hirdetés
Nem vicc: hamarosan a súlyunkat is lemérhetik repülőre szállás előtt
A légitársaságok költséghatékonyabbak szeretnének lenni, és elvileg diszkréten csinálnák.
fotók: Pixabay - szmo.hu
2019. április 27.


hirdetés

Egy brit technológiai startup az eddigieknél pontosabban szeretne tájékozódni az utasok súlyáról a repülések előtt. Ahhoz már hozzá voltunk szokva, hogy a csomagjainkat is lemérik, de úgy tűnik, hamarosan mi is mérlegre kell, hogy álljunk, írja a People.

A légitársaságoknak ugyanis nagyjából minden utazás előtt kalkulálniuk kell az adott gépen szállított súllyal, hogy biztosan elég legyen az üzemanyag az útra.

Minél nehezebb a repülőgép, értelemszerűen annál több üzemanyag kell bele.

Viszont mivel az utasokat nem szokás arra kérni, hogy álljanak mérlegre, a társaság maximum csak saccolni tudja a "szállítmánya" pontos tömegét - általában átlagértékekkel számolnak férfiakra, nőkre és gyerekekre. Emiatt aztán a gépek rendszerint több üzemanyagot szállítanak, ami növeli a légitársaság költségeit és a szénlábnyomát is.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Így verte át a teljes New York-i elitet a lány, aki gazdag örökösnőnek adta ki magát
Barátokat, hoteleket és bankokat tévesztett és károsított meg Anna Delvey, akinek eredetileg nem is ez a neve. A tárgyalásán olyan csinos volt, hogy öltözeteinek külön Instája van.
Huffington Post - szmo.hu
2019. április 27.Tegnap óta az egész világsajtó felkapta annak az orosz származású fiatal nőnek a történetét, aki meglepően sokáig volt képes az egész manhattani elittel elhitetni, hogy ő egy gazdag német örökösnő. Intézményeket, embereket és cégeket vert át egész profi módon.

Instagram post by Anna Delvey * Aug 11, 2017 at 12:57am UTC

6,473 Likes, 0 Comments - Anna Delvey (@theannadelvey) on Instagram

A Kapj el, ha tudsz! című film is valós eseményeken alapult anno, és akárcsak a DiCaprio által alakított főhőse, a Szovjetunióban 1991-ben született Anna Szorokin is nagyban próbált csalni és

úgy akart bekerülni legfelsőbb körökbe, hogy ő maga is dúsgazdagnak adta ki magát.

Mit is csinált pontosan? Német örökösnőnek adta ki magát mindenkinek, akivel összehozta a sors: hotelekben, éttermekben, és még egy Vanity Fair-munkatársat is behülyített, miközben nagy lábon élt New Yorkban. Csütörtökön bűnösnek találta a bíróság, akár 15 évet is kaphat.

Anna Delvey-t, azaz Szorokint ámokfutásának vége felé már csak "The Soho Gifter"-ként emlegették, ami magyarul annyit tesz: a sohói ajándékos - mivel szívességekből élt. Nyolc vádpontban találták bűnösnek, többek között szolgáltatások jogosulatlan igénybevételében, illetve nagy értékű lopásban is. A vád szerint egy alkalommal 22 milló dolláros kölcsönt próbált megszerezni, hogy night clubot hozzon létre.

Szorokinnak ugyan orosz útlevele van, de sikerült elhitetnie meglepően sok emberrel, hogy német felmenőkkel rendelkezik - és hatalmas bankszámlával. 2016-ban és 2017-ben luxus boutique hotelekben lakott - például a 11 Howardban a Sohóban -,

menő éttermekben vacsorázott, és designer butikokban vásárolgatott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
A kávézacc helyettesítheti a pálmaolajat, amiből egyre kevesebb van a világon
Két fiatal vállalkozó ismerte fel, hogyan lehetne hasznosítani a kávéfőzés során kidobott szemetet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 27.Két skót vállalkozó állt elő azzal az ötlettel, hogy a kávéfőzés során megmaradt zaccból kinyert olajat hasznosítani lehetne, ami a pálmaolajat is helyettesítheti - írja a BBC.

