hirdetés
71778575_979286552796_491732381972037632_n.jpg

Nem vicc: MÓKUSOK raktak fészket egy család autójának motorterében

Nem értették, miért nem megy a kocsi. Aztán felnyitották a motorháztetőt...
Címkép: Facebook - szmo.hu
2019. október 10.


hirdetés

Úgy tűnik, a szemfüles mókusok egy mit sem sejtő család autójába szerették volna befészkelni magukat a közeledő tél elől, akciójuk azonban meghiúsult.

A pittsburghi esetről a Reuters is beszámolt, a családfő pedig egy fotót is megosztott Facebookon a mókuszfészekké alakult motorházról.

Holly Persic épp a könyvtárba tartott, amikor észrevette, hogy az autó motorjának szokatlan hangja van és az utasterében égett szag terjengett.

A nő a biztonság kedvéért félreállt és felhívta férjét, Christ, hátha ő tudja a megoldást a rejtélyre.

A férfi azt tanácsolta neki, hogy nézzen be a motortérbe, Holly pedig így is tett és nem várt meglepetés fogadta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
emily_zamourka.jpg

A hajléktalanból internetes sztárrá váló orosz énekesnő már első koncertjén is túl van

A tündérmese tovább folytatódik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.Mi is beszámoltunk az 52 éves Emily Zamourka hollywoodi filmnek beillő történetéről.

Az orosz nő egy Los Angeles-i metróállomáson adta elő Puccini Gianni Schicchi című operájának egyik áriáját, ami annyira lenyűgözött egy arra járó rendőrt, hogy az rögzítette a rögtönzött performanszot és megosztotta a kerület Facebook-oldalán.

A felvétel hamarosan terjedni kezdett és hihetetlen módon eljutott Joel Diamond Grammy-dijas amerikai zenei producerhez is, aki rövidesen felajánlott egy lemezszerződést a hölgynek.

Emellett az egykor zenetanárként dolgozó hajléktalan nő számára két közösségi gyűjtés is indult, hogy lakhatást biztosítsanak neki és pótolják három évvel ezelőtt ellopott hegedűjét - a gyűjtés összege már meghaladta a 27 millió forintot.

Az operaénekes azóta, hétvégén első koncertjét is megtarthatta Los Angeles San Pedro negyedében.

Ha érdekel a fellépésről készült videó, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
neptancos-cimkep.png

Néptáncos lányok is bevállalták a tetriszes kihívást – fotókon a gyönyörű népviseletek

A Virtus Kamara Táncegyüttes a nagyrédei és a mérai viseletek ruhadarabjait mutatja be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.Az elmúlt hetekben a közösségi média egyik toptémája lett a #tetrischallenge, amiről már mi is többször beszámoltunk.

A kihívás eredetileg utazó bloggerektől indult, és a lényege az, hogy az ember kipakolja szépen rendben a bőröndje tartalmát vagy a használati tárgyait és melléjük fekszik, majd így fotózzák le.

Most már azonban számos más követője akadt: többek között a magyar rendőrök és mentősök is pózoltak így a felszerelésükkel. Sőt, már a magyar légierő és Hodász András katolikus pap is beszállt, hatalmas tetszést aratva, és persze a katasztrófavédelem sem maradhatott ki a muriból. Nemrégiben pedig, magyar kórházként először, a Bethesda Gyermekkórház is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A magyar néptáncosok köréből elsőként a Virtus Kamara Táncegyüttes kezdte el a tetriszes fotózkodást, hogy megmutassák, mennyi különleges, csodaszép darabból áll egy-egy viselet.

Az első fotón a nagyrédei viseletet láthatjuk Heves megyéből. Alinán és körülötte pruszlik (mellény), vállkendő, ingváll, fejkendő, főkötő, nuder, pendely, singolt fehér alsószoknyák, felsőszoknya, kecele (vagyis kötény), csatos cipő, szalag díszítések, kaláris és papucs van, utóbbi jellemző volt néhány Heves megyei (Eger környéki) palóc faluban.

A másodikon pedig a mérai viselet szerepel Kalotaszegről (Erdély, Kolozs megye). Lili fehér fersinget (szoknya), piros ruhát (kötény), zöld mellényt, fehér réklit (blúz), keszkenőt (fejkendő), két alsószoknyát, pendelyt, fekete keményszárú csizmát és piros gyöngysort vett fel, de mellette még számos gyönyörű darab látszik: piros fersing, piros rékli, gyönggyel kivarrott mellény, loptás (labdamintás) keszkenő, pántlikás ruha (díszes kötény), újabb két alsószoknya, pendely, harisnya, piros gyöngysor, hímzett szalagdíszek, valamint egy mérai piros díszvarrott ráncos csizma is.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tetris_ck2.jpg

10+1 sportág, aminek a képviselői beleálltak a Tetrisz-kihívásba

Kihívásokból áll az egész életük, miért pont ezt hagyták volna ki?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 09.A mentősök, a tűzoltók, a légierő és az egyház után a sportolók is beszálltak a legújabban terjedő kalandba, a Tetris Challenge-be. A közösségi oldalakon terjedő jópofa kihívás úgy indult, hogy utazók kipakolták, mi van a bőröndejeikben, amit aztán a különböző foglalkozások képviselői követni kezdtek.

