hirdetés
Donald_Trump_5440995138-1000x667.jpg

„Ne legyen ostoba!” – ezt írta Trump Erdogannak, de először senki nem akarta elhinni

A Fehér Ház viszont megerősítette. Donald Trump a törökök szíriai kurdok elleni offenzívájáról szerette volna lebeszélni a török elnököt.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2019. október 17.


hirdetés

Trump olyan levelet küldött a török elnöknek, hogy többen szükségét érezték utána, hogy rákérdezzenek a Fehér Háznál, hogy a dokumentum valódi-e, de a helyzet az, hogy az amerikai elnök tényleg olyanokat írt Recep Tayyip Erdoğan elnöknek, hogy "Ne legyen kemény fiú. Ne legyen ostoba! Később még beszélünk telefonon."

"Én tényleg azt hittem, hogy ez egy vicc, hogy ez nem érkezhet az elnök irodájából" - mondta a Mike Quigley, a képviselőház titkosszolgálati szakbizottságának demokrata tagja.

Donald Trump két nappal az amerikai csapatok Északkelet-Szíriából való kivonása után írt levelet a török elnöknek, ezt Trish Regan, a Fox News gazdasági újságírója megszerezte, és nyilvánosságra hozta. Először senki nem akarta elhinni, hogy valódi, de a Fehér Ház megerősítette, hogy az. Feltételezések szerint azért, hogy alátámasszák a nézetet, miszerint az elnök nem értett egyet Törökország szándékával a kurdok lerohanását illetően. A csapatkivonás után az elnököt demokrata és republikánus politikusok is keményen bírálták.

hirdetés

Az amerikai elnök úgy kezdi a levelet, hogy ő egy jó üzletet szeretne kötni Erdogannal:

"Nem szeretne ön lenni a felelős ezrek lemészárlásáért, én pedig nem szeretnék a török gazdaság romba döntéséért - de az leszek ha kell." - vázolja az alku mibenlétét Trump.

Azt is írja, hogy ő keményen dolgozott, hogy megoldja Erdogan néhány problémáját és Mazlúm Abdi, kurdok vezette a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) parancsnokánál is olyan engedményeket sikerült kiharcolnia, mint még soha ezelőtt, és Mazlúm tárgyalóasztalhoz ülne Erdogannal.

A világ legnagyobb gazdaságával rendelkező ország elnöke, Donald Trump befejező sorai is kiemelésre méltóak, amiben a következő jóslatot teszi.

"A történelem kedvezően fogja megítélni önt, ha emberségesen és a helyes úton rendezi ezt a konfliktust, de ha nem történnek jó dolgok, akkor örökre az ördögként tekintenek majd magára."

Lezárásként pedig az egészet megfejeli azzal, hogy "Ne legyen kemény fiú. Ne legyen ostoba."

Arról nincs hír, hogy Erdogan török elnök miképpen reagált a levélre. Északkelet-Szíriában a kurdok úgy érzik Donald Trump elárulta őket, miután segítettek legyőzni az ISIS terrorista-csoportot, a török offenzíva ellen pedig az EU is felszólalt.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
lazar-janos-cimkep.jpg

Lázár János betiltaná a dohányzást az autókban és a társasházak közös területein is

Azt is bevezetné, hogy a 2020 után születettek ne vehessenek dohányárut.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 21.


hirdetés

Az egykor Miniszterelnökséget vezető miniszter, jelenleg a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos egy elemzőcég szerdai konferenciáján közölte, hogy letette a miniszterelnök és a kormány elé azt a törvényjavaslatot, amiben szigorítaná a nemdohányzókat védő szabályokat - írta meg a Népszava.

Lázár János tiltaná a gépjárművekben és a társasházak közös területein való rágyújtást, illetve szabályozná, hogy a 2020 után születettek ne vásárolhassak dohányárut.

A konferenciát tartó The Economist Intelligence Unit azt kutatja, hogy az utóbbi időben történt fejlesztések dacára miért nem csökken a tüdődaganatos megbetegedésekből fakadó halálozások száma.

Lázár szerint cselekvésre kell, hogy sarkalljon minket az, hogy az évi 130 ezer elhunyt közül 10 ezer olyan 50-60 év közötti személy is van, akinek még nem kellett volna meghalnia.

hirdetés

Ráadásul Magyarországon az uniós átlagnál jóval többen halnak meg daganatos betegségekben.

Mivel a halálozások 80%-áért a tüdő-, emlő- és vastagbél daganat felelős, kulcsfontosságú, hogy tegyünk a megelőzésért.

Hangsúlyozta azt is, hogy az egészségpolitikában nem a kórházak számáról, adósságáról vagy az orvosok béréről kellene beszélni, hanem meg kell értetni az emberekkel, hogy saját maguk is felelősek az egészségükért.

Ez nem csak a dohányzással kapcsolatban igaz, de például az emlőszűrés kapcsán is.

Feltette azt a kérdést is, hogy amennyiben valaki nem él a térítésmentes megelőző vizsgálatokkal, akkor ilyen esetben kinek a vállát nyomja a felelősség egy esetleges megbetegedés vagy halál során?

A megoldást abban látja, ha előbb az állam a többi daganat ingyenes szűrését is biztosítaná, mert "akkor már föl lehetne tenni a kérdést: hogy az, aki nem jelenik meg az ingyenes szűréseken, mennyi tb-járulékot fizessen."


