"Nagyon jó dolog a magyar zászlóval befutni" - így élte meg a tízszeres ironmant a magyar győztes
Szőnyi Ferenc 222 órán át úszott, biciklizett és futott New Orleansban. Komolyan megsérült, mégis boldog.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 18.Szőnyi Ferenc 43 évesen kezdett el sportolni. 10 évvel ezelőtt Mexikóban szerezte meg első világbajnoki győzelmét egy tízszeres ironman versenyen, azóta pedig Kőrösi-Csoma Sándor sírja mellett is futott már. A Himalája hegyei között 480 kilométert kellett legyűrnie. De azt is teljesítette. Legutóbb pedig augusztusban szerzett aranyérmet, Svájcban, az ultratriatlon ötszörös távján. Ezzel a világon egyedüliként mondhatja el magáról, hogy az összes triatlon-távot győzelemmel teljesítette.

A mostani versenyéről azt mondta, a táv teljesítését a rendkivüli időjárás is nehezítette, New Orleansban ugyanis szokatlanul hidegre fordult az idő. A verseny alatt meg is sérült a bal lábán. Ennek ellenére boldog, hogy sikerült.

Nagyon jó dolognak tartja, hogy olyan képesség adatott meg neki, ami miatt a hétköznapi emberek szinte ufóként néznek rá. "Nagyon jó dolog győzni, nagyon jó dolog befutni a célba a magyar zászlóval a világ másik pontján. Ez egy nagyon különleges és megtisztelő képesség, melyet az élet adott" - fogalmazott az RTL-nek.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x