A tetrisz amellett, hogy vicces dolog, remek lehetőség arra, hogy megismerhessetek belülről is olyan sportágakat, amikről eddig csak hallottatok és pontosan nem tudtátok mi is az. Az alábbiakban különböző sportágak szereplői mutatják meg felszereléseiket – némelyikről nem is gondolnánk, hogy ilyen sok kell hozzá - itthonról és külföldről.

1.

Kezdjük mindjárt egy olimpiai bajnokkal, Kiss Gergellyel, aki a vízilabda eszközeit mutatja meg. Nem, nem csak víz és labda.

Kiss Gergely

Te már választottál sportágat? Melyik az? A @nagysportagvalaszto elindította a #tetrischallange mintájára a #nsvtetrischallange akciót! Rakj ki kedvenc sportágad eszközeivel #nsvtetrischallange...

2.

Lehet, hogy sokan nem tudták, de Magyarországon is baseballoznak. Íme az óbudaiak bemutatkozása:

Óbudai Baseball és Softball SE

tetrischallenge #nsvtetrischallenge

3.

Természetesen a focisták sem maradhatnak ki. És ebben a sportágban sem csak labda és kapu van.

Monor Labdarúgás

@nagysportagvalaszto felhívására megnéztük hogy milyen eszközökkel dolgozik erőnléti edzőnk @adamschmidt.cb ezzel is felhívni mindenki figyelmét a rendszeres mozgás fontosságára ? csatlakoztok ti...

4.

Tényleg csak úriemberek sportja lenne? Nézzétek meg, miket használnak a golfozók!

Erika Moes

tetrischallange #almeerderhout #callaway

5.

Az egyik sikersportágunk a kajak-kenu. Tudjátok egyáltalán mi a különbség a kajak és a kenu között? Válogatott KENUsok most az utóbbit, az egyik legférfiasabb sportág eszközeit mutatják be.

Tetris challenge??#canoe #canoesport #canoesprint #icf #tetrischallenge

761 Likes, 6 Comments - Némedi Konrád (@nemedikonrad) on Instagram: "Tetris challenge??#canoe #canoesport #canoesprint #icf #tetrischallenge"

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
milkis.jpg

Megérkezett Magyarországra Dél-Korea legvadabb üdítője, a joghurtos-szénsavas Milkis

Bizarrnak tűnhet, mégis meglepően finom. Megkóstolnád?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.Éppen harminc éve dobta piacra Ázsia egyik legnagyobb üdítőital-gyártója azóta legendás üdítőjét, a Milkis-t. A frissítő – ahogyan a neve is mutatja – egy tejalapú szénsavas üdítőital, ami elsősorban a joghurt ízvilágára emlékeztet. A Milkis már nemcsak hazájában, de a környező országokban is népszerű, Oroszországban például óriási kultusszal rendelkezik. Korea első számú szénsavas tejes üdítője nagyon más, mint a hazánkban eddig megszokott frissítők, mégis azonnal bele lehet szeretni.

Dél-Koreában ma már legendássá vált az a reklámfilm, amivel 1989-ben a Milkis piacra lépett. A filmben a Hong-kongi filmsztár, Chow Yun Fat szerepelt, akit a magyar nézők az Anna és a Király című filmből, vagy a Karib-tenger kalózai trilógia harmadik részéből ismerhetnek. Ázsiában azóta is szállóigévé vált a reklám utolsó mondata: „I love you, Milkis!” (Saranghaeyo, Milkis!).

Persze azóta az idők változtak és a középkorú filmsztár helyét a fiatalok vették át a márka életében. Két évvel ezelőtt a Milkis piacra dobott a Yo-Hi Waterrel közösen egy limitált üdítőital kollaborációt, amit a közkedvelt k-pop csapattal, a többszáz milliós Youtube megtekintéssel rendelkező WannaOne-nal népszerűsítettek.

Na, de milyen is a Milkis?

Sokak szerint a Milkis olyan, mintha egy Sprite-ot és egy joghurtot összekevertek volna. Bár első ránézésre mindez nagyon furcsának hangzik, a szénsavas tejital mégis meglepően finom. Magyarországon első körben natúr, epres és barackos ízesítéssel kerül a polcokra a dobozos és üveges kiszerelésben is kapható termék.

A Milkis-t gyártó Lotte Chilsung hosszú távra tervez Magyarországgal. Az ázsiai kontinens egyik legnagyobb és legsikeresebb vállalata már 1966-ban is Dél-Korea első üdítőital-exportőre volt, ma pedig a Föld szinte összes kontinensén találkozhatunk a vállalat hihetetlenül széles üditőital-portfóliójának márkáival.

Pókembernek is bejön

Tavaly tavasszal a Bosszúállók több sztárját koreai ételekkel ismertették meg. Ezek között volt a Milkis is, ami a Pókembert játszó Tom Hollandnak kimondottan bejött és máris a lehetőséget kereste, hogy hazájában is vásároljon magának belőle. A magyaroknak szerencsére többé nem lesz ilyen problémája, hiszen a különleges üdítő a hazai élelmiszerboltokban is kapható lesz, aki pedig a sarki üzletben éppen nem jut hozzá új kedvencéhez, az online rendelésen keresztül is elérheti a terméket.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!