hirdetés
jamalhinton_wandadench.png

Negyedszer ünnepelte a hálaadást a nagyi az idegennel, akit véletlenül hívott meg vacsorára

A férfi először nem értette, mit akar tőle az asszony, de később kedvet kapott a családi vacsorához. Azóta hagyomány lett a közös hálaadásból.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2019. november 29.


hirdetés

Félreértésnek indult, családi hagyomány lett abból a rossz helyre küldött üzenetből, amiről korábban mi is részletesen beszámoltunk. Wanda Dench unokáját szerette volna áthívni hálaadás esti vacsorára, de helyette az akkor 17 éves Jamal Hintonnak küldte el az üzenetet. Gyorsan kiderült a félreértés, de végül a fiatal fiú kíváncsiságból elment az összejövetelre, amit azóta sem hagyna ki.

Mára a Hinton és a Dench család közös hálaadása az egyik legnagyobb sztori az amerikai médiában, évről évre mindenki beszámol a banális véletlen folytán rokonságba keveredett famíliák közös ünnepléséről.

hirdetés

Wanda és fogadott unokája nemcsak novemberben lépnek kapcsolatba egymással, hanem az asszony jó nagymamához híven folyamatosan képben van a fiú életével kapcsolatban. Jamal pedig lelkesen beszámol minden történésről Denchéknek.

Az idei hálaadás azonban kicsit nehezebben jött össze, mert időközben Jamal egy másik városba költözött a barátnőjével, de végül nem maradt el a nagy találkozás. Ezúttal Wanda és férje utaztak Jamal családjához a közös vacsorára és az elmaradhatatlan meccsnézésre. A jó hangulatú estéről a fiú barátnője hosszabb videót is feltöltött a YouTube-ra:


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kamion-1.jpg

Kamionosok gyűjtenek a Heim Pál Gyermekkórháznak: lázmérőt, vérnyomásmérőt, tisztálkodási szereket is kértek tőlük

A kórház alapítványának kuratóriumi elnöke elmondta, hogy sokszor az orvosi műszerek megvásárlása is az ő feladatuk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Kamionosok gyűjtenek a Heim Pál Gyermekkórház javára.

A pénzből – a kórház alapítványának kérésére – például lázmérőt, vérnyomásmérőt, tisztálkodási szereket és kanapéágyakat vesznek, utóbbiakat a szülők számára.

Az egyik ötletgazda kamionos, Generál Lajos az RTL Híradónak elmondta, hogy megkeresték a kórházat, hogy mire lenne szükségük, és megdöbbentek a válaszon. Szerinte a felsorolt cikkeknek alapvető dolgoknak kellene lenniük egy kórházban.

A Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Kemény János elmondta, hogy sokszor az orvosi műszerek megvásárlása is az ő feladatuk. A mindennapi munkához pedig szükségük van az "apró dolgokra" is.

hirdetés

A gyűjtés december 15-ig tart, ezután megveszik a szükséges eszközöket, melyeket még karácsony előtt átadnak a gyermekkórháznak.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

hirdetés
zente-sma-hazamehet-zolgensma.jpg

Jó hír érkezett a kis Zentéről: végre hazamehetett családjával

A karanténnak viszont a kisfiú egészsége érdekében még nincs vége.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy óriási összefogásnak köszönhetően összegyűlt a gerincvelői sorvadásban, SMA-ban szenvedő kisfiú, Zente számára a Zolgensma nevű készítményre a 700 millió forint.

Arról is beszámoltunk, hogy beadták Zentének a világ legdrágább gyógyszerét, és a kezelés után jó ideig nem mehetett az anyukájával közösségbe, és hozzájuk sem mehettek látogatók.

A kisfiú anyukája gyakran közzéteszi a Facebook-oldalukon, hogy mi történik éppen velük, hol tartanak. Nemrég arról számolt be, hogy Zente a bébikompjával már egészen komoly mozgásra képes.

hirdetés

Az édesanya most azt írta Facebookon:

"Zente ma lett 21 hónapos. Rohan az idő, hiszen ezzel párhuzamosan letelt az első 30 nap is (pontosabban ma van a 32.)

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
nyito-8.jpg

Halálra ítélt spanyol agarakat ment egy magyar csapat

Hazájukban tömegével végzik ki az állatokat a gazdáik, ha már feleslegessé válnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 29.


hirdetés

Több mint fél év telt el a Hungarian Galgo Rescue Team utolsó expedíciója óta.

Mostanra 45 agár fuvarját és örökbefogadását bonyolították le Spanyolországból.

Voltak állatok, akik könnyebben és voltak, akik nehezebben találtak új otthonra. Mostanra mindenki szerető családban, felelős gazdi mellett éli az életét. De milyen egy Spanyolországban halálra ítélt galgo élete Magyarországon? Hogyan tudnak beilleszkedni a családi vagy városi környezetbe?

