hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Nem mondott igazat Nagy Blankáról a kormánysajtó - megjelent a helyreigazítás
Nem áll bukásra, nem hiányzott sokat a kormánykritikus gimnazista tüntető.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

"A Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz."

Ezt a helyreigazítást tette közzé a Figyelő. A lap mellett a Ripost, az Origo és a Lokál is a múlt héten kapta meg a helyreigazítási kérelmet, az ezt követő öt napon kellett közölniük a helyreigazítást.

A kormánysajtó januárban arról írt, hogy Nagy Blanka több tárgyból is bukásra áll, illetve sokat lóg az iskolából. A 18 éves diáklány cáfolta az állításokat, és elmondta, egy tárgyból sem áll bukásra.

A Népszava azt írja, a Ripost, az Origo és a Lokál még nem tett eleget helyreigazítási kötelezettségének.


KÖVESS MINKET:
Rejtélyes üzenetet kapott VV Fanni édesanyja
Nem tudja, mi volt a levélíró szándéka.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 26.


hirdetés

.

Hatalmas borítékot küldtek Novozánszki Fanni édesanyjának - tudta meg a Blikk. A teleírt papírlapok mellett két selyemsál is volt a csomagban. A feladó azt állítja, tudja, mi történt Fannival.

"A levélíró megnevezett két nőt, akiknek szerinte a letartóztatásban lévő férfi átadta a lányomat. Leírja, hogy ő nem ismeri ezeket a hölgyeket, és arra sem ad választ, honnan van minderről tudomása" – mondta a Blikknek Fanni édesanyja. A levélíró megadott egy telefonszámot is, de ott csak egy szépségszalon üzenetrögzítője kapcsol be.

Nem tudom, mi volt ezzel a levélíró célja, de nagyon felzaklatott

– mondta a lapnak az asszony.

A Blikk úgy tudja, nem ez az első alkalom, hogy Katalint megkeresi valaki, hogy előadja a lánya eltűnésével kapcsolatos elméletét.

VV Fanni 2017 novemberében tűnt el otthonából. Egy héttel a bejelentés után letartóztatták B. Lászlót, akit a lány megölésével gyanúsítanak, s aki azóta is rácsok mögött van. Bár a nyomozás még nem zárult le, a rendőrség hamarosan vádemelési javaslattal adja át az ügyet az ügyészségnek.

A titokzatos csomag küldője nem az egyetlen, akitől Fanni édesanyja levelet kapott. "Több levelet, üzenetet kaptunk már idegenektől. Volt, aki azt mondta, tudja, mi történt a lányommal, de

olyan is akadt, aki azt állította, Fanni még él, és elmondja, hol van, ha adok pénzt

– mondta a lapnak az asszony. "Nagyon felkavart minket ez a történet, de bízunk a rendőrség munkájában és abban, hogy a tettes van a rácsok mögött" - tette hozzá.

Nemrég egyébként újabb, akár perdöntőnek bizonyuló bizonyíték került elő. A gyanúsított B. László siófoki otthonának mosógépében megtalálták ugyanis Novozánszki Fanni egyik hajszálát.


KÖVESS MINKET:Újabb fizetésemelést kapnak a képviselők
10 ezer forint híján egymillió érkezik a számlájukra márciustól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 26.


hirdetés

Alig fél év után újabb fizetésemelésnek örülhetnek a parlamenti képviselők: egy törvénymódosítás révén augusztustól 891 ezer forintra emelkedett az illetményük, amely márciustól tízezer forint híján egymillió forintra nő. A magyar bruttó átlagfizetéshez, azaz a 329 ezer forint háromszorosához kötötték a tiszteletdíjukat, így minden év elején vita nélkül emelkedhet a fizetésük annak megfelelően, hogy mekkora az átlagkereset növekedése.

Mivel tavaly 11 százalékkal nőttek a bérek, így a képviselői alapfizetés százezerrel növekedett.

– írta meg a Blikk.

Így bruttó 990 ezer forintot tehetnek zsebre a semmilyen tisztséggel vagy bizottsági tagsággal nem rendelkező mezei képviselők, illetve azok a honatyák is, akik államtitkári vagy miniszteri juttatást is felvehetnek.

A képviselők túlnyomó többsége azonban ennél többet keres majd: egy bizottsági hely után közel bruttó 1,2 millió forint, kettő után már 1,4 millió forint jár. 56 képviselő tölt be bizottsági alelnöki tisztséget, az ő illetményük már alig marad el a kormányfőétől, ők közel 1,5 millió forintot kapnak. A frakcióvezető-helyettesek, a háznagy, valamint a tizennégy bizottsági elnök és a tizennégy jegyző tiszteletdíja megközelíti az 1,7 millió forintot.

"Az méltányolható, hogy már nincs az az álszentség, mint néhány évvel korábban, amikor nagyon alacsonyak voltak a képviselői tiszteletdíjak, amit magas választókerületi pótlékokkal, költségtérítésekkel tornáztak fel. Az azonban sejthető, hogy a politikusok jelentős része nem a fizetéséből gazdagodik meg" – mondta a Blikknek Győri Gábor, a Policy Solutions vezető elemzője.

Fotó: Mervai Márk


KÖVESS MINKET:
Lopás miatt vesztegelt a repülő Budapesten: közel egy óra késéssel indult a barcelonai járat
A tolvajt azonosították és őrizetbe vették. Pénztárcát lopott 200 ezer forinttal.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 26.


hirdetés

Majdnem egy órát késett a felszállással a Wizz Air reggel fél 7-kor induló barcelonai járata, mert lopás történt a fedélzeten, számolt be az Index. A lap információját, amit egy olvasó beszámolója alapján közöltek, Hardy Mihály, a ferihegyi reptér sajtósa is megerősítette.

Eszerint egy utas jelentette, hogy a termináltól a repülőhöz tartó buszon eltűnt a pénztárcája. A légitársaság szabályzatának megfelelően kihívták a rendőrséget, amely kivonult a repülőgéphez, azonosította a tolvajt, és megtalálta a pénztárcát. A feltételezett elkövetőt a hatóságok leszállították a fedélzetről és őrizetbe vették.

Az Index olvasói beszámoló alapján azt írja, a gépre rendőrök érkeztek és leszállítottak két utast. A mögöttük ülő fiatal férfi azt állította, hogy eltűnt a tárcája (később előkerült, de a pénz nélkül), benne 200.000 forinttal. A gyanúsított ártatlannak vallotta magát, "elfelejtette", hova tette a kabátját, és nem volt túl együttműködő.


KÖVESS MINKET:

Pert nyert a MÁV-Start ellen a kirúgott kalauz
Nem volt hajlandó egyedül elvégezni két ember munkáját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 26.


hirdetés

A bíróság úgy döntött, hogy a MÁV-Start jogtalanul bocsátott el egy kalauzt, aki megtagadta a munkát – számolt be az RTL Híradó.

A kalauz nem vállalta a munkát egyedül egy 6 kocsiból álló vonaton, a szabályzat ugyanis kimondja, hogy ötnél több szerelvényből álló vonaton már 2 jegyvizsgáló kell a munka elvégzéséhez.

A vasúttársaság felmondott a két ember munkájának elvégzését megtagadó kalauznak, aki erre beperelte a céget, és most jogerősen neki adott igazat a bíróság.

Nézd meg az RTL Híradó tudósítását!


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x