hirdetés
mergezo-szerelem.jpg

Négy viselkedési minta, ami a romantikus filmekben a nagy szerelem jele, de valójában mérgezi a kapcsolatotokat

Hollywood az Hollywood. A valóság meg a valóság. Ha ezt látod a párodon, fuss. Előle.
Mystical Raven - szmo.hu
2019. május 10.


hirdetés

Igen, a szexi vámpírfiú nagyon romantikus, örök szerelmet ígér neked, meg mexikói all-inclusive luxusapartmanba visz. Igaz, közben kiszívná a véred, de ennyi belefér. Igen, a szado-mazo milliárdos is nagyon romantikus, végülis ő is a tenyerén hord, ehhez képest egy kis dádá semmiség, meg hogy szexuális tárgynak tekint, kit érdekel. Ő Mr. Grey, a kedvünkért a végén úgyis megváltozik, és jön az ásó-kapa-nagyharang.

A hollywoodi romantikus filmek tele vannak klisékkel, ami önmagában nem baj, hiszen épp azért nézzük őket, hogy elandalodjunk, elálmodozzunk egy kicsit. Ám a párkapcsolati szakértők és a pszichológusok szerint ami a vásznon ellenállhatatlan, az egy valódi szerelemben mérgező, sőt pusztító lehet.

Íme azok a párkapcsolati viselkedés-minták, amiket a klisé-tévhitek romantikusnak tartanak, de ha felfedezed a szerelmeden, jobb, ha minél hamarabb menekülőre fogod, vagy legalábbis nagyon résen vagy.

1. Az őrült féltékenység az őrült szerelem jele

Nem. Ebből kizárólag az "őrült" szó állja meg a helyét. Vagyis az ok nélküli, tomboló féltékenység kóros dolog egy párkapcsolatban. Egyáltalán nem a párod irántad táplált szerelmének a fokmérője, sokkal inkább a benne lévő önbizalomhiányé. A betegesen féltékeny ember egyszerűen nem hiszi el, hogy őt önmagáért is lehet szeretni, ezért lehetsz te bármilyen hűséges, mindig rettegni fog, hogy elveszít. Mindenkiben, sőt mindenben - még egy ártatlan hobbidban is - ellenséget fog látni, és ezzel egy idő után az agyadra fog menni.

A féltékenység - ha ok nélküli és állandó - az egyik legdurvább kapcsolatgyilkos.

2. Ha a párod nem tiszteli a határaidat, az azt jelenti, hogy mélyen kötődik hozzád

Nem. Ez pontosan azt jelenti, amit jelent: hogy nem tiszteli a határaidat. Ha te nem bírod, hogy kopogtatás nélkül rád nyit a fürdőszobában, amikor mondjuk épp gyantázol, akkor azt neki el kell fogadnia. Ha neked szükséged van arra, hogy néha külön is eljárj a barátaiddal meginni egy pohár bort, ha szeretnél heti egyszer-kétszer nélküle edzőterembe vagy bicajozni menni, ha időnként imádsz bekuckózni, és egyedül megnézni egy filmet, azt ő semmilyen körülmények között nem veheti zokon. Ez ugyanis a te jó közérzetednek, a te személyiségednek elidegeníthetetlen része. Persze egy kapcsolatban mindenkinek alkalmazkodni kell, de ami az egyik félnek kényelmetlen, azt a másik soha nem erőltetheti rá.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
nagy-feher-capa-kisfiu-1000x701.jpg

Majdnem lekapott a hajóról egy kisfiút egy óceánból kiugró nagy fehér cápa

Pedig csak a halra ment, amit a gyerek családja épp kihorgászott. Hátborzongató videó, de a gyerek épségben megúszta.
Mirror. Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. július 22.Az eset az amerikai Massachusetts államban, a híres, Atlanti-Óceán parti Cape Cod öbölben történt. Arrafelé népszerű hobbi a horgászás, egész családok, baráti társaságok hajóznak ki a vízre, hogy ha szerencséjük van, jó sok halat fogjanak. Egy ilyen családi horgászatra rontott rá a tenger egyik legfélelmetesebb ragadozója, a csak "fehér halálnak" nevezett nagy fehér cápa.

Mivel a fedélzeten az egyik családtag épp videózta, ahogy a hajó szélén álló horgásznak kapása van, és húzza ki a halat a vízből, a videófelvételen tisztán látszik, mi történt.

A hal már kint volt, amikor a cápa egyszer csak kiugrott a vízből, teljes erővel rámart a halra, majd visszacsapódott a tengerbe, és zsákmányával együtt eltűnt szem elől. A hajó utasai kétségbeesetten kiabáltak, ugyanis a tengeri ragadozó szinte centikre húzott el a hajón álló, egész kicsi fiútól.

A kicsapodó víz le is fröcskölte a gyereket és a környezetét, a kisfiú az ijedtségtől láthatóan azt se tudta, hol van.

A hajó kapitánya, Marc Costa azt nyilatkozta: "Szabályosan megcsapta a hajó szélét a farkával, akkora erővel rontott ránk. Szerencsére csak a halat akarta, de hát ez akkor sem volt egy mindennapi látvány."

