hirdetés
1-14.jpg

Nemzetközi gyerekfilm fesztivál lesz áprilisban, jönnek a Stranger Things magyar hangjai is

Lesz minden, ami a gyerekek világát, a gyerekeknek szóló filmeket érinti. Szakmai programok, verseny, vetítések.
fotó: Cinemira, Pixabay - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Idén áprilisban még több filmmel és különleges családi programokkal tér vissza a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál. Egy egész hétvégén keresztül díjnyertes európai, egész estés gyerekfilmeket nézhetünk, a világ minden tájáról érkező animációkat és kisfilmeket, amiket elsőként láthatunk itthon.

Két mozizás között az érdeklődők megismerhetik a filmkészítés kulisszatitkait filmes workshop keretén belül. A fesztivál alatt

készíthetnek filmet a gyerekek, animációt, szerepelhetnek videoklipben vagy lehetnek kaszkadőrök is akár. Megtudhatják, hogyan kell filmes sminket vagy tánckoreográfiát csinálni, szinkronizálhatják kedvenc mesehőseiket, találkozhatnak a Stranger Things magyar hangjaival és ismert színészektől kaphatnak tippeket a filmes castinghoz.

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált április 3-5 között, új helyszínen, a Millenáris Park – Táncszínházban tartják. Idén nagyjátékfilmes szekcióval bővül a Gyerekfilm Fesztivál, a programban szerepel mindhárom film, amely versenyben van a legrangosabb európai gyerekfilmes elismerésért.

A Cinemira Gyerekfilm Fesztivál kiemelt célja, hogy felélessze a gyerekfilmes hagyományokat hazánkban. Ezért idén a fesztivál nyitónapját április 3. pénteken a filmes szakma számára olyan programokat szerveznek, melyek segítik a hazai gyerekfilmes tervek fejlesztését. A programra filmes és animációs rendezőket, forgatókönyvírókat, producereket és filmes diákokat is várnak.

hirdetés

Immár második alkalommal rendezik meg a Mese a vászonra – Író+Filmes találkozót, ahol a legnagyobb hazai könyvkiadók ajánlása alapján az elmúlt évek legnépszerűbb magyar gyerekkönyveinek történetét ismerhetik meg a filmes alkotók közvetlenül az íróktól és kiadóktól.

A program célja, hogy filmes adaptációk készüljenek a hazai gyerekirodalom kiemelkedő alkotásaiból. Ezt követően első alkalommal kerül sor a Gyerek- és Ifjúsági filmes Pitch Fórumra, amire a fiatal közönségnek szóló film- és sorozattervekkel lehet jelentkezni március 12-ig. A legsikeresebb film és sorozattervek 300.000 forintos pénzdíjban részesülnek. A rendezvény célja, hogy forgatókönyvtervek szakmai partnerekre, rendezőkre és producerekre találjanak. Mindkét program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További részleteket ITT találhatsz.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
11951435_1210498835643945_5625913818026962257_o.jpg

Öt újabb érdekes fejlesztő játék a Tarzan ™ Parkból

A Tarzan ™ Park játékszigetei nemcsak remek szórakozást nyújtanak a gyerekeknek, de rengeteg fejlesztő hatásuk is van. Bemutatunk újabb öt izgalmas játékszigetet.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. augusztus 12.


hirdetés

A Tarzan ™ Parkban mindenféle gyerek megtalálhatja a neki tetsző játékot. Ebben a cikkben bemutattuk, mennyi mindennel kecsegtet a hatalmas játszópark, itt pedig összegyűjtöttünk öt izgalmas játékszigetet is. Az újpesti játszópark kínálta lehetőségekkel azonban nehéz betelni, ezért most megismerhetsz újabb öt érdekes játékszigetet, és azt is összegyűjtöttük, hogy melyik miként segíti a gyermekek fejlődését. A Tarzan ™ Park eszközei jótékony hatással vannak a hiperaktív, autista, BTMN és SNI gyermekekre is.

