hirdetés
1-12.jpg

„Néha csak leborulok a földre és sírok” – bántalmazott múltja van, ma Oscar-díjas színész és producer Reese Witherspoon

Jön a Doktor Szöszi 3, mi pedig a jó hírt megfejeljük egy portréval az egyik legbátrabb és legnagyobb szájú hollywoodi színésznőről.
Szajki-Vörös Adél, fotó: HBO - szmo.hu
2020. május 22.


hirdetés

Oscar-díjas, ma már saját cége van, gyártja a sikeres filmeket és sorozatokat egymás után. Elsősorban a női történetekre koncentrál Reese Witherspoon, akit legtöbbször vigyorogva látunk magyarázni az interjúkban, s így is ismertük meg: szuperül alakította Doktor Szöszit, a jogi egyetemre beiratkozó, rózsaszín világú naivát.

A legszorgalmasabb

Witherspoon maga ambiciózus, Matthew McConaughey egy interjúban azt nyilatkozta róla, hogy nem látott nála keményebben dolgozó nőt. Cégével sorra vásárolják meg kiadás előtt a  várható bestsellereket és rendszerint betalálnak: így készült el a Vadon című film, az óriási kritikai és közönségsikert aratott Hatalmas kis hazugságok és nemrégiben a Little Fires Everywhere. Mi rejlik a szőke tincsek és a kék szemek mögött? Sok magánéleti kudarc és szakmai állhatatosság. Itt van róla pár érdekesség:

Imád olvasni

Van egy online könyvklubja, amelyben rendszeresen osztja meg havi olvasmányait. Ebben a videóban, amely 2014-ben készült, például arról beszél, hogy az a könyv, amit azért olvasott el, mert mindenki más olvasta, A szürke ötven árnyalata volt, viszont legfrissebb olvasmányélménye akkor épp a Hatalmas kis hazugságok volt.

hirdetés

Üzletasszony

"Mindent tudok a filmekről, 14 éves korom óta játszom bennük" - meséli ebben a videóban. 2010 körül azonban az akkorra A nyughatatlanért Oscar-díjjal jutalmazott Witherspoon épp nem kapott olyan szerepajánlatokat, amelyek különösebben felvillanyozták volna, de a férjének, a színészügynök Jom Tothtnak támadt egy ötlete: "Többet olvasol, mint bárki, akit ismerek - mesélte Witherspoon, mit mondott a férje - Miért nem próbálod meg megfilmesíteni valamelyik kedvenc olvasmányodat?'

Én meg azt gondoltam, hogy hú, ez jó ötlet, de ezt hogy fogom megcsinálni?" Az első könyv a Vadon volt, amit így készített, s ő maga volt a főszereplője is. Ezután beindult az üzlet, s rögtön koproducere lett a bestseller Holtodiglan megfilmesített változatának.

Világsikert csinált - és még többet tervez

Igazán csak a Hatalmas kis hazugságokkal helyezte fel magát producerként a térképre. Ez volt a sorozat, ami után mindenkinek a fejébe vésődött, hogy Witherspoon kikerülhetetlen tényező lett a filmes és televíziós piacon. Produkciós cége, a Hello Sunshine hatalmas sikereket arat, célkitűzésük pedig az, hogy a nőkről mondanak el fontos történeteket, őket helyezik a sztorik középpontjába.

Influencer, jó célokkal

Ma már olyannyira influencernek számít mind Hollywoodban, mind a nagyközönség körében, hogy Book Clubjából rendszeresen a bestseller-listák élén landolnak az általa ajánlott könyvek."Mindig is rocksztárnak láttam az írókat, és az, amikor azt mondják, megváltoztattam az életüket, amikor elolvassák a könyveiket és megnézik az adaptációt - nekem mindent megér" - mondja elérzékenyülve.

Nem szuperwoman- vagy mégis?

Az említett interjúban megkérdezték tőle, hogy háromgyerekes anyaként és ennyi munkával hogy bírja, amire nemes egyszerűséggel ennyit válaszolt: "Néha csak leborulok a földre és sírok. Vagy az autómban bőgök. Néha nagyon túlterhelt vagyok." Ő magát is olyannak tartja, mint ikonikus vígjátékkarakterét: egy okos szőkét, akit sokszor alulértékelnek."A saját lottósorsjegyem vagyok. Ha senki nem lép, én tudom, hogy akkor is lépni fogok. És tudom, hogy el fogom végezni a munkát."