KÖVESS MINKET:

hirdetés
kenderesi.jpg

„Egy gyerekes fogadásból történő fenékre csapás volt”- Kenderesi nyilatkozott a dél-koreai botrányról

Az úszó azt is elmondta: egy hétig gyakorlatilag aludni sem tudott a történtek után.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 21.


hirdetés

A Magyar Úszó Szövetség

írásbeli megrovásban részesítette Kenderesi Tamást, valamint szövetségi támogatását fél évre megvonta, utóbbi büntetést azonban fél évre felfüggesztette

- írta meg az MTI.

A 22 éves olimpiai bronzérmesnek azért kellett a szervezet fegyelmi bizottsága előtt felelnie, mert a júliusi kvangdzsui világbajnokság idején egy helyi szórakozóhelyen elkövetett meggondolatlan tettéért a helyi hatóságok szexuális zaklatással vádolták meg.

hirdetés

A MÚSZ szerdai közleménye szerint a Fábry György vezette bizottság az úszó által elmondottakat, valamint a Koreai Köztársaságból megkapott hivatalos bírósági jegyzőkönyvben foglaltakat figyelembe véve

megállapította, hogy Kenderesi Tamás egyrendbeli szándékos fegyelmi vétséget követett el, megsértvén a szervezet etikai szabályzatát.

A sportoló a TV2-nek nyilatkozott az esetről.

"Egy gyerekes fogadásból történő fenékre csapás volt, és ebből lett gyakorlatilag az, ami"

- mondta.

A történtek utáni első hét nagyon megviselte őt, aludni sem tudott.

VIDEÓ: Kenderesi Tamás a zaklatási ügyről

Mint azt mi is megírtuk, Kenderesi Tamást szexuális zaklatással vádoltak meg Dél-Koreában. a mellékhelyiségből ment vissza a táncparkett felé, amikor hozzáért egy koreai táncoslány fenekéhez. Bár azt elismerte, hogy talán meggondolatlan mozdulatot tett, amellyel megsértett bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik, de a szexuális zaklatás vádját elutasította.

A 22 éves úszó azután hagyhatta el végül az országot, hogy kifizette azt a 3 millió won (nagyjából 700 ezer forint) pénzbüntetést, amit kiszabtak rá.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
D__YT20191121006.jpg

Gulyás Gergely a színházi zaklatásról: Gothár Péter súlyos bűncselekményt követett el

A Miniszterelnökséget vezető miniszter is elmondta véleményét a Katona József Színház zaklatási botrányával kapcsolatban.
Címkép: MTI/Illyés Tibor - szmo.hu
2019. november 21.


hirdetés

Amint arról mi is beszámoltunk, a budapesti Katona József Színház kedden közleményt adott ki Facebook-oldalán, amiben azt írják: egy szerződéses munkatársuk több esetben is "erkölcsi határokat átlépő módon" viselkedett a színház dolgozóival.

Gothár Péter rendező szerdán ugyancsak egy nyilatkozatban ismerte el a színház oldalán, hogy róla van szó.

hirdetés

"Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.

Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam"

- írta.

Az üggyel kapcsolatban Karácsony Gergely főpolgámester is megszólalt már, a csütörtöki kormányinfón pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is nyilatkozott.

A miniszter szerint súlyos bűncselekményről van szó, amit ki kell vizsgálni.

Hozzátette, hogy a balliberális kulturális oldalon nem először tapasztalják, hogy a legérzékenyebb kérdésben a szavak és a tettek szemben állnak egymással, hiszen "egy éve eltussolnak egy ilyen ügyet" - idézte az Index.

Gulyás Gergely úgy gondolja, hogy Gothár Péter minden állami kitüntetésre méltatlanná vált, de abban azért óvatosabb lenne, hogy a rendező korábban odaítélt díjait visszavonják.

Csütörtökön délután a Katona József Színház Facebook-oldalán közölte, hogy

levették a műsorról Gothár Péter legjobban menő darabját, a Hóhérokat.

A posztban annyit írnak, hogy a jegyeket vissza lehet váltani, azoknak pedig, akik online vásárolták meg a jegyeiket, visszautalják az összeget.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
sorospenz.jpg

Megbüntették a Kétfarkú Kutya Pártot a Soros-pénzek miatt

A tavasszal osztogatott játékpénzek miatt a pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegéséért indult eljárás ellenük.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 21.


hirdetés

Százezer forintos pénzbírságot szabtak aki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökére, Kovács Gergelyre - írta meg a Szabad Pécs.

Azért kapta a büntetést, mert tavasszal politikusok és közszereplők képeivel nyomtatott játékpénzeket osztogattak.

Az ötszázason Nagy Blanka, az ezresen Gulyás Márton, a kétezresen Varjú László, az ötezresen Sargentini, a tízezresen Soros György, a húszezresen Jean-Claude Juncker szerepelt.

A párt passzivistái a kitelepüléseiken osztogatták ezeket, vagy az irodáikban is lehetett kérni belőle, és egy darabig a webshopjukban is rendelhető volt a többi “relikviájukkal” együtt.

hirdetés

A Soros-pénzként emlegetett játékpénzekről a NAV "pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértés" címen indított eljárást. Ez a vizsgálat most zárult le.

A pénzek ugyan színben és fő motívumaiban hasonlítottak a valódi pénzekre, de a képek és a papír is nagyon eltérő volt, így összetéveszthetetlen volt.

A pécsi portál úgy tudja, hogy a döntésről szóló levelet szerdán kapta kézhez Kovács Gergely, és 30 napja van arra, hogy a büntetést befizesse. Egyben azt is közölte a NAV, hogy a két "tízezres" bankót - melyet a vizsgálat miatt nyilvántartásba vettek - elkobozza.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!