hirdetés
tanszer1.jpg

Ne szólj hozzám, ha jót akarsz: Anya vagyok és szeptember van

Az iskolakezdés mizériáját humorral, még több humorral igenis át lehet vészelni. És a felismeréssel, hogy nem vagy egyedül: a szülőtársak is próbálják túlélni...
Sápszky Dóri írása a Nő? Nő! Nő blogon, Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 14.


hirdetés

Az igazi Nő, nem a hasznot keresi a férfiban, hanem az ambíciót. Nem a javakat és lehetőségeket várja tőle, hanem a társa, segítője ezek megteremtésében. Erről szól a Nő? Nő! Nő blog humorral, néha mérgesen, néha csipkelődve, de nem csak nőknek.

Még alig tettem túl magam a 2-án, amikor az évnyitót és a szülői értekezletet egy napra tették, máris elkezdődött az iskolakezdés kálváriája.

Vonalas füzet, 15 cm-es vonalzó, kék és piros korongok, nagy mappa, kis mappa, postairon, ceruzafogó, átlátszó könyvbekötő. Magolom a listát az üzlet bejáratánál.

Amint belépünk a Müllerbe, a gyerek eltűnik a parfümosztályon.

E-mailem jött. Ez szeptembertől rosszat jelent, mert tuti hogy a „csakaszülők2019” iskolai csoport e-mailezik és ők 3 dolgot akarhatnak: pénzt, gyümölcsöt, vagy még valamit, amit meg kell venni, be kell hozni, el kell menni érte, fel kell venni, meg kell szervezni, ki kell mosni, le kell másolni, el kell intézni.

Fotó: Pixabay

hirdetés

Rendkívüli e-mail érkezett, mégsem kell átlátszó könyvbekötő, nem kell bekötni a könyveket semmivel, mivel nagymappában lesz a kismappa, kismappában a vékony mappa és abban a könyv. Meg amúgy sem tudnak olvasni és a könyvről ismerik fel a könyvet. Halleluja. Visszateszem, eggyel kevesebb.

Szalad felém a gyerek Carolina Herrera parfümfelhőbe úszva, Estée Lauder rúzzsal a kezében, persze fülig kikenve.

-Anyu ezt vedd meg nekem- emel le a polcról egy 42.000 Ft-os arckrémet, amit le is ejt. Próbálok úgy tenni, mintha nem ismerném.

– Mi a [email protected] az a ceruzafogó? Az nem te vagy? Nem te fogod a ceruzát?

-Jajj Anyu ne szórakozz már, hanem vásárolj! Unatkozom!- ő unatkozik… ész megáll, nekem olyan jó azt méregetni, hogy 2cm –es e a margó a füzetben, mert csak az a jó (tudták???).

Körbenézek és megnyugtat a felismerés. Szétzuhant kócos anyukák túrják a füzeteket, lepattogott körömlakkal a kezükön, mögöttük valami rémes gyerek követelőzik és bontja ki a gumicukrokat, amiket még ki se fizettek.

Nem vagyok egyedül. Köszönöm Istenem!

Úgy látom, nem csak én nézek ki úgy, mint a saját dédnagyanyja, nem csak nekem nem volt időm hajat mosni és normálisan felöltözni, nem csak nekem gáz a kölyköm és nem csak én kaptam idegösszeomlást az iskolakezdéstől.

Fotó: Sápszky Dóri

1 óra után eljutunk végre a pénztárig, ahol kipakolom a kosárból a Barbikat és festékeket, amiket a lányom engedély nélkül belepakolt és a szalagra helyezem a 3. körben beszerzett tanszereket.

Még egyszer 14.000 Ft. Döbbent, lehangolt arcú szülők húzkodják le a kártyáikat a pénztáraknál, ahol a következő mondatokat intézik a gyerekekhez, akik egyébként mit sem tehetnek az egészről.

„Aztán tanuljál is, ne csak dísznek vegyem ezt a sok mindent!” „Ha elhagyod ezt a tollad a körmöddel fogsz írni!” „Jövőre apáddal mész bevásárolni.” „Magamnak majd veszek nyáron őszi kabátot.” „Ennyit költök, aztán megint megbuksz matekból.”