Bántalmazták

Egy Oprah Winfrey-vel készült beszélgetésben Witherspoon elárulta, hogy élete legkeményebb döntése az volt, amikor egész fiatalon megszakított egy bántalmazó kapcsolatot - lelki és verbális abúzusnak volt kitéve, meséli. "Nem tudnék ugyanaz az ember lenni, mint ma. Más ember is voltam valójában. Sejtszinten megváltoztatott - maga a tény, hogy kiálltam magamért. Ez nagyon nehéz, különösen akkor, ha az ember önbecsülését teszi tönkre a másik. És elképesztő volt leülni a Hatalmas kis hazugságok készítésekor a többi nővel, ugyanis kiderült, hogy nem ült ott egyetlen olyan nő sem, akit ne érintett volna abúzus."


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mozi.jpg

Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején - Visszatér a 60-as évek hangulata

Lesznek régi és új filmek, a nosztalgikus élményt pedig a görkorcsolyás felszolgálók fokozzák, akiknél kártyával, érintésmentesen fizethetsz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 25.


hirdetés

Oscar-díjas filmek, görkoris felszolgálók, érintésmentes fizetés – egyedi és biztonságos kikapcsolódást kínál a főváros új autósmozija.

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét.

Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

Újra van autósmozi Budapesten! Az utóbbi hónapokban a COVID-19 elleni intézkedések miatt távol kellett tartanunk magunkat a filmszínházaktól, a júniusban nyíló PANAM autósmozinak hála többé nem kell lemondanunk a biztonságos mozizás élményéről.

Budapest új autósmozija régi és új filmeket fog műsorra tűzni,

hirdetés

az első vetítési napon például a Brad Pitt és Edward Norton főszereplésével készült Harcosok klubját mutatják be és számos Oscar-díjas alkotást is vetítenek az elmúlt évekből.

Természetesen azok sem fognak csalódni, akiket inkább a régebbi klasszikusok hoznak lázba, a moziműsorban szerepel ugyanis a Rocky és a Truman Show is. Műfajt tekintve bőséges a választék: a sci-fi és horrorfilm rajongóknak remek választás lehet a Nyolcadik utas a halál, míg a romantikus irányt kedvelőket a Csillag születik c. filmmel várják.

„A kényszer szülte az ötletet, mivel szerettük volna, hogy meglegyen a biztonságos szórakozás lehetősége ebben az időszakban is. Emellett a nosztalgikus moziélményt is visszahozzuk, aki volt már autósmoziban, az ismeri ezt a különleges hangulatot. Igyekszünk hosszútávon stabilan fenntartani az autósmozit, és lehetőség szerint vidéken is bővülnénk” – nyilatkozta a PANAM autósmozival kapcsolatban Rácz László projektmenedzser.

A 100 autónyi befogadóképességű szabadtéri filmszínházban nem személyre, hanem autóra lehet majd jegyet váltani 5500 forintért a panam.hu oldalon. A mozizók biztonsága érdekében nincs helyszíni készpénzforgalom, és az autóból még az üdítőkért és az elmaradhatatlan mozis ropogtatnivalókért sem kell kiszállni.

A nosztalgikus élményt görkorcsolyás felszolgálók fokozzák, akiknél kártyával, érintésmentesen fizethetünk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
omega-egyuttes-koronavirus.jpg

Az Omega együttesnek vége, ha a járványnak lesz második hulláma

Sok pénzt buknak azon, hogy le kellett mondani az idei turnét és nincsenek koncertek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

"Idén 18 külföldi koncertünket mondták le, köztük négy fesztiválfellépést, ami az Omega-produkció költségét tekintve százmillió forintos nagyságrendű kiesés" – mondta a Blikknek Trunkos András, az Omega együttes menedzsere, aki szövegíróként is támogatja az együttest.

A lapnak nyilatkozott a 77 éves Kóbor János, Mecky is. Azt mondta:

"Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma.

Mi, »régiek« már abban a korban vagyunk, amikor hatványozottan dolgozik ellenünk az idő.

