak bevételének nagy része a jegyeladásokból származik. Nagy segítség lenne a színházaknak, a színházi dolgozóknak, és az előadóművészeknek. Ha megteheted, támogasd a színészeket, színházakat és az előadóművészeket azzal, hogy a kialakult helyzet ellenére nem váltod vissza a jegyedet! #nevaltsvisszajegyet #theatre #színház #teather #thankful #köszönet #thinkaboutit #gondoldmeg

1,145 Likes, 8 Comments - Peter Puskás (@apuskaspeti) on Instagram: "A tegnapi előadások, koncertek és fellépések határozatlan ideig mindannyiunk számára az utolsók..."

A kezdeményezés mellé állt többek között Ábel Anita, az MTV Hungary, a Comedy Central Hungary, a Rockstar Magazin, a Hangfoglaló, magánemberek, fotósok, művészek.

#neváltsvisszajegyet #nevaltsvisszajegyet

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
csik-zenekar-hazam-hazam-dal.jpg

A Csík Zenekar Hazám, hazám című új száma lett a nemzeti összetartozás dala

A dalban több neves előadó is énekel, akik közül jó páran a határon túlról származnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Új klippel jelentkezett a Csík Zenekar a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára. A Hazám, hazám című dalban többek közt Dér Heni, Földes Eszter, Mező Misi, Miklósa Erika, Keresztes Ildikó, Molnár Ferenc "Caramel" és Takács Nikolas is közreműködött. Közülük többen is a határon túlról származnak.

A dal és a hozzá készült videóklip arról szól, hogy bár 1920 óta határok választják el egymástól a magyarságot Közép-Európában és a világban, mégis egyek vagyunk.

A szerda este megjelent klipet Orbán Viktor is megosztotta hivatalos Facebook-oldalán.

Security Check Required

null

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
rudolf-schuster.jpg

Magyar nótát dalol a volt szlovák államfő a Dankó Rádióban

Rudolf Schuster édesanyja magyar volt, és nagyon szereti a népdalokat is, nem először fog nyilvánosan magyar dalt énekelni.
MTI - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

A magyarokhoz való kötődéséről beszél és nótázik is Rudolf Schuster, Szlovákia volt államfője a Dankó Rádiónak adott interjúban, amelyet a nemzeti összetartozás napján, csütörtökön hallhatnak az érdeklődők.

Rudolf Schuster édesanyja magyar volt, így a magyar nyelv ismerete mellett a népdalok, nóták szeretete is öröklődött a családban

- mondta el Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója az MTI-nek, kiemelve: Rudolf Schustert mint a magyar nóták kedvelőjét szólították meg az interjúban, nem mint egykori politikust.

A csatornaigazgató hozzátette: Rudolf Schuster jó kedélyű ember, nagyon szereti a nótákat, a történetei pedig azt jelzik, hogy a népek közti barátság kimunkálásban a közös dalanyagnak nagy szerepe van. Az interjút készítő Erdélyi Claudia, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője felidézte:

Rudolf Schuster idén a szlovákiai Szőlőskén ünnepelte 86. születésnapját, amelyen magyar nótákat és magyar operettrészleteket énekelt Abaházi Nagy Lívia operaénekesnővel.

hirdetés

Az eseményt rögzítette a szlovák televízió és ott készült el Rudolf Schuster Harmadszorra a legjobbat című harmadik lemezének felvétele is. Az első lemezén német nóták, a másodikon szlovák dalok hangzottak el. Az interjúban pedig elmondta, hogy úgy érezte, a magyar nóták megszólaltatásával tartozik a magyaroknak, ezzel is szeretné kifejezni a magyarok iránti tiszteletét.

Erdélyi Claudia kitért arra is, hogy Rudolf Schuster a Dankó Rádió műsorában elénekli édesanyja nótáját Az a szép címmel, emellett pedig nagy kedvence az Akácos út.

Az interjú 19 óra 4 perckor hangzik el az Az a szép - A nóta nagymesterei című műsorban.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-9.jpg

Emma Stone, Jim Carrey és más filmsztárok első próbálkozásai - a legviccesebb casting videók

Így indultak a legnagyobbak: Steve Carell például röhögőgörcsöt kapott a saját alakításától.
Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

Az úgynevezett audition tape mindig az első belépő egy leendő sztár számára egy adott produkcióba, de az is gyakran előfordul, hogy már befutott színészeket néznek meg ilyen formában egy szerepre. Van, aki csak beküld magáról egy felvételt, van, akit a produkciós irodában castingolnak. Nagy flash látni, amint egy színész és a szerep azonnal rátalálnak egymásra, s különösen az, amikor utólag tudjuk: ebből az első osztályú kreténkedésből vagy finom humorú alakításból sztár született.

