hirdetés
netpincer-wolt-cim.jpg

Az ételkiszállítók lehetnek a járvány nagy nyertesei: a NetPincérhez és a Wolthoz is százával csatlakoznak új éttermek

Láng Dávid - szmo.hu
2020. április 02.


hirdetés

Hány új futárra van szükségük, mekkora az érdeklődés ezekre a pozíciókra?

A NetPincér az elmúlt hónapban eddig több, mint 200 új futárpartnerrel kezdett el együtt dolgozni, és a felvétel folyamatos marad.

Az érdeklődés nagyon nagy a futárkodás iránt: az elmúlt egy hét alatt több mint 700-an nézték meg és töltötték ki a csatlakozást segítő bemutatkozó prezentációt.

A folyamat egyszerű: futárkodni lehet kerékpárral, robogóval vagy autóval, ez szabadon választható. Fontos, hogy az sem jelent problémát, ha a jelentkező futár nem rendelkezik közlekedési eszközzel, mert már rengeteg bérlési lehetőség áll rendelkezésre. Az időjárásnak megfelelő ruházatot, illetve a kiszállító táskát a cég biztosítja.

A futároknak egyedül egy okostelefont kell magukkal hozniuk, amivel a NetPincér futár appját tudják használni a rendelések kiszolgálása érdekében. Mivel a teljes betanulási folyamatot sikerült online platformra terelniük, még személyes találkozóra sincs szükség, videón keresztül megoldják a betanítást.

A Woltnak is szüksége van új futárokra: a felvétel folyamatos, de a mértéke a felhasználói igények változásától függ.

Az érdeklődés náluk is óriási, és sokkal nagyobb számban jelentkeznek olyanok, akik eddig nem ebben a szakmában dolgoztak, mint korábban. Leginkább az jellemző, hogy a vendéglátásban, turizmusban dolgozók jönnének, akik elvesztették a munkájukat, de nagyon sok a taxis is.

Mindazonáltal senkit nem különböztetnek meg „rászorultsági” alapon: van egy felvételi tesztjük, aminek a kitöltésével bizonyíthatják a jelentkezők az alkalmasságukat mind a logisztikai, mind a kommunikációs készségeket illetően, és ez alapján dől el, kiket tudnak alkalmazni.

Emellett mindkét cég keres munkaerőt az ügyfélszolgálatra is a megnövekedett rendelésszám miatt.

Van olyan aspektusa a járványnak, ami őket is negatívan érinti, vagy mondhatjuk, hogy egyértelmű nyertesei a helyzetnek?

A NetPincérnél jelenleg arra koncentrálnak, hogy a vevőket, dolgozókat és partnereket is biztonságban tudhassák, és ahol csak lehet, segíteni tudjanak. Ezért minden energiájukat a szükséges intézkedésekre, az új éttermek bevonására és a futár partnerek körének bővítésére fordítják.

Azt, hogy gazdaságilag, akár hosszú távon milyen hatása lesz a mostani változásoknak a cég helyzetére, még nem tudják megmondani, és most nem is erre koncentrálnak. A jelenlegi céljuk, hogy a rendelkezésükre álló eszközöket a lehető legjobban használják fel.

Ennek részeként sikerült már több partnerükkel kórházakba meleg ételt és forró italt vinniük, ezt még tovább szeretnék növelni. Folyamatosan állapodnak meg új futárokkal és éttermekkel, hogy segítsék a megélhetésüket. Megrendelőiket is adományozásra buzdítják: a Magyar Vöröskereszt Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet vörös zónás ellátóhelyének működését is lehet támogatni az oldalon keresztül, a „Gyógyító szeretet” tétel kiválasztásával

Egyre több olyan kedvezményt vezetnek be, amivel segíteni szeretnének abban, hogy mindenki rendelni tudjon. A likviditási gondokkal küzdő éttermek számára pedig elérhetővé tették a lehetőséget, hogy ideiglenesen átálljanak a heti elszámolásra.

„A járvány okozta bizonytalanság minket is érinthet negatívan: most berendezkedünk egy bizonyos működésre, amiről nem tudhatjuk, a járvány elmúltával mi marad meg belőle és mi fog teljesen átalakulni”

– mondja a Wolt részéről Juhász Alexandra.