Szeptember 12-e van. Eddig még nem tudtam úgy betenni a lábam az iskolába, hogy ne szedjenek le pénzre!

„Anyuka! Osztálypénz! Színházpénz! Ebédbefizetés! Fényképpénz! Korcsolyapénz!”

Fotó: Wikipédia

Komolyan gondolkozom azon, hogy veszek egy olyan bajusz, orr, szemüveg álarcot és abban fogom bevinni a gyereket az iskolába, hogy ne ismerjenek fel.

Jelentem: elfogyott a pénzem, az energiám, az életerőm! Vissza akarom kapni a gyermekem, aki egy hulla fáradt zombi lett amióta iskola van, csak sír, alszik és eszik.

Szegény Anyák! Tartsatok ki. Lesz ez jobb is! Vagy nem???? Addig is mindenkinek egy whiskeyt jéggel!

U.I.:

A kedvenc Anyukám az EGYHÁZI iskola szülőijén elejtett beszólásáért az év Anyukája. Meg merészelte venni előre a mappákat, amiknek még a pontos méreteit nem mondta el a tanár.

-Biztos, hogy ugyanakkorát vett az Anyuka? Mert még a méreteket nem egyeztettük le.

-Nem biztos tanár úr, lehet, hogy egy hangyaf...nyit kisebbek, nagy probléma?

Ha tetszett, amit olvastál keresd a Nő? Nő! Nő blogot, amit a szerző nem csak nőknek ajánl!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
haztartasi-szerzodest-koto-anya-northfoto.jpg

Szerződést kötött egy anya trehány gyerekeivel: fizetniük kell, ha nem tartanak rendet

Pénzbüntetés és telefonmegvonás jár a szabályok megsértéséért. Eddig úgy tűnik, hatásosak a szankciók...
Fotó: Northfoto - © Tony Kershaw / SWNS - szmo.hu
2020. február 19.


hirdetés

Elege lett egy angol nőnek abból, hogy állandóan tinédzser gyerekei után kell takarítania és rendet csinálnia.

Katrina Neathey radikális lépésre szánta el magát két fiával, Haydennel (19), Joshuával (18) és Oliviával (13) szemben, akik rendszeresen ruhás szekrényük mögé rejtették el piszkos ruháikat, tányéraikat, sőt, egy alkalommal még egy használt húsvágó deszkát is talált.

Az anyánál ott szakadt el végleg a cérna, amikor sarat talált új, 2000 fontos (kb. 800 ezer forintot érő) szőnyegükön. Akkor az ebédlőasztalhoz hívta a bandát, és átadott nekik egy tízpontos szerződést. Ebben egyebek között arról rendelkezett, hogy be kell ágyazniuk, a piszkos mosnivalót a szennyes kosárba teszik, és tilos enni vagy szénsavas üdítőt inni a hálószobában. Olivia nem tarthat ágya mellett sminkkészletet.

Szabálysértések esetén a két ipari tanuló fiúnak alkalmanként 5 fontot (2000 forint) kell fizetnie, húguktól pedig egy napra megvonja a telefonját – írta a Sun.

A West Sussexben élő Katrina, aki egy tisztító cég társtulajdonosa, úgy véli, hogy ez a „szigorú, de igazságos” terv működik, és annak egy hónappal ezelőtti bevezetése óta mindössze 20 fontot (8000 forint) zsebelt be a büntetésekből, pedig szigorúan ellenőrizte, hogy a felek betartják-e a szerződést.

hirdetés

A fiúkat érzékenyen érintette, hogy fizetniük kell, és azóta kétszer is meggondolják, hogy érdemes-e rendetlennek lenni. Anyjuknak pedig sokkal könnyebb lett az élete, még korholni sem kell csemetéit.

