hirdetés
penz-ado-valtozasok-pxhere.jpg

Nagy változások jönnek az adózásban július elsejétől

Mutatjuk a részleteket.
MTI, címkép: illusztráció (PxHere/CC0) - szmo.hu
2020. június 30.


hirdetés

Négy járulékfajta olvad egybe 2020. július 1-jével: szerdától 15,5 százalékra csökken a szociális hozzájárulási adó is, és minden dolgozó nyugdíjast megillet a járulékmentesség. Adócsökkentéssel a dolgozó nyugdíjasok mellett a gyermekes családok is számolhatnak, szerdától kedvezőbbé válik ugyanis a gyermekek után járó családi kedvezmény - tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

A július 1-jén hatályba lépő új járuléktörvénnyel egy új, sokkal tisztább és egyszerűbb korszak kezdődik a társadalombiztosítás rendszerében - szögezte le az államtitkár.

Az új társadalombiztosítási törvény egyik leglényegesebb adóegyszerűsítő változása az, hogy

2020. július 1-jétől egy teherré olvad össze a nyugdíjjárulék, a természetbeni és a pénzbeli egészségbiztosítási járulék, valamint a munkaerőpiaci járulék

- emelte ki Izer Norbert.

hirdetés

Mint mondta, a bürokratikus terhek csökkentésével a gazdálkodók komoly összegeket és időt is takaríthatnak meg.

Az új egységes járulék, azaz a társadalombiztosítási járulék mértéke 18,5 százalék lesz szerdától.

Az adórendszer jelentős egyszerűsítésén túl az egységes járulék bevezetése biztosítja például azt, hogy az őstermelők, illetve a megbízási jogviszonyban dolgozók munkaerőpiaci ellátásokra való jogosultságot is szereznek július 1. után - magyarázta az államtitkár.

A jelentős bürokratikus tehercsökkentés mellett szinte mindenkit érintenek az új, egységes járuléktörvény adócsökkentései - mondta az államtitkár. Megjegyezte, hogy a gyermekes családok, a nyugdíjasok és vállalkozások is spórolhatnak szerdától a közterheken.

A vállalkozók évi 7,5 milliárd forintot takarítanak meg azzal, hogy enyhülnek a minimum-járulékalap szabályok. Míg jelenleg az egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulékot legalább a minimálbér másfélszerese után fizetik meg, addig 2020. július 1-jétől a minimálbér után.

A nyugdíjasoknál évente összességében mintegy 20 milliárd forintot hagy a járulékmentesség kiterjesztése.

Július 1-jétől a jelenlegihez képest minden dolgozó nyugdíjas 14 százalékos plusz jövedelemmel számolhat.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kovacs-gergely-mkkp.jpg

Videón, ahogy az MSZP-s képviselő kéri a fideszes testületet, hogy „tegyenek valamit” a kutyapártos Kovács Gergely ellen

Egy interjún akadt ki a szintén ellenzéki képviselő...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 28.


hirdetés

Igencsak meghökkentő jelenet játszódott le a hegyvidéki önkormányzat legutóbbi ülésén, pénteken. Kovács Gergely, MKKP-s képviselő még csütörtökön adott interjút a Klubrádiónak. A beszélgetés során érintett témák és megfogalmazott kritikák viszont láthatóan nagyon kiakasztották a képviselő MSZP-s társát, Vincze Gézát, aki szót kért Pokorni Zoltán polgármestertől az ülésen, hogy kifejthesse véleményét Kovács nyilatkozatáról - szúrta ki a 24.hu az ülésről készült felvételt a Facebookon.

Miután Vincze Géza szót kapott, megköszönte a polgármesternek és belekezdett a mondandójába:

"Én is egyébként az ülés végén terveztem Kovács Gergellyel kapcsolatos észrevételeimet. Mégpedig azon alapon, hogy ő a Klubrádióban egy bő egy órás...Hát elmondom őszintén, ő azzal kezdte, hogy ő neki nagyon kevés a fizetése. Azért kevés a fizetésed, mert elvontad a bizottságit. Ez a tény. Azt kell mondani, hogy hülye vagyok, és ezért kevés a fizetésem. A másik az, hogy végig, végig egy órán át ekézett bennünket. Ezt én kikérem magamnak! Ez a testület régóta működik. Te pedig egy rohadt rendes szót nem mondtál, úgy mint, ahogy most. Így szórta ránk az igét egy óra tíz percen keresztül! Én ezt kikérem magamnak, és csináljunk valamit, mert ez így nem lesz jó. Mert az, hogy így ekézel bennünket, az rendben van. De az, hogy a televízióba elmondod, hogy itt nem folyik munka, itt mindenki hülye, itt nem értenek hozzá..."

Ekkor Kovács Gergely közbeszólt.

"Én nem mondtam ilyet"

hirdetés

- szólt közbe a képviselő.

"Nem, nem...csak pontosan így hangzott"

- jött a reakció Vincze Gézától, aki ezután úgy folytatta:

"Gyakorlatilag én azt szeretném, hogy valamit találjunk ki."

A 24.hu az esettel kapcsolatban megkereste Kovács Gergelyt, aki elmondta, hogy Vincze hozzászólására akkor került sor, amikor az MKKP-képviselőjét a Fidesz-KDNP-s képviselők már egy ideje keményebben kritizálták az ülésen, de végül nem találtak ki semmit, hogy elhallgattassák.

