hirdetés
simonka-gyorgy-birosagi-pere.jpg

„Nem bűnözők vagyunk, hanem áldozatok” - Elkezdődött Simonka György és társai bírósági pere

A képviselő bízik abban, hogy a bíróság kimondja az ártatlanságát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 14.


hirdetés

Elkezdődött a Fővárosi Törvényszéken Simonka György országgyűlési képviselő büntetőpere január 14-én, kedden.

A Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselőjét, Pusztaottlaka volt polgármestere ellen tavaly augusztusban emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vád: bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények. Az akkori hírekben szerepelt, hogy az ügyészség szerint összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Tavaly decemberben pedig kiderült, hogy a letöltendő fegyházbüntetésen kívül 850 milliós vagyonelkobzást kért Simonka Györgyre az ügyészség.

A vád szerint tevékenységük a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az EU-tól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.

Simonkáné Gábor Mariannának, a politikus feleségének ötödrendű, az unokahúgának, Tóth Renátának pedig hatodrendű vádlottként a költségvetési csalás mellett hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelnie a bíróságon.

hirdetés

Az előkészítő tárgyalás előtt arról beszélt Simonka, hogy nem követtek el semmilyen bűncselekményt - írja a 24.hu. Azt is elmondta, hogy nem örül annak, hogy a bíróságon kell lennie neki és a családjának – a családtagok közül többen szintén vádlottak.

A képviselő úgy véli, alkalma nyílik arra, hogy megmutassa, hogy ők nem bűnözők, hanem áldozatok.

Arról is beszélt, hogy nem látja az összhangot a vádirat és a nyomozati iratok között, ezért bízik benne, hogy változni fog a vádirat. De leginkább abban bízik, hogy a bíróság kimondja az ártatlanságát.

Simonka György ügyvédje, Bánáti János kijelentette, hogy a tárgyalás előtt semmilyen nyilatkozatot nem fog tenni a vádról Simonka György. Elmondta, hogy több bizonyíték kirekesztését fogják kérni az eljárás során, és azt is, hogy Simonka György nem fogadja el a vádirati tényállást.

Mint azt a 24.hu írja, a perben tanúként akarják meghallgatni a jelenlévő Hadházy Ákost és Bod Tamást. Utóbbi korábban az Együtt Békés megyei képviselője volt, most a Magyar Narancs újságírója. Ha így lesz, akkor elvileg a tárgyaláson nem lehetnek majd jelen, az előkészítő ülésen azonban bent maradhattak.

A tárgyalás előtt a Fővárosi Törvényszék is sajtótájékoztatót tartott, ahol elhangzott, hogy nem mindennapi ügyről van szó. Összesen 70 ezer oldalnyi irat készült az ügyben, és az ügyészség 35 tanú meghallgatását kezdeményezte.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
holdfenyliget-kalandpark.jpg

Halálos baleset történt egy vasi kalandparkban

Egy 15 év körüli fiú lehet az áldozat.
MTI / Fotó: Holdfényliget/Facebook - szmo.hu
2020. október 22.


hirdetés

Halálos kimenetelű baleset történt csütörtök délután a Vas megyei Gyöngyösfaluban található kalandparkban - erősítette meg az MTI érdeklődésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Seffer Lilla őrnagy közölte: egy ember meghalt, a helyszíni szemle még tart, az esetről később adnak tájékoztatást.

A vaol.hu azt írta: egy 15 év körüli áldozata van a balesetnek. Információik szerint egy kirándulócsoport tartózkodott az egyik kötélpályán, amikor a fatörzs, amire a kötelek és pallók voltak rögzítve, kidőlt.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
audi_buntetofek.jpg

A büntetőfékezés új szintje: konkrétan megállt az audis az M1-M7 bevezetőn

Az elképesztő esetről videó is készült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 22.


hirdetés

Elképesztő felvételt kapott a Budapesti Autósok Közössége.

A fedélzeti kamerás felvétel ma készült 12 óra előtt az M1-M7 beveztő szakaszán, a gazdagréti lehajtónál. Az Audi sofőrjét vélhetően az bőszítette fel, hogy a kamerás autóban ülő ember a belső sávot használva előzött.

Ezért az autójával a másik kocsi elé vágott, majd teljesen nullára fékezte az Audit és mintegy 10 másodpercig állt előtte az autópálya-bevezető középső sávjában.

A portál információi szerint a rendőrségi feljelentés megtörtént az ügyben. Kiegészítésként a videó beküldője ezt írta:

„Hozzátenném, mivel sokan nem értik a forgalmi szituációt... Az Audi már a besorolásnál mögöttünk volt a felhajtónál. Velünk együtt, mögöttünk sorolt be az autópályára. Ekkor szállt el az agya... Tehát ő nem a belső sávban jött, és mi nem vágtunk be elé.”

hirdetés

Fogta az Audis és büntiből 0-ra megállt a középső sávban az M1-M7 bevezetőn

Megint egy elképesztő felvételt kapott szerkesztőségünk. A fedélzeti kamerás felvétel ma készült 12 óra előtt az M1-M7 beveztő szakaszán, a gazdagréti lehajt...


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kigyulladt-robogo-erzsebet-hid-1.jpg

Videón, ahogy kigyullad egy robogó az Erzsébet hídon

A motoros még épphogy félre tudott állni és leszállni a lángoló járműről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 22.


hirdetés

Lángra kapott egy robogó még kedden délelőtt Budapesten, az Erzsébet hídon, a pesti hídfőhöz közel - adta hírül a Motorinfo.hu.

Az esetet rögzítette egy, a sorban álló taxis fedélzeti kamerája, a videót a BalesetInfo Facebook-oldal hozta nyilvánosságra.

Ezen az látszik, hogy a motoros egyszercsak kigurult a sávból, mert vélhetően észlelte, hogy baj van, aztán pillanatok alatt kigyulladt a robogója.

Mivel a felvétel véget ér, nem derül ki, hogy végül hogy oldotta meg a helyzetet a férfi.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
iskolaor.jpg

Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek egy általános iskolában Polgáron

A szolgálatot teljesítő őrnek a rendőröket is ki kellett hívnia.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2020. október 21.


hirdetés

Iskolaőrnek kellett közbeavatkoznia egy verekedésnél egy általános iskolában - írja a Police.hu.

Egy polgári tanintézmény aulájában ököllel esett egymásnak egy 13 és egy 14 éves fiú. Az iskolaőr szétválasztotta őket, majd értesítette a rendőröket.

Az általános iskolában 2020. október 21-én 12 óra körül arra lett figyelmes az iskolaőr, hogy két fiatal fiú összeverekedett az épület aulájában. Azonnal odasietett hozzájuk, szétválasztotta őket, majd értesítette a rendőröket.

A verekedésben a két fiú könnyű sérüléseket szenvedett, az intézmény orvosa még a helyszínen ellátta őket. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a 14 éves fiatalkorú fiúval szemben.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!