unnamed (1)
Nemsokára itt az Édes Anna musicalváltozata
Kosztolányi regényének adaptációját a lehető legmodernebb köntösben, sztárszereplőkkel mutatják be a Millenárison.
(x) Fotó: Édes Anna musical Fb oldala - szmo.hu
2015. október 13.


Október 22-én és 23-án, a Budapesti Show Színház előadásában végre megnézhetitek Kosztolányi Dezső Édes Anna című világhírű regényének musicalváltozatát. Az alkotók különleges előadással készülnek, melyben az eklektikus elemek, a nagy táncok, az elképesztően modern zenei hangzásvilág kerül előtérbe, megőrizve az eredeti mű izgalmát, sodrását és a lendületét.

Az előadás számtalan meglepetést is tartogat, hiszen már eleve a szereposztás változatossága és egyedisége figyelmet érdemel. A darabban játszik többek között Buch Tibor, akit a TV2 Magánnyomozók sorozatából is ismerhettek, mint fődetektív, de a több, mint tízéves operettszínházi ténykedése is figyelemre méltó. Édes Anna szerepét szintén egy új tehetség, Horváth Mónika kapta meg, de Polyák Rita és Péterffy Lili is színre lépnek az első szereposztásban, mint cselédlányok.

unnamed (3)

11017486_509061435925323_8647727840947778128_n

Aleska, azaz Sáfrány Emese szintén hónapok óta tanul, énekel és táncol a darab próbáin, hiszen különleges karaktert kell megformálnia: Mennyei Margitot, a vallásos cselédlányt. Nédó Olga, világhírű hegedűművész élőben játszik a darab zenei részeiben, játéka valódi zenei csemegét kínál mindenkinek.

A darab különlegességeinek sorát a Hot Men Dance fiú tánccsoporttal folytatja, hiszen az öt elképesztően népszerű srác jelenleg az RTL Klubon futó Got Talentben is hatalmas sikernek örvend. Ők azok, akiknek saját produkciói hétről-hétre teltház előtt zajlanak a belvárosi nagy klubokban, lányok ezrei rajonganak értük hosszú évek óta. Többen a magyar Magic Mike-nak is nevezik őket. Az Édes Annában két jelenetben is feltűnnek majd.

VIDEO: Édes Anna bemutató

Édes Anna

Az Édes Anna Kosztolányi Dezső egyik legismertebb regénye, 1926-ban íródott. A mű cselekményének megértéséhez fontos a történelmi háttér ismerete. A történések 1919 és 1922, pontosabban a Magyarországi Tanácsköztársaság bukása és a Népszövetségbe való csatlakozásunk közti időszakban zajlanak. A fő cselekményszál a Budapestre, a Vizy-családhoz érkező vidéki cselédlány, Édes Anna körül fonódik.

A regény 1919-1920-ban játszódik Budapesten. Az alaphelyzetet tulajdonképpen Anna érkezése teremti meg: Vizyék, a gyermektelen polgári család, de különösen Vizyné végre egy olyan cselédre tesz szert, aki megbízható, csendes, és nincsenek nagy igényei. Régi helyétől nehezen válik meg, ösztönösen tiltakozik az új hely ellen. Vízyné, a jómódú polgárasszony „idomítani” akarja Annát. A lánynak fel kell adnia egyéniségét, el kell tűrnie a megaláztatásokat, a gúnyolódást.

Életébe boldog perceket a Jancsival való kapcsolata hozott, ezért fájdalmas annyira csalódása. Anna olyan helyzetbe kerül, amelyből nincs kiút, nem engedik, hogy felmondjon gazdáinak, és házassági szándékát is keresztül húzzák. Gazdái meggyilkolása előtt óriási vihar dúl lelkében, megrémül az az érzése, hogy őt támadták meg. Nem tudja, miért vitte véghez a gyilkosságot. Lázadása ösztönös, öntudatlan. Gyilkos és áldozat egyben. Moviszter doktor az egyetlen, aki felismeri, hogy Anna tette szükségszerű volt. Meg akarta menteni embersége maradványait, szuverenitását.

Forrás: wikipeda.org

A musicalt Tóth Ádám rendező a lehető legmodernebb színházi koncepció alapján és a mai kornak megfelelő zenei alapokra építette fel, Hozsó pedig a zeneszerzői pályájának legjavaként értékelte az elkészült dalokat. Alig egy hét, és bemutatkozik Magyarország legújabb musical produkciója. Profi, fantasztikus hangú és színészi képességekkel rendelkező csapat vár benneteket október 22-én és 23-án, a Millenárison.

Jegyek

Édes Anna musical

helyszín: Millenáris Teátrum

Árak: 2.999 - 4.999 Ft-ig

19:00 október 22. csütörtök

15:00 október 23. péntek

19:00 október 23. péntek

További részleteket ITT és ITT találtok.

Ha Te is elmennél, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x