Szerinte előfordulhat az is, hogy az emberek a korlátozások megszüntetésével azonnal minden idejüket a lakáson kívül akarják majd tölteni, éttermekbe járnak, elutaznak és nem fognak otthonra rendelni. De akár az is, hogy az óvatosság még hosszú hónapokon keresztül éreztetni fogja a hatását a járvány lecsengése után is.

Nekik mindenesetre kapacitásban az összes forgatókönyvre készülniük kell. Szerencsére nagyon rugalmasan és gyorsan tudnak reagálni, ez segítheti őket abban, hogy inkább pozitív, mint negatív hatással legyen az üzletre ez a megváltozott élethelyzet.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
langgyorgy-Copy.jpg

Magyar sebész végezte a világ első tüdőátültetését aktív koronavírusos betegen Bécsben

Dr. Lang György mesélt a műtétről, és arról is, milyen a bécsi egészségügy, és miért döntött a külföldi munka mellett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 02.


hirdetés

Egy magyar sebész végzett el tüdőátültetést a világon először aktív koronavírus-fertőzött betegen. Lang György professzor a Bécsi Orvostudományi Egyetemen műtötte meg a 45 éves, kétgyermekes édesanyát. Az orvossal a Válasz Online készített interjút.

A sebész elmesélte, hogy Klagenfurtból hívták fel ottani kollégák, mert szakmai lehetőségeik végére értek, és segítséget kértek. Az orvos úgy döntött, hogy átveszik a pácienst, megvizsgálják és meglátják, mit tehetnek érte.

A beavatkozás legnehezebb része az volt, hogy a több hete már nem működő tüdőt eltávolítsák. A kilencórás műtét nagyobbik részét ez tette ki. Az asszony már ébredezik - árulta el a szakorvos.

"Minden terv szerint alakult, ennél jobban nem is mehetett volna, de a műtét különösen fárasztó volt. A maszk, a védőbúra miatt alig lehetett beszélni, csak ordítva tudtunk kommunikálni. S bár nagyon gyakorlott műtősnő segített, többször is rossz eszközt adott a kezembe, mert nem értette, mit kérek tőle.

hirdetés

A végén mindenki örült, de csendben, mert a fáradtság mellett érezni lehetett a nyomást: bár hermetikusan zár a védőruha, a magas víruskoncentráció miatt még így is ott volt a fertőzés veszélye. Márpedig mi közelről láttuk a vírus pusztító erejét" - mesélte el a portálnak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
13-eves-diplomas.jpg

13 évesen szerzett diplomát egy kisfiú, ő lett az amerikai főiskola legfiatalabb végzőse

A babaarcú kiskamasz azt állítja, nincs semmilyen titka, csak szeret új dolgokat tanulni. Már azt is tudja, melyik egyetemen tanul tovább.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 28.


hirdetés

Egy 13 éves kisfiú lett a kaliforniai Fullerton Főiskola legfiatalabb végzőse az intézmény 107 éves fennállása alatt.

Jack Rico még csak annyi idős, mint egy hetedik osztályos kiskamasz, de már elvégezte a középiskolát és egy kétéves főiskolai képzést is. Ráadásul négy tárgyból (történelem, emberi kifejezés, társadalmi viselkedéstan és társadalomtudomány) is sikeres záróvizsgát tett.

A kisfiú olyan végzettséget szerzett, amely ugyan nem egyenértékű a három éves főiskolai képzés vagy az egyetemen szerzett diplomával, de magasabb képesítés, mint az érettségi.

A Fullerton Főiskola igazgatója azt mondta, Ricót mindenki jól ismerte a suliban, mivel fiatal korával kitűnt a többiek közül. De az órákon bizonyította, hogy elég okos ahhoz, hogy az idősebbekkel együtt tanuljon.

hirdetés

Ru Andrade, Rico édesanyja a CNN-nek elmondta, hogy fián már egészen kicsi korában látták, hogy különleges, és más mint a többiek.

A negyedik születésnapja előtt anyja megkérdezte tőle, hogy mit szeretne kapni, mire Jack rávágta, hogy meg akarja nézni a Fehér Házat. Andrade azt mondta, hogy ez elég nagy utazás lenne egy alig négy éves gyereknek, de ha meg tudja jegyezni minden amerikai elnök nevét, megígéri, hogy elviszi őt Washingtonba.