Pattanjdomb

A Pattanjdomb gumi felületei alkalmasak arra, hogy a gyerekek hatalmasakat ugorjanak a levegőben, úgy, hogy talpuk alatt biztonságos és puha a „talaj”. A gumidomb alulról állandó levegőfújást kap, élvezetessé téve az ugrálást, ami itt mehet páros lábon vagy akár egy lábon is. A fel-le ritmikus ugrálás segítségével a helyes levegővétel, az egyensúly, a térérzék és a téri orientáció fejleszthető. Ráadásul az ugrálás közben kialakuló ritmus a sorba rendező, szeriális képességet is fejleszti, ami később jól jön majd a számolás, írás és olvasás tanulásánál, míg a ritmikus levegővétel a szép, tiszta beszéd kivitelezésében segít.

Rejtekerőd

A Rejtekerőd kiváló kalandok színhelye lehet, hiszen a játék során a lurkók kalandos módon, hengereken, alagúton keresztül közelíthetik meg az erődöt, elbújhatnak az erődfalban, két erőd között pedig fahídon közlekedhetnek, lefele pedig akár csúszdán át is vezethet az út. Az erődök közti közlekedés, a spirál alakú fémlépcsőn való feljutás a téri tájékozódást, térérzéket, tértávolság és mélység érzését erősíti, de jó hatással van a jobb és a bal oldal koordinációjára, az alapmozgások gyakorlására is. Csakúgy, az erődbe való hengereken, alagúton való bejutás a szem-kéz-lábkoordináció, az egyensúly, a téri irányok és térérzék fejlesztését segítik észrevétlenül.

hirdetés

Tornyoktava

Még felnőtt szemmel is lenyűgöző a vízzel körbezárt torony, ahová lánccal felszerelt fahídon keresztül vezet az út. Az ilyen tornyokból lehet csak izgalmas kiszabadítani a rabul ejtett királylányt, vagy éppen legyőzni a sárkányt… A toronyba ráadásul nem is könnyű feljutni: falétrán, falmászással vagy kötélhágcsóból készített létrán lehet felkapaszkodni. Ezek az eszközök mind a járást, a váltott lábú járást, a szem-láb-kéz koordinációját, a tér-távolság és mélység érzékelését fejlesztik, míg a fahídon való átjutás akár a félelmek leküzdésében, szorongásoldásban is nagy segítség lehet.

Zsiványtenger

A hét tenger rettenthetetlen kalózainak épült a Zsiványtenger. Ez a kalózos játéksziget a nagy mozgás és az egyensúlyozás fejlődésének előmozdítására alkalmas. A hatalmas hajót különféle helyekről és különböző anyagból készült eszközök segítségével lehet meghódítani, ha pedig ezt az akadályt sikerrel vettük, irány az árboc, vagy meg lehet csodálni a kilátást a hajó elejéről is. Itt a horog helyén körbeforgó, láncra felszerelt, fekvő alakú gumikerék található, az ezen való pörgés és forgás az idegrendszer érését fokozza, ami különösen a hiperaktív gyerekeknél lehet nagyon hasznos. Emellett az, hogy különféle módokon lehet feljutni a hajóra, hozzájárul a balanszrendszer fejlesztéséhez is, míg a hajón a kötélhágcsó kerítés nemcsak biztonságossá teszi az azon való mozgást, de a kapaszkodás az izom-tónus realizálódását is szolgálja.

Homokbánya

Melyik gyerek ne szeretne a homokban dagonyázni? A Homokbánya igazi „aranybánya” nekik, ahol a vízzel és a homokkal játszhatnak, fejlesztve a gondolkodásukat, kreativitásukat és finommozgásukat. Itt nem szokásos „sarazás” van, hiszen zsilipekkel irányíthatják a víz útját, megfigyelhetik, miként halad át rajta, csillébe pakolhatják a homokot és együtt dolgozhatnak annak kibányászásán. A csap kinyitásával megfigyelhetik, miként változik a víz folyása, kezükkel segíthetik is azt, megismerkedve a fizikai halmazállapotokkal és a fizika törvényeivel is. A közös bányászás, a csoportos tevékenység jót tesz a kapcsolatok kialakításának, míg a homok kibányászása és feldolgozása elősegíti a kreatív gondolkozást, a kísérletezést különféle megoldási lehetőségekkel. A víz útjának megfigyelése a szemmozgást, a folyamatos vonalvezetést segíti, valamint a szem-kéz koordinációját is fejleszti.