„Minden kutya kicsit más, eltérő igényekkel és életháttérrel érkezik. Az eddigi mentetteink között

hirdetés

vannak egészen fiatal példányok. Róluk valószínű nagyon gyorsan kiderült, hogy a többiekhez képest kevésbé erős a vadászösztönük vagy egyszerűen csak nem teljesítettek jól,

így hamar leadták őket a spanyol menhelyek egyikén. Az ő esetükben a szocializáció, a nevelés és a kapcsolat építése a gazdik legnagyobb feladata” – mondta Nagy Henriett, a magyar galgo mentés vezetője.

Vannak 3-5 éves példányok, akik sérülés, lemorzsolódás miatt kerültek „leselejtezésre”.

Ez a magyar csapat szerint hallatlan, hiszen egy 3-5 éves kutya még koránt sem idős. Ezek az agarak a testi és lelki sérülések legváltozatosabb formáit mutatják. A félelem,

a folyamatos rettegés mellett a vadászatok során szerzett sérülések és a fizikai bántalmazás nyomai is könnyedén felfedezhetőek legtöbbjükön. Pedig ők mind szerencsések, hisz olyan „haladó szemléletű” vadász volt a gazdájuk, aki nem választott a tradíció mögé bújtatott meghökkentő kivégzési módszerek közül, hanem leadta az állatot egy menhelyen.

Számos alkalommal merül fel kérdésként, hogy mekkora a galgok körüli mítosz, ami nemzetközi szárnyra kel. Valóban élnek a kegyetlen tradíciók? A kételyek eloszlatására két film debütált a közelmúltban: a Yo Galgo és a holland „Broken Spirit – The Galgo’s Last Run”. Ezekben a filmekben vadászok beszélnek arról kendőzetlenül, hogy az állat csak egy eszköz.

A magyar csapatnak, a megérkezés pillanatától fogva az legfontosabb, hogy minden agár a megfelelő helyre kerüljön,

ha ez több idő, akkor többet várnak, de a sikeres örökbeadás nem csak a kutyák, hanem a potenciális gazdik és csapat érdeke is.

A mostanra örökbefogadott galgoink egy része vidéki, mások városi életet élnek. Figyelünk arra, ki, milyen környezetben érzi majd jól magát, ezért is van a részletes, örökbefogadást megelőző kérdőívünk és a javasolt többszöri látogatás. Mindig a kutya választ,

hirdetés

ha működik a kémia, akkor az agarak mindent megtesznek a gazdikért. Sokan a korábbi múltjuk ellenére például cicák mellett élik életüket, de gyakori, hogy odavannak a gyermekekért, a nagymamákért.

Nincs mit tagadni, előfordul a férfiaktól való általános félelem, ezen lehet és kell is dolgoznia a gazdiknak. Hosszú folyamat, de minden perce megéri – mondta Csörgő Tímea, önkéntes. Figyelemmel, törődéssel és szeretettel boldogság nem csak a kutyának, de a családnak is az örökbefogadás.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
star-wars-skywalker-kora-1000x520.jpg

Hamarabb nézheti meg egy haldokló Star Wars-rajongó az új részt, mert nem fogja megérni a premiert

Az idős férfi utolsó kívánsága az, hogy fiával együtt megnézhesse még a trilógia harmadik részét. A Disney ügyvezető igazgatója azt ígérte, megpróbálják teljesíteni ezt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Fantasztikus összefogás indult egy idős Star Wars-rajongóért, akinek sajnos már nincs sok ideje hátra, de mindenáron meg akarja nézni az új részt.

A Star Wars IX. rész – Skywalker kora című, sokak által nagyon várt film december végén kerül a mozikba (Magyarországon december 19. a hivatalos megjelenés dátuma),

egy angliai idősotthonban élő úriember viszont sajnos valószínűleg már nem fogja megérni a premiert, pedig nagy rajongó, és az az utolsó kívánsága, hogy még láthassa a legújabb részt a fiával.

A Rowans Hospice ezért a Disney-hez és a Twitter népéhez fordult segítségért. Azt írták, sajnos az idő nem áll idős betegük oldalán, ezért szeretnének valami megoldást találni arra, hogy valahogy mégis teljesülhessen a kívánsága.

hirdetés

Alig két napja tették közzé a bejegyzésüket a Twitteren, de máris több mint ezren megosztották a segélykérésüket. Rengetegen szurkolnak a bácsinak, többek közt Mark Hamill, a Luke Skywalkert alakító színész is, aki megjelölte a Disneyt a válaszában, mivel csak ők segíthetnek.

A hospice ház Robert Igert, a Disney ügyvezető igazgatóját is megkereste, aki szerdán a Twitteren biztató választ adott nekik. Azt írta, beszéljék meg a szükséges részleteket, és megpróbálják megoldani.

Úgy tűnik tehát, hogy van esély arra, hogy az utolsó napjai/hetei előtt álló férfi akár minden rajongónál hamarabb, jóval a premier előtt láthassa az új részt. Reméljük, valóban sikerül teljesíteni az utolsó kívánságát.

Forrás: BBC


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!