Nem Katrina az első édesanya, aki remek ötletet talált ki arra, hogy rávegye gyerekeit a házimunkára.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
hamburger.jpg

Csökkenő spermaszám: a pizza, a hamburger és az édességek miatt kisebb eséllyel lehetsz apa

Aki viszont szuperspermát szeretne, az fogyasszon sok zöldséget, gyümölcsöt és halat.
képünk illusztráció, fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. február 22.


hirdetés

A rossz étrend és az alacsony spermaszám összefüggésben lehet egymással, legalábbis egy friss kutatás szerint, írja a Daily Mail. A felmérés során közel 3000 férfi spermaminőségét elemezték, akik részletesen beszámoltak étkezési szokásaikról is a kutatóknak.

A mintában átlagosan 19 éves dán férfiak vettek, mert az országban 18 év felett kötelező a katonai sorozás. Ennek során egy általános fizikai felmérést végeznek el, ami magában foglalja a sperma vizsgálatát is.

Ezek alapján kiderült, hogy a pizzát, hamburgert és cukros desszerteket előnyben részesítők átlagos spermaszáma 122 millió volt, szemben az egészségesen táplálkozók 167 milliójával, akik sok halat, gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak. A két szélsőség között helyezkednek el azok, akik vegetáriánus étrendet követnek: ők átlagosan 151 millió spermiumot produkáltak milliliterenként.

Az eredetileg a JAMA Network Open nevű szakfolyóiratban megjelent elemzés szerzői végül arra a megállapításra jutnak, hogy a modern élet és a megváltozott, egészségtelen táplálkozási szokások

"spermageddonhoz" vezethetnek.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
minipita_ck.jpg

Zsemle helyett: mini pita házilag

Iskolai szendvicsnek vagy egy sokfős buliba is tökéletes, mert ipari mennyiségben elkészíteni sem tart az örökkévalóságig.
R. Fonyó Barbara írása a Mom With Five blogon - szmo.hu
2020. február 22.


hirdetés

A Mom With Five blog sokkal több egy ötgyerekes édesanya egyszerű naplójánál, egy valóságos családi magazin. R. Fonyó Barbara végzettségét tekintve történész-egyiptológus, de az egyetem elvégzése után – némi kitérőtől eltekintve – külpolitikai újságíróként dolgozott a Magyar Távirati Irodánál. 2002 óta háztartásbeliként, főállású anyaként éli a mindennapjait öt gyerek (4 fiú és egy lány) édesanyjaként.

Barbara posztjai középpontjában a család áll, a gyerekei, a velük átélt élmények, a gyereknevelés során szerzett tapasztalatok, kudarcok. Írásaiban azt szeretné megmutatni, hogy gyerekekkel élni nem mindig rózsaszín, habos-babos tündérmese, néha kifejezetten nehéz, de ennek ellenére minden pillanatáért megéri csinálni, küzdeni, erőn felül teljesíteni.

Amivel egy felnőtt könnyedén megbirkózik, az bizony egy gyereknek bőven okozhat fejtörést. Például egy olyan hétköznapi dolog is, mint egy nagyobb méretű – felnőtt kézre szabott – szendvics elfogyasztása. Mit tehetünk? Készítsünk apró gyerekkezekre szabott ételeket. Például marokkói mini pitát.

Amióta pár évvel ezelőtt szükségszerűen belevetettem magamat az iskolai tízóraik világába, folyamatosan kutatom, hogy mivel dobhatnám fel a sulis gyerekeim uzsonnásdobozait.

Mert hiába a jobbnál-jobb, szebbnél-szebb, változatosabbnál-változatosabb szendvicsbelsők, mindig elő kell rukkolni valami újdonsággal, különben a gondosan előkészített finomságok nem a gyerekek bendőjébe kerülnek, hanem haza.

Úgy, ahogy beküldtem őket. Ez meg azért mégsem járja, hiszen nem azért csinálom őket, hogy aztán az enyészeté legyenek.

hirdetés

A sok-sok év alatt felszedett rutinnak köszönhetően már igazán profi vagyok abban, hogy mi kerüljön a péksüteményekbe. Bátran és minden szerénység nélkül kijelenthetem, hogy a beltartalomra még soha nem érkezett panasz. Sőt!