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy meglátogasd a játékparkot, a nyitvatartásról és a jegyárakról ide kattintva tájékozódhatsz. A játékpark térképét, pedig ide kattintva találod!

TARZANTM védjegy, Edgar Rice Burroughs, Inc. tulajdonában és engedéllyel használva

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
bread-3621028_1280-2.jpg

Augusztus 20-i programok

Bár idén a tűzijáték és a Szent István napi ünnepség elmarad, de számos ünnepi műsor és program is lesz országszerte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 14.


hirdetés

Bár idén a tűzijáték és a Szent István napi ünnepség elmarad, de számos ünnepi műsor és program is lesz országszerte.

Ünnepi koncertek a Magyar Nemzeti Múzeumban

Augusztus 20-án, Magyarország nemzeti ünnepén a Magyar Nemzeti Múzeum változatos és színes komolyzenei programmal várja látogatóit. Az ingyenes belépés mellett 14 órától folyamatos koncertélményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak a múzeumba.

Családi programok A Várkert Bazárban, Budapest

Augusztus 20-án a Várkert Bazár főbejáratához látogatók részt vehetnek a díjtalanul megtekinthető egész napos ünnepi rendezvényen. De ebben a hónapban számos további program is lesz. Részleteket Facebook oldalukon találtok.

hirdetés

Földvári Bográcsfeszt

Idén nyáron először kerül megrendezésre a balatonföldvári BOGRÁCSFESZT a déli part egyik legszebb városában! Augusztus 18. és 22. között a balatonföldvári Fesztivál térre és az 1200 méteres platánsoros sétányra, közvetlenül a Balaton partjára költözik a bogrács feeling: forró hangulat, nyílt színen!

A Szent István-napi rendezvényt több balatoni településről érkező Polgármester közös főzése koronázza meg, és mindezt meg is kóstolhatjátok augusztus 19-én!

A fesztiválon mindennap nagy hangsúlyt kapnak majd a bográcsban készült ételek a legkülönfélébb vendéglátóhelyek képviseletében, sőt kézműves finomságokkal, klasszikus fesztiválételekkel is várnak Benneteket. És szomjasok sem lesztek, mivel az ételek mellé hűsítő italok, borok és a Serfőző csapatának válogatásában sörök is dukálnak! Esténként pedig kisebb élő zenei programok és DJ szolgáltatja majd a háttérzenét.

Jól hangzik? Akkor irány a Földvári Bográcsfeszt! A belépés ingyenes, a hangulat forró lesz!

Szent István Napi Zenei Fesztivál, Esztergom

A Szent István Napi Zenei Fesztivál augusztus 15.-22.-a között fergeteges koncertekkel várja a zenerajongókat. A 2020-as Szent István Napi Zenei Fesztivál összeállításánál a szervezők arra törekedtek, hogy az aktuális szabályok és korlátozások betartása mellett mindenki megtalálja az elvárásainak, szórakozási szokásainak leginkább megfelelő programot és a hagyományok őrzése mellett valami újat, pezsdítőt hozzunk az esztergomi életbe. Méltán népszerű zenekarok, énekesek, előadók széles palettája biztosítja a szórakozási lehetőséget a fesztivál alatt.

Programok:

2020.08.15. Punnany Massif

Kezdés: 21:00

2020.08.16. Tankcsapda koncert

Kezdés: 21:00

A jegyek elfogytak.

2020.08.19. Anna and The Barbies

Kezdés: 21:00

Belépő: 3.000 Ft

Jegyek a Rugby Clubban: 1.000 Ft (esztergomi lakcímkártyával*)

2020.08.20.

