hirdetés
Nekimentek a 72 órás munkahétnek a közösségi oldalakon - botrányt kavart vele az Alibaba
Volt, ahol azt írták, ez egyenes út az intenzív osztályra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 15.


hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk arról, milyen kemény követelményeket támasztott a munkavállalóival szemben az Alibaba Group.

Ez Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata, amelynek az amerikai Amazonhoz hasonlóan a fő tevékenysége az e-kereskedelem.

Tulajdonosa, Jack Ma Kína második és a világ huszadik leggazdagabb embere a tavaly év végi adatok szerint.

Az Alibabánál heti hat napot és naponta 12 órát kell dolgozni, ugyanis ezt követeli meg a cég tulajdonosa, Jack Ma a munkavállalóitól.

A Bloomberg hírügynökség azt írta, hogy Jack Ma egy céges értekezleten azt mondta:

"az Alibabának nincs szüksége olyan munkavállalókra, akik 8 órás munkaidőben gondolkodnak".

A cégvezető az iparág "996-os szabályát" emlegette. Azaz heti hat nap 9-től 9-ig tartó munkát vár el. Úgy emlegette a szabályt, mint egy áldást. Azt is mondta:

"996-os beosztásban dolgozni nagy boldogság. Ha nem vagy felkészülve a napi 12 órára, ne is gondolkodj azon, hogy az Alibabának fogsz dolgozni".

A folytatáshoz kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
24 éves férfi nyert 215 milliárdot a lottón
Ez a Egyesült Államok történelmének harmadik legnagyobb lottónyereménye.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 24.A wisconsini származású fiatal férfi 768.4 millió dollárt, vagyis 215 milliárd forint körüli összeget nyert a Powerball jackpoton.

A 24 éves Manuel Franco máris otthagyta a munkáját és úgy tervezi, hogy a pénz egy részét "a világ segítésére" fordítja majd. Saját elmondása szerint 5-10 percig sikított, mikor megtudta, hogy rákacsintott a szerencse - számolt be a DailyMail.

Nem is csoda, hiszen az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnagyobb lottónyereményéről beszélhetünk.

Minden idők második legnagyobb amerikai nyereményéért is nemrég jelentkeztek - röpke négy hónapos késéssel. Az akkori szerencse fiának 1,5 milliárd dollár, vagyis mintegy 418 milliárd forint ütötte a markát.

Manuel a győztes szelvényt egy autópályán vásárolta márciusban, de nem ez volt az egyetlen darab. Barátnőjével 10-10 lottót vettek, ám őszintén szólva először el is felejtették megnézni, hogy nyertek-e velük.

"Körülbelül 2 óra felé végeztem a munkámmal. Valamiért meglehetősen szerencsésnek éreztem magam... Ez egy furcsa érzés, egyáltalán nem nevezhető természetesnek. Olyannyira a hatalmába kerített ez az érzés, hogy fel is tekintettem a kamerára és rá akartam kacsintani"

- mesélte a keddi sajtótájékoztatón, ahol felfedték a kilétét.

A 24 éves férfit csupán akkor legyintette meg a reménykedés szele, mikor megtudta, hogy az aktuális győztes szelvény Wisconsinból származik.

Barátnője nem volt ilyen szerencsés, de a fiatalember már a harmadik szelvénynél boldogan vette tudomásul, hogy négy dollárral gazdagodott. Ám az igazán nagy meglepetés az utolsó áttanulmányozásánál érte, amin csodával határos módon mindegyik számot eltalálta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
14 éve jár egyedül sétálni a városban egy fehér ló – imádják az emberek
Egy németországi településen, Frankfurt mellett él a Jenny nevű kanca, aki mára megszokott ismerőssé vált a helyiek körében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 24.Egy Jenny nevű arab kanca sétál minden áldott nap teljesen egyedül Frankfurt egyik külterületén, Fechenheimban.

Ráadásul mindezt 14 éve csinálja, a helyiek persze imádják, és a városkép részévé vált a fehér ló. Olyannyira megszokott a jelenléte, hogy a járókelők ráköszönnek, és az állat is mindenkivel barátságos, senkitől nem ijed meg, főleg a gyerekeket kedveli - írta a Bored Panda.

Természetesen nem egy kóborló állatról van szó, van neki gazdája, a 79 éves Werner Weischedel, aki minden reggel kiengedi a lovat az istállóból, hogy sétáljon. A kancának megvan a megszokott útvonala, kiporoszkál a mezőre legelészni, majd visszamegy a gazdájához.

Jenny napi rutinja olyan 20 kilométer, úgy látszik, igényli a mozgást, sosem történt vele semmi baj eddig.

A gazdája szerint pont azon az útvonalon jár, amikor még együtt sétáltak, csak ő már a kora miatt nem tud vele menni, viszont megtanította, hogy merre menjen, és hogy térjen haza.

A videóért és a többiért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Akár 30 fok is lehet a héten, de hétvégére nagyon elromlik az idő
Igazi április, nyári meleggel, majd esővel és széllel és 15-20 fokkal csak.
Fotó: pxhere.com - szmo.hu
2019. április 24.Erre a hétre húsvét előtt még hidegebb időt jósoltak, ám ez csak egy-két napig tartott, mától megint változik az idő. Mindenhol csökken a felhőzet, csapadékra már nemigen kell számítani, és gyors felmelegedés indul.

A Brit-szigeteknél kialakult ciklon miatt rendkívül meleg, afrikai eredetű levegő érkezik a Kárpát-medencébe is, ezért csütörtökön és pénteken átlagosan 28-29, de helyenként akár 30 fokos csúcshőmérsékletek is lesznek.

Szombatra viszont ugyanez a ciklon már esőt hoz, és a levegő is lehűl a hétvégére.

A Kiderül.hu szerint ilyen idő várható a héten.

Csütörtökön a sok napsütés mellett kevés gomoly- és fátyolfelhő várható, hajnalban, reggel északkeleten néhol zápor, zivatar még lehet, majd csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül, többfelé meg is erősödik, a Kisalföldön néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Lapozz a hétvége időjárásáért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Percekkel a robbantás előtt készült videofelvétel a Srí Lanka-i öngyilkos merénylőkről
A hátizsákos, baseballsapkák mögé rejtőző terroristákat az egyik szálloda biztonsági kamerája filmezte le.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 24.Amint arról mi is beszámoltunk, nyolc helyen történt robbantás keresztény templomokban és külföldi turistákkal teli szállodákban húsvét vasárnapján, Sri Lankán.

Három pokolgép a húsvéti mise idején robbant a keresztény templomokban, a többi robbanószerkezet célpontja három, főként külföldiek lakta szálloda volt.

Az áldozatok száma egyre csak emelkedi. A The Sun értesülései szerint 359 ember vesztette életét és több mint 500 sérült meg a húsvéti katasztrófában.

A Shangri-La Hotel halálos áldozatai között volt a dán milliárdos, Anders Holch Povlsen négyből három gyermeke is.

Eddig már napvilágot látott olyan videó, amin az egyik templomba besétáló terrorista látható.

A CCTV sokkoló felvételei azt is mutatják, amint az elkövető odalép egy nagypapához és unokájához, megsimogatja a kislány fejét, majd besétál a Srí Lanka-i templomba, ahol 67 ártatlan imádkozóval végez.

"A tömeg végén a családom látta, ahogy egy fiatalember egy nehéz táskával lép be az épületbe. Ez a férfi nem sokkal azelőtt megérintette az unokám fejét. Ez az alak volt a robbantó"

- erősítette meg a nagypapa.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x