hirdetés
Nem teszik ki többé a HVG-címlapokat a Mahir hirdetőoszlopaira
Negyvenéves hagyomány szakad meg ezzel, a szerződést indoklás nélkül bontották fel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 17.


hirdetés

Magyarázat nélkül, egyoldalúan és azonnali hatállyal mondta fel a Mahir a HVG kiadójával kötött szerződését, ami azt jelenti, hogy az újság címlapjai többé nem jelenhetnek meg az általuk tulajdonolt hirdetőoszlopokon, írja a lap.

A cikkből kiderül: a Mahir Cityposter Kft. április 12-én levélben értesítette a HVG Kiadó Zrt.-t, hogy azonnali hatállyal felmondja a két cég között fennálló, a HVG hetilap címlapjairól készített plakátok kihelyezéséről szóló, nem felbontható szerződést. Az indoklás az volt, hogy a Mahir nem tud teljes mértékben eleget tenni vállalt kötelezettségeinek.

Ezzel egy negyvenéves hagyomány szakadt meg, ugyanis a HVG 1979-es alapítása óta hetente kikerültek az utcára az aktuális példányok címlapjai.

A cikk emlékeztet, hogy a cég Mészáros Lőrinc ügyvédjéhez köthető. Azt is írják, hogy megpróbálnak jogi úton érvényt szerezni a megkötött szerződésben foglaltaknak.

Az e heti címlapon egyébként Rogán Cecília szerepel:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Kétéves kisfiút marcangolt össze egy rottweiler, a helyi polgármesteré a kutya
Többször is kiszökött a hatalmas állat az udvarról, nem először harapott meg valakit. Gazdája beismerő vallomást tett. A kisfiún életmentő műtétet hajtottak végre, miután mentőhelikopter vitte kórházba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 17.Elkezdték tárgyalni Szombathelyen azt a büntetőügyet, amelynek az érintettje Ostffyasszonyfa polgármestere, Mihácsi Szabolcs. Egy rottweiler ugyanis megtámadott egy kétéves kisfiút és egy kamaszkorú rokonát, akiknek súlyos sérülést okozott. A rottweiler gazdája nem más, mint a helyi polgármester.

A vád szerint Mihácsi a hatalmas állatot úgy tartotta az udvarában, hogy az egyik kapun egy 30cm x 35cm széles lyuk volt. Kiderült, hogy a polgármester erről tudott, figyelmeztették rá, de nem tett semmit, hogy kijavítsák a kaput.

Tavaly májusban a kutyája már egyszer átugrotta a kerítést, és rátámadt a saját kutyáját sétáltató H. L.-re, akkor az egyik szomszéd gereblyével elkergette a polgármester kutyáját. H. L. a jobb alsó alkarján nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

2018 októberében történt a súlyos kutyatámadás, ami miatt a büntetőügy zajlik: a kutya kiszökött, és rátámadt egy kétéves kisfiúra és nagynénjére - a gyermeket kitépte a nő kezéből, ezután a földön tovább marcangolta. A fiatal lány próbálta védeni a gyereket, a rottweiler őt is megtámadta. Ekkor ért oda a kisfiú édesanyja, aki felkapta a kisfiút és el akart vele rohanni, a kutya őt is megharapta.

A kisfiú arcának mindkét oldalán, a nyakán és a fején szenvedett el durva, többszörös harapott sérüléseket. A gyereket mentőhelikopterrel vitték a budapesti János Kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Az ugytudjuk.hu-n az jelent meg, hogy a megtámadott kisfiú a polgármester húgának unokája. Mihácsi Szabolcs beismerő vallomást tett, a tárgyalás az igazságügyi orvosszakértő meghallgatásával folytatódik a jövő héten.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Bocsánatot kért Nagy Blankától a szoknyája alá fotózás miatt a Pesti Srácok munkatársa
Pikhál Tamás egy olyan fotót osztott a diáklányról, amelyen az alsóneműje kilátszott a szoknyája alól. A fotót a bocsánatkéréssel együtt törölte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 17.Pilhál Tamás, a Pesti Srácok munkatársa bocsánatot kért Nagy Blankától és törölte azt az előnytelen fotót is, amit a DK vasárnapi kongresszusán felszólaló lányról tett közzé. A fotó úgy készült, hogy be lehetett látni a szoknyája alá. Pihál Tamás a fotóhoz azt írta: „Trágárka villant – A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövető pártban”.

