Négyhetes csecsemőt tiltottak ki a korhatáros moziból – anyukája azt hitte, viccelnek vele
A törvény betűje szerint járt el egy angliai mozi munkatársa egy szabálysértésre készülő fiatal anyával szemben. És ezzel ki is érdemelték, hogy a szigetországi sajtó kiszerkessze őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 11.


Az eset Shrewsbury-ben történt. A 37 esztendős Catherine Buckley és nővére a helyi Cineworldben akarták megnézni A csillag születik című filmet. Catherine magával vitte négyhetes kislányát is, nyilván nem tudta, vagy nem akarta másra hagyni. A Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével készült zenés alkotásra már megvették a jegyet, be is mentek a moziterembe, amikor az egyik jegyszedő megállította őket: „Nem vagyok biztos benne, hogy ő bejöhet, még nincsen 15 éves” – mutatott rá a bébire.

Catherine először azt hitte, hogy csak viccelnek vele, de a jegyszedő közölte vele, hogy nem, mert ez a szabály, 15 éves korhatárral bemutatott filmre ennél fiatalabbak nem ülhetnek be – írta a Mirror.

A Cineworld nyilatkozatot adott ki az ügyben, amelyben leszögezte: a jegyszedő az érvényben lévő korhatár-törvénynek megfelelően járt el.

Catherine hiába érvelt azzal, hogy a négyhetes Rosie-nak még fogalma sincsen arról, hogy mi folyik a vásznon, különben is, az ilyen korú csecsemők még napi 18 órát alszanak és csak a közeli formákat tudják megkülönböztetni. „Ilyen alapon nem tartózkodhat otthon, amikor bekapcsoljuk a tv-híradót?” – tette fel az anya a jogos kérdést.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x