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szijjarto-peter-hatarzar-oktober-mti-foto.jpg

Szijjártó: Marad a határzár októberben is

„Mi úgy ítéljük meg, hogy a határainkon korábban életbe léptetett korlátozó intézkedések feloldása a járványügyi helyzet romlásához vezetne, és ez ellentétes azzal a célunkkal, amely úgy szól, hogy Magyarországnak működnie kell” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.
Címkép: MTI/Soós Lajos - szmo.hu
2020. szeptember 28.


hirdetés

A határainkon a belépésekre vonatkozó korlátozó intézkedések fennmaradnak - jelentette ki Szijjártó Péter az ATV kérdésére. A külgazdasági és külügyminiszter szerint az intézkedéssel

"a vírus utánpótlását el kívánjuk vágni".

Szijjártó azt is elmondta, hogy az új napi esetek száma Európa-szerte növekszik. Ez alól pedig a térségbeli vagy éppen szomszédos országok sem képeznek kivételt.

"Mi úgy ítéljük meg, hogy a határainkon korábban életbe léptetett korlátozó intézkedések feloldása a járványügyi helyzet romlásához vezetne, és ez ellentétes azzal a célunkkal, amely úgy szól, hogy Magyarországnak működnie kell"

- jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a kérdésünkre.

hirdetés

A külügyminiszter az ATV kérdésére azt is elárulta, hogy a visegrádi országokra vonatkozó enyhébb szabályozás sem fog változni a jövő hónaptól.

"A Visegrádi 4-ek bizonyos szempontból kivételt jelentenek, az meg azért természetes, mert a világjárvány eddigi kezelése során mi a legszorosabban a visegrádi országokban működtünk együtt. Tehát a legjobb információkkal arról rendelkezünk - Magyarországon kívül természetesen -, hogy ott milyen a helyzet, mit tesznek, a kormányzati intézkedéseknek pedig mik a hatásai. Így természetes, hogy a visegrádi országokra más, egy kicsivel talán enyhébb szabályozás vonatkozik".

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
gulyasgergely.jpg

Gulyás Gergely szerint is méltatlan a kiskunhalasi kórház kórtermeinek állapota

A miniszter szerint az új járványkórházat majd akkor nyitják meg, ha a betegszám ezt indokolja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 28.


hirdetés

Mint arról beszámoltunk, egy beteg videón mutatta meg, hogy milyen körülmények között gyógyítják a kiskunhalasi kórházban a koronavírus-betegeket. Kilincs nélküli, roskatag ajtó, döglött bogarak az ablakkeretben, omladozó vakolat és lerobbant fürdőszoba, kövér pókkal a sarokban - így számolt be a helyzetről az RTL Híradó. A beteg azt is elmondta, hogy mikor bekerült a kórházba, nem hitte el, hogy itt zajlik a gyógyítás: "Örülnék, ha Orbán Viktor beugorna ide is, szerintem elsírná magát... Felváltva sírjuk el magunkat a betegtársammal, az az igazság, hogy ilyen körülmények között ez embertelen". Akkor a kórház egy csőtörésre hivatkozott.

A riport nyomán a Parlamentben hétfőn arról kérdezték a kormányt, hogy miért nem nyitják meg a városban az új, mindennel felszerelt járványkórházat.

Gulyás Gergely méltatlannak nevezte a Parlamentben azoknak a kórtermeknek az állapotát, amelyekben a koronavírusos betegeket ápolják a kiskunhalasi kórházban. A kérdésre ő is a csőtörést említette, és közölte, hogy

az új mobilkórházat majd akkor nyitják meg, ha a fertőzöttek száma elér egy bizonyos szintet. Amíg csak néhány beteg van, addig a kórházon belül ápolják őket, de azzal egyetért, hogy illene nem azokat a szobákat igénybe venni, ahol ilyen méltatlan körülmények vannak.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
donald-trump-kampany-mti-ap.jpg

„Amikor a császáron nincs ruha” – miért fontos a Trump adózásáról szóló New York Times-cikk?

A CNN újságírója szerint a New York Times közszolgálatot végzett, amikor nyilvánosságra hozta ezeket az információkat az elnökről. És ez valószínűleg még csak a kezdet.
Fotó: MTI/AP/Evan Vucci - szmo.hu
2020. szeptember 28.


hirdetés

"A New York Times az elmúlt öt év egyik legfontosabb sztoriját publikálta ma. A Trump adóügyeiről szóló cikket.

Ez egy "amikor a császáron nincs ruha" pillanat az elnök számára, és egy hosszan elhúzódó hírciklus kezdete a pénzügyeiről"

- kezdi véleménycikkét a CNN újságírója, Brian Stelter, aki talán Hans Christian Andersen A császár ruhája című meséjére utalhatott a hasonlatával.

Kollégája, John Harwood szavait idézve azt írja, ez a cikk lesújtó képet fest az elnökről, aki anyagi szempontból "vérzik".

A New York Times "bombát robbantó" cikkéről mi is írtunk. Azt írják benne, hogy Donald Trump 2016-ban és 2017-ben csak 750-750 dollár személyi jövedelemadót fizetett. Ez évi 234 ezer forintnak, azaz összesen 468 ezer forintnak felel meg.

hirdetés

A lap a birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva azt is közölte: Trump az elnöksége előtti 15 évből 10-ben nem fizetett személyi jövedelemadót, mert azt jelentette az adóhivatalnak, hogy legtöbb vállalkozása veszteséges.

A CNN újságírója szerint nem azért fontos a New York Times cikke, mert sok ember véleményét meg fogja változtatni Trumpról. Az elnök hívei ugyanis nem törődnek ezzel, mert szerintük a New York Times "a demokrata gépezet" része, ezért nem is hiszik el, amit írnak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!