A posztot több ellenzéki politikus is elítélte, a DK pedig bejelentette, hogy az ügy miatt törvénymódosítást kezdeményeznek.

Nagy Blanka kedden a Facebook-oldalán nyílt levélben szólalt meg a történtekkel kapcsolatban. A diáklány ebben azt írta, szerinte, ha Pihál Tamás lányáról készült volna ilyen fotó, akkor az illetőnek már az orrát is eltörte volna.

"Ma este kérlek öleld meg nagyon a kislányodat és mondd neki, hogy szereted és mindig vigyázni fogsz rá és ha bárki ilyet csinál vele akkor elkapod a grabancát az illetőnek. Az én édesapám már sajnos nem teheti meg ezt."

- zárta levelét Nagy Blanka.

Pihál Tamás szerda délután válaszolt a diáklány nyílt levelére, a Pesti Srácok oldalán. Ebben leírta, meglepte a levél, úgy gondolja, hogy ez már nem ugyanaz a Nagy Blanka, akit az ellenzéki tüntetéseken hallott beszédet mondani. A levelet emberinek nevezte, majd azt írta:

"Kerülgethetem a forró kását, de minek. Oda akarok kilyukadni, hogy hiába öltözöl és ülsz ügyetlenül (majd megtanulsz), hiába mondasz döbbenetes szamárságokat, hiába irtózom mindazoktól, akik téged most beraktak a politikai inkubátorba – sajnálom, hogy kitettem azt a fotót és hozzá azt a szöveget... Töröltem. Egy rossz vicc volt. Bocsánatot kérek!"

Aztán azt is hozzátette, hogy most elbukott egy fogadást, amit Blanka egyik követőjével kötött, mert azt mondta, hogy ő nem fog bocsánatot kérni a diáklánytól. Emellett pedig azt is leírta, hogy a barátai is valószínűleg megkövezik majd emiatt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Akkor fizethetjük a villanyszámlát, amikor mi akarjuk
Mostantól egyéni számlafizetési határidőt kínál az E.ON – egyelőre azoknak, akik számlájukat elektronikus formában kérik, illetve átutalással vagy csoportos beszedési megbízással fizetnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 17.Mostantól maguk az ügyfelek dönthetik el, hogy a hónap melyik napján szeretnék befizetni a villanyszámlájukat az E.ON-nál. Az energiavállalat lehetőséget biztosít az egyéni befizetési határidők beállítására az adott hónap 1-je és 25-e között.

A szolgáltatást azok az ügyfelek vehetik igénybe, akik számlájukat elektronikus formában kérik, illetve átutalással vagy csoportos beszedési megbízással fizetik ki azokat. A határidő kiválasztására, illetve megváltoztatására évente egy alkalommal van lehetőség, az ezt követően kiállított számlákat már az új, az ügyfél által meghatározott napig kell kifizetni.

A vállalat az új szolgáltatás bevezetésével szeretné ezen felül ösztönözni az egyébként egyre elterjedtebb környezetbarát elektronikus számlafizetést is.

Egyre többen vannak ugyanis azok, akik nemcsak a számlafizetést teszik papírmentessé, de magát a számlát is elektronikusan szeretnék megkapni. Bár a lehetőség hosszú ideje elérhető, egyelőre csak kevesen tudják, hogy az elektronikus számlát ügyintézéskor igazolásként bármely hivatalos szerv elfogadja.

Mivel az online ügyfélszolgálaton keresztül a régi számlákat is néhány kattintással elő lehet hívni, nem szükséges a papírok tárolásával bajlódni.

A folytatásért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Azurák Csaba távozik a TV2-től
Közös megegyezéssel hagyja ott a csatornát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 17.Azurák Csaba 18 év után elhagyja a TV2-t, írja a csatorna közlése alapján a Blikk. A műsorvezető közös megegyezéssel távozik.

Azurák Csabát számos műsor arcaként láthatták a nézők az elmúlt években. 2001-ben csatlakozott az akkori Napló csapatához, Sváby András távozása után pedig ő vezette a műsort.

2002 és 2004 között a Jó estét Magyarország, 2005 és 2006 között a Mutató, 2007 és 2009 között pedig a Mokka műsorvezetője. 2009 decembere és 2016 között a Tények műsorvezetőjeként tájékoztatta az országot a legfrissebb hírekről. Legutóbb az 1/1 című közéleti magazinműsor házigazdája volt – írja a Wikipédia.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x