hirdetés
Nem mehetnek ki a szállodából Srí Lankán - Egy kint tartózkodó magyar nő beszámolója
Az internet után már a kimenő hívásokat is blokkolták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 21.


hirdetés

Attól tart, hogy teljesen megszakadhat a kapcsolata a külvilággal – ezt mondta az RTL Híradónak egy Srí Lankán tartózkodó magyar nő. Egyelőre nem tudja, hogy a kijárási tilalom miatt meddig lesz bezárva a szállodájába. Abban reménykednek, hogy hétfő reggelre feloldják a tilalmat.

Az internet után már a kimenő hívásokat is blokkolták, őt még vasárnap délután fel lehetett hívni. Mikor visszahívták, épp a szállodába küldték be őket. Elmondta, hogy - bár a környékükön nem volt robbantás - de mindenki nagyon feszült.

Magyar áldozatról mindeddig nem tudni.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

hirdetés
17 éves lányával együtt tűnt el a fegyveres exrendőr
Két búcsúlevelet is hagytak maguk után, mind a kettőt a lány írta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 23.Remport Zoltán vasárnap délelőtt tűnt el a 17 éves lányával, Natáliával együtt. A férfi fegyveres exrendőr, eltűnésük előtt pedig két búcsúlevelet is írtak - írja a Bors. A lap információi szerint a rendőrség is keresi az eltűnt apát és lányát, hiszen vasárnap óta nem adnak életjelet magukról.

A lapnak nyilatkozó helyiek szerint az apa és lánya kapcsolata nehezen kezdődött, Zoltán ugyanis sokáig nem is tudott a lányáról és végül Natália kereste fel őt, majd hozzá is költözött. Nyáron viszont összevesztek valamin, a lány visszaköltözött az anyukájához. Később bocsánatot kért az apjától és ismét nála lakott.

Zoltán jelenlegi felesége semmit nem sejtett arról, hogy mire készül a párja és a nevelt lánya. Egy családi látogatásról ért haza szombaton, amikor megtalálta a két búcsúlevelet. A lap információi szerint az egyik az apa, a másik a lány nevében íródott, de mind a kettőt Natália készítette.

"Nem tudom, mi ütött Zoliba, sosem volt felelőtlen. A fegyverével sem bánt slendriánul, és a legjobb apa volt, akit csak el lehetett képzelni. A mindene Natália"

- mesélte az asszony, aki a lapnak azt is megerősítette, hogy a férfinek valóban van fegyvertartási engedélye, és vélhetően a pisztolyt magával is vitte.

A lapnak nyilatkozott a férfi egyik ismerőse is, aki szerint erős a kapocs apa és lánya között, szerinte biztosan Natáliával kapcsolatos az indok is, amiért eltűntek. Abban reménykedik, hogy mielőbb megtalálják őket és nem történik tragédia.


KÖVESS MINKET:hirdetés
5-10 év túlélést ígértek, de a beteg meghalt a terápia közben, most feljelentést tett a család
A kórház szerint minden a protokoll szerint zajlott, és a kockázatokról is tájékoztatták a beteget és a hozzátartozókat.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 23.Feljelentést tett egy budapesti kórház ellen egy család, mert egy 65 éves leukémiás nőnek azt ígérték: az immunrendszere lenullázása, majd újraépítése után még öt-tíz évig élhet. A nő azonban fertőzést kapott a kórházban, és egy tüdőgyulladás után meghalt április elején.

A történetnek az Index járt utána. A portál azt írja: kórház szerint minden a protokoll szerint zajlott, és a kockázatokról is tájékoztatták a beteget és a hozzátartozókat.

A nő fia ezzel szemben azt mondja: a budapesti kórházban azt a tájékoztatást kapták, hogy édesanyja olyan kezelést kap, amely „lenullázza” az immunrendszerét, ami ezután újra tudja építeni magát, és a csontvelő újra egészséges sejteket termelhet és a közben fellépő esetleges fertőzéseket is tudják kezelni.

A családtag beszámolója szerint a kezelés indulása után

azonnal rosszabbodni kezdett a nő állapota fáradékonyabb lett és légzés nehézségei is lettek, később egy fertőzést is elkapott.

A fiú szerint a kórterembe ki-be járhatott ott bárki, amikor ő vagy a lánytestvére nem voltak ott a betegágy mellett, ami növelhette a fertőzésveszélyt, ahogy az is hogy a takarítók koszos felmosóvízzel dolgoznak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Videón, amikor a Srí Lanka-i merénylő besétál a templomba
A templomba igyekvő hátizsákos férfit egy térfigyelőkamera rögzítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 23.Egy térfigyelőkamera rögzítette, ahogy egy merénylő nagy hátizsákkal a hátán belépett az egyik Srí Lanka-i robbantás helyszínére. A videón látszik, ahogy elindul a templom felé, ahol rengetegen gyűltek össze. Belép a bejáratnál és előre sétál a padok közé. A hátizsákos férfi láthatóan nem szúrt szemet az embereknek, olyan volt, mintha turista lenne.

Nyolc helyen történt robbantás keresztény templomokban és külföldi turistákkal teli szállodákban húsvétvasárnap Srí Lankán. Három pokolgép a húsvéti mise idején robbant keresztény templomokban, a többi robbanószerkezet célpontja három, főként külföldiek lakta szálloda volt. A jelenlegi információk szerint 310-en vesztették életüket a robbantásokban.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Megtalálták a kislányával eltűnt biztonsági őrt
A szigetszentmiklósi rendőrök Dunavarsányban találták meg az eltűntként keresett férfit és lányát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 23.A hétvégén 17 éves lányával, Natáliával együtt tűnt el egy biztonsági őr. A rendőrség honlapján közölte: szigetszentmiklósi rendőrök Dunavarsányban megtalálták az eltűntként keresett férfit és a lányát.

A közlemény szerint a település külterületén akadtak rájuk, amikor gyalogoltak. A férfit és gyermekét előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ahol megkezdték a meghallgatásukat az eltűnésükkel összefüggésben.

Az elsődleges adatok szerint sem a férfi, sem a lánya sérelmére nem történt bűncselekmény eltűnésük ideje alatt.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x