15:00 Sport, táncbemutatók, kerékpáros városnézés. Részletes program ITT (mászófal, hinták ugrálóvár, városfelfedező e-kerékpártúra)

15:30 Edo&Toma acoustic

17:00 Jumping fitness táncbemutatók, életmód tanácsadás

18:00 SuperGoo zenekar

21:00 Radics Gigi (ingyenes belépés!)

Kezdés: 21:00 Caramel

Belépő: 2000 Ft

Jegyek a Rugby Clubban: 1.000 Ft (esztergomi lakcímkártyával*)

2020.08.22. Charlie

19:00 Come On Rock Band

21:00 Charlie

Belépő: 2000 Ft

Jegyek a Rugby Clubban: 1.000 Ft (esztergomi lakcímkártyával*)

Villányi hosszúhétvégre, Villány

Változatos programokkal várnak az augusztus 21-22-i hétvégén. A Villányi borvidék szolgáltatói saját vendéglátó egységeikbe invitálnak Titeket, színes programokon vehettek részt, néhol még a kulisszák mögé is betekinthettek: borkóstolók, dűlőtúrák, pinceséták, kézműves foglalkozások, minikurzusok, különleges vacsorák, zenés estek, kvíz… és még rengeteg szórakozási, kikapcsolódási lehetőséggel várnak mindenkit! Részletek itt.

Hortobányi Hídivásár

A hortobágyi hídi vásár egyike Debrecen valaha országos hírű és a szomszédos népek által is számon tartott vásárainak, amely alapvetően állatvásár volt. Az állatvásár elképzelhetetlen volt kirakodó vásár nélkül. Felsorakoztak portékáikkal a debreceni és környékbeli kézműves mesterek.

A járványhelyzet miatt Hortobágy Község Önkormányzatának képviselő testülete és a HORTOBÁGYI-DÉLIBÁB Nonprofit Kft. vezetése úgy határozott, hogy a kulturális programok elmaradnak. Helyette a megfelelő védekezésre és az évek során megszokott színvonalú, de a biztonságos távolságot megtartó Országos Kézműves - és Kirakodó Vásár szervezésére fekteti a nagyobb hangsúlyt.

A normál vásári rendtől eltérően, a vásártér területére kevesebb kereskedőt fogadnak és fokozottan ellenőrzik a látogatók közötti megfelelő védőtávolság betartását. Emellett a helyszínen több fertőtlenítő pont kerül kialakításra. További részleteket Facebook oldalukon találtok.

Tű Fokán Művészeti Fesztivál, Garáb

Gyönyörű, Budapesthez közeli helyszínen, egy nógrádi falu terein osztozó összművészeti kisfesztivál. Különleges zenei és mozgás műhelyekkel, kísérletező és kikapcsoló programokkal várnak Garábon, Magyarország legelképesztőbb buddhista kolostorának árnyékában. Egy olyan közösség szimbiózisát hozzák létre, ahol nem céljuk ideológiákat lenyomni a torkodon, a cél a tánc a zene az öröm, a kapcsolódások megélése. Részletek itt!

Kenyérlelke fesztivál, Budapest

2020. augusztus 19-20.-án megrendezik a hatodik, hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten.

A legfontosabb, hogy a fesztivál a kenyér szerelmeseit összehozza egy alkalommal évente, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat. Törekszenek arra, hogy ismét visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tufokan1.jpg

Nem minden fesztivál marad el: egy kis faluban koncertek, színház, élő szerepjáték és önismereti diszkó is lesz

A Tű Fokán Fesztiválon fellép Müller Péter Sziámi zenekara, Döbrösi Laura és a Kampec Dolores is. Mindez csodaszép környezetben, a Cserhát dombjai között.
L.D. - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Bár a járványügyi korlátozások miatt idén nyáron szinte az összes nagy fesztivált le kellett mondani, még sincs minden veszve, ha nem szeretnéd, hogy ilyen élmények nélkül múljon el a nyár.