A pálmaolaj a legnagyobb mennyiségben felhasznált növényi olaj, sok háztartásban megtalálható, például a margarinban, a csokoládéban, kozmetikai termékekben, mint a szappanban vagy a samponban, de kenőanyag és dízel is készül belőle. A természetben azonban egyre kevésbé fellelhető, ugyanis az esőerdők kipusztulása és kiirtása miatt az olajpálmakészlet is csökken.

Scott Kennedy és Fergus Moore szerint viszont a kávézaccból kinyert olaj megoldás lehet a pálmaolaj pótlására. A fiatal vállalkozók egyetemi éveik alatt több kávézóban is dolgoztak, ekkor figyeltek fel arra, hogy milyen sok, még hasznosítható alapanyag veszik kárba ezeken a vendéglátóhelyeken.

Elmondták, hogy egy kávézóban a kidobott szemét nagy része a kávéfőzés során keletkezik. Skóciában az így keletkezett hulladék körülbelül 40 ezer tonnára tehető évente, az Egyesült Királyságban pedig félmillió tonna.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
27 millió forintot ért az egyetlen Joker telitalálatos szelvény az ötös lottón
Mutatjuk a nyerőszámokat!
MTI - szmo.hu
2019. április 27.A televízióban közvetített szombati számsorsolás után kiderült, hogy egy darab Joker telitalálatos szelvény van az ötös lottón.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki:

Nyerőszámok:

1 (egy)

14 (tizennégy)

68 (hatvannyolc)

75 (hetvenöt)

76 (hetvenhat)

Joker: 691451

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;

4 találatos szelvény 17 darab, nyereményük egyenként 2.948.070 forint;

3 találatos szelvény 2.016 darab, nyereményük egyenként 26.515 forint;

2 találatos szelvény 70.300 darab, nyereményük egyenként 1.665 forint.

Joker: 691451

Az 1 db Joker-telitalálatra 27.002.330 forintot fizetnek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Három eurót adományozott egy 9 éves brit kislány a Notre-Dame felújítására
'Tudom, hogy ez nem sok, de minden apróság számít' - írta a levelében a nagylelkű kislány.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 27.Nagylelkű felajánlást tett egy brit kislány, akit sokakkal együtt elszomorított a Notre-Dame-i tűzvész. Arról már korábban beszámoltunk, hogy több gazdag francia család is jelentős összeget adományozott a részben leégett székesegyház felújítására, amire eddig már több mint 850 millió euró, azaz körülbelül 275 milliárd forint gyűlt össze.

Ehhez az elképesztő összeg került a 9 éves Caitlyn Handley aprópénze is, amit a Fondation du Patrimoine nevű szervezetnek küldött el. A kislány 3,38 eurót ajánlott fel a katedrális újjépítésére, ami ugyan nem tűnik soknak, mégis sokak szívét meglágyította önzetlenségével.

Caitlyn egy levelet is írt az adománya mellé, ezzel együtt postázta el Franciaországba:

"Kedves franciák és párizsiak! A nevem Caitlyn, 9 éves vagyok és Angliában élek. A rádióból hallottam a Notre-Dame-i tűzről, és segíteni szeretnék. Tudom, hogy ez nem sok, de minden apróság számít. Remélhetőleg nem fog sokáig tartani a felújítás. Köszönöm, Caitlyn"

- írta a levélben.

Édesapja, Simon Handley a CNN-nek elmondta, hogy a lányát nagyon elszomorította a Notre-Dame tragédiája, főleg miután megtudta, hogy milyen régóta áll már ott.

"Úgy érezte, tennie kell valamit. Azt mondta, hogy ugyan nem tud százakat vagy ezreket adni, de amennyit igen, azt odaadja"

- mondta az apa, aki szerint Caitlyn nagyon okos és önzetlen lány, aki törődik az emberekkel és az állatokkal, és mindig igyekszik segíteni rajtuk.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x