hirdetés
hid.jpg

Nemrég felújították, de egy hónapig sem lehetett autózni az M0-ás Hárosi Duna-hídján

Egy szakértő szerint súlyos probléma lehet a háttérben, amiért a lezárás mellett döntöttek. A kisebb hibák ugyanis nem indokolják a forgalom letiltását.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 06.


hirdetés

Nemrég felújították, de egy hónapig sem lehetett autózni az M0-ás Hárosi Duna-hídján. Ezt azzal magyarázzák a nemzeti infrastruktúrafejlesztőnél, hogy újra fel kell mérni a híd állapotát, azt azonban nem árulták el, hogy miért.

Az autósokat és bicikliseket is váratlanul érte a lezárás. Többen nem értik, miért kell megint kerülniük. Egy motoros szerint - aki naponta jár arra - nem látni, hogy folyna a munka.

Az RTL Híradónak nyilatkozó szakújságíró azt mondja:

egy felújított hídon is előfordulhatnak hibák, de a lezárás szerinte súlyos problémára utal. Úgy véli, az ilyen eseteknél kell új szakvélemény. Szerinte akár hónapokig is le lehet zárva a híd.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
220-szal-elozott-az-audis-a-84es-uton.jpg

Videó: 217-tel előzte meg az audis a civil rendőrautót Jánosháza közelében

Meg is kapta a 300 ezer forintos büntetést gyorshajtásért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

"Bravúros" előzésről készült felvétel, amit a rendőrség osztott meg a Facebookon.

A megengedett sebességet jóval túllépve közlekedett egy sofőr Vas megyében. A rendőrök július 9-én, a délelőtti órákban intézkedtek egy Audi R8-as vezetőjével szemben a 84-es főúton, Jánosháza térségében.

A sofőr ugyanis 90 helyett 223 km/h-s sebességgel közlekedett. Az R8-as vezetőjének sikerült éppen egy civil rendőrautót megelőznie 217 km/h-s sebességgel, majd 220 fölé is felgyorsult.

A sebesség túllépéséért 300 ezer forintos bírságot kell fizetnie.

VIDEÓ: Így száguldozott a kocsi a 84-es főúton

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szabalytalan-biciklis-rendorseg-video.jpg

Busz elé hajtott egy szabálytalan biciklis, a sofőrnek akkorát kellett fékeznie, hogy az egyik utas elesett és megsérült

A busz kamerája rögzítette a hajmeresztő esetet, a rendőrség keresi a szabálytalan bringást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 15.


hirdetés

Keresi a rendőrség azt a szabálytalanul közlekedő biciklist, akit kis híján elgázolt egy busz, miután a bringás kikanyarodott elé az útra.

A police.hu oldalon számoltak be az esetről, ami még május 20-án reggel 7 ra körül történt Budapest XII. kerületében, az Ignotus utca és a Csaba utca kereszteződésében.

A biciklis váratlanul, egy várakozó autó mellől vágott be a busz elé, és csak a sofőr gyors reakcióján múlt, hogy nem gázolta el a férfit. A hirtelen fékezéssel viszont a busz egyik utasa elesett és megsérült.

A bringás talán bocsánatkérés gyanánt intett a buszsofőrnek, majd továbbment. A busz fedélzeti kamerája rögzítette az esetet, a rendőrök most ez alapján keresik a biciklis férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság baleset gondatlan okozása gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

hirdetés

Azt kérik, aki a felvételen látható kerékpárost felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Íme a videó az esetről:

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
varazsdohany-bosnyak-ter.jpg

Varázsdohányt árult egy nő a Bosnyák téren, térfigyelő kamerák buktatták le

A 42 éves nőnél több mint 1 millió forintot és 137 eurót találtak a rendőrök. Mutatjuk a felvételeket, amelyek lebuktatták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 15.


hirdetés

Térfigyelő kamerák buktattak le egy nőt, aki a Bosnyák téren adott el több vásárlójának is varázsdohányt vasárnap kora délután - számolt be róla a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság járőrei vasárnap délután fél 1 körül a térfigyelő központtól kapott valós idejű jelzés alapján mentek a Bosnyák térre.

A kamerák rögzítették, hogy egy piros ruhás nő kis csomagokat adott át több embernek, akiktől ezért pénzt kapott.

A térre érkező járőrök látták, hogy a nő éppen egy kocsiba ült, amit egy férfi vezetett. Miután az autót megállították és átvizsgálták,

10 gramm körüli kábítószergyanús anyagot, több mint 1 millió forintot és 137 eurót találtak.

hirdetés

A járőrök a budapesti R. Rita Krisztinát elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A felvételek alapján sikerült azonosítani azokat is, akik vásároltak a nőtől. A nyomozók három embert hallgattak ki, akik elmondták, hogy 500 forint/gramm áron vettek varázsdohányt attól a nőtől, akit a járőrök elfogtak.

A zuglói nyomozók a 42 éves R. Rita Krisztinát új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatását.

VIDEÓ: a térfigyelő kamerák felvételei és a nő elfogása:

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
veresegyhaz-lakopark-csaladok.jpg

Több mint 100 család bukhatja el a lakását két veresegyházi lakóparkban

Az RTL Híradó információi szerint a lakóparkokat elárverezik, mert a kivitelező cég több mint 2 milliárd forint hitelt vett fel, amit nem törlesztett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Több mint száz család bukhatja a lakásra befizetett tízmillióit és a lakását is Veresegyházon. Ezt mondta a károsultak egy részét képviselő ügyvéd, miután az RTL Híradó megtudta: elárvereznek két veresegyházi lakóparkot. Azokban szinte valamennyi lakást eladták már. Sok vevő a teljes vételárat kifizette. A lakóparkokat ugyanaz az építési vállalkozó építette. A hozzá köthető cég több mint 2 milliárd forint hitelt vett fel, amit nem törlesztett.

A kivitelező cég már régóta anyagi gondokkal küzd, a vevők azt mondják, folyamatosan pénzt kér tőlük, legutóbb 1 hónapja hívták össze őket.

Ha elárverezik a lakóparkokat, a több mint 50 vevőt képviselő ügyvéd szerint a családok sosem kapják meg a lakásukat és a befizetett pénzt is elbukják. Sokan minden megtakarított pénzüket ebbe fektették, van, aki eladott egy lakást, hogy ide költözhessen és most kénytelen gyerekekkel albérletben élni.

A kivitelező cég az RTL Híradó szerint egy Veresegyházon jól ismert építési vállalkozó érdekeltsége. Egy hozzá köthető vállalkozás építtette azt a veresegyházi lakóparkot is, ahol életveszélyes körülmények között laknak évek óta a családok. Ők is kifizették a lakásukat, de még mindig nem került a nevükre.

hirdetés

A cég ellen felszámolási eljárás indult, ami állami felügyelettel zajlik, a rendőrség is nyomoz csalás miatt.

Az építési vállalkozó már többször megígérte, hogy interjút ad, de eddig egyszer sem állt az RTL híradó kamerái elé. A mostani üggyel kapcsolatban telefonon azt mondta a Híradónak, hogy szerinte jogtalan az árverés, és megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!