Egy év kihagyás után ugyanis újból megrendezik a Tű Fokán Fesztivált a Nógrád megyei Garábon, ahol igazán családias hangulatban, 300 főre limitált létszám mellett tölthetsz el öt napot augusztus 18-a és 22-e között.

„Hiszünk abban, hogy a zene, a tánc, a színház, a kultúra segít. Nagyon boldogok vagyunk, hogy minden megpróbáltatás ellenére sikerült újraszerveznünk a márciusban félbetört folyamatot és idén újra lesz fesztivál, immáron hetedszerre!”

– írják a honlapon a szervezők.

Szerintük ehhez minden adott: egyrészt maga Garáb, „egy hely, ahonnan a világ csak egy távoli pont és minden rendben van”. A kis faluban még buddhista szentély is található, pávákkal és japánfürdővel.

hirdetés

Napközben is számos lehetőséged van elfoglalni magad: részt vehetsz a színházi és zenei műhelyeken, illetve kirándulási lehetőség is bőven akad a környéken. Hollókő például alig pár kilométerre található.

Éjszaka pedig buli: izgalmas zenék, akusztikus chillek várnak a csillagos ég alatt, tábortűzzel és olyan különleges programokkal, mint az önismereti diszkó, meditációk, és egy izgalmas kísérlet a színházi előadás és az élő szerepjáték határán, Szent István Éji álom címmel.

Bár a külföldi előadók nagy részét a járványhelyzet miatt vissza kellett mondani, így is impozáns lett a névsor. Az öt nap során fellép például a Korai Electric Ambient, a Kampec Dolores, a Müller Péter Sziámi AndFriends, a Dorota és a Meszecsinka Duó.

Lesz táncszínházi előadás is, Döbrösi Laura, Bakonyi Alexa, Tenki Dalma és Tóth Károly pedig az Egykutya című színdarabot játsszák el.

A részletes programot IDE KATTINTVA érheted el, jegyet pedig ITT tudsz vásárolni.

A falu infrastruktúrája egyébként nagyon sokat fejlődött az elmúlt két évben, épült egy fogadó is, így már nem a sátrazás az egyetlen alternatívája annak, aki kényelmesebb körülmények között szeretné tölteni az éjszakát.

Garáb a legegyszerűbben a Stadion buszpályaudvarról érhető el, Pásztóig kell menni a salgótarjáni gyorsjárattal, a menetidő mindössze 70 perc. Innen pedig óránként induló (és a csatlakozást beváró) különjárat visz a fesztivál helyszínére 500 forintos jegyárért cserébe.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
28685739_2138490879511398_6310233264004359163_n.jpg

Az öt legizgalmasabb játéksziget a Tarzan™ Parkban

A hatalmas, két hektárnyi területen elnyúló játszóparkban a gyerekek összesen 13 játéksziget közül válogathatnak. Most összeszedtük az öt legizgalmasabbat és azt is, melyik miben fejleszti a kicsiket.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. július 30.


hirdetés

Korábban már bemutattuk, hogy a szabadtéri Tarzan™ Park milyen rengeteg, ötletes játékkal várja a gyerekeket Újpesten. A játékpark kialakításakor fontosnak tartották azt is, hogy egy olyan környezet jöjjön létre, mely játék közben fejleszti a gyermekek mozgását is, így itt valóban megvalósulhat a játszva fejlődés. Hiszen a sok-sok játékszigeten amellett, hogy minden kicsi megtalálhatja, melyik mesevilágban érzi magát a legkomfortosabban, észrevétlenül sajátítják el azokat a képességeket és készségeket, amelyek a zökkenőmentes tanulásukat, a mozgás megszeretését segítik elő. Mi most összeszedtük az öt legizgalmasabb játékszigetet és azt is bemutatjuk, hogy egyes játékok miként támogatják a gyermekek fejlődését.

