hirdetés
lorrainecridge_downszindroma.jpg

Négy Down-szindrómás lányt fogadott örökbe és nevelt fel férjével a tanárnő

A házaspár úgy döntött, olyan gyerekekkel alapítanak családot, akiknek erre egyébként alig lenne esélye. Nem bánták meg.
Facebook/Lorraine Cridge - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

Amikor Lorraine Cridge 30 évvel ezelőtt elhatározta, hogy családot alapít, még nem sok szülő fogadott örökbe fogyatékossággal élő gyerekeket. A ma már nyugdíjas tanár azt mondta a Metrónak, hogy mindig is átérezte a fogyatékkal élők helyzetét:

"Talán furcsán hangzik, de olyan volt ez akkor, mintha egy előre elrendelés. Persze nem a vallásos értelemben, de mégis valami hasonló. Tudtam, hogy ez olyasmi lesz, amit mindig is tudtam, hogy meg kell tennem, és meg is akartam tenni. Úgy voltam vele, hogy a többség egészséges, fehér gyerekekre vár, hát akkor meghagyom nekik őket, én pedig családot alapítok olyanokkal, akiknek másképp erre nem lenne esélye" - mesélte a lapnak az asszony.

Lorraine mindig is egy teljesen hétköznapi családot szeretett volna. Férjével, Derekkel születésnapi partikról, parkbéli piknikekről és tengerparti vakációkról ábrándoztak. Ahogy egyre jobban beleásták magukat a Down-szindrómás gyerekek világába, egyre inkább azt gondolták: ez kell nekik.

Az első gyerek, Laylat 1986-ban csatlakozott a családhoz, valamivel később pedig ikreket ajánlottak a Cridge házaspárnak. Az ismerőseik közül ekkor sokan féltették őket a három fogyatékkal élő lány nevelésétől, de belevágtak. Carlyn és Rose után még egy Down-szindrómás lány, Lucy érkezett Cridge-ékhez.

Lorraine folyton azt várta, hogy mikor jönnek már a nehézségek, de valahogy soha nem voltak igazán nehéz pillanatok. Bizonyos szempontból könnyebb helyzetben is volt, mintha ép gyerekei lettek volna, például soha nem kellett azért aggódnia éjszakánként, hogy hol vannak a lányok.

hirdetés

Pillanatok elrepült az együtt töltött harminc év, a gyerekek még mindig együtt élnek a család házában, miközben Lorraine és Derek már elköltöztek. A négy nővér kiválóan megvan, felosztják egymás között a feladatokat: Layla anyáskodó lett, ő végzi el a házimunkák legnagyobb részét is, például a testvérei szobáit is ő takarítja.

Az ikrek valamivel csendesebbek, nagyon közel állnak egymáshoz, alig csinálnak valamit a másik nélkül. Ezzel szemben Lucy egy igazi energiabomba, kicsit talán hiperaktív is, és rettentően vicces alkat.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
zente-sma-keresztelo.jpg

Megkeresztelték Zentét – áhitattal hallgatta a koncertet és az istentiszteletet az SMA-s kisfiú

Anyukája a Facebookon számolt be a megható eseményről, sok-sok fotóval.
Címkép: Kurdi József - szmo.hu
2020. augusztus 10.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Zente nemrég kipróbálta a templomi orgonát a lelkész segítségével, sőt a világ legdrágább gyógyszerével kezelt kisfiú még énekelgetett is. Erről Zente anyukája egy videót is megosztott a Facebookon.

Abban is elhangzik, hogy éppen a keresztelőre készülnek. Vasárnap pedig meg is keresztelték Zentét a Kozármislenyi Református Templomban. Az eseményről a kisfiú anyukája fotókat is megosztott a Facebook-oldalukon. Zente édesanyjának beszámolója szerint egy nagyon szép és megható szertertást köszönhetnek Nagy Mariann lelkipásztornak, "akihez rengeteg közös emlék fűzi Zentét és minket, hiszen a kezdetektől tevékenyen állt a gyűjtés és Zentike gyógyulás mellé!"

"Az esemény különlegessége volt Tasi Csaba orgonaművész csodás előadása is, így valóban felejthetetlen pillanatokat éltünk át!

Zente egyébként rendkívül fegyelmezetten, egyetlen hang nélkül, mondhatni áhitattal hallgatta végig szépen nyugodtan a koncertet és az egész istentiszteletet. Nagyon büszkék voltunk rá, bár igazából nem is vártam mást, hiszen tudtam, hogy ha zenét hall akkor más nem is nagyon érdekli. Illetve kiemelném, hogy akkor sem sírt egy pillanatig sem amikor vizes lett a bukisja, pedig véletlenül egész sokat kapott"

hirdetés

- írta le élményeiket Zente anyukája, aki több fotót is megosztott az eseményről.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
ajandek.jpg

Összefogás indult az édesanya nélkül maradt budapesti családért

A nőre másfél hete zuhant rá egy férfi, aki kiugrott XI. kerületi panelházukból. Mindketten meghaltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 11.