A cápatámadások egyébként nem ritkák arrafelé. A tengeri ragadozók előszeretettel vadásznak a Cape Cod öbölben, elsősorban fókákra.


KÖVESS MINKET:hirdetés
ijeszto-buvar-kaland-1000x676.jpg

„Kiderült, hogy gyilkosság volt a víz alatt” – búvárok mesélték el a legijesztőbb dolgot, amit merülés közben valaha láttak

Hát, ezeknek az embereknek ezután egy tigriscápa szinte semmiség lesz...
Independent. Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. július 22.A búvárkodás tényleg a bátraknak való. Sokan már egy pár méteres merüléstől is bepánikolnak, a puszta ténytől, hogy mégiscsak olyan közegben vannak, ahol búvárfelszerelés nélkül nem kapnának levegőt. Mások a tenger egyszerre lenyűgöző, egyszerre misztikus mélységétől riadnak vissza.

Ám vannak esetek, amikor a szinte már mindent látott profikban is meghűl a vér. A mélytengeri búvárok fel vannak készülve arra, hogy fura dolgokkal találkoznak a víz alatt, ám a tenger nekik is tud meglepetést okozni.

A Reddit nevű közösségi oldalon, ahol bárki név nélkül, őszintén megoszthatja a tapasztalatait másokkal, valaki feltette a kérdést a profi búvároknak: mi volt a legijesztőbb dolog, amit valaha a mélyben láttak.

Jöttek is a válaszok csőstül, az alábbiakban idézünk néhányat.

1. "Kanada partjainál, a Vancouver sziget közelében merültem. Nem lehettem mélyebben 25-30 méternél. Egyszer csak meglátok egy óriási HŰTŐLÁDÁT, lezárva, hatalmas, rozsdás láncokkal körbetekerve. A dizájnt nézve lehetett vagy harminc éves. Nem tudom, eléggé végigfutott a hátamon a hideg.

A búvár haverjaimmal végül jelentettük a dolgot a rendőrségen, később ki is emelték a hűtőládát, és tudjátok, mi volt benne? Tíz darab porcelánbaba..."

2. "Még tinédzser voltam, amikor egy nyári táborban a közeli tóban reggel úszni mentem. Egy lélek sem járt arra, búvárszemüvegben lemerültem a víz alá, erre meglátok egy teljes búvárfelszerelésben feszítő fickót, amint a móló cölöpje mögül, mozdulatlanul engem figyel.

Majd' frászt kaptam, fogalmam nincs, mit keresett ott hajnalban. Mire később a barátaimmal visszamentünk és újra lemerültünk, már sehol sem volt."

A többi ijesztő történetért kérjük, lapozz.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ivanka-trump-boris-johnson.png

Gigabaki: Ivanka Trump gratulált az új brit miniszterelnöknek - de az országot nem találta el

Elírta, na.
Independent - szmo.hu
2019. július 23.Amint arról mi is beszámoltunk, megvan az új brit miniszterelnök, Boris Johnson személyében.

A várakozásoknak megfelelően a volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök utódjaként. Johnson szerdán átveszi Maytől a kormányfői tisztséget is.

Johnson hivatali utódjával, Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszterrel versengett a pártvezetői posztért. Kedden bejelentett győzelme - tekintettel arra, hogy a Konzervatív Párt kormányon van - a brit parlamentarizmus konvenciói alapján a miniszterelnöki tisztség elnyerését is jelenti.

A világ vezetői természetesen sorra gratulálnak közösségi oldalaikon Nagy-Britannia új vezetőjének. De a pálmát mindenképp Donald Trump amerikai elnök lánya és cégbirodalmának tulajdonképpeni vezetője, Ivanka Trump viszi el, aki Twitteren egy kicsit elbakizta a dolgot.

Ivanka Trump Twitter-bejegyzéséért és a rekaciókért kérjük, lapozz.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
csaj.jpg

Férfi így még nem bukott le tinderezéssel, mint ez a nyaralás közben élőző influencer

Kapcsolatban töröljük a Tindert, mert bajba kerülhetünk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 23.Magát és barátnőjét videózta épp az influencer és bőszen néztek a telefon kamerájába, amikor a kijelzőn megjelent egy Tinder-üzenet. Utóbbi a hosszú kapcsolatokban azért nem a legjobb ómen, lett is belőle nagy videós összecsapás.

A Metro szúrta ki a párról készült videót és a párról szóló cikkükben leírják: romantikus minivakációra vitte barátnőjét az online felületeken csak Luxury Prince néven ismert, 26 éves Ahkeem Murphy. A pár jetskizni indult, ahonnan az influencer Ahkeem élőben közvetített követőinek. Ekkor 26 éves Lynn Burton hirtelen észrevett valamit:

a képernyőt nézve meglátott egy olyan értesítést, amit kapcsolatban senki sem akar látni.

A barátjának egy másik nő küldött üzenetet a Tinderen, úgyhogy Lynn felháborodva kérte számon a férfit, aki korábban megígérte neki, hogy törli a társkeresőt a telefonjáról.

Lapozz a posztért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x