Még lendületben vagyunk, de ez sajnos mulandó.

hirdetés

Márciusban fejeztük be az új lemez felvételeit, de ha a következő fél évben nem tudunk színpadra lépni, utána aligha tudunk majd megfelelni az elvárásainknak. Bízunk a koncertezés folytatásában, ugyanakkor aggodalmaskodunk is."

Trunkos András menedzser éppen nagy külföldi turnét szervezett, amikor a járvány ideért.

"A lemez és a bor megjelenését áttettük szeptember 23-ra, az Omega 1962-es első fellépésének évfordulójára. Hátha szerencsét hoz"

- mondta Kóbor János a Blikknek.

VIDEÓ: Az Omega 2012-es jubileumi koncertje:

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mikrofon.jpg

Már szólhat élőzene a vendéglátóhelyeken vidéken

Nagy segítség ez a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülő zenészeknek és az éttermeknek, kávézóknak is.
MTI / Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

Ismét szolgáltathatnak zenét a vidéki vendéglátóhelyek - közölte a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ) kedden az MTI-vel.

Gyimesi László, az MZTSZ alelnöke, az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) napokban újraválasztott elnöke kérdésére a Miniszterelnökség megerősítette, hogy

Budapest kivételével a zeneszolgáltatást a vendéglátóüzletekben és a szálláshelyek vendéglátó helyiségeinek területén már nem korlátozzák a járványra vonatkozó rendelkezések.

Gyimesi László levélben kérte Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert annak pontosítására, hogy a vendéglátóhelyek megnyitására vonatkozó rendelkezés magában foglalja-e a zeneszolgáltatás lehetőségét. Az MZTSZ alelnöke azzal adott hangsúlyt kérésének, hogy a zenészek munkavégzési lehetőségeinek elvesztése nagy gondot okoz és kérte, hogy a kormány tájékoztatásában jelenjen meg a vendéglátóhelyi zenészfoglalkoztatás lehetőségének kimondása. Mint írta, a zeneszolgáltatás felszabadítása sok kollégának, különösen a cigányzenészeknek munkát és megélhetést jelentene.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
puf-sajto.jpg

Premier: a karantén előtti koncertek hangulatát idézi fel a Pál Utcai Fiúk új klipje

A Columbo című szám lett az egyik legnépszerűbb a tavaly megjelent lemez dalai közül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

A tavaly ősszel megjelent, „Igazán ez minden” című hetedik Pál Utcai Fiúk stúdióalbum országos lemezbemutató koncertturnéja a járványhelyzet miatt egyelőre még szünetel, így a közönség is jelenleg csak videoklipeken keresztül találkozhat a zenekarral. Ennek megfelelően a PUF elsősorban a klipkészítésre koncentrált az elmúlt hónapokban.

Az új lemez számai közül eddig a „Kérnéd” című dalra készült egy szövegvideó, valamint a „Vaktyúk” és az „Esőben” című dalokhoz egy-egy klip, illetve a múlt hónapban a „Nagy szerelem” című számhoz készült egy „home video”, amelyet a zenekar tagjainak otthoni felvételeiből állítottak össze.

Most pedig az igen változatosra sikerült új album egy olyan dalára készült videó, amely szintén tovább színesíti a PUF zenei világát.

A zenekar gitárosának, Molnár Balázsnak a szerzeménye megpróbál választ adni arra, hogy vajon mit is csinál egy alternatív zenész akkor, amikor éppen nem „alternatívzenél”.

Tévésorozatot néző hétköznapi emberré válik? Vagy éppen ír egy olyan, ugrálós-táncolós popszámot, mint ez?

hirdetés

Mindenesetre az új dalok közül a Columbo a koncerteken hamar közönségkedvenccé vált, így nem véletlen, hogy a klipet is nagyrészt a tavaly novemberi lemezbemutatón készült videófelvételekből készítette Erdély Jakab.

Ez egyben utal arra is, hogy a zenekar már nagyon készül vissza a koncertszínpadokra: újra gőzerővel próbál a turné folytatására, sőt – a korlátozó intézkedések megszüntetését követően – a rajongók számíthatnak egy nagyobb szabású budapesti koncertre is.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!