Emma Stone - Könnyű nőcske

Stone első főszerepét kapta ebben a filmben, és otthon, saját kamerával rögzítette a felvételt, ami a filmben is hasonlóan néz ki: a hősnő, Olive videóblogban árulja el, hogy valójában mi is történt az elmúlt időszakban vele, amíg úgy tett, mintha a gimi legnagyobb cafkája lenne.

Kiderül, hogy valójában csak eljátszotta, hogy elvesztette a szüzességét és utána pénzért szexelt béna srácokkal. Stone-ra tökéletesen passzolt az önirónikus humorú és intelligens tini szerepe.

Jimmy Fallon

hirdetés

Megszámlálhatatlanul sok komikus kerül úgy a figyelem középpontjába, hogy sikerül bekerülnie Amerika vezető paródia/skeccsshowjába, a Saturday Night Live-ba. Sokan utánzásokkal próbálkoznak, így tett Jimmy Fallon is, aki a felvételen szemtelenül fiatal, és ijesztően hasonlít a hangja az Alanis Morissette-dal közben az énekesnőjére.

Ma már a saját show-jában kábé olyan szkeccsekben hülyül, amilyenekben csak akar. Biztosra ment, a meghallgatáson minden oldalát megmutatta a humorának, a zenei részek 06:13-nál kezdődnek.

Will Ferrell

Ma már óriási komikus, George W. Bush-féle utánzása előtt milliók hajtottak fejet, sőt, ha ma meglátjuk az arcát egy vígjátékban, attól röhöghetnékünk támad, ami misztikumának része. Itt épp szintén az SNL-be jelentkezett, azt érdemes megnézni, mennyi különféle személyiség megformálására képes. Ebben a videóban pedig Bushként látható:

Seth Rogen

A Felkoppintva sztárja ma már executive producer és írótársa a produkcióinak. Ezen a casting felvételen még le sem esett a tojáshéj a seggéről, de olyan monológot ad elő a jövőbeni, tervezett fűültetvényéről, hogy mindenki röhög a kamera mögött.

Rogen és a marihuána a vásznon azóta is bizalmas viszonyban vannak, az Ananász expressz pl. ezen alapult, de a Felkoppintvában is nagyokat tépett a haverjaival, akiket szintén ezidőtájt fedeztek fel.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
majka-Copy.jpg

Klippremier: Majka és a New Level Empire közös dala az elektronikus zene és a rap tökéletes találkozása

Az Újra úton című témájában sem lehetne ennél aktuálisabb: végre itt a nyár, és mindenki kimozdulhat az elmúlt hónapok szürreális valóságából
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

Vadonatúj dallal, méghozzá egy izgalmas kollaborációval borzolja a kedélyeket az „ózdi hős”: megérkezett az „Újra úton”, amelyben a New Level Empire zenekar mellett ő a közreműködő.

Majoros Péter hazánk egyik legnagyobb sztárja, aki műsorvezetői karrierje mellett a magyar rap-szcéna meghatározó alakja is egyben. Nevéhez olyan slágerek köthetők, mint a Curtissel és BLR-rel közös „Belehalok”, ami a YouTube-on már 68 milliós megtekintésnél jár, vagy a 2017-es év egyik megahitje, a „Mindenki táncol /90/”.

A New Level Empire elektro-pop banda szintén a magyar rádiók és bulik egyik kedvenc produkciója. Olyan sikerdalokat köszönhetünk a tagoknak, mint a „Szerteszét”, a „Beléd fulladnék”, vagy az AK26-tal közös „Nagyon nagyon”.

Az „Újra úton” című közös felvétel az elektronikus zene és a rap tökéletes találkozása. Ráadásul témájában sem lehetne ennél aktuálisabb: végre itt a nyár, és mindenki kimozdulhat az elmúlt hónapok szürreális valóságából.

A megjegyezhető újdonsághoz videóklip is forgott, amelyben a pozitív életérzés a road movie-k hangulatával és gyönyörű autókkal párosul.

hirdetés

VIDEÓ: New Level Empire X Majka - Újra úton

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!