hirdetés
retro_kajak_ck1.jpg

"Négercsók és téli fagyi" – 5 otthon is elkészíthető retró finomság

Némelyiket már nem is lehet kapni, némelyiknek pedig az íze már nem ugyanaz. Ezért, ha valamikor a kedvencetek volt a téli fagyi, a túrókrém vagy a perecen a só, készítsétek el otthon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 05.


hirdetés

A 70-es, 80-as években nem roskadoztak az üzletek annyi édességtől, mint most. Ráadásul a legfinomabb külföldi csodákról is csak hallani lehetett, és csak a kiváltságosok juthattak hozzá.

Ebben az egykori kedvenceket találjátok, ráadásul otthon is elkészíthetitek. Aki pedig nem élt még, amikor ezek voltak az igazi csemegék, ismerje meg szülei vagy nagyszülei kedvenceit!

1. Téli fagyi

Egykor nem kényeztették el az embereket sem a cukrászdák, sem a jégkrémgyártók télen fagyival. Ezért aztán megszületett a téli fagyi, amiből a gyerekek is bármennyit ehettek torokfájás nélkül.

Igaz, hogy csak csokis létezett belőle, viszont igazi tölcsérben volt. Ráadásként csokimáz volt a tetején. A receptet itt találjátok.

2. Vaníliás krémtúró

A krémtúró ma is kapható, de talán az íze már nem ugyanaz. Régen csak vaníliás és mazsolás változata létezett.

Az elkészítése otthon is csak pillanatok műve. Íme a recept.

3. Négercsók

A négercsókot műanyag, tojástartó szerű dobozban lehetett kapni. A legegzotikusabb íz talán a kókuszos volt...

Nem csak Magyarországon volt ismert, csak a fogyasztás módja volt más országonként. Amíg, mi itthon egybe bekaptuk az egészet, a német iskolásoknak az egyik legfinomabb tízórai: félbevágott zsemlében egy négercsók. Recept >>>

4. Babapiskóta

Mára szinte csak desszertek kiegészítője, ami egykor maga volt a mennyország és a kánaán egyben. Önmagában is tökéletes édességnek számított.

Már a csecsemők is jóízűen ették, talán ezért is babapiskóta a neve. Lereszelték és reszelt almával összekeverték a babáknak. Ma talán pokolra jutna az az anyuka, aki egy kisbabának ilyet ad. Ettől függetlenül, próbálkozzatok vele bátran! Kattitnsatok a receptért!

5. Sósperec

Ki ne evett volna az Állatkertben, a Vidám parkban vagy a cirkuszban sósperecet. De még az Operaház elegáns büféjében is árulták.

Igazából itt nem is a perec volt a lényeg, hanem rajta a só. Ami olyan volt, mint a gumi: nyúlós és kicsit ragadós. Viszont mindenki azokért a falatokért harcolt és azokat a pereceket kereste, amikról nagy darabokban lógott le a sós máz. A RECEPTBEN megmutatjuk azt is, hogyan kerül ez a spéci sós cucc a perecre.

Természetesen, mint minden lista vagy gyűjtemény, ez is szubjektív. Ha kimaradt a kedvenced, írd meg nekünk kommentben!


KÖVESS MINKET:

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x