Egy héttel később Jack azzal állt anyja elé, hogy megjegyezte az összes elnök, sőt az alelnökök nevét is, így most már mehetnek a Fehér Házba. A nő akkor meg is jegyezte, hogy a fia már akkor okosabb volt, mint ő.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
pte-hallgató-tortenelemkonyv.jpg

Történelemkönyvet írt egy pécsi egyetemista, hatalmas sikere volt az érettségi előtt

Nem talált elég hasznos anyagot az emelt szintű történelem érettségihez, ezért döntött úgy, hogy saját maga ír egy könyvet. Ennek már az idei érettségizők is nagy hasznát vették, óriási volt az érdeklődés iránta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Érettségiző diákok számára írt történelemkönyvet a Pécsi Tudományegye egyik hallgatója - számolt be róla az egyetem online magazinja, az UnivPécs.

Farkas Ákos a Bölcsészettudományi Kar hallgatója, politológia szakon végzett, most pedig mesterképzésen folytatja tanulmányait. Az UnivPécs-nek elmesélte, hogy először villamosmérnöknek tanult, de egyre jobban érdeklődött a politológia iránt. Ehhez a szakhoz emelt szintű érettségit kellett tennie történelemből, mivel azonban nem talált ehhez elég hasznos anyagot, úgy döntött, ő maga ír egy történelemkönyvet.

A Történelem röviden című könyv, amely jelenleg online formában elérhető, tartalmazza a magyar és az egyetemes történelmet az őskortól napjainkig. A szerző szerint a 300 oldalas dokumentum remek lehetőség arra, hogy az érettségi előtt állók fel tudjanak készülni a vizsgára.

Farkas Ákos elmondása szerint a könyv könnyen értelmezhető, és bármire gyorsan rá lehet keresni benne.

Mint mondta, az idei érettségi előtt nagyon nagy volt az érdeklődés a történelemkönyv iránt, amely még időben, a vizsgák előtt jelent meg. Az érettségit megelőző vasárnap össze is omlott az oldal, ahonnan a dokumentumot le lehet tölteni.

hirdetés

Történelemkönyvet írt egy PTE-s hallgató

Érettségiző diákok számára írt történelemkönyvet a Bölcsészettudományi Kar hallgatója. A jelenleg online formában elérhető dokumentum hatalmas segítség lehet...


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
snapshot-2.jpg

Osztályelsőként végzett az afroamerikai fiú, aki hajléktalanszállón nőtt fel

Tehetség és hihetetlen akaraterő emelte fel a floridai srácot a legmélyebb nyomorból az egyetemig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

A jacksonville-i Martin Folsom 18 évének nagy részét különböző menedékhelyeken töltötte. Ezen a létminimumon élt akkor is, amikor középiskolába járt. Ő azonban nem törődött bele a sorsába. Nemcsak iskolája, az A.Philip Randolph Career Academy-hálózat helyi tagozatának legszorgalmasabb diákja volt, hanem jegyei alapján az osztályelső címet is kivívta magának és immár biztosítottak egyetemi tanulmányai – írta a Metro.

Martin, aki azt tűzte ki életcéljául, hogy FBI-ügynök lesz, az első a családjában, aki idáig eljutott tanulmányaiban.

„Rögös út volt, sok nehézséggel, de most, hogy látom magam az érettségi és az egyetem előtt, jó érzés tudni, hogy megérte” – mondta a minden tiszteletet megérdemlő fiatalember egy videóban, amelyben köszönetet mondott az őt támogatóknak. ‘

Folsom visszaemlékezett arra, hogy amikor 2012-ben elkezdte az iskolát, ő és édesanyja egy hajléktalanszállón éltek, de nagyon sokan segítették őket, időt, fáradtságot, pénzt nem kímélve. A legbüszkébb arra, hogy négy éven keresztül ő volt az osztályelnök, akire társai úgy tekintettek, mint akire mindig lehet számítani, ha segítségre vagy jó tanácsra van szükségük. Mint osztályelső, ő mondta volna az érettségi ceremónia ünnepi beszédét, erre azonban a koronavírus-járvány miatt nem került sor.

„A legtöbb, amit tanácsolhatok másoknak, hogy használjanak ki minden lehetőséget, mert soha nem lehet tudni, hová juthatnak el vele vagy mit hozhatnak ki belőle” – szűrte le Martin a tanulságot saját útjáról, amely most a Georgia állambeli Valdosta állami egyetemére vezeti.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!