Annál többet szoktak viszont morogni a gyerekek a péksütemények miatt. Mert ott azért nem akkora a felhozatal, hogy ne tűnjön fel: ismét zsemle vagy kifli került a dobozba. Még akkor sem, ha gyakran kapnak pitát, tortillát vagy éppenséggel egyszerű kenyeret. Minden bevetett furfang ellenére el kell ismernem, hogy ezen a téren lényegesen szűkebb választékot tudok felmutatni, mint a szendvicstöltelékek esetében.

Épp ezért

mindig örülök, ha rábukkanok valami olyasmire, aminek már a kinézetéről lerí, hogy ezt a Jóisten is uzsonna alapanyagnak teremtette, pláne, hogy nagyon egyszerű alapanyagokból készül és nem is elsősorban szendvicsalapként lehet felhasználni, hanem jelenlétével tovább bővíthetem a repertoáromat olyan finomságokkal, amelyek igazi kirándulást jelentenek a szendvics-univerzumból.

Ezek az apró kirándulások határozottan feldobják az uzsonnásdobozokat és igazán változatossá teszik a gyerekeim sulis étkezését és nem csak az övékét… hanem mindazon osztálytársukét is, akiknek jut a dobozból.

Mert egy nagy doboz mini pita mozzarellával és koktélparadicsommal, na meg némi friss bazsalikomlevéllel, vagy különböző mártogatókkal bizony odavonzza azokat is, akiket már egy-egy látványosabb szendvics sem hoz lázba.

Mini pita. Igen, jól olvastad.

A sütőben sült nagy pita kistestvére. Csak ezt

méreténél fogva sokkal könnyebb az uzsonnásdobozba gyömöszölni, nem kell félbevágni, ebből kifolyólag nem lesz kiszáradt, megszáradt része.

Ráadásul még a sütőt sem kell begyújtani az elkészítéséhez, mert serpenyőben sül néhány – tényleg néhány – alapvető konyhai hozzávalóból. További előnye, hogy akár három tucatot elkészíteni sem tart az örökkévalóságig.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
bartomeu-barca.jpg

Felbérelhetett egy céget a Barcelona elnöke, hogy kamuprofilokkal támadják az ellenfeleit

Támadtak olyan volt játékosokat is, mint Xavi és Puyol, de kapott a lejáratásból a szerződéshosszabbításán vacilláló Messi és felesége, valamint Gerard Piqué is.
Fotó: Northfoto - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

Egymillió eurót fizethetett a Barcelona egy I3 Ventures nevű PR-cégnek, hogy kamuprofilokkal fényezzék a közösségi médiában Josep Maria Bartomeu elnököt, klubvezető ellenfeleit pedig lejárassák - hangzott el a katalán Cadena SER rádió műsorában.

A Forbes az üggyel kapcsolatban arról ír, hogy a szerződés alapján nemcsak a potenciális rivális elnökjelölteket próbálják lejáratni, hanem több játékost is. Így támadtak be olyan volt játékosokat is, mint Xavi és Puyol, de kapott a lejáratásból a szerződéshosszabbításán vacilláló Messi és felesége is, valamint Gerard Piqué is.

Az I3 Ventures nevű PR-cégre azután figyeltek fel, miután Eric Abidal sportigazgató egy interjúban a játékosok hozzáállását bírálta, és erre szokatlan módon Messi a közösségi médiában válaszolt. Ekkor a kamuprofilok mind magasztalni kezdték Bartomeu elnököt, hogy mennyire higgadtan és nyugodtan kezelte a helyzetet.

A spanyol sajtóban megjelent információk szerint a Barcelona 2017-ben szerződött a I3 Venturesszel. Azt, hogy valóban kapcsolatban állnak a céggel, a klub délutáni közleményében meg is erősítették, ugyanakkor állításuk szerint a cég nincs kapcsolatban a hírekben szereplő kamuoldalakkal. Amennyiben mégis kiderülne ennek az ellenkezője, úgy azonnal szerződést bontanának velük.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!