hirdetés
neptancos-cimkep.png

Néptáncos lányok is bevállalták a tetriszes kihívást – fotókon a gyönyörű népviseletek

A Virtus Kamara Táncegyüttes a nagyrédei és a mérai viseletek ruhadarabjait mutatja be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.


hirdetés

Az elmúlt hetekben a közösségi média egyik toptémája lett a #tetrischallenge, amiről már mi is többször beszámoltunk.

A kihívás eredetileg utazó bloggerektől indult, és a lényege az, hogy az ember kipakolja szépen rendben a bőröndje tartalmát vagy a használati tárgyait és melléjük fekszik, majd így fotózzák le.

Most már azonban számos más követője akadt: többek között a magyar rendőrök és mentősök is pózoltak így a felszerelésükkel. Sőt, már a magyar légierő és Hodász András katolikus pap is beszállt, hatalmas tetszést aratva, és persze a katasztrófavédelem sem maradhatott ki a muriból. Nemrégiben pedig, magyar kórházként először, a Bethesda Gyermekkórház is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A magyar néptáncosok köréből elsőként a Virtus Kamara Táncegyüttes kezdte el a tetriszes fotózkodást, hogy megmutassák, mennyi különleges, csodaszép darabból áll egy-egy viselet.

Az első fotón a nagyrédei viseletet láthatjuk Heves megyéből. Alinán és körülötte pruszlik (mellény), vállkendő, ingváll, fejkendő, főkötő, nuder, pendely, singolt fehér alsószoknyák, felsőszoknya, kecele (vagyis kötény), csatos cipő, szalag díszítések, kaláris és papucs van, utóbbi jellemző volt néhány Heves megyei (Eger környéki) palóc faluban.

A másodikon pedig a mérai viselet szerepel Kalotaszegről (Erdély, Kolozs megye). Lili fehér fersinget (szoknya), piros ruhát (kötény), zöld mellényt, fehér réklit (blúz), keszkenőt (fejkendő), két alsószoknyát, pendelyt, fekete keményszárú csizmát és piros gyöngysort vett fel, de mellette még számos gyönyörű darab látszik: piros fersing, piros rékli, gyönggyel kivarrott mellény, loptás (labdamintás) keszkenő, pántlikás ruha (díszes kötény), újabb két alsószoknya, pendely, harisnya, piros gyöngysor, hímzett szalagdíszek, valamint egy mérai piros díszvarrott ráncos csizma is.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
emily_zamourka.jpg

A hajléktalanból internetes sztárrá váló orosz énekesnő már első koncertjén is túl van

A tündérmese tovább folytatódik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.Mi is beszámoltunk az 52 éves Emily Zamourka hollywoodi filmnek beillő történetéről.

Az orosz nő egy Los Angeles-i metróállomáson adta elő Puccini Gianni Schicchi című operájának egyik áriáját, ami annyira lenyűgözött egy arra járó rendőrt, hogy az rögzítette a rögtönzött performanszot és megosztotta a kerület Facebook-oldalán.

A felvétel hamarosan terjedni kezdett és hihetetlen módon eljutott Joel Diamond Grammy-dijas amerikai zenei producerhez is, aki rövidesen felajánlott egy lemezszerződést a hölgynek.

Emellett az egykor zenetanárként dolgozó hajléktalan nő számára két közösségi gyűjtés is indult, hogy lakhatást biztosítsanak neki és pótolják három évvel ezelőtt ellopott hegedűjét - a gyűjtés összege már meghaladta a 27 millió forintot.

Az operaénekes azóta, hétvégén első koncertjét is megtarthatta Los Angeles San Pedro negyedében.

Ha érdekel a fellépésről készült videó, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
tetris_ck2.jpg

10+1 sportág, aminek a képviselői beleálltak a Tetrisz-kihívásba

Kihívásokból áll az egész életük, miért pont ezt hagyták volna ki?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 09.A mentősök, a tűzoltók, a légierő és az egyház után a sportolók is beszálltak a legújabban terjedő kalandba, a Tetris Challenge-be. A közösségi oldalakon terjedő jópofa kihívás úgy indult, hogy utazók kipakolták, mi van a bőröndejeikben, amit aztán a különböző foglalkozások képviselői követni kezdtek.

A tetrisz amellett, hogy vicces dolog, remek lehetőség arra, hogy megismerhessetek belülről is olyan sportágakat, amikről eddig csak hallottatok és pontosan nem tudtátok mi is az. Az alábbiakban különböző sportágak szereplői mutatják meg felszereléseiket – némelyikről nem is gondolnánk, hogy ilyen sok kell hozzá - itthonról és külföldről.

1.

Kezdjük mindjárt egy olimpiai bajnokkal, Kiss Gergellyel, aki a vízilabda eszközeit mutatja meg. Nem, nem csak víz és labda.

Kiss Gergely

Te már választottál sportágat? Melyik az? A @nagysportagvalaszto elindította a #tetrischallange mintájára a #nsvtetrischallange akciót! Rakj ki kedvenc sportágad eszközeivel #nsvtetrischallange...

2.

Lehet, hogy sokan nem tudták, de Magyarországon is baseballoznak. Íme az óbudaiak bemutatkozása:

Óbudai Baseball és Softball SE

tetrischallenge #nsvtetrischallenge

3.

Természetesen a focisták sem maradhatnak ki. És ebben a sportágban sem csak labda és kapu van.

Monor Labdarúgás

@nagysportagvalaszto felhívására megnéztük hogy milyen eszközökkel dolgozik erőnléti edzőnk @adamschmidt.cb ezzel is felhívni mindenki figyelmét a rendszeres mozgás fontosságára ? csatlakoztok ti...

4.

Tényleg csak úriemberek sportja lenne? Nézzétek meg, miket használnak a golfozók!

Erika Moes

tetrischallange #almeerderhout #callaway

5.

Az egyik sikersportágunk a kajak-kenu. Tudjátok egyáltalán mi a különbség a kajak és a kenu között? Válogatott KENUsok most az utóbbit, az egyik legférfiasabb sportág eszközeit mutatják be.

Tetris challenge??#canoe #canoesport #canoesprint #icf #tetrischallenge

761 Likes, 6 Comments - Némedi Konrád (@nemedikonrad) on Instagram: "Tetris challenge??#canoe #canoesport #canoesprint #icf #tetrischallenge"

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!