Hintarét

A játszótereken általában a hinta az az eszköz, ami folyamatosan mozgásban van, hiszen kevés jobb dolog van, mint hajtani a hintát egyre magasabbra, miközben egy kis szellő simogatja az arcot. A Hintarét pedig igazi hintaparadicsom, ahol rengeteg egyszemélyes és csoportos hinta várja, hogy birtokba vegyék őket. Többek közt a Hintaréten van körlap hinta, laphinta és páros hinta is, melyek mindegyike másként segíti az egyensúlyi érzékelés fejlődését. Az egyensúlyozás gyakorlása mellett a hinta visszaadja a ringatás élményét, de lehet vele haladni fel-le, előre-hátra és körbe-körbe is, sőt, a többszemélyes hintáknak köszönhetően másokkal is megosztható az élmény, így barátságok is születhetnek a Hintaréten.

Felhővárak

A fellegekben érezheti magát minden lurkó a Felhővárak tetejét meghódítva. A páratlan kilátást elérhetik lépcsőn, kötélhágcsókon való kapaszkodással, húzódzkodással és falmászással is, míg lefele háromféle csúszda vezet. A tornyok között is kötélhágcsókkal lehet átjutni, így igazán kalandos szerepjátékok színhelye is lehet, miközben észrevétlenül fejlődik a kicsik térérzéke, téri tájékozódása. A sikerélménytől erősödhet az önbizalom, és természetesen a mozgás, kúszás, mászás itt is az idegrendszer érését segíti, míg a csúszás a magasság-mélység érzékelését – és persze a vidám visongásokat.

hirdetés

Liándzsungel

Ahogy Tarzan suhant fáról-fára az indákba kapaszkodva, úgy élhetik át a gyerekek is a lendülés és a száguldás élményét – biztonsággal – a Liándzsungelben. A kötélpálya mellett kötélhágcsókból kialakított mászókákon is lehet haladni, kúszni, mászni, mindezek pedig szintén a kapaszkodás, a mászás és az egyensúly fejlődésére vannak hatással, valamint a mozgástervezésre. A kötélhágcsókon mászóversenyt is lehet rendezni, mely az izgalmak mellett segíti a szabálytudat kialakítását, erősíti a sportszerűséget, a szocializálódást és a személyiség fejlesztését is.

Zengőerdő

A Zengőerdőben a legkülönfélébb eszközökön lehet zenélni, ám a hagyományos hangszerek helyett itt óriási xilofon, trambulin vagy felfüggesztett orgonasípok várják, hogy a gyerekek megszólaltassák őket. A Zengőerdő segíti a zenei hangok érzékelését és a zenei eszközök megismerését, a finommozgást, a szem-kéz koordinációját és a hallás fejlesztését. A zenei hangok megértése mellett azonban jó hatással van a beszédértés, beszédészlelés fejlesztésére is – ehhez a legjobb eszköz a játékszigeten felállított szócső. Itt az egyik gyermek a szócső elején mond valamit, a másiknak pedig a szócső végén kell megértenie, mi is hangzott el.

Placcs Placc

Nagyon sok kisgyereket iratnak be úszni, amilyen hamar csak lehet, sokukat már babaként igyekeznek hozzászoktatni a vízhez, hogy később megszeressék az úszást és magabiztosan érezzék magukat víz közelségében. Éppen erre jó a Placcs Placc is, mely segíti a víz megkedvelését, az együttműködést, a kooperációt, a csapatjátékot és a versenyzést. A víz a különféle színes eszközökből lövell ki, változó magasságokból, más-más időben, forogva, billenve vagy akár sugáralakzatban jönnek működésbe a vízágyúk. A Placcs Placcon való játék fejleszti a koncentráló –, megfigyelő- és megismerő képességet, a vízáramlás változatos formáinak megfigyelése pedig elvezet később a fizikai törvények megismeréséhez is.

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy meglátogasd a játékparkot, a nyitvatartásról és a jegyárakról ide kattintva tájékozódhatsz.

TARZANTM védjegy, Edgar Rice Burroughs, Inc. tulajdonában és engedéllyel használva

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!