hirdetés

Összefogás indult az édesanya nélkül maradt budapesti családért. A nőre másfél hete zuhant rá egy férfi, aki kiugrott XI. kerületi panelházukból. Mindketten meghaltak. Férje azóta egyedül próbál helytállni, de rengeteg segítséget kap - hangzott el az RTL Híradójában. Gyerekjátékokat, babakocsit és ruhákat adományoztak nekik. Több tejdajka pedig anyatejet is biztosít az anya nélkül maradt fél éves kislánynak.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
apuka-segitsegevel-szuletett-meg-a-baba-illusztracio-pixabay.jpg

A hősiesen helytálló apuka segédkezett gyermeke születésénél, amíg a mentők oda nem értek

A 39 hetes kismamánál otthon indult be a szülés. A hős apuka tartotta a frontot, amíg a szakemberek kiértek hozzájuk.
A címkép illusztráció: Pixabay/ThorstenF - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

Néhány napja írtunk arról, hogy a családtagok vezették le a szülést egy zuglói kismamánál, mire a mentők kiértek, már megszületett a baba.

Most is az egyik családtag segítette a mentősök munkáját, ugyanis otthon indult be a szülés egy 39. hétben lévő kismamánál.

"A Nyírábrányi Mentőállomás esetkocsiját riasztották ma hajnalban ahhoz a 39. hetes kismamához, akinél otthonában indult be a szülés. A mentésirányító instrukcióit addig a hősiesen helytálló apuka követte, az ő segítségével vált láthatóvá az újszülött hajas fejbőre"

- számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

hirdetés

A mentők hamar kiértek a helyszínre, a szakemberek átvették a szülés vezetését és végül egészséges kisfiút segíthettek világra.

Időközben ráadásul speciális koraszülött mentőegység is csatlakozott az ellátáshoz. Végül az anyukát és a kis Gáborkát is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők, a hős apuka kíséretében.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
wagner-kata-vizimento.jpg

A strandolók segítségével mentette meg egy fürdőző életét a vízimentő Sopronban

Példaértékű összefogással sikerült kimenteni, majd újraéleszteni a tóban elmerült férfit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 12.


hirdetés

Életet mentett egy vízimentő a soproni Tómalom fürdőben vasárnap - számolt be róla a Vízimentők oldala.

A délutáni órákban két férfi besétált a partról a vízbe és úszva elindult a tó vízén kihelyezett úszósziget irányába. A sziget felé félúton megálltak, csapkodó, kapálózó mozdulatokat tettek, de közben nevettek, ami arra utalt, hogy csak szórakoznak. Majd az egyikük elkezdett kifelé úszni a part irányába, a másikuk pedig ottmaradt.

A szolgálatban lévő vízimentő, Wágner Kata folyamatosan figyelte őket, így amikor észrevette, hogy az egyik férfi nem jött vissza a partra, már tudta, hogy ez nem vicc.

Azonnal beugrott a vízbe és odaúszott a 60 év körüli úrhoz, aki közben elmerült. A vízimentő kikiabált a strandolóknak, hogy azonnal hívjanak mentőt, ő pedig lemerült, hogy megkeresse a bajbajutottat a víz alatt.

Azon a területen, ahol a férfi elmerült, mély a víz, a meder pedig laza szerkezetű iszappal borított. Kata többször is lemerült, de nem találta a férfit. Ekkor ismét hangosan kiabált a strandolóknak, hogy aki nagyon jól tud úszni, az menjen oda hozzá és segítsen a keresésben. A laikus segítőktől, az ő biztonságuk érdekében azt kérte, hogy ne fejjel bukjanak le és a kezükkel próbálják megkeresni, hanem függőlegesen, lábbal a mederfenék irányába ereszkedjenek lefelé a vízben és azonnal szóljanak neki, ha a lábukkal megérzik a bajbajutott testét.

hirdetés

Hamarosan egy férfi, aki részt vett a keresésben jelezte, hogy a lábával hozzáért az elmerült férfihez, ott van a mederfenéken. A vízimentő, a fürdő úszómestere és még néhány segítő azonnal lemerült, hogy felhozzák. Miután kihúzták az úszószigetre, Wágner Kata azonnal megkezdte az eszméletlen férfi újraélesztését.

Közben többen odaúsztak, hogy megkérdezzék, tudnak-e valamiben segíteni. Volt egy hölgy, aki felajánlotta, hogy átveszi a mellkaskompressziót, mert sürgősségi osztályon dolgozik, így van tapasztalata, de a vízimentő azt kérte tőle, hogy inkább figyelje a férfi pulzusát.

A strand területén van kihelyezett defibrillátor, melyet a Malomtó fürdő egyik alkalmazottja vízibiciklivel juttatott el az úszószigetre. Miközben folyamatosan végezte a mellkaskompressziót, a vízimentő az egyik strandolónak elmagyarázta, hogy nyissa ki a defibrillátort és azt, hogy miként kell helyesen felhelyezni a tappancsokat (elektródákat), de eközben a másik hölgy – aki a pulzust figyelte – jelezte, hogy visszajött a férfi pulzusa. Az úr hörögni kezdett, ekkor az oldalára fordították, hogy a folyadék távozni tudjon a légutakból, majd visszafordították, hogy Kata folytatni tudja